PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Hoci sa medzi prvou päťkou ocitli tri novinky, ani jedna nestačila na Dobu ľadovú 2, ktorá obhájila minulotýždňové prvenstvo, aj keď s polovičným zárobkom.

TOP 7.4. - 9.4. 2006
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Ice Age: The Meltdown Fox 2. týždeň   33,8 mil   115,7 mil
2. The Benchwarmers Sony 1. týždeň   19,6 mil     19,6 mil
3. Take the Lead New Line 1. týždeň   12,0 mil     12,0 mil
4. Inside Man Universal 3. týždeň     9,1 mil     66,0 mil
5. Lucky Number Slevin MGM 1. týždeň     7,0 mil      7,0 mil
6. Failure to Launch Paramount 5. týždeň     4,1 mil     79,1 mil
7. ATL Warner Bros. 2. týždeň     3,7 mil     17,2 mil
8. V for Vendetta Warner Bros. 4. týždeň

    3,4 mil

    62,2 mil
9. Phat Girlz FoxSearchlight 1. týždeň     3,1 mil      3,1 mil
10. Thank You for Smoking FoxSearchlight 4. týždeň     2,3 mil      6,1 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Ice Age: The Meltdown (Doba ľadová 2)
Trojica hrdinov - mamut Manny, leňochod Sid, šablozubý tiger Diego stále držia spolu a užívajú si výhod sveta, ktorý je v stave topenia. Žijú v primitívnej verzii vodného parku, nabitého vodnými kĺzačkami, bazénmi s vlnami a množstvom zvierat, užívajúcich si slniečka. Manny sa obáva, že môže byť posledným žijúcim mamutom. Potom ale stretne Ellie... Dobré na tom je, že stretol poslednú samicu mamuta na svete. Zlé na tom je, že Ellie má problémy ohľadom pochopenia svojej identity. Ako by nebolo dosť ťažké, získať si Elliinu priazeň, tá ma ešte na dôvažok dvoch bratov z rodu vačíc, Crasha a Eddieho, párik nafúkaných a trúfalých nezbedníkov. K dobru im možno ale pripísať, že majú Ellie naozaj radi a správajú sa k nej veľmi ochranársky. Ale otepľovanie má jednu zásadnú nevýhodu: ohromnú a hrozivú povodeň. Diego ukrýva tajomstvo, o ktoré sa nepodelí s nikým zo svojich priateľov: má strach z vody. V potápajúcom sa svete to môže byť vážny problém. Sid túži po troške uznania. Chce dokázať, že si zaslúži trochu úcty od svojich priateľov, pričom stretne priateľov nových, ktorí ho neochvejne milujú.

Réžia: Carlos Saldanha (Roboti)
Scenár: Peter Gaulke, Gerry Swallow
Hovoria: Ray Romano (Doba ľadová), Johm Leguziamo (Land of the Dead), Denis Leary (Doba ľadová), Sean William Scott (The Dukes of Hazzard)
Premiéra na Slovensku: 6. 4. 2006

Doba ľadová 2 je prvým blokbasterom v roku 2006 a zároveň prvým filmom, ktorému sa podarilo prekročiť 100 miliónovú hranicu. V druhom víkende premietania film zarobil 33,8 miliónov dolárov, čo je presne 50 percentný pokles oproti minulému, prvému víkendu. Je to dosť veľký pokles pre animovaný film, pretože tie väčšinou v druhom víkende klesnú približne o 30%. Hľadá sa Nemo – 33%, Rodinka Úžasných 28%, Príbeh žraloka 33% a aj prvá Doba ľadová klesla len o 33%. Po desiatich dňoch má Doba ľadová 2 na konte 115,7 miliónov dolárov. V rovnakom čase mala prvá Doba ľadová na konte 87,3 miliónov a dopracovala sa na 176,4 miliónov. Filmu sa výborne darí mimo Severnej Ameriky, kde dvojka zarobila už 55 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 60%, imdb.com – 7,1/10, Roger Ebert – 2,5/4, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

Čo k takejto stránke napísať? Len ráčte vstúpiť a bavte sa!

