PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Prevraty sa stále dejú. Bond poskočil z druhého miesta na prvé, Harry z prvého na tretie a na druhom mieste najziskovejších filmov za víkend je pokračovanie komédie s DeNirom a Crystalom Analyze That.

TOP 6. 12. - 8. 12. 2002
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Die Another Day MGM 3. týždeň 13,0 mil 120,3 mil
2. Analyze That Warner Bros. 1. týždeň 11,3 mil 11,3 mil
3. Harry Potter and the Chamber of Secrets Warner Bros. 4. týždeň 10,2 mil 213,9 mil
4. Empire Universal 1. týždeň 6,2 mil 6,2 mil
5. Treasure Planet Disney 2. týždeň 5,6 mil 23,8 mil
6. The Santa Clause 2 Buena Vista 6. týždeň 5,4 mil 120,2 mil
7. 8 Crazy Nights Sony 2. týždeň 5,2 mil 20,3 mil
8. Friday After Next New Line 3. týždeň 2,8 mil 29,1 mil
9. 8 Mile Universal 5. týždeň 2,6 mil 111, mil
10. The Ring DreamWorks 8. týždeň 2,5 mil 123,3 mil
Prvá päťka USA  Prvá päťka USA  Prvá päťka USA

Die Another Day (Dnes neumieraj)
Minulý víkend to vyzeralo na absolútne víťazstvo Harryho nad Bondom, ale diváci priviedli Bonda späť na prvé miesto. Síce s 58 percentným poklesom, ale Bond je jednička. Pre tento víkend určite.
Dej: James Bond obchádza svet od Hong Kongu cez Kubu a Londýn, aby odmaskoval zradcu a zabránil vojne katastrofických rozmerov. Na svojej ceste je sprevádzaný krásnou Jinx a Merandou Frost, ktorá sa neskôr zapletie do jeho práce. Dostávajú sa k smrteľnému megalomaniakovi Gustavovi Gravesovi a jeho pravej ruke menom Zao do Írska, kde sa nachádza palác postavený kompletne z ľadu. Tu sa po prvý krát stretne s vysokoúčinnou zbraňou, ktorú musí zneškodniť.
Žáner: Akčné špionážne dobrodružstvo
Štúdio: MGM (Tatrafilm) 
Hrajú: Pierce Brosnan (James Bond), Halle Berry (Jinx), Rosamund Pike (Miranda Frost), Toby Stephens (Gustav Graves), Rick Yune (Zao), Will Yun Lee (Colonel Moon)
Réžia: Lee Tamahori
Scenár: Neil Purvis, Robert Wade, Ian Fleming
Kamera: David Tattersal
Hudba: David Arnold
Premiéra v USA: 22. 11. 2002
Premiéra v SK: 2. 1. 2003
Miesta natáčania: Maui, Hawaii, USA \ Alaska, USA \ Washington, USA \ England, United Kingdom (Pinewood Studios) \ Scotland, United Kingdom \ Iceland \ South Korea \ Cuba \ Spain
Trailer 3
Trailer 2
Teaser
Oficiálna stránka
Produkčné poznámky, interview, trailery... Je tu všetko, čo sprevádzalo dvadsiatu Bondovku od svojho vzniku až po premiéru.

