CINEMA VS. PREMIERE

CINEMA VS. PREMIERE

článok



Súboj dvoch časopisov zaoberajúcich sa filmom, by som tentokrát priblížil príbehom, ktorý sa stal. Všetko to začalo tým, že priateľka nadávala na to, že film Erasmus a spol., z ktorého sme boli nadšení v Karlových Varoch sa nedostane do distribúcie. Vďaka Premiere a Cineme som ju mohol vyviesť z omylu. Dal som jej do rúk Premiere a priateľka sa začítala. Po prečítaní recenzie vyhlásila: "Oni to nepochopili". To už som mal pripravenú Cinemu, ktorá nielenže dala filmu 80 percent, ale na záver recenzie dodáva pražskú adresu pre štúdiachtivých jedincov.

Cinema vs. Premiere Cinema vs. Premiere

Prelistovaním ju ďalej zaujal rozhovor s Mattom Damonom a hlavne odpoveď na otázku - "Jaké jídlo bychom vždycky našli u vás v ledničce?". Pre porovnanie kvality som priateľke ponúkol rozhovor v Premiere. Prvé, čo skonštatovala, bola fotka. Je úplne jasne vidieť, že v Premiere je všetko vysmiate, krásne, dokonalé, zatiaľ čo v Cineme z fotky cítiť umeleckosť. Rovnako ako u recenzie, recenzií. Z rozhovoru s Mattom Damonom vyčítala, že sa Agent bez minulosti natáčal aj v Prahe a tak som ju nasmeroval na článok od Petra Bílka Jr. s názvom Americké filmy odpluly, kde máte možnosť dočítať sa, koľko by vás stál napríklad každý započatý deň a meter štvorcový na Karlovom moste, keby ste sa rozholi práve tam natáčať film. Jemne som v Premiere nalistoval stranu 41, čo bola moja tajná zbraň, pretože viem, ako sa priateľka zaujíma o všetko okolo Pána prsteňov. Práve tento film s prehľadom vyhral prvé miesto v rubrike 15 filmov, na ktoré sa najviac tešíme. Premiere prináša Exkuzívny špeciál: Pán prsteňov 2 - Fotografie, novinky, ale hlavne krásne rozhovory s novými tvárami trilógie, Elijahom Woodom a John Rhys-Daviesom. Priateľka sa zarazila u rozhovoru s Woodom, zdalo sa jej povedomé meno Franka Potente. "Kto to je?" pýtala sa ma. Odpoveď jej dala Cinema na strane 15. Baba z Nemecka sa dostala vďaka Lole do amerického akčného veľkofilmu. Aby toho nebolo málo, tak som jej ponúkol článok z Cinemy "Dve veže" a hneď po ňom monológ Petra Jacksona o neľahkých začiatkoch realizácie nápadu natočiť trilógiu Pán prsteňov.

Cinema vs. Premiere Cinema vs. Premiere Cinema vs. Premiere

Mňa viac ako Pán prsteňov zaujal film Insomnia, ktorý prichádza do kín. Recenziu nájdete v oboch. Rozhovor s Al Pacinom v Cineme, portrét Hilary Swank tiež v Cineme a Premiere má výnimočný portrét Robina Williamsa, pod ktorý je podpísaná Barbora Šťastná.

Cinema rozšírila rubriku "točí se...", ktorá bola predtým zameraná hlavne na české filmy a prináša reportáž z natáčania filmu Červený drak (plus rozhovor s Anthony Hopkinsom), Die Another Day a Pupendo. V Cineme sa taktiež nachádza portrét divného Rhys Ifansa, rozhovor s Vin Dieselom, téma: Černoši v americkém filmu ako príloha k filmu Ples príšer (ktorý mimochodom dostal 100 percent, ale v Cineme 9/2002 len 80). Bez doprovodného článku sa objavili filmy Doba ľadová a Hollywood Ending. Jaroslav Sedláček napísal krásny článok o legende Vladimírovi Slavínskom. A ako malý bonus na začiatku ponúka Cinema rozhovor s mužom na pravom mieste Brianom Coxom. Tým by sme Cinemu okrem rubriky Entertainment mali, ale... Prečo sa vo filmografe nenachádza Hilary Swank, prečo má Cinema stále v novinkách napísané "Prem v ČR: ?". Veď keď premiéra ešte nie je stanovená, a dokonca sa ešte ani nevie, či film kúpi distribútor, tak to tam radšej nenapíšem nič. Ale to je len môj názor.

Cinema vs. Premiere Cinema vs. Premiere Cinema vs. Premiere

"Kromě námořního dramatu Master & Commander Petera Weira s Russelem Crowem a chystaného Kapitána Kidda od Ridleyho Scotta vykasoval černou plachtu se skříženými hnáty také producent Armageddonu a Pearl Harboru Jerry Bruckheimer. Posádku dobrodružného spektáklu Pirates of the Caribbean tvoří Johny Depp a Orlando Bloom jako kapitán Jack Sparrow a plavčík Will Turner." Už len z týchto dvoch viet som mal noviniek viac ako dosť. Celá rubrika "Akce" je nadupaná novinkami k prasknutiu. Obrovský článok k filmu xXx pripravil Mark Salisbury, s geniálnym nápadom na článok "Matky, které nosí smůlu" prišla Barbora Šťastná (Ja som sa bavil od začiatku do konca), článok "Umění zabíjet" pojednáva o nepatrnom rozdiele medzi filmom a reálnym životom, ďalej je tu rozhovor s Agentom z východu Marekom Vašutom, priblíženie problematiky drakov "Za humny jsou draci" a filmom s výkričníkom sa tentoraz stal Halloween.

Nájdete v peňaženke 168 Sk na kúpu veľkej Cinemy a malej Premiere, alebo ste sa rozhodli len pre jeden z nich?

 


 


 



autor Matej Oravec 8.10.2002
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.