PREVIEW: HADY V LIETADLE

PREVIEW: HADY V LIETADLE

článok



Sean Jones (Nathan Phillips) sa bicykluje po exotickej krajine na Hawaii, keď zrazu vidí brutálnu vraždu prominentného vyšetrovateľa, známym unikajúcim gangstrom Eddie Kimom. Kim dúfa, že týmto zásahom sa začne kriminálne vyšetrovanie jeho drog, vydieračstva, detskej prostitúcie a obchodu so zbraňami, ale oči svedka všetko zničia. Sean je teraz jediná osoba, ktorá ho priamo videla spáchať zločin a následne sa stáva jediným očitým svedkom schopným zaistiť tohto ťažko dolapiteľného kriminálnika na doživotie do väzenia. Na uskutočnenie tohto, musí byť Sean najprv presvedčený ísť svedčiť pred veľkú porotu v L.A., a aby to mohol urobiť, musí sa dostať z ostrova skôr, kým ho ticho zlikvidujú Kimovi zabijaci. Nie je ľahké zabezpečiť presun pre Seana odkedy Kim a jeho partia vedia, čo Sean videl a že je jedinou šancou pre vyšetrovateľa. Urobia všetky nevyhnutné kroky, aby ho zastavili. 

Agent FBI Neville Flynn (Samuel L.Jackson) je expertom na nebezpečné situácie. Už raz zachránil Seana od Eddieho Kima, keď ho chcel po prvý krát  zavraždiť, len pár hodín po tom, čo dosvedčil zločin. Teraz je Flynn pripravený dostať Seana do Los Angeles a strážiť ho od najhľadanejšieho amerického kriminálnika. Plánom je použiť súkromné lietadlo ako návnadu. Za ten čas sa odvezú prvou triedou na palube komerčného lietadla a tak prepašuje Seana do L.A., aby v danom termíne mohol svedčiť. No, informátor na letisku dá Kimovi vedieť, aký je plán. Takže teraz zostáva Kimovi ubezpečiť sa, že sa lietadlo nikdy nedostane do L.A. alebo, že Sean sa z lietadla nedostane živý. Ako to urobí…….…HADY v lietadle.

Preview: Hady v lietadle Preview: Hady v lietadle

Stovky jedovatých hadov rôznej veľkosti, tvaru a jedu sa prepašovali do batožinového priestoru a po odštartovaní sa presúvajú do lietadla. Plazia sa cez spodné časti lietadla, vzdušné ventily a elektrické vedenie, zničia kľúčové operačné mechanizmy v lietadle. Keď sa nakoniec dostanú do priestoru hlavnej kabíny, terorizujú a zabíjajú svojim ´nad´inštinktom, pretože v batožinovom priestore sa nainhalovali feromónmi spôsobujúcimi väčšiu agresivitu a potom aj viac smrteľných útokov. Aby posádka a pasažieri prežili útok, musia spolupracovať a snažiť sa udržať v čo najväčšej vzdialenosti od hadov. Nie je to ľahké, pretože hady sa potichu priplazia z ktoréhokoľvek miesta a kedykoľvek. Flynn a Claire Millerová (Julianna Marguelis), sprievodkyňa a čoskoro študentka práva, robia čo môžu, aby udržali všetkých ticho a pokope v tejto krízovej situácii. Sú to pasažieri a posádka, ktorí musia zabrániť útoku, pristáť bezpečne s lietadlom a pomôcť agentovi Flynnovi udržať Seana nažive.

Medzi pasažiermi a posádkou sú Mercedes (Rachel Blanchardová), bohatá dievčina z LA, prilepená k svojmu telefónu, cestujúca spolu so svojim malým psíkom Mary-Kate; Three G´s (Flex Alexander) prichádzajúca rapová hviezda spolu so svojim sprievodcom Troyom (Kenan Thompson) a Bigom Leroyom (Keith Dallas); mladá mamička Maria s malým bábätkom (Elsa Pataky). Posádka lietadla sa skladá z Kena (Bruce James), odchádzajúcou do dôchodku Grace (Lin Shaye) a firtujúcou Tiffany (Sunny Mabrey). Táto skupina musí držať spolu, aby mali nejakú šancu prežiť útok hadov alebo možnosť umelo vyvolať mechanické zlyhanie lietadla z výšky 30 000stôp.