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

The Benchwarmers
Gus a jeho kamaráti Richie a Clark sú oslovení milionárskym excentrikom Melom, ktorý z nich chce urobiť trojčlenné baseballové mužstvo.

Réžia: Denis Dugan (Národná bezpečnosť)
Scenár: Allen Covert, Nick Swardson
Hrajú: Rob Schneider (Duece Bigalow: Európsky gigolo), David Spade (Dickie Roberts), Jon Heder (Napoleon Dynamite), Jon Lovitz (Producenti)
Premiéra na Slovensku: 3. 8. 2006

Celkovo až 3 274 kín hralo komédiu spoločnosti Sony - The Benchwarmers, ktorá zarobila 19,6 miliónov dolárov, čo stačilo len na druhé miesto. 33 miliónová komédia sa tak postarala o najväčší zárobok pre film s baseballovou tematikou, hoci ho kritika úplne strhala.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 13%, imdb.com – 5,3/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

Dámy a páni, vitajte. V menu sa pohybujete podľa postov hráčov na ihrisku a okrem informácii tam nájdete aj také zvrátenosti ako Soundboard, či hru Pitching Game, alebo Homerun Derby.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Take the Lead
Bývalý profesionálny tanečník učí tancovať na newyorskej škole. Jeho tanečné skúsenosti však nie sú v súlade s tým, čo študenti očakávajú. No nakoniec sa im podarí vytvoriť nový tanečný štýl.

Réžia: Liz Friedlander
Scenár: Dianne Houston
Hrajú: Antonio Banderas (Legenda o Zorrovi), Rob Brown (Coach Carter), Alfre Woodard (Beauty Shop), Dante Basco (Love Don't Cost a Thing)
Premiéra na Slovensku: 15. 6. 2006

Stredoškolská tanečná dráma s Antoniom Banderasom v hlavnej úlohe filmu Take the Lead, ktorý je založený na príbehu tanečníka Pierra Dulana zarobil v otváracom víkende v 3.009 kinách 12 miliónov dolárov. Kritiky boli negatívne a diváci viac ocenili film Save the Last Dance (Nežiadaj svoj posledný tanec), ktorý v roku 2001 zarobil počas prvého víkendu 27,5 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 45%, imdb.com – 6,5/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

Stránka vás hneď roztancuje. Okrem informácií o filme by vás mohli zaujať dva odkazy - Virtual Dancer, kde si navolíte najrôznejšie tanečné pohyby, ktoré potom virtuálny tanečník zatancuje a Mash Up Mater, kde zase môžete skladať hudbu, vyberať si z priložených možností a na záver si spraviť vlastnú MP3 skladbu.

             

Inside Man (Spojenec)
Newyorský detektív Keith Miller je typický drsný policajt otrieskaný životnými skúsenosťami pozbieranými na uliciach, ktorému plánovaný kariérny vzostup komplikujú obvinenia z nezákonného zaobchádzania, ktoré sa s ním ťahajú od jeho posledného prípadu. Na programe dňa je ale nová akcia – v prepadnutej banke držia lupiči desiatky rukojemníkov. Táto krízová situácia, však bude veľmi neštandardná. Detektív Miller sa totiž musí stretnúť s asi najmúdrejším zločincom, ktorého za svoju bohatú kariéru videl a pokúsiť sa prekaziť zločin, ktorý sa zdá byť dokonalý. Vo chvíli, kedy sa vyjednávanie medzi policajtmi a chladnokrvným stratégom vyostruje a všetkým zúčastneným začínajú tiecť nervy, vstúpi do hry vplyvná právnička, ktorá chce túto krízu využiť vo svoj prospech. A detektív Miller si uvedomí, že pravidlá v tejto hre na mačku a myš neboli rozdané jednoznačne, že strany dobra a zla sa neustále vymieňajú úlohy a že na prvý pohľad dokonalý zločin môže byť ešte dokonalejší.

