PRVÁ PÄŤKA USA O VEĽKOM SÚBOJI

PRVÁ PÄŤKA USA O VEĽKOM SÚBOJI

článok



Boj medzi novinkou Vo štvorici po opici a Pixarovým Up sa ukázal ako veľmi vážny. Rozdiel medzi filmami je menej ako milión dolárov a víťazom sa stala novinka. Will Ferrell sa len smutne prizerá.

TOP 5.6. - 7.6. 2009
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. The Hangover Warner Bros. 1. týždeň    44,9 mil     44,9 mil
2.

Up

Buena Vista 2. týždeň    44,1 mil   137,2 mil
3. Land of the Lost Universal 1. týždeň    18,8 mil     18,8 mil
4. Night at the Museum: Battle of the Smithsonian Fox 3. týždeň     14,6 mil   127,3 mil
5. Star Trek Paramount 5. týždeň

     8,3 mil

 222,7 mil
6. Terminator Salvation Warner Bros. 3. týždeň      8,2 mil  105,5 mil
7. Drag Me to Hell Universal 2. týždeň

     7,0 mil

   28,2 mil

8.

Angels & Demons

Sony

4. týždeň

     6,5 mil

 116,1 mil
9. My Life in Ruins

Fox Searchlight

1. týždeň

     3,2 mil

      3,2 mil
10. Dance Flick Paramount 3. týždeň      1,9 mil    22,6 mil

Prvá päťka USA o veľkom súboji Prvá päťka USA o veľkom súboji Prvá päťka USA o veľkom súboji

The Hangover (Vo štvorici po opici)
Dva dni pred svadbou sa Doug s dvoma najlepšími kamošmi Philom a Stuom a budúcim švagrom Alanom vyberie do Las Vegas na poslednú divokú a nezabudnuteľnú party. Ale keď sa traja družbovia nasledujúce ráno zobudia s exemplárnou opicou, ani jeden z nich si nič nepamätá. Ich luxusná hotelová izba je úplne zdemolovaná a nikto nevie, kam zmizol ženích. Majú len málo času a zatiaľ nijakú predstavu o tom, čo sa vlastne stalo. Musia sa pokúsiť kúsok po kúsku poskladať mozaiku predchádzajúcej nuoci, aby zistili, kde je Doug a dopravili ho včas na jeho svadbu do L.A. Ale čím viac zisťujú, tým viac si uvedomujú, do čoho sa to vlastne namočili...

Réžia: Todd Phillips
Hrajú: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham
Premiéra na Slovensku: 11. 6. 2009

Aj bez veľkých hviezd sa dá dostať na vrchol rebríčka. Podarilo sa to eRkom ohodnotenej komédii The Hangover. Počas víkendu si vymieňali prvé miesta s Pixarovským Up, ale záverečný víkendový výsledok dosadil na prvé miesto práve komédiu The Hangover so zárobkom 44,9 miliónov dolárov z 3 269 kín. Je to druhý najvyšší zárobok pre eRkovú komédiu. Úspešnejšia bola komédia American Pie 2 so 45,1 miliónmi v prvom víkende a Sex and the City, ktorá zarobila 57 miliónov dolárov v lete minulého roku. Komédia Vo štvorici po opici sa dočkala pozitívnych reakcii od kritikov a zaradila sa tak medzi komédie Nabúchaná, SeperBad a Ako uloviť družičku.

Rozpočet Vo štvorici po opici bolo okolo 30 miliónov dolárov, takže zárobok tohto filmu pomôže trochu sa vyrovnať so stratami, ktoré priniesol Terminátor. Pokračovanie komédie už dostalo zelenú.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 77%, imdb.com – 8,5/10, yahoo.com – A, boxofficemojo.com – B+

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA o veľkom súboji Prvá päťka USA o veľkom súboji Prvá päťka USA o veľkom súboji

Up (Hore)
Carl Fredricksen trávi celý svoj život tým, že sníva o preskúmavaní sveta a tom, že si život naplno užije. Ale vo veku 78 rokov, keď už to vyzerá, že pre neho život skončil, ho zvrat osudu a neodbytný 8-ročný prieskumník divočiny menom Russell privedie znovu k životu. Carl zažije strhujúcu cestu, na ktorej sa prazvláštne dvojica stretáva s divokým terénom, nečakanými zločincami a stvorami z džungle.

Réžia: Pete Docter
Hrajú: Ed Asner, Christopher Plummer, John Ratzenberger, Delroy Lindo

Len málo chýbalo, aby Up obhájil prvenstvo. Nakoniec sa tak nestalo, ale aj tak sa môže najnovšia Pixarovka pochváliť len 35 percentným poklesom. Up je jediným filmom pre deti až do príchodu Doby ľadovej 3 prvého júla, a už po dvoch týždňoch má na konte 137,2 miliónov. Čo sa týka zárobku mieri Up hore k najziskovejšiemu filmu Pixarovskej histórie, ale k fenomenálnemu zárobku 339,7 miliónov, ktoré zarobil Hľadá sa Nemo, asi len tak nedoletí.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 98%, imdb.com – 9,1/10, yahoo.com – A, boxofficemojo.com – A-

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA o veľkom súboji Prvá päťka USA o veľkom súboji Prvá päťka USA o veľkom súboji

Land of Lost
Dr. Rick Marshall je vtiahnutý do iného časopriestoru. Nemá žiadne zbrane, málo schopností a talentu k tomu, aby prežil v alternatívnom vesmíre plnom nájazdov dinosaurov a fantastických kreatúr pochádzajúcich kto-vie odkiaľ. Našťastie má Rick vedľa seba vzdelanú vedeckú pracovníčku Holly a Willa, ktorý prežije všetko. Spolu musia nájsť jediného spojenca Chaka. Jedine on ich môže spoľahlivo navigovať von z hybridnej dimenzie. Ak sa im to nepodarí, budú navždy v Krajine stratených.

