PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Po minuloročnom "utrpení", patril veľkonočný víkend komédiám. Agentku FBI však vo víkendovom zárobku predbehla overená téma vo filme Guess Who.

TOP 25. 3. - 27. 3. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Guess Who Sony 1. týždeň 20,6 mil 20,6 mil
2. Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous Warner Bros. 1. týždeň 14,0 mil 17,0 mil
3. The Ring Two DreamWorks 2. týždeň 13,6 mil 57,9 mil
4. Robots Fox 3. týždeň 12,9 mil 87,3 mil
5. The Pacifier Buena Vista 4. týždeň 8,0 mil 85,8 mil
6. Hitch Sony 7. týždeň 4,2 mil 166,4 mil
7. Hostage Miramax 3. týždeň 4,1 mil 26,2 mil
8. Ice Princess Buena Vista 2. týždeň 3,7 mil 13,3 mil
9. Be Cool MGM 4. týždeň 2,8 mil 52,3 mil
10. Million Dollar Baby Warner Bros. 15. týždeň 2,5 mil 94,1 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

GUESS WHO
Percy Jones si stále robí starosti o budúcnosť svojou dcéry a predtým, než mu Theresa predstaví svojho priateľa si ho poriadne preklepne. Na papieri to vyzerá sľubne, skvelá práca, finančné zázemie, sľubná budúcnosť. Nie ako dcérine predchádzajúce vzťahy. Ale je tu jedna vec, ktorú Theresa zabudla otcovi povedať. Jej priateľ, Simon Green je beloch.

Po prvýkrát sa pred kamerami stretli herci, ktorí majú svoju vlastnú šou. Bernie Mac (The Bernie Mac Show) a Ashton Kutcher (That ´70s Show). Pod taktovkou režiséra filmu Barbershop 2 Kevina Rodney Sullivana si vzali na paškál hlavnú tému z komédie Hádaj kto príde na večeru z roku 1967. Šťastnú Theresu, ktorá príde otcovi predstaviť svojho priateľa hrá Zoe Saldana (Terminál).

Voľný, odľahčenejší remake dramatickej komédie Hádaj kto príde na večeru zarobil za prvé tri dni premietania v 3 147 kinách 20,6 milióna dolárov. Výsledok je prekvapením aj pre štúdio Sony, ktoré počítalo so zárobkom 15 miliónov. Až 59% návštevníkov filmu bolo pod vekovou hranicou 25 rokov, 54% bolo žien a 45% bolo návštevníkov bielej pleti.

Guess Who je prvým hitom Bernieho Maca ako hlavnej hviezde filmu. Bernie neuspel tak ako si želal s filmom Mr. 3000. Rovnako má tento film najvyšší prvovíkendový zárobok pre Ashtona Kutchera, ktorý minulý rok príjemne prekvapil filmom Osudový dotyk a predtým v komédii Medové týždne. A to má v zálohe ešte romantickú komédiu A Lot Like Love, ktorá štartuje 22. apríla.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 43%, imdb.com - 5,1/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - C

Trailer
Oficiálna stránka
Menu pomocou rodinných fotiek, vždy niekto zazvoní... Na škodu je len to, že sa text nachádza v malých rámoch. Relationship quiz nestojí za veľa, ale napravujú to tri hry. Dal by som ruku do ohňa, že na rovnakom spôsobe bude založené menu na DVD.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

MISS CONGENIALITY 2: ARMED AND FEBULOUS (Miss špeciálny agent 2)
Po tom ako sa na plnej čiare podarilo uspieť agentke v prestrojení na súťaži Miss USA sa Gracie Hart stala slávnou a nepochybne skúsenejšou. Viac času trávi v salóne krásy ako v strelnici a neúnavne propaguje svoju knihu. Problémov sa však nezbavila. Keď unesú jej kamarátov v Las Vegas, musí znova zasiahnuť v prestrojení a znovu sa stať agentkou FBI.

Ženou stojacou za celým projektom je Sandra Bullock, ktorá okrem toho, že si zopakovala postavu agentky Gracie Hart je aj producentkou filmu. Režiséra prvého filmu nahradil komediálny John Pasquin (Joe Somebody, seriál George Lopez) a popri Sandre sa objavia Regina King, Enrique Murciano  a William Shatner. Slovenská premiéra bez účasti tvorcov bude 21. 4. 2005.

