PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Grindhouse Tarantina a Rodrigueza je poctou starým béčkovým filmom, ale bohužiaľ aj zárobok z premiérového víkendu je béčkový. Američania si radšej pozrú komédie.

TOP 6.4. 2007 - 8.4. 2007
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Blades of Glory Paramount/DW 2. týždeň 22,5 mil    67,9 mil
2. Meet the Robinsons Buena Vista 2. týždeň 16,7 mil    51,9 mil
3. Are We Done Yet? Sony 1. týždeň 14,2 mil    18,5 mil
4. Grindhouse Warner/Dimension 1. týždeň 11,5 mil    11,5 mil
5. The Reaping Warner Bros. 1. týždeň 10,0 mil   11,9 mil
6. 300 Warner Bros. 5. týždeň  8,3 mil  193,4 mil
7. Wild Hogs Buena Vista 6. týždeň  6,6 mil  145,2 mil
8. Shooter Paramount

3. týždeň

 5,8 mil

  36,7 mil
9. TNMT Warner Bros. 3. týždeň  4,8 mil   46,6 mil
10. Firehouse Dog Fox 1. týždeň  3,8 mil     3,8 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Blades of Glory (Ľadové ostrie)
Chazz Michael Michaels je starnúci krasokorčuliar, ktorý je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby si z Olympijských hier doniesol zlato. Na päty mu však šliape mladší konkurent Jimmy MacElroy a po vzájomnej bitke si nielenže ani jeden zlato neodnáša, ale naviac obaja získavajú doživotný zákaz činnosti. Po troch rokoch sa ich cesty opäť pretnú, keď v pravidlách objavia malú medzierku. Po prvýkrát v histórii športu sa na Olympiáde objaví mužsko-mužský pár.

Réžia: Josh Gordon, Will Speck
Hrajú: Will Ferrell, Jon Heder, Craig T. Nelson, William Fichtner, Jenna Fischer
Premiéra na Slovensku: 2.8. 2007

Veľkonočný víkend mal patriť dvojitému Grindhousu, ale Ferrell s Hederom si aj počas druhého víkendu vydobyli zlato. Pokles oproti minulému víkendu bol len 32 percent, na 22,5 miliónov dolárov za víkend. Po desiatich dňoch má Ľadové ostrie na konte 67,9 miliónov dolárov, čo je takmer rovnaká suma, akú sa v rovnakom období podarilo zarobiť komédií Vybíjaná: Choď do toho na plné gule. Je viac ako jasné, že 150 miliónová hranica bude prekonaná.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 70%, imdb.com – 5,8/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Meet the Robinsons (Tajomstvo Robinsonovcov)
Lewis má 12 rokov a je to sirota s IQ génia. Snívajúca o tom, že nájde svoju rodinu, ktorú nikdy nepoznal. Jeho posledným projektom je skener ľudských spomienok, ktorý, ako dúfa, vytiahne spomienky na jeho matku a možno aj odhalí, prečo sa ho vzdala a dala ho na adopciu. So svojím novým vynálezom sa prihlási na vedecký veľtrh, ale skôr ako má šancu vynález predviesť, ukradne ho Dlháň s Klobúkom, ktorému pomáha jeho diabolský klobúk – a stála spoločníčka – Doris. Lewis sa takmer vzdáva nádeje v lepšiu budúcnosť, keď ho unesie v stroji času tajomný chlapec Wilbur Robinson. Obaja cestujú do budúcnosti, kde sa stretnú s Wilburovou bláznivou rodinou. Lewisovi sa Robinsonovci okamžite zapáčia a túži s nimi zostať a vzdať sa minulého života vynálezcu. No Wilbur vie, že keď Lewis zostane, zmení sa tým budúcnosť k horšiemu. Dlháň s klobúkom sa už snaží vydávať Lewisov skener spomienok za svoju vynález. Ak sa mu to podarí, budúcnosť sa stane temným a osamelým miestom. V jeho pláne mu pomáhajú skrotený Tyranosaurus Drobec a populárny spevák budúcnosti – hovoriaci žabiak Frankie. Za pomoci kamaráta-robota Carla vymyslí Wilbur plán, ako presvedčiť Lewisa, aby sa vrátil do svojej doby a opravil svoj skener spomienok. Ale Dlháň s Klobúkom má iné plány. Keďže nevie, ako spustiť Lewisov vynález, unesie chlapca. Vo vzrušujúcom slede udalostí musí Wilbur zachrániť Lewisa a nakoniec mu povedať ohromujúcu pravdu o Robinsonovcoch....

Réžia: Stephen Anderson
Hrajú v slovenskom znení: Michal Dutka, Tomáš Hallon, Ivan Vojtek, Peter Farkašovský, Tatiana Kulíšková, Tomáš Maštalír, Štefan Richrtárech
Premiéra na Slovensku: 12. 4. 2007

Druhé miesto si udržala rodinná Disneyovka Tajomstvo Robinsonovcov. Klesla o 33 percent, no na konte má už 51,9 milióna dolárov. Aj keď pokles nebol nijako veľký, Robinsonovci majú o 30 miliónov menej, ako malo za rovnakú dobu Udatné kuriatko, ktoré sa dopracovalo až k 135 miliónovému zárobku. Ak sa Robinsonovcom podarí prekonať 100 miliónov, bude to relatívne úspech.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 65%, imdb.com – 6,6/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Are We Done Yet?
Nick Person je už ženatý s milovanou Suzanne a rozhodnutý venovať viac času svojej žene a deťom Lindsay a Kevin. Práve preto sa rozhodne presťahovať sa do novej vily. Jeho sen o pokojnom živote sa však zmení na nočnú moru.

