PREVIEW: STAR WARS: EPIZÓDA III.

PREVIEW: STAR WARS: EPIZÓDA III.

článok



Kedysi dávno vo veľmi, veľmi vzdialenej galaxii...

V priebehu filmu Star Wars: Epizóda III - Pomsta Sithov rytier Jedi Anakin Skywalker urobí osudové rozhodnutie. Tvárou v tvár voľbe, či stratiť milovanú bytosť, alebo obetovať svoju dušu, aby získal moc na jej záchranu Anakin podľahne zvodnému lákadlu temnej strany Sily. Práve to, aké je Anakinovo rozhodnutie, prečo tak urobí a ako sa stane, že na seba oblečie desivé čierne brnenie, je obsahom legendy "Hviezdnych vojen".

Po tridsiatich rokoch čakania a premýšľania sa filmoví diváci dozvedia pravdu, keď bude do kín celosvetovo uvedená "Pomsta Sithov". Sami presne zistia ako a prečo hrdinský Anakin Skywalker - predurčený k tomu, aby obnovil rovnováhu Sily a zaistil mier v celej galaxii - sa stane obávaným Darth Vaderom, pravou rukou cisára. Diváci zistia, ako Anakinovi učitelia, chvastavý Obi-Wan Kenobi a drobučký Majster Yoda, prežijú bájne zničenie rádu Jedi, aby potom do konca života žili v skrýšach na vzdialených a nepriateľských planétach. Dozvedia sa, čo premenilo zdanlivo benevolentného a uváženého kancelára Palpatina na diktátorského vodcu obávanej Galaktickej ríše. Dozvedia sa, ako sa zrodili Anakinove deti, Luke Skywalker a Leia Organa, ktoré sa potom odtrhnú... aby sa ujali legendárneho povstania proti ríši.

"Jednotlivé kúsky do seba zapadnú, spojenie bude nadviazané," sľubuje scenárista - režisér George Lucas, ktorý končí ságu započatú v roku 1977 "Hviezdnymi vojnami: Epizódou IV. - Nová nádej". Konečne bude dorozprávaná posledná kapitola. Akonáhle "Pomsta Sithov" začne, dôjde ku konečným katastrofickým bitkám Klonových vojen po celej galaxii - vrátane jednej na oblohe nad mestom - planétou Coruscant, nad sídlom rozpadajúcej sa Republiky a tiež domovom rytierov rádu Jedi. Kancelár Palpatine bol zajatý ako rukojemník zlého generála Grievousa, vodcu armády droidov - mechanických bojových jednotiek separatistickej Aliancie. Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) a Anakin Skywalker (Hayden Christensen) podniknú zúfalý pokus o záchranu tvárou v tvár nekonečným komplikáciám na oslobodenie Palpatina a na zničenie Grievousa. Je to odvážna úloha, ale len začiatok nemilosrdných bitiek.

Úvodná bitka odštartuje sériu udalostí, ktoré vedú pre Anakina k okamihu pravdy. Vedie dvojaký život. Ako rytier Jedi je tajne ženatý s krásnou senátorkou Padmé Amidalou (Natalie Portmanová). Palpatin zneužije Anakinovu obavu z toho, že stratí Padmé a odhalí jeho ďalšiu stránku. Stránku moci, tú, ktorá mu je predpovedaná a dodá mu netušenú silu.

Obi-Wan spozoruje Anakinov vnútorný rozpor a nakoniec sa musí stretnúť so svojim niekdajším slabším žiakom v bitke svetelných mečov na vulkanickej planéte Mustafar. "Toto je doposiaľ najakčnejšia, najnapínavejšia a najatraktívnejšia časť Hviezdnych vojen", hovorí producent "Pomsty Sithov" Rick McCallum. "Aj keď fanúšikovia "Hviezdnych vojen" dlho poznajú množstvo kľúčových zápletiek, ktoré posúvajú film ďalej, George chcel pripraviť nečakaný zážitok". Konečná bitka svetelnými mečmi medzi Anakinom a Obi-Wanom je len jednou z množstva špičkových akčných sekvencií vo filme "Pomsta Sithov". "Je zaujímavé, koľko akcie sa odohráva v tomto filme," hovorí McGregor.

