10 TRAILEROV ROKU 2003

10 TRAILEROV ROKU 2003

článok



S novým rokom, novým designom, prichádzajú aj trailery v trochu inom šate. Pozývame vás na prehliadku desiatich trailerov, ktoré by vám nemali za žiadnu cenu uniknúť.

When Harry Met Lloyd: Dumb and Dumberer
Pokračovanie komédie bratov Farrellyovcov z roku 1994 vzbudilo nemalý ohlas. Na začiatok však treba povedať, že Jim Carrey ani Jeff Daniels sa nemali chuť vrátiť ako Lloyd a Harry. Ani režisérske a scenáristické duo sa nemalo chuť vracať a tak spoločnosť New Line, ktorá vlastní práva na film, siahla na scenár Toma Gammilla, ktorý napísal niekoľko naozaj vtipných textov pre Saturday Night Live. O čom by však dvojka mohla byť? No predsa o tom ako sa títo dvaja hlupáci stretli.

Aj keď sa tento článok zaoberá trailermi, toto nie je trailer, ale teaser, po ktorom by mal nasledovať trailer, kde sa objavia aj nejaké tie pohyblivé obrázky. Teaser na dvojku Blbý a blbší vysvetľuje slová Dumb (človek s nízkou inteligenciou), Dumber (človek s veľmi nízkou inteligenciou), Dumberer (človek, ktorý je na míle vzdialený od všetkého, čo sa dá považovať za inteligenciu). Tí poslední zo skupiny sú napríklad všetci tí, čo sa snažia urobiť pokračovanie filmu Dumb and Dumber. Sú mladí, sú zábavní a úplne blbí.

Americká premiéra: 18. 7. 2003
Trailer
Oficiálna stránka

Gerry
Nezávislý film si len veľmi ťažko hľadá uplatnenie vo veľkých kinách a diváci sa na na takéto snímky príliš nehrnú. (Preto sú to nezávislé filmy:-) ). Tento film má 3 zvučné mená Gus Van Sant, Matt Damon a Casey Affleck (mladší brat Bena Afflecka, zahral si napríklad v Good Will Hunting). Gus ako režisér, Matt a Casey ako dvaja herci (obaja sú Gerry). Spoločne si tento projekt všetci traja napísali a zároveň aj zostrihali. Čo môžeme od Gerryho očakávať? Vtipné dialógy, skvelú kameru či západ slnka v skutočnom čase. Skrátka to, čo sa prihodilo dvom ľudom strateným v púšti, ktorí hľadajú cestu späť.

Film mal premiéru na Sundance Film Festivale 2002 za účasti tvorcov, ale diváci mali pocit, že každý záber je neprimerane dlhý a film je tak nudný. Neodišiel však ani jeden..

Americká premiéra: 14. 2. 2003
Trailer
Oficiálna stránka

About Schmidt
Jack Nicholson pred nedávnom hovoril o tom, že je veľmi ťažké nájsť scenár, kde by sa vyskytovala staršia postava s charakterom, ktorá by na konci filmu nemusela umrieť. Nielen nominácia na Zlatý Glóbus (a nepochybne bude nasledovať aj tá Oscarová) nasvedčujú tomu, že Nicholsonove hľadanie bolo úspešné. A kto iný by mohol zahrať človeka, ktorý celý svoj život pracoval v laboratóriu pre istú spoločnosť, odišiel do dôchodku, zomrela mu žena a on zrazu nemá čo robiť, nemá pre koho žiť - lepšie ako práve Jack Nicholson? Jediný záber na Jackovu tvár vie divákovi odhaliť všetky pocity, ktoré prežíva Warren Schmidt.

Z traileru srší inteligentný humor (kto je tá stará žena, čo žije v mojom dome?) a kvalitné herecké výkony. Len škoda tej hudby z Americkej krásy.

Americká premiéra: 13. 12. 2002
Trailer
Oficiálna stránka


10 trailerov roku 2003 10 trailerov roku 2003 10 trailerov roku 2003



Terminator 3: Rise of the Machines
John Connor má osemnásť rokov a ženský terminátor T-X ho má zničiť. T-800 je vyslaný do minulosti, aby Johna ochránil, pretože príchod strojov sa blíži. Ak sa vám dej zdá známy, nie ste sami. V hlavnej úlohe sa objaví Arnold Schwarzenegger, ktorý síce tvrdil, že bez Jamesa Camerona sa do projektu nepustí, ale asi mu bolo ponúknutých dosť amerických prezidentov (hovorí sa o tridsiatich miliónoch), aby svoj výrok zmenil. Na režisérske miesto zasadol Jonathan Mostow (Ponorka U-571). Johna Connora si zahrá Nick Stahl, ktorého sme v našich kinách mohli vidieť vo filme V spálni, Terminátorkou je krásna modelka Kristanna Loken a jednu z hlavných úloh hrá DiCapriova Júlia Claire Danes.

Trailer popisuje novo vyvinutý stroj T-X, ktorý je stvorený pre extrémne súboje, je rýchlejší, inteligentnejší, výkonnejší. Do minulosti bol vyslaný za jediným účelom: Všetkých nás zabiť.

Americká premiéra: 2.7.2003
Trailer
Oficiálna stránka

X-2
Oproti Terminátorovi sa na pokračovaní komiksového trháku X-Men z roku 2000 podiela takmer rovnaký tým. Režíruje Bryan Singer, hrajú Patrick Stewart (Xavier), Hugh Jackman (Wolverin), Ian McKellen (Gandalf ups myslel som Magneto), Halle Berry (Storm), Famke Janssen (doktorka Jean Grey), James Marsden (Cyclops), Rebecca Romijn-Stamos (Mystique), Anna Paquinn (Rouge) a mnoho ďalších postáv-mutantov.