Réžia: Steve Carr
Hrajú: Ice Cube, Nia Long, John C. McGinley, Aleisha Allen, Philip Bolden

Najúspešnejšou novinkou veľkonočného víkendu sa stalo pokračovanie komédie Are We There Yet? s názvom Are We Done Yet?, ktorá je aj tak trochu remakeom filmu z roku 1948 - Mr. Blandings Builds His Dream House. 14,2 miliónov dolárov z 2 877 kín stačilo na tretie miesto. Are We There Yet? malo lepší štart v podobe 18,6 miliónového zárobku a celkovo si z kín v Severnej Amerike odnieslo 82,3 milióna dolárov. Komédia Are We Done Yet? by mohla zarobiť niečo cez 70 miliónov dolárov

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 09%, imdb.com – 3,2/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

              

Grindhouse
Filmový projekt dvojice legendárnych režisérov Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueza, ktorí spojili svoje sily, aby vzdali hold krvákom kategórie B na ktorých vyrastali, a pretavili ich do kasových hitov kategórie A, ako to vedia len oni. Tentoraz pôjde o dvojprogram, pričom každý z tvorcov režíruje jednu časť. Spojovacím článkom medzi oboma filmami budú ukážky na fiktívne tituly. Grindhouse: Dead Proof bude o zabijakovi, ktorý svoje obete likviduje autom a Grindhouse: Planet Terror nás vezme na cudziu planétu, ktorej svet sa podobá tomu nášmu - je ale o dosť drsnejší.

Réžia: Quentin Tarantino, Robert Rodriguez
Hrajú v Grindhouse: Death Proof: Kurt Russell, Rosario Dawson, Jordan Ladd, Rose McGowan, Sydney Tamiia Poitier, Eli Roth
Hrajú v Grindhouse: Planet Terror: Rose McGowan, Freddy Rodríguez, Josh Brolin, Marley Shelton, Jeff Fahey, Bruce Willis
Premiéra Grindhouse: Death Proof na Slovensku: 20. 9. 2007
Premiéra Grindhouse: Planet Terror na Slovensku: 25. 10. 2007

Doublepack Tarantina z Rodriguezom Grindhouse sa dočkal výborného prijatia od kritikov, ale diváci zaplatili na vstupnom počas víkendu "iba" 11,5 milióna dolárov, čo stačilo len na štvrté miesto. Vzhľadom na dĺžku filmu (viac ako 3 hodiny) a eRkové ohodnotenie, to nie je až taký zlý výsledok. Aj Tarantinove, aj Rodriguezove posledné filmy však zarobili počas premiérového víkendu viac, ako 20 miliónov dolárov. Ani výborné recenzie asi tentoraz nepomôžu k vyššiemu zárobku, ako bol rozpočet – 53 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 81%, imdb.com – 8,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Trailer
Oficiálna stránka

             

The Reaping (Diablova žatva)
Pred tisíckami rokov sa stala séria záhadných udalostí, o ktorých sa mnohí domnievajú, že šlo o Desať biblických rán... Nikto si nemyslel, že by sa mohli zopakovať... až doteraz... Katherine Winter neverí v zázraky – verí faktom a obrátila sa k viere chrbtom potom, čo jej dcéra aj manžel prišli o život počas misionárskej práce v Sudáne. Teraz hľadá odpovede vo vedeckom výskume a nie v modlitbe. Cestuje po celom svete a vyšetruje údajné zázraky ako sú plačúce sochy, škvrny na stenách podobajúce sa na tváre svätcov či krvácajúce dlane. Ale jedného dňa sa objaví učiteľ z malého mesta Doug Blackwell a poprosí ju o pomoc pri vyšetrovaní série bizarných udalostí, o ktorých sa miestni obyvatelia domnievajú, že sú božím trestom. Katherine a jej partner Ben zistia, že zázraky môžu byť nebezpečné a že hranice medzi vierou a poverami sú často veľmi tenké...

Réžia: Stephen Hopkins
Hrajú: Hilary Swank, David Morrissey, Idris Elba, AnnaSophia Robb
Premiéra na Slovensku: 26. 4. 2007

Thriller Warnerovcov The Reaping skončil s veľmi znepokojujúcim zárobkom 10 miliónov dolárov počas víkendu a 11,9 miliónov z predĺženého víkendu v 2.603 kinách. Thriller nezachránila ani Oscarová herečka Hillary Swank a ak film zarobí aspoň 25 miliónov dolárov, bude to úspech. Ešteže Warnerovcom robí radosť 300, ktorá už budúci víkend prekoná 200 miliónovú hranicu.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 08%, imdb.com – 5,5/10, yahoo.com – C+, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Na desiatom mieste skončila štvrtá novinka víkendu, rodinný film Foxovcov Firehouse Dog, ktorý v 2.860 kinách zarobil 3,8 milióna dolárov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 107,1 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

7 - 9 apríl 2006

Ice Age: The Meltdown   33,8 mil
 8 - 10 apríl 2005 Sahara   18,1 mil
 9 - 11 apríl 2004 The Passion of the Christ   15,2 mil

Sony uvedie od ďalšieho piatku thriller Perfect Stranger s Bruce Willisom a Halle Berry vo viac ako 2.500 kinách, DreamWorks v podobnom počte kín prinesie thriller Disturbia s Carrie-Anne Moss a Davidom Morse. Foxovci v nižšom počte kín uvedú Karla Urbana vo filme Pathfinder a spoločnosť First Look International sa pokúsi zaujať animovanou komédiou Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters podľa televíznej série Aqua Teen Hunger Force. Ostatné filmy ako Year of the Dog, Lonely Hearts, RedlineSlow Burn budú štartovať len v limitovanom počte kópií.


autor Matej Oravec 10.4.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.