Favoritom víkendu malo byť pokračovanie filmu Miss špeciálny agent. Ale nestalo sa tak a prvý film Sandry Bullock po dvoch rokoch zarobil cez víkend 14 miliónov, pričom štartoval už vo štvrtok, takže na konte má 17 miliónov z 3 233 kín. Originál Miss špeciálny agent zasiahol divákov na Vianoce roku 2000 a stal sa prekvapivo hitom, ktorý dokázal zarobiť 106,8 miliónov dolárov. Ale dvojku s podtitulom Krásna a nebezpečná takáto suma určite nečaká.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 17%, imdb.com - 5,0/10, Roger Ebert - 1,5/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B-

Trailer
Oficiálna stránka
Whaw, tak presne takto si predstavujem oficiálnu stránku. Už dlho som nič podobne nevidel a pravdepodobne ani neuvidím. Priatelia, áno.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

THE RING TWO (Kruh 2)
Šesť mesiacov po hrôzostrašných udalostiach, ktoré rozpútala videokazeta so zdanlivo nevinným obsahom sa investigatívna novinárka Rachel Kellerová so synom Aidanom presťahuje do tichého mestečka v Oregonu, kde chce začať nový život. Minulosť sa ale tak ľahko odbyť nedá, zvlášť keď v okolí dôjde k niekoľkým podozrivým úmrtím a na mieste činu policajti nájdu neoznačenú videokazetu. Rachel si uvedomuje, že pomstychtivá Samara sa vrátila, aby znovu roztočila kruh nenávisti, teroru a smrti.

Režisérom druhého amerického Kruhu je Hideo Nakata, ktorý je nielen vo svojom rodnom Japonsku známy špecifickými vizuálnymi postupmi a nenápadnosťou, s akou dokáže v divákoch vyvolať strach. Novinárku si opäť zahrala Noami Watts (21 gramov) a jej syna David Dorfman (Texaský masaker motorovou pílou). Hlavnou postavou je strach, ktorý si budeme môcť vychutnať od 14. 4. 2005.

Vôbec to nevyzerá, že sa Kruh 2 priblíži k zárobku 129,1 miliónov dolárov, ktoré zarobil Kruh. V druhom víkende klesol Kruh 2 až o 61% na 13,6 miliónov dolárov. 75 miliónový film má zatiaľ na konte 57,6 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 23%, imdb.com - 5,5/10, Roger Ebert - 2,5/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B-

Teaser
Trailer
Oficiálna stránka
Po známom šumení obrazovky sa v Intre uzavrie kruh. Okolo neho je možné nájsť 4 klikacie časti. Voda, prítomnosť, matka a symboly. Tieto časti poskytujú hrôzostrašné, na prvý pohľad nič nehovoriace obrázky, z ktorých behá mráz po chrbte. Inak si klasicky môžete prečítať info o filme, tvorcoch, pozrieť si fotky, trailery, Behind the Scenes, stiahnuť si Wallpapery či Screensavery a pozrieť sa čo sa nachádza na Soundtracku. Najzaujímavejšie čítanie je v sekcii o filme - The Production.


ROBOTS (Roboti)
Rodney Copperbottom, žije v malom meste a má obrovský talent na vynaliezanie viac či menej uveriteľných vecí. Spoločne s otcom (čo je umývačka riadu - stačí mu otvoriť hrudník a napchať dovnútra špinavé taniere) pracuje v miestnej reštaurácii a neustále sníva o veľkom dobrodružstve. Vyzbrojený jedinečnou vynachádzavosťou, vydá sa Rodney jedného dňa na cestu do Robot City, aby sa tu stretol so svojím idolom, veľkým vynálezcom Bigweldem, ktorý strávil celý život vymýšľaním lepších životných podmienok pre svojich robotích spoluobčanov. Keď ale Rodney dorazí do Robot City, zistí, že život v meste nie je tak ideálny, ako očakával, a že jeho výprava bude asi oveľa dramatickejšia, ako čakal.