Jedným z vrcholných zážitkov je úvodná kozmická bitka, ktorá pripomína napínavé súboje stíhačiek z Epizódy IV. "Nová nádej", aj keď technicky sa neodohráva v kozme, ale vo vnútornej atmosfére Coruscantu. "To nám umožňuje ukázať strhujúce divadlo, ako sú masívne explózie, oheň a dym, valiaci sa z kozmických lodí," hovorí McCallum. Tu sa tiež odohráva prudký súboj muža proti mužovi medzi Obi-Wanom a Grievousom, ktorý je mrazivou kombináciou droida a človeka, predpovedajúci osud samého Anakina Skywalkera.

"V priebehu filmu "Pomsta Sithov" prebiehajú po celej galaxii Klonové vojny, takže všetci sú v strehu, pripravení na to, že v ktorúkoľvek chvíľu môže k niečomu dôjsť," hovorí Lucas. Akcia v "Pomste Sithov" je tiež rozhodujúci článok k "Novej nádeji", ktorá začína, keď Darth Vader a jeho stúpenci prepadnú povstaleckú kozmickú loď. Je to záverečná epizóda v Lucasovej ságe, ktorá sa zrodila začiatkom sedemdesiatych rokov. "Bol to dlhý a dávny príbeh, väčšinou o postavách, ktoré mali doraziť tam, kde sú v Epizóde IV. Nová nádej", hovorí Lucas. "Aj keď som nezačal písať rozprávanie na ďalších 20 rokov, štruktúra tohto príbehu sa príliš nezmenila. Vždy ide o epický príbeh otca, ktorý je zachránený svojimi deťmi."

"Čo ma viedlo k tomu, aby som režíroval "Epizódy I., II., III."? Anakinov príbeh, ktorý začína ako dobrý človek, ale ktorý sa stane diablom - a nakoniec, je zachránený svojimi deťmi. Je vzrušujúce sledovať ako to všetko do seba zapadne."

Preview: Star Wars: Epizóda III. Preview: Star Wars: Epizóda III. Preview: Star Wars: Epizóda III.

KRUH SA UZAVREL

Produkcia "Star Wars: Epizódy III. - Pomsty Sithov" prebiehala postupne po celom svete. Z mnohých hľadísk sa jedná o film, ktorý bol pripravovaný takmer 30 rokov, pretože George Lucas prvýkrát načrtol svoje námety na ságu rodiny Skywalkerovcov, príbeh, ktorý sa odohrával za búrlivej vojny zúriacej na vzdialenej galaxii

Hlavné natáčanie začalo v štúdiách Fox v austrálskom Sydney, New South Wales v 08:07 ráno, 30. júna 2003, kedy sa scenárista - režisér Lucas, producent Rick McCallim a dvaja herci Epizódy III. - Hayden Christensen a Ewan McGregor - stretli s R2-D2 a štábom (viac než 100 ľudí) v prvý deň natáčania. "Epizóda III. prebiehala pozoruhodne hladko a jej produkcia bola skutočná radosť," hovorí McCallum. "Pôvodné natáčanie trvalo 55 dní, čo je štandard pre natáčanie "Hviezdnych vojen" a oveľa kratšie, než dĺžka natáčania väčšiny veľkofilmov. To je vďaka Georgovi a profesionalite našich hercov a členov filmového štábu. Mali sme veľké šťastie, pretože všetko išlo hladko."

Okrem štúdií v Austrálii a vo Veľkej Británii bol film natáčaný v Číne, Thajsku, Švajčiarsku a v Tunise - čím sa dosiahlo vytvorenie nových planét, ktoré v "Pomste Sithov" uvidíme. Filmový štáb sa tiež v roku 2002 vydal do Talianska, aby splnil napínavú, ale nebezpečnú úlohu: natočiť efektný výbuch sicílskej sopky Etna. Natáčanie bolo len začiatkom procesu prevedenia "Pomsty Sithov" na plátno. Lucasov jedinečný štýl spočíva v použití scenára, len ako plánu na natočenie filmu, ktorý si predstavuje. "Scenár, podľa ktorého začíname natáčať sa od filmu veľmi líši. Keď sa dívam na scénu, ktorá sa odohráva na plátne, často dostanem nové nápady, ako inak povedať tento príbeh a som schopný to dať dohromady v priebehu strihania a pretáčania. Takto ma naozaj baví natáčať film," hovorí.