Réžia: Spike Lee (25. hodina)
Scenár: Russell Gewirtz
Hrajú: Denzel Washington (Training Day), Clive Owen (Na dotyk), Jodie Foster (Tajomný let), Christopher Plummer (Alexander Veľký), William Dafoe (Letec)
Premiéra na Slovensku: 30. 3. 2006

S deviatimi miliónmi patrí Spojencovi v jeho treťom víkendu štvrté miesto. Film Spike Leeho má na konte 66 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 89%, imdb.com – 7,5/10, Roger Ebert – 2,5/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – C

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

Okrem informácií o filme je tu množstvo zaujímavých informácii. Napríklad info o historicky najväčších lúpežiach alebo simulácia rukojemníka. Ide o príjemne prepracovanú stránku.

             

Lucky Number Slevin
Slevinovi sa práve teraz veľmi nedarí. Jeho dom bol určený k demolácii a on sa vydáva za svojou priateľkou, ktorá už má však iného. Aby sa dostal z tohto všetkého požičia si byt svojho priateľa Nicka Limesa v New Yorku, zatiaľ čo je mimo mesta. Avšak Nickova neprítomnosť pridá na zozname jeho problémov. New York je nebezpečné miesto pre život, s podsvetím plným kriminálnikov a gangstrov. Ale dvaja z nich sú najrešpektovanejší: Rabbi a Boss. Pôvodne partneri, teraz úhlavní nepriatelia. Jeden druhého obviňujú z nedávnych záhadných vrážd bookmakerov. Medzitým sa Slevin zoznamuje so svojou krásnou susedkou Lindsley. Ich flirt je však skoro prerušený, keď sa Bossovi ľudia vrátia pre Nicka Lima. Nikto nevie ako Nick vyzerá, práve preto, čo Slevin urobí nedokáže presvedčiť Bossových chlapcov, že on nie je ten, koho hľadajú. Predvedú Slevina pred Bossa – jeho ponuka – Slevin zabije Rabbiho syna a jeho dlh bude splatený. Stojac medzi dvoma gangstrami Slevin zistí, že jediná jeho šanca je vziať Bossov job.

Réžia: Paul McGuigan (Miluj ma, prosím)
Scenár: David Lloyd, Alan Moore, Andy Wachowski, Larry Wachowski
Hrajú: Josh Harnett (Sin City), Stanley Tucco (Terminál), Ben Kingsley (Oliver Twist), Bruce Willis (Rukojemník), Morgan Freeman (Batman začína), Lucy Liu (Domino)

Kriminálna dráma Lucky Number Slevin spoločnosti Weinstein a distribuovaná MGM je nabitá hviezdami, ale zárobok 7 miliónov stačil len na piate miesto. Od kritikov sa jej dostalo zmiešaných kritík, ale diváci ju celkom chválili. Uvidíme, ako sa jej bude dariť v ďalších týždňoch.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 50%, imdb.com – 7,4/10, Roger Ebert – 2/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Nezaškodilo by, keby bol hudobný motív aspoň o niečo dlhší, takto ste ho za chvíľu nutení vypnúť. Pri menách hercov ste odkázaní na imdb.com, ale zase Behind the Scenes si môžete stiahnuť do Ipodu. Takže okrem traileru a fotografii sa tu nenachádza nič, čo by stálo za pozornosť.

Premiéru mala aj komédia Fox Searchlight Phat Girlz, na ktorej si kritika dosť pochutnala. Ale na druhej strane, film mal rozpočet len 2,5 milióna a za prvý víkend zarobil 3,1 milióna. Štúdio Fox Searchlight vypustilo v limitovanom počte kín aj druhý film Thank You For Smoking, ktorý v 300 kinách zarobil 2,4 milióna dolárov a počas veľkonočných sviatkov by sa mal premietať v celej tisícovke kín.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 100,8 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
  8 - 10 apríl 2005 Sahara 18,1 mil
  9 - 11 apríl 2004 The Passion of the Christ 15,2 mil
11 - 13 apríl 2003 Anger Management 42,2 mil


Počas veľkonočných sviatkov budú medzi sebou bojovať : paródia Scary Movie 4 a animovaný The Wild spoločnosti Disney. Pre Scary Movie 4 hrá hlavne to, že sa bude premietať v 3.602 kinách, kým The Wild "len" v 2.854 kinách. A ktovie, možno chytí Doba ľadová 2 druhý dych.

 


autor Matej Oravec 14.4.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.