Prvá päťka USA  Prvá päťka USA  Prvá päťka USA


Analyze That (Analyzuj-Lezieš mi na nervy!) 
Novinka Warner Bros. sa umiestnila na druhom mieste. Analyzuj zarobila 107 miliónov a tak si DeNiro a Billy Crystal zopakovali svoje úlohy.
Dej: Mafiánsky šéf je späť vo väzení a bude potrebovať vážny dôvod, aby sa z neho dostal. O pomoc požiada svojho analytika, doktora Bena Sobela. Paul sa musí zaradiť do bežného života a Ben mu pomáha nájsť normálne zamestnanie. Pokus uplatniť jedinečné skúsenosti na trhu práce dopadne katastrofálne. Práca v klenotníctve je príliš veľkým lákadlom, funkcia uvádzača v luxusnej reštaurácii je príliš ponižujúca a predávanie áut je tvrdou skúškou trpezlivosti. Ale tentokrát sa Vitti tvári, že svoje zaradenie do nezločineckej spoločnosti myslí vážne. Môže mu však Sobel veriť, keď sa začnú opäť objavovať staré známe zločinecké tváre? 
Žáner: Komédia
Štúdio: Warner Bros. (Continental-film)
Hrajú: Robert De Niro (Paul Vitti), Billy Crystal (Dr. Ben Sobel), Lisa Kudrow (Laura Sobel), Cathy Moriarity-Gentile (Patty LoPresti), Joe Viterelli (Jelly).
Réžia: Paula Weinstein, Jane Rosenthal
Scenár: Peter Steinfeld, Harold Ramis, Peter Tolan
Kamera: Ellen Kuras
Hudba: Howard Shore
Premiéra v USA: 6. 12. 2002
Premiéra v SK: 6. 2. 2002
Miesta natáčania: New York, New York, USA \ Los Angeles, California, USA
Trailer Analyze That
Stránka na Kineme
Oficiálna stránka
Analyzovať môžete o filme, analyzovať sa dá aj video, fotky či Download (Wallpapery, Webkarty, poster, ikony). Za názvom On the Friggi´ Couch sa schovávajú snáď všetky veci, čo sa týkajú pána Vittiho. To stojí za analyzovanie...

Prvá päťka USA  Prvá päťka USA  Prvá päťka USA


Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter a tajomná komnata)
10,2 miliónov vo štvrtom týždni znamená trietie miesto v Top Ten. Pád o 68 percent a 213,9 miliónov celkovo. Dvojka jedničku nepredstihne.
Dej: Harry Potter a jeho priatelia Ron a Harmiona sa stretávajú s novými nástrahami v druhom ročníku v kúzelníckej škole Rokfort. Tajomná komnata bola znovu otvorená a v škole to začne byť veľmi nebezpečné. Je na Harrym a jeho kamarátoch, aby zistili, kto komnatu otvoril a ako nastoliť v škole poriadok a bezpečie.
Žáner: Fantasy dobrodružstvo
Štúdio: Warner Bros. (Continental-film) 
Hrajú: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ronald Weasley), Emma Watson (Hermione Granger), Richard Harris (Riaditeľ Dumbledore), Maggie Smith (Minerva McGonagall), Alan Rickman (Prof. Severus Snape), Ian Hart (Prof. Quirrell), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid).
Réžia: Chris Columbus
Scenár: Steve Kloves, J. K. Rowling (novela).
Kamera: Roger Pratt
Hudba: John Williams
Premiéra v USA: 15. 11. 2002
Premiera v SK: 12. 12. 2002 
Miesta natáčania: London, England, United Kingdom
Článok k traileru + Trailer
Článok k teaseru + Teaser
Oficiálna stránka
Po intre, tentoraz na lietajúcom aute, sa prenesieme na známu stránku fungujúcu odkedy Warner Bros. kúpili práva na sfilmovanie knižky J. K. Rowlingovej. V ľavom hornom rohu sa vždy objavujú najnovšie novinky. Ak tam vkročíte hneď teraz, budete mať možnosť pozrieť si nekonečne dlhý záznam z premiéry konajúcej sa v piatok v Londýne, alebo 3D pohľad do pracovne riaditeľa Dumbledora.