Za scénou: Ako sa hádať s hadom

Samuel L. Jackson je mužom, ktorý má plné ruky práce so stovkami hadov na plátne. Ale za scénou sme zverili túto úlohu dvom skúsených odborníkom – svetoznámym hadím krotiteľom Julesovi Sylvesterovi a Bradovi McDonaldovi.

„Keď som sa po prvý krát stretol s Craigom a Davom Ellisom, režisérom, chceli skutočne jedovaté hady,“ hovorí Sylvester. „Niečo, čo vás dokáže zložiť na zem. Hovorím „Áno, môžeme to spraviť, ale pracovať priamo v lietadle plnom ľudí a s kamerovým štábom, to nemusí byť práve vydarený nápad. Toto sú skutočne nebezpečné zvieratá.“  

Preview: Hady v lietadle Preview: Hady v lietadle

Napriek tomu, Sylvester odporúčal využiť výhodu prirodzeného úkazu – ako časť ich stratégie na prežitie. Mnoho predstieraných milých hadíkov je veľmi jedovatých a len trénované oko dokáže rozoznať rozdiel. “Najbezpečnejší spôsob natočiť film, je použiť skupinu len tak vyzerajúcich hadov,” vysvetľuje Sylvester. “Napríklad, tento mliečny had je relatívne neškodný ale ak ste odborníkom vyzerá ako veľmi smrteľný brazílsky korálový had. Farby sú identické, veľkosť tiež, okrem toho, že koralový had je absolútne smrteľný.

Pozrite na tohto žltého potkanieho hada. Má asi 6 stôp a môže sa ľahko presúvať ako pobrežný Taipan. Mám niekoľko zelených potkaních hadov s  červenými chvostami. A máme ruské potkanie hady; vyzerajú veľmi nebezpečne ale v skutočnosti sú to veľmi milé hady.

“Máme veľmi veľkého strakatého kráľovského hada, niekoľko čiernych závodníkov z Floridy a “býčí” had (bull snake) z Britskej Kolumbie – v Kalifornii ich volajú had korytnačí. Strašne sipejú. Svoje hlavy si pritlačia k zemi a zasadia strašný úder, samozrejme že majú veľmi ostré zuby."

“Potom máme ďalších 250 užovkovitých hadov pre základné telá, keď nemáme okolo ľudí. Tak nie, nie sú tam žiadne hady na nakrúcaní, ktoré sú jedovaté okrem mangroves a tých by sme nepoužívali pri hercoch. Mangrove vás nezabije, len vás stiahne a spôsobí vám veľkú bolesť hlavy.”

K nášmu prehľadu pridáme ešte pytónov vrátane Kitty, Barmského pytóna hrajúceho v hlavnej scéne. Ale, ako Sylvester poznamenal, tieto nie sú jedovaté, tie vás zadusia.


autor press kit 2.10.2006
  • Profil: Samuel L. Jackson (19.10.2006 2:09:36)
  • Hady v lietadle (13.10.2006 16:39:44)
  • Meno:
    ODOSLAŤ
    :)
    REBRÍČEK SK
    01 |
    návšt. 50476
    02 |
    návšt. 11232
    03 |
    návšt. 6387
    04 |
    návšt. 5029
    05 |
    návšt. 4829
    06 |
    návšt. 3812
    07 |
    návšt. 4039
    08 |
    návšt. 2951
    09 |
    návšt. 1913
    10 |
    návšt. 1868
    REBRÍČEK US
    01 |
    $82,0 mil.
    02 |
    $7,4 mil.
    03 |
    $3,9 mil.
    04 |
    $3,2 mil.
    05 |
    $3,2 mil.
    06 |
    $2,5 mil.
    07 |
    $2,1 mil.
    08 |
    $1,7 mil.
    09 |
    $1,4 mil.
    10 |
    $1,1 mil.
    SOCIÁLNE SIETE
    KOMENTÁRE
    Kinema.sk - filmy, seriály

    sector logo
    network
    ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.