"Začnem obvyklým strihom a postprodukciou a dotiahnem to do extrému." Pomocný strihač Ben Burtt a tiež filmový zvukár, hovorí, že Lucasov neortodoxný produkčný štýl filmom prospieva. "Filmy "Hviezdne vojny" neodmietajú súčasné štylistické techniky," hovorí Burtt. "Vyzerajú viac ako filmy z tridsiatych a štyridsiatych rokov minulého storočia. Paradoxne, proces, ktorým sme dosiahli klasický spôsob rozprávania je netradičný. George rozláme filmy na kúsky a potom ich skladá dohromady, pretože sa začína pozerať na to, čo zhromaždil. Je to skoro, ako dávať dohromady animovaný film, pretože ten proces je tak premenlivý."

Postprodukcia prebiehala koncom leta v Shepperton Studios v Anglicku - 11 dní. Produkcia sa v januári 2005 presunula do Elstree Štúdií v Borehamwoode, v Anglicku. Hayden Christensen vystupoval v poslednom zábere filmu. Keď Lucas ticho prehlásil filmovému štábu, "stop - balíme to", natočili kamery posledný záber "Hviezdnych vojen". Náhodne sa tak stalo v Ateliéry 8 v Elstree, na rovnakom mieste, kde Lucas v roku 1976 natáčanie filmu "Nová nádej" začínal. "Kruh sa uzavrel," hovorí McCallum. "George z toho mal naozaj radosť."

REMESELNÍCKA ZRUČNOSŤ POMSTY

Ak je George Lucas otcom "Hviezdnych vojen", tak -  umelecké oddelenie je ich pestúnkou, ich živiteľom, pomáha rozvíjať Lucasove nápady. Umelecký koncept je súčasťou vývoja filmu "Hviezdne vojny". Od začiatku sedemdesiatych rokov, kedy ilustrácie presláveného Ralpha McQuarrieho pomohli vysvietiť Lucasovu predstavu vedúcim pracovníkom spoločnosti Twentieth Century Fox a získať pre tento film "zelenú". Filmu "Pomsta Sithov" dalo umelecké oddelenie základný vizuálny rámec pre produkčného výtvarníka Gavina Bocqueta, kostýmovú návrhárku Trishu Biggar a pre celý team umelcov zvláštnych efektov v spoločnosti Industrial Light & Magic. Hlavnými výtvarnými supervízormi boli Ryan Church a Erik Tiemens. Práca na filme "Pomsta Sithov" začala v dobe, kedy bola dokončovaná výprava filmu "Klonovaní útočia".

"Začiatok bola moja najmilšia časť celého procesu," hovorí producent Rick McCallim. "Vo chvíli, kedy sme začali, George ešte písal scenár. George bol prístupný všetkému. Nič nie je vytesané do kameňa." Skupina 12 talentovaných umelcov vytvorila produkciu zobrazením všetkého od Anakinovho a Obi-Wanovho súboja svetelnými mečmi, cez planétu Utapau, k Anakinovým účesom. Veľmi veľa z ich poňatia má súvislosť s filmom "Nová nádej", ktorý bol navrhnutý takmer pred tridsiatimi rokmi. Umelci strávili skoro rok prácou na návrhoch dopravných prostriedkov, scén, nábytku, uniforiem - na všetkom, čo diváci uvidia. Veľkou motiváciou bolo navrhnúť novú postavu filmu "Pomsta Sithov", postavu zlého generála Grievousa. Ešte predtým, než sa Lucas rozhodol, ako presne má Grievous vyzerať, požiadal výtvarníkov o nápady. Jeho jediný pokyn: urobte Grievousa ako kombináciu mimozemšťana a droida a urobte to tak, aby vyzeral strašidelne. "Pri práci môžete robiť zmeny, urobiť si to po svojom a rozvíjať vlastné nápady," hovorí výtvarník Warren Fu, ktorý je stúpencom myšlienky žijúceho votrelca vo vnútri droidovho tela. "Je to tak trochu ozvena toho, na koho sa Anakin premení", hovorí Lucas. Vysvetľuje, prečo sa priklonil k tejto myšlienke. Výtvarné oddelenie malo tiež najväčší vplyv na výtvory produkčného architekta Gavina Bocqueta a kostýmovú návrhárku Trishu Biggar, ktorí obidvaja pracovali na I. a II. Epizóde, Každý mal inú úlohu, ale aj tak ich podstata vychádzala z rovnakej základnej potreby - využiť "Epizódu III." ako vizuálne prepojenie medzi bohatou a romantickou "Skrytou hrozbou" a "Klonovaní útočia" a drsnejšie, ako pôvodné poňatie trilógie "Hviezdne vojny".