Z traileru sa toho o deji veľa nedozvieme a len na chvíľu je nám dovolené vidieť starých a nových mutantov. Skupina X-Menov musí nájsť mutanta zabijáka, ktorý chce spáchať atentát na prezidenta práve v okamihu, keď je Mutantská akadémia napadnutá vojenskými jednotkami.

Americká preméra: 2. 7. 2003
Trailer
Oficiálna stránka

Just Married
Aby sme neostali len pri samých peckách a zaručených pokračovaniach, je tu jedna romantická komédia, ktorú sa určite oplatí vidieť. Nielen preto, že v amerických kinách za prvý víkend zarobila 18 miliónov dolárov (čo bol aj rozpočet filmu). Ani nie preto, že v hlavných úlohách sa predstaví Ashton Kutcher, ktorý svoj herecký talent ukázal v šialenej komédii Hele vole, kde mám káru? (minochodom aj k tomuto filmu sa chystá pokračovanie) a Brittany Murphy z filmu Nehovor ani slovo s Michael Douglasom a 8 Mile.

Už z traileru je jasné, že pôjde o zábavu v jednom kuse. Dej je toho dôkazom: Novomanželia Sarah a Tom odišli na svadobnú cestu do Európy. Avšak rodičia Sarah chcú prerušiť začiatok ich vzťahu a pošlú do Európy jej bývalého priateľa, aby im prerušil ich šťastné medové týždne. Ak prežijú svadobnú cestu, prežijú všetko.

Americká premiéra: 10. 1. 2003
Trailer
Oficiálna stránka

25th Hour
Edward Norton už vo svojom prvom filme Prvotný strach (kde herecky prehral Richarda Geereho), ukázal čo dokáže. V Kulte hákového kríža dokázal, že zvládne aj hlavnú úlohu (nominácia na Oscara).

Vo filme 25. hodina hrá chlapíka menom Montgomery Brogan, ktorý má 24 hodín na to, aby sa rozlúčil z priateľmi, napravil rodinné vzťahy a prehodnotil svoj život. Brogan je drogový dealer, ktorého o jeden deň zatvoria na 7 rokov do väzenia. Ale dokáže zmeniť celý svoj život za jeden deň? Jedna zlá voľba, jedna posledná noc, 24 hodín na prežitie života, 24 hodín na rozhodnutie, čo sa stane teraz. Réžia Spike Leeho podľa scenára Davida Benioffa dáva tušiť, že pôjde o výnimočnú drámu.

Americká premiéra: 20. 12. 2002
Trailer
Oficiálna stránka


10 trailerov roku 2003 10 trailerov roku 2003 10 trailerov roku 2003



Bad Boys 2
Dvojica detektívov z narkotického oddelenia Mike Lowrey a Marcus Burnett má za úlohu vypátrať hniezdo výrobcu drogy extáza v Miami. Informácie a stopy ich zavedú k človeku, ktorý chce rozpútať krvavú vojnu.

Will Smith a Martin Lawrence si pod režisérskym vedením Michaela Baya a produkcie Jerry Bruckheimera zopakujú svoje charaktery zlých chlapcov. Trailer je nadupaný akciou a slovnými prestrelkami, šialenými jazdami kamery, autami letiacimi vzduchom a výbuchmi od začiatku do konca. Bad Boys, Bad Boys, what´s you gonna do...

Americká premiéra: 18. 7. 2003
Trailer
Oficiálna stránka

DareDevil
Matt Murdock je je slepý právnik. Ako dieťa sa dostal do styku s rádioaktívnym odpadom a oslepol. Zato sa mu posilnili všetky ostatné zmysly. O spravodlivosť sa cez deň snaží v súdnej sieni a v noci pôsobí ako DareDevil. V hlavnej úlohe sa predstaví Ben Affleck, ktorý na komiksoch DareDevila vyrastal. Vo vedľajších úlohách uvidíme Michaela Clarke Duncana, Colina Farrella, Joe Pantoliana a Jennifer Gerner. Režíruje Mark Steven Johnson.

Teaser v rýchlom tempe ukazuje postavy a niečo z akčných scén. Prvý trailer začína potvrdením, že DereDevil existuje, že počuje veci skôr ako vydajú zvuk, že cíti udalosti skôr ako sa stanú... Režisér tvrdí, že niečo takého sme ešte nevideli. Druhý trailer objasňuje udalosti, ako sa z Murdocka postupne stával DareDevil, potvrdzuje, že niečo takého sme ešte nevideli... Ešte niečo? Áno, chcem jeho kostým.

Americká premiéra: 14. 2. 2003
Trailer
Oficiálna stránka

Kill Bill
Keby som si mal vybrať len jeden jediný film, na ktorý by som sa v roku 2003 mohol dostať, bola by to tarantinovka Kill Bill. Vodca gangu Crazy 88 Bill, nechá na svadbe zabiť svoju milenku. Lenže tá sa po piatich rokoch preberie z kómy a jej jediným cieľom je pomsta. Zničiť celý gang Crazy 88 je silné sústo, ale za pomoci choreografov z filmov Matrix a Tiger a drak by sa jej to malo podariť. Každopádne Tarantino by potreboval poriadny hit, aby sa vrátil na režisérsku špičku. V hlavnej úlohe nevesty uvidíme Umu Thurman, vo vedľajších úlohách napríklad Davida Carradinea, Vivicu A. Fox, Deryl Hannah, Michaela Madsena a dokonca aj Samuela L. Jacksona. Ako to v Tarantinovkách býva zvykom, sám Quentin sa vo filme aj objaví. ale len zvukovo, ako hlas Pai Mei.

Americká premiéra: 10. 10. 2003
Trailer
Oficiálna stránka



autor Matej Oravec 21.1.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.