Réžia: Brad Silberling
Hrajú: Will Ferrell, Danny R. McBride, Anna Friel, Jorma Taccone

Bolo to okolo roku 1970, keď diváci americkej televízie zasadali v sobotu ráno pred obrazovky, aby sledovali seriál s názvom Land of Lost. Brad Silberling preniesol tento fenomén na veľké plátno s Willom Ferrellom v hlavnej úlohe. Veľkorozpočtová rodinná komédia sa premietala v 3 521 kinách, zarobila 18,8 milióna dolárov a zožala slabé reakcie od kritikov. Za neúspech môže nasadenie filmu, keď sa v druhom víkende premieta Pixarovka a v treťom Noc v múzeu, ktoré útočia na rovnaké cieľové publikum.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 28%, imdb.com – 5,5/10, yahoo.com – C, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

             

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (Noc v múzeu 2)
Bývalý nočný strážca Larry Daley je opäť zatiahnutý do ťažko predstaviteľného dobrodružstva, v ktorom ožíva história. Larry zanechal biedne platenú prácu strážcu v múzeu a stal sa žiadaným vynálezcom. Zdá sa, že má konečne všetko, po čom túži, no i tak mu niečo v živote chýba. Niečo ho ťahá späť do múzea, tam kde to mal rád, kde kedysi zažil neopakovateľnú magickú noc. Larry netuší, že medzi tým sú jeho najobľúbenejšie exponáty (a zároveň jeho najlepší kamaráti) považované za zastarané. A tak, zabalené v debnách čakajú na odvoz do ohromných depozitárov v najväčšom múzeu na svete, v múzeu Smithsonian vo Washingtone...

Réžia: Shawn Levy
Hrajú: Ben Stiller, Amy Adams, Robin Williams, Jonah Hill, Owen Wilson
Premiéra na Slovensku: 21. 5. 2009

Ben Stiller na to opäť nie je s Nocou v múzeu 2 lepšie ako s jednotku. V treťom víkende klesol o ďalších 40 percent, na 14,6 milióna dolárov. Po sedemnástich dňoch má na konte 127,3 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 44%, imdb.com – 6,1/10, yahoo.com – B+,
boxofficemojo.com – B

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

            

Star Trek
Prvá výprava mladej posádky na palube hviezdnej lode U.S.S. Enterprise. Ich cestu sprevádza akcia, humor a vesmírne nebezpečenstvo. Nováčikovia musia nájsť spôsob, ako zastaviť zloducha, ktorého honba za pomstou ohrozuje celé ľudstvo. Osud Galaxie spočíva v rukách dvojice zaprisahaných nepriateľov. Jedným z nich je James T. Kirk, neposlušný vidiecky chlapec z Iowy, milovník života „na hrane“. Druhým je Spock, vychovaný v dobrej spoločnosti, ktorá stavia na logike a odmieta akékoľvek emócie. Divoký inštinkt sa stretne s chladným rozumom, avšak iba ich spojenie prevedie posádku bez straty veľkým nebezpečenstvám, ktoré predstavuje pomstychtivý Nero. Kirk a jeho blízki sa odvážne púšťajú tam, kam sa doposiaľ nikto nevydal…

Réžia: J.J. Abrams
Hrajú: Will Arnett, Paul Rudd, Seth Rogen, Hugh Laurie, Reese Witherspoon
Premiéra na Slovensku: 7. 5. 2009

Star Trek je už oficiálne najviac zarábajúcim filmom roku 2009. Prekonal zárobok animovaných Monštrá vs. Votrelci a po týždňoch premietania má na konte 222,7 milióna dolárov. Ak by sme brali do úvahy infláciu, tak najnovší Star Trek je v sérii Star Trek ešte stále z hľadiska zárobku na treťom mieste. Pred sebou má Star Trek II: The Wrath of Khan a Star Trek IV: The Voyage Home.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 95%, imdb.com – 8,6/10, yahoo.com – A, boxofficemojo.com – A

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

Novinka spoločnosti Fox Searchlight – My Life in Ruins zarobila v 1 164 kinách 3,2 milióna dolárov, čo stačilo na deviate miesto. Hlavná hrdinka Nia Vardalos preslávená vďaka komédii Moje tučná grécka svadba, nezabodovala.

Prvých 12 filmov v tabuľke zarobilo počas víkendu 160,7 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

   6.6.- 8.6. 2008

Kung Fu Panda 60,2 mil
  8.6.- 10.6. 2007 Ocean's Thirteen 36,1 mil
  9.6.- 11.6. 2006

Cars

60,1 mil

Pozor, od piatku to nebude jednoduché, pretože sa vracia Eddie Murphy! A čuduj sa svete v komédii! Vo fantasy komédii Imagine That. To bude veľká výzva pre Tonyho Scotta, ktorý sa bude snažiť divákov osloviť Denzelom Washingtonom a Johnom Travoltom v trilery The Taking of Pelham 1 2 3. V limitovanom počte kín sa začne premietať sci-fi triler Moon nádejného režiséra a scenáristu Duncana Jonesa so Samom Rockwellom. Stredu 11. júna si ako dátum svojej premiéry zvolil Francis Ford Coppola pre drámu Tetro.


autor Matej Oravec 11.6.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.