Preview: Star Wars: Epizóda III. Preview: Star Wars: Epizóda III. Preview: Star Wars: Epizóda III.

SÚBOJ JEDI-ov

Dosiahnuť filmové spracovanie vrcholného súboja v bitke svetelných mečov na plátne bolo dobrodružstvo samo o sebe. Za 100 rokov kinematografickej histórie sa odohralo nespočetné množstvo epických bitiek medzi hrdinami a zloduchmi. Ale žiadna nebola tak netrpezlivo očakávaná ani nebude tak dopodrobna rozoberaná filmovými divákmi, ako záverečné stretnutie medzi Anakinom Skywalkerom a Obi-Wanom Kenobim, ktoré tvorí vyvrcholenie "Star Wars: Epizódy III. - Pomsta Sithov". "Nie je to prvýkrát, čo sa títo hrdinovia stretnú so svetelnými mečmi a predvedú šermiarske umenie, medzi dvomi postavami, ale očakáva sa, že bude najnapínavejšie" hovorí koordinátor kaskadérov a majster meča Nick Gillard, ktorý tiež pracoval na kaskadérskych kúskoch filmov "Skrytá hrozba" a "Klonovaní útočia". "Zašli sme najďalej, ako sa v oblasti bojového štýlu Jediov dalo," hovorí. "V tomto filme sme stavili na všetko. Návrhy scén a choreografické spracovanie tejto sekvencie - rovnako tak, ako pri mnohých iných akčných scénach v tomto filme" - hovorí Gilliard - najskôr to všetko prediskutoval so scenáristom - režisérom Georgom Lucasom, aby sa do toho všetkého mohol pustiť.

Bojová dokonalosť postavy bola hodnotená stupnicou od 1 do 10. "Obi-Wan je na stupni 8, čo je miesto, kde Anakin začína. Ale Anakin postúpi na stupeň 9 a rozdiel medzi 8 a 9 je obrovský. Jedi sa môže dostať na úroveň 9, ale to je rozdiel medzi svetlom a tmou. Súboj Vám poskytuje predstavu o týchto postavách, pretože Anakin sa naučil bojovať, je mimoriadne talentovaný  - ale po stránke duševnej ešte nedospel. Poznal som to z príbehu a to mi veľmi pomáhalo v choreografii tejto sekvencii" hovorí Gillard. Hayden Christensen, ktorý hrá Anakina a Ewan McGregor, predstaviteľ Obi-Wana Kenobiho, mali pred sebou veľkú úlohu. Dorazili do Sydney a začali skúšať a trénovať. Christensen mal veľmi tvrdý prípravný plán. "Hayden pracoval tvrdo," hovorí Gillard. "Šesť hodín denne trénoval s mečom s nami a potom ešte dve sám. Musel jesť asi šesťkrát denne!" Vrcholná bitka medzi Obi-Wanom a Anakinom je len jednou z mnohých kaskadérskych sekvencií, na ktorých Gillard pracoval. Ani si ich nevšimnete tak, akoby ste si ich všimli v iných filmoch, pretože je tam množstvo inej akcie. "Myslím, že som venoval rovnaké množstvo času kaskadérskym kúskom, ako šermu. Bolo to veľmi náročné a namáhavé." Lucas hovorí, že Gillardova práca je neoddeliteľnou súčasťou úspechu filmu "Pomsta Sithov". "Vytvorenie akčnej scény je veľmi ťažká práca," hovorí. "Nick pracoval s Haydenom a Ewanom a urobil z nich úžasných šermiarov."