 

  



Empire 
Novinka od Universalu si na to, že bola nasadená len v 867 kinách počínala veľmi dobre. Diváci do 21 rokov si film pochvalovali, a tí nad 21 boli z akčného thrilleru Johna Leguizama sklamaní.
Dej: Victor Rosa rozbehne úspešný obchod, ktorý nazve "pouličná lekáreň". Ide o heroinový mix menom Empire. Jeho krásna snúbenica Carmen, študentka vysokej školy, pomáha spolužiačke s banketom pre jej priateľa Jacka Wimmera. Victor stretne Jacka a ostanú v stálom spojení. Obaja sú ťažkí businessmeni na dvoch rozličných stranách.
Žáner: Akčný thriller
Štúdio: Universal 
Hrajú: John Leguizamo (Victor Rosa), Peter Sarsgaard (Jack), Denise Richards (Trish), Vincent Laresca (Jimmy), Isabella Rossellini (La Colombiana).
Réžia: Franc Reyes
Scenár: Franc Reyes
Kamera: Kramer Morgenthau 
Hudba: Rubén Blades
Premiéra v USA: 6. 12. 2002
Miesta natáčania: New York, USA \ Miami, Florida, USA
Trailer Empire
Oficiálna stránka
On the streets of the South Bronx, It takes an attitude to build an empire. To je všetko, čo som sa z oficiálnej stránky dozvedel.

 

  



Treasure Planet (Planéta pokladov)
Prvú päťku uzatvára Disneyho 140 miliónová investícia, ktorá má po dvoch týždňoch na konte úbohých 23,8 miliónov dolárov.
Dej: Film sa odohráva vo vesmíre a hlavnou postavou je mladý Jim Hawkins, ktorý sa náhodou stane svedkom hľadania zakopaného pokladu kapitána Flinta. On a niekoľko dospelých si najmú loď a vydajú sa za pokladom. Loď však patrí jednému z Flintových pirátov, dlhému Johnovi Silverovi... a on má tiež záujem o poklad.
Žáner: Sci-fi dobrodružstvo
Štúdio: Buena Vista (Saturn) 
Hovoria: Joseph Gordon-Levitt (Jim Hawkins), Brian Murray (John Silnver), Martin Short (B.E.N.), Emma Thompson (Captain Amelia), David Hyde (Dr. Doppler).
Réžia: Ron Clements, John Musker
Scenár: Barry Johnson, Kaan Kalyon, Mark Kennedy, Sam Levine, Donnie Long, Frank Nissen, Terry Rossio, Robert L. Stevenson (novela)
Hudba: James Newton Howard
Premiéra v USA: 27. 11. 2002
Trailer 1
Trailer 2
Oficiálna stránka
"Dobrodružstvo Robert Louis Stevensona 'Treasure Planet' tak, ako ste ho ešte nikdy predtým nevideli." To oznamuje intro, ale oficiálna stránka bude ešte len čoskoro. Zatiaľ je tu teaser a trailer vo všetkých prehrávačoch a story - príbeh. To je všetko. Snáď sa do budúceho vydania niečo zmení.

Prvých desať filmov zarobilo spolu 64,8 milióna dolárov, čo je o 22 percent menej ako minulý rok.

Tabuľka filmov, ktoré sa umiestnili na prvých miestach pred rokom, dvomi, tromi, štyrmi...

Obdobie  Film Tržba
7 - 9 december 2001 Ocean's Eleven 38,1 mil
8 - 10 decembra 2000 How The Grinch Stole Christmas 18,5 mil
10 - 12 decembra 1999 Toy Story 2 18,2 mil
11 - 13 decembra 1998 Star Trek: Insurrection 22,0 mil

Pred nástupom Pána prsteňov (18.12.) sa o prebojovanie do rebríčka budú pokúšať tieto filmy: Star Trek: Nemesis (s Patrickom Stewartom), Evelyn (s úradujúcou jednotkou Pierce Brosnanom), About Schmidt (s Jack Nicholsonom), Maid in Manhattan (s Fienesom a Lopezovou), The Hot Chick (s Rob Schneiderom) a Drumline (bez zvučného mena). Mnoho šťastia.






autor Matej Oravec 13.12.2002
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.