Chris Wedge získal v roku 1999 Oscara a mnoho podobných cien za krátky film Bunny. Po práci na celovečernom filme Doba ľadová, za ktorý bol tiež nominovaný na Oscara prichádza s filmom Roboti. Spolu s co-directorom Carlosom Saldanhom vytvorili nový svet robotov, ktorým prepožičali hlasy Ewan McGregor (Rodney), Halle Berry (Cappy), Greg Kinnear (Ratchet), Mel Brooks (Bigweld), Jim Broadbent (Gasket), Amanda Bynes (Piper) a Robin Williams (Fender). Hlasy slovenských hercov si môžeme vypočuť už aj v našich kinách.

Ako jeden z dvoch filmov pre deti sa Roboti stále držia v prvej päťke. Klesli o ďalších 38% na 12,9 miliónov za víkend. Zatiaľ sa ich zárobok zastavil na čísle 87,3 ale možno už budúci víkend sa Roboti dostanú cez 100 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 63%, imdb.com - 6,6/10, Roger Ebert - 3,5/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B

Recenzia na Kineme
Teaser

Trailer
Oficiálna stránka
Hneď po vstupe na stránku sa spustí Intro a po ňom sa treba pustiť do hry. Ak nájdete všetky stratené diely umývačky riadu, odmenia sa vám všetky postavičky búrlivým potleskom. Po jednotlivých častiach sa môžete dostať k ďalším zaujímavým hrám. Nádherná stránka. Ako pre deti, tak pre dospelých.


THE PACIFIER (Cumlikátor)
Summit, degradovaný príslušník špeciálnych jednotiek, sa snaží napraviť škody napáchané počas neúspešnej misie, ktorej úlohou bolo ochrániť život dôležitého vládneho vedca. Ostalo po ňom päť detí, manželka a prísne tajný experiment, ukrytý v dome. Novou Summitovou úlohou je ochrániť deti pred nepriateľmi ich zosnulého otca. Ale čoskoro zistí, že opatrovanie detí, zatiaľ čo sa ich matka snaží vypátrať vraha, je jeho najdrsnejšou misiou...

Adam Shankman zožal úspech komédiou Neserte nám pestúnku a tento rok podľa scenára Thomasa Lennona a Bena Garanta natočil komédiu o chlapovi, ktorý sa stará o deti. Hlavnú úlohu zveril Vinovi Dieselovi, ktorý sa presvedčí, že päť detí a jedna hus je horších ako jeho akcie v Somálsku, Srbsku či Bosne. Premiéra u nás bude 14. 4. 2005.

Aj rodinnej komédii Cumlikátor postupne dochádzajú sily. Počas štvrtého víkendu zarobil Vin Diesel 8 miliónov. So zárobkom 85,8 miliónov dolárov je Cumlikátor štvrtým najziskovejším filmom roku 2005.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 18%, imdb.com - 4,9/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - C+

Trailer
Oficiálna stránka
Jedným slovom Disney. Málo vtipné, málo detské, málo odvážne. Vrcholom stránky sú dve schopné hry.

Komédia štúdia Universal Jeho foter, to je lotor! sa stala najziskovejšou hranou komédiou všetkých čias. Jej zárobok 498 miliónov (277 miliónov z Ameriky, 221 miliónov z ostatného sveta) prekonal doterajšiu jednotku  - Jima Carreyho ako Brucea Všemohúceho. Melinda and Melinda Woodyho Allena zarobila v 95 kinách 790 tisíc dolárov, a rodinná dráma Millions Dannyho Boylea sa hrala už v 77 kinách, kde zarobila 480 tisíc dolárov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 88,4 miliónov dolárov, čo je o 14 percento menej ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
26 - 28 marec 2004 Scooby Doo 2: Monsters Unleashed 25,5 mil
21 - 23 marec 2003 Bringing Down the House 16,2 mil
22 - 24 marec 2002 Blade II 32,5 mil

Do súboja s veľkým favoritom, ktorým je nepochybne Sin City, sa prvého aprílového víkendu púšťa komédia Beauty Shop videoklipového režiséra Bille Woodruffa s Queen Latifah, Aliciou Silverstone a Djimonom Hounsounom. Ale čo je to oproti skvelo obsadenom, vizuálne pútavom a očakávania vzbudzujúcom filme Roberta Rodrigueza a Franka Millera - Sin City.

 


autor Matej Oravec 1.4.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.