TEMNÁ STRANA, SVETLÁ STRANA

Pomsta Sithov znamená pre hlavných predstaviteľov novú motiváciu a nové poznania. Cesta Anakina Skywalkera do temnej strany sily dodáva filmu temnejšiu, tragickejšiu náladu, než je tomu u iných filmov ságy "Hviezdne vojny". Pre hercov, ktorí predstavujú tie postavy, to znamenalo príležitosť predviesť novú úroveň sofistikovaného a odlišného herectva. "Dôvody Anakinovej voľby vychádzajú z reality, ktorú všetci prežívame a chápeme ju," hovorí Hayden Christensen, ktorý hrá muža, meniaceho sa na Dartha Vadera. "Musím s Anakinom preskúmať skutočne obtiažne teritórium a to je pre mňa ako pre herca vzrušujúce." Scenárista - režisér George Lucas hovorí, že Christensen dodáva úlohe emocionálny náboj. "Jeho vlastnosti Darth Vadera vychádzajú z jeho osoby. Hayden má určite temnú stránku a to je jeden z dôvodov, prečo som ho obsadil. Je sympatický, okúzľujúci, čo je dôležité, pretože keby bol Anakin vždy len Darth Vaderom, koho na svete by zaujímal? Je to obtiažna transformácia a Hayden ju prevádza skvelo." Christensen, dlhodobý fanúšik "Hviezdnych vojen", sa nepremenil len duševne, ale do konca natáčania v Sydney, sa dokonale premenil aj fyzicky.

"Na to, až si oblečiem nový kostým Vadera, som sa tešil do chvíle, kedy som bol do tejto úlohy obsadený," hovorí a dodáva, že pre túto úlohu musel pribrať 10 kg svalovej hmoty. "Tento kostým", hovorí Christensen, "...bol vybavený zvláštnym prístrojom, ktorý upravuje nezabudnuteľný zvuk Vaderovho mechanického dýchania. Tento kostým a môj herecký výkon v úlohe Dartha Vadera by bez toho nebol kompletný." Keď sa Christensen prvý krát objavil na plátne v kostýme Dartha Vadera, spomína Rick McCallum, prišlo sa na neho pozrieť celé štúdio Fox. Všetci počuli o jeho vzkriesení a zdalo sa, že všetci sa chceli stať svedkami toho okamihu. "Stovky ľudí sa stretlo v ten deň na pľaci, aby sa pozreli na Haydena. bol to okamih, na ktorý sme čakali a bol to najvýznamnejší a najpoetickejší deň celého natáčania". Ten zážitok bol pre Christensena trochu iný. "Ako som sa tešil na to, že si oblečiem ten kostým, tak som mal čo robiť, aby som sa udržal na nohách, aby som nespadol a kostým nezničil," smeje sa. "Akonáhle boli kamery spustené a George vykríkol "akcia", bolo to neuveriteľné. Keď ste vo vnútri kostýmu, cítite sa mocný a diabolský. Aj dnes, takmer po dvoch rokoch na to nemôžem zabudnúť - a neviem poriadne vyjadriť, aký to bol pocit."

Anakinov pád do temnoty nastane navzdory zúfalému úsiliu jeho učiteľa Jedi a jeho najlepšieho priateľa Obi-Wana Kenobiho, ktorý sa tomu snaží zabrániť. "V tomto filme," vysvetľuje scenárista - režisér George Lucas, "je Obi-Wan zranený veľmi hlboko na niekoľkých úrovniach. Jeho reakcie sú zachytené v Epizódach IV., V. a VI." Podľa Ewana McGregora, ktorý hrá úlohu Obi-Wana tretí krát, bol film "Pomsta Sithov" najuspokojivejší z hľadiska jeho úlohy. "Obi-Wan mal v tomto filme oveľa viac akcie," hovorí, "a George napísal príbeh, ktorý vedie moju postavu tam, kam som vždy dúfal, že pôjde. Obi-Wan naozaj miluje Anakina a prežije hlbokú sklamanie a smútok, keď vidí, že Anakin skĺzol do temnoty. Bola to veľmi zaujímavá úloha."

Preview: Star Wars: Epizóda III. Preview: Star Wars: Epizóda III. Preview: Star Wars: Epizóda III.

FANTÁZIA POMSTY

ILM vizuálne efekty tvoria čarodejníci v bezprecedentnom počte zvláštnych efektov pre film "Pomsta Sithov" Viac než v predchádzajúcich epizódach ságy "Hviezdne vojny", sú v "Pomste Sithov" zobrazené svety a prostredia, pre ktoré neboli nájdené vhodné exteriéry na zemeguli. K vytvoreniu mimoriadnych zážitkov z iných svetov, režisér George Lucas a producent Rick McCallum sa opäť obrátili k čarodejníkom v Industrial Light & Magic, v spoločnosti, ktorá bola založená na vytvorenie efektov pre film "Nová nádej". "Pomsta Sithov" obsahuje viac než 2200 vizuálnych efektov. Existuje niekoľko záberov s 50 alebo 60 rôznymi prvkami. "Väčšinou si ľudia neuvedomia, že sa jedná o efekty," hovorí producent McCallum. Mnoho z týchto "neviditeľných" efektov boli kľúčové pre vytvorenie 8 planét, ktoré sa vo filme objavujú - vo väčšine filmov "Star Wars". Lucas povolal dvoch supervisorov zvláštnych efektov, Johna Knolla a Rogera Guyetta, aby sa podelili o túto mimoriadnu úlohu, každý preberal zvláštnu zodpovednosť za určitú akčnú sekvenciu a typ efektov, ktorý prebieha v priebehu filmu. Rob Coleman sa vrátil ako režisér - animátor, zopakoval si tak svoju úlohu - za ktorú bol nominovaný na Oscara® za film "Skrytá hrozba" a "Klonovaní útočia".

