PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Dve úplne odlišné novinky bojovali nielen medzi sebou, ale aj proti Super Bowlu. Nakoniec nad romantickým filmom The Wedding Date vyhral hororovo ladený thriller Boogeyman. Oba filmy zarobili viac ako 10 miliónov dolárov.

TOP 4. 2. - 6. 2. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Boogeyman Screen Gems 1. týždeň 19,0 mil 19,0 mil
2. The Wedding Date Universal 1. týždeň 11,1 mil 11,1 mil
3. Are We There Yet? Sony 3. týždeň 10,6 mil 51,2 mil
4. Hide and Seek Fox 2. týždeň 8,9 mil 35,7 mil
5. Million Dollar Baby Warner Bros. 8. týždeň 8,7 mil 34,4 mil
6. The Aviator Miramax 8. týždeň 5,4 mil 75,8 mil
7. Meet the Fockers Universal 7. týždeň 4,8 mil 265,1 mil
8. Sideways FoxSearchlight 16. týždeň 4,6 mil 46,6 mil
9. Racing Stripes Warner Bros. 4. týždeň 4,28 mil 40,3 mil
10. Coach Carter Paramount 4. týždeň 4,23 mil 59,3 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Boogeyman
Tim Jensen je už mladý muž, ktorý je však stále traumatizovaný spomienkami z detstva. Po rokoch sa neochotne vracia domov, aby sa postavil svojmu strachu tvárou v tvár.

Príbeh z hlavy producenta, režiséra dvoch krátkych filmov a scenáristu Erica Kripkeho previedol na veľké plátno Stephen T. Kay, ktorý je tiež scenáristom, príležitostným hercom, a režisérom napríklad remakeu Get Carter. Postavu mladíka s nepríjemnými spomienkami zahral Barry Watson (seriál V siedmom nebi, či Sorority Boys), jeho kamarátku Emily Deschanel (Návrat do Cold Mountain, Spider-Man 2). Jedným z producentov je Sam Raimi, režisér Spider-Mana, ale aj veľmi dobrého thrilleru Takmer dokonalý zločin.

Ďalší zo záhadných filmov dobil prvé miesto. Spoločnosť Sony kúpila od Screen Gems distribučné práva za 7 miliónov dolárov. O propagáciu filmu sa postarala Screen Gems, ktorá svoju kampaň postavila na mýtických charakteroch a strachu z neznámeho, ktorý desí mnoho detí.

Boogeyman zarobil 19 miliónov dolárov v 3052 kinách, čo je doteraz najvyšší počet kín počas víkendu Super Bowlu. Spoločnosti Sony sa už po piatykrát za sebou podarilo s úspešnosťou nasadiť novinku proti Super Bowlu a vždy s úspechom. Pred rokom to bol You Got Served, pred dvoma Darkness Falls, v roku 2002 to bol Slacker, ktorý síce nebol jednotkou, ale spomedzi noviniek sa dostal najvyššie. Rok 2001 počas Super Bowlu patril Svadbe môjho najlepšieho priateľa.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 10%, imdb.com - 4,4/10, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - C

Trailer
Oficiálna stránka
Najprv sa vám prehrá trailer, ale skutočná zábava začína so vstupom na stránku. Vyťahujúci sa klinec dopadne na dlážku a dvere sa otvoria. V The Stories si môžete prečítať 140 hrôzu naháňajúcich príbehov, v Origins ako to všetko začalo, za Count to Five sa skrýva hra, v ktorej musíte z písmen zložiť slovo a zachrániť sa tak, ale aj tak spite radšej s jedným okom otvoreným :). Do druhej hry Escape the Bogeyman som sa vzhľadom na pokročilú nočnú hodinu ani nepúšťal... O filme sa dozviete príbeh, zhliadnete fotky, stiahnete wally a podobne veci ale o hercoch a tvorcoch sa nedozviete nič. A to je veľké mínus!

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

The Wedding Date
Kat Ellis sa vracia do domu svojich rodičov na svadbu svojej sestry. Bude sa musieť stretnúť aj so svojim expriateľom, ktorý ju opustil pred dvoma rokmi. V zúfalom pokuse o záchranu dôstojnosti si nejme profesionálneho spoločníka, ktorý má predstavovať jej nového priateľa.

Režisérkou tejto romantickej komédie Clare Kilner, ktorá už má za sebou žánrovou rovnaký film Láskou buchnutá s Mandy Moore. Téma filmu je z knihy Elizabeth Young Asking for Trouble, ktorú do scenáristickej podoby spracovala Dana Fox. Hlavnú hrdinku Kat Ellis stvárnila Debra Messing, Grace zo seriálu Will a Grace. Jej profesionálneho spoločníka zahral Dermot Mulroney (O Schmidtovi).

Chlapi išli na Super Bowl, ženy na romantickú komédiu The Wedding Date. Tá sa hrala len v 1694 kinách, kde za tri dni dokázala zarobiť 11,1 milióna dolárov. Až 75% divákov bolo ženského pohlavia, z toho 49 percent mal viac ako 30 rokov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 10%, imdb.com - 4,9/10, Roger Ebert - 2,5/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B-

Trailer
Oficiálna stránka
Stránka je vedená ako pozvánka na svadbu s odpovedajúcou hudbou. Päť pohárikov na šampanské skrýva informácie o filme. Všetko sa nesie v príjemnej atmosfére a je tu všetko čo by ste sa o filme chceli dozvedieť a pohár s názvom Special Features ukýva dve hry!