FILMOVÁ HUDBA

Držiteľ Oscara® John Williams sa vracia, aby natočil posledný Soundtrack "Hviezdnych vojen". George Lucas často hovoril, že zvuk predstavuje pre filmových návštevníkov najmenej 50 percent filmového zážitku. Nesmiernym prispením k zvukovej podobe "Star Wars: Epizóda III. - Pomsta Sithov" bola filmová hudba Johna Williamsa, ktorého spolupráca s Georgom Lucasom pretrváva celú ságu, zvyšuje akciu, prhlbuje emócie a filmoví diváci po celom svete odchádzajú z kina pískajúc si Williamsove nezabudnuteľné melódie. "Som šťastný, že som dokončil celý cyklus filmov o "Hviezdnych vojnách", hovorí Williams. "Pracujeme s Georgom na týchto filmoch už 28 rokov. Je to jedno z najtrvalejších partnerstiev v kinematografickej histórii."

Londýnsky symfonický orchester účinkoval vo všetkých šiestich filmoch. "Naplánovali sme to," hovorí. "Je to ako dobré manželstvo. Pozriete sa na všetky tie roky a poviete: "páni, dokázali sme to, cez všetky problémy." Lucas súhlasí. "John je úžasný spolupracovník. Tie filmy by bez jeho hudby neboli také dobré". Aj po všetkých tých rokoch, Williams hovorí, že skladať filmovú hudbu k "Hviezdnym vojnám" bola mimoriadna výzva. "Tieto filmy si vyžadujú viac hudby než ktorýkoľvek iný film, ktorý poznám," hovorí Williams. Hudba začína od úvodného záberu a pokračuje po takmer celú dobu premietania. Williams poznamenáva, že si mimoriadne užíval filmovú hudbu k filmu "Pomsta Sithov". George urobil mimoriadnu prácu prepojením medzi obidvoma trilógiami a ja som chcel urobiť to isté v oblasti hudby. "Epizóda III." má viac hudobných odkazov k prvej trilógii, než predchádzajúce dva filmy.


Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (USA, 2005, 130 min.)
Réžia: George Lucas. Scenár: George Lucas, Jonathan Hales. Kamera: David Tattersall. Hudba: John Williams. Hrajú: Ewan McGregor, Nathalie Portman, Hayden Christensen, Ian McDiarmid, Ahmed Best, Anthony Daniels, Samuel L. Jackson, Frank Oz, Andrew Secombe, Silas Carson, Kenny Baker, Christopher Lee, Jimmy Smits, Peter Mayhew

 


autor press kit 10.5.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)

Žáner: Sci-fi/Dobrodružný
Minutáż˝: 130 min
Krajina: USA
Rok výroby: 2005
Homepage www

Premiéra:
Premiéra SK:
0 z 10
0 z 10
FILMOVÉ PREMIÉRY
18.4 |
hodnotenie 7/10
18.4 |
hodnotenie 8/10
18.4 |
hodnotenie 3/10
25.4 |
2.5 |
2.5 |
9.5 |
hodnotenie 8/10
16.5 |
NAJČÍTANEŠIE
|SMRŠŤ
1
hodnotenie 5/10
|KOLAPS
0
hodnotenie 8/10
|GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
1
hodnotenie 5/10
|ZÓNA ZÁUJMU
0
hodnotenie 8/10
|OPIČÍ ČLOVEK
0
hodnotenie 7/10
|SAMOTA
0
hodnotenie 7/10
|KUNG FU PANDA 4
1
hodnotenie 6/10
|VYSVETLENIE NA VŠETKO
1
hodnotenie 7/10
FILMOVÉ NOVINKY
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.