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Are We There Yet?
Suzanne, rozvedená matka dvoch detí sa schádza s Nickom. Blíži sa Štedrý večer a Suzanne musí pracovať v New Yorku. Nick sa ponúkne, že privezie deti z Washingtonu na Vianočné prázdniny.  Deti však neznášajú akéhokoľvek maminho nápadníka a Nickovi spravia z cesty úplnú nočnú moru.

Dve malé deti, ktoré znepríjemňujú cestu Nickovi, ktorého stvárnil Ice Cube (Barbershop), hrajú Aleisha Allen (Škola rocku) a Philip Bolden (Johnson Family Vacation). Ich maminou je Nia Long známa z filmov Stigmata a Alfie. Režisér Brian Levant získal slávu vďaka komédiám Beethoven (len prvý diel), Flinstonovci (oba dieli) a Snežní psi.

Spiaci hit o novom roku zažil ďalší silný víkend a so zárobkom 10,6 miliónov mu právom patrí tretie miesto v treťom týždni premietania. 32 miliónový film už zarobil 51 miliónov a kým vypadne z tabuľky mohol by zarobiť ešte takých 25-30 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 12%, imdb.com - 3,1/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - D

Trailer
Oficiálna stránka
Sám Ice Cube vás donúti kliknúť na vstup na stránku. A za niektorými klikmi sa skrývajú vtipné scénky a hry. Na nervy po dlhšom čase ide hudobný motív, ktorý sa neustále opakuje.


Hide and Seek (Hra na schovávačku)
Po nečakanom úmrtí manželky sa otec a dcéra presťahujú do severnej časti štátu New York, aby sa Emily zbavila spomienok na život s matkou v Manhattane. Osamelé dievča si vytvorí imaginárneho priateľa Charlieho. Spočiatku považuje David Charlieho za príjemné rozptýlenie smutnej Emilinej dušičky, ale po sérii hrozných udalostí, ktoré začnú ich život sprevádzať, dospeje k záveru: Charlie možno skutočne existuje...

Robert DeNiro hrá starostlivého otca, ktorý musí odhaliť tajomstvo svojej dcéry. Tú stvárňuje Dakota Fannig, ktorá zaujala už vo filme Muž v ohni. Hereckú dvojicu dopĺňa Famke Janssen a Elisabeth Shue. Hrôzostrašný scenár Ari Schlossberga sfilmoval príležitostný herec John Polson, tvorca nepríliš úspešného filmu Swimfan. Slovenská premiéra je naplánovaná na 24. 3. 2005

Podozrivý thriller Hide and Seek klesol o tri miesta. 8,9 miliónov je až 59 percentný pokles pre tento film. Ale rozpočet bol 32 miliónov a zárobok po dvoch víkendoch je 35,7 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 15%, imdb.com - 5,2/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka
Máš rád hry? Áno? Zahráme sa na schovávačku. Pripravený, alebo nie, prichádzam... Môžeš utekať, ale neschováš sa. "Mám nového kamaráta. Povedal, aby som o ňom nehovorila. Mám ho volať Charlie." Niet čo dodať. To musíte vidieť. Ale doporučujem za svetla...


Million Dollar Baby
Frankie Dunn kedysi býval špičkovým boxerom. Teraz už má svoje najlepšie roky dávno za sebou a spolu so svojim priateľom, Eddie Duprisem, vedie aspoň boxérsku telocvičňu. Nedarí sa im však vytrénovať mladých boxerov až do majstrovských zápasov, a tí, čo majú talent prejdú k inému memežérovi. Do ich nudného života zrazu dorazí mladá žena Maggie, ktorá sa za každú cenu chce stať úspešnou boxerkou.

Clint Eastwood je ako víno. Čím je starší, tým je lepší. Okrem toho, že tento film režíroval, produkoval a zahral si v ňom, postaral sa aj o hudbu. Scenárista, ktorý vyhral Emmy Paul Haggins spracoval látku na základe krátkych príbehov Rope Burns od F.X. Toolea. Herečka Hillary Swank bola za postavu húževnatej boxerky odmenená Zlatým Glóbusom. Eastwoodovho kamaráta Eddieho stvárnil Morgan Freeman a za svoju postavu je tiež nominovaný na Oscara. V našich kinách je zatiaľ plánovaná premiéra na 28. 7. 2005, ale nie je vylúčené, že ak uspeje na Oscaroch, dočkáme sa ho skôr.

V sobotu sa udeľovali ceny SAG Awards, kde si sošku odniesol Morgan Freeman za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe a Hillary Swank za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe. Million Dollar Baby všetkými spôsobmi smeruje k ohromnému úspechu na Oscaroch, čomu nezabráni ani to, že zatiaľ má na konte len 34,7 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 93%, imdb.com - 8,3/10, Roger Ebert - 4/4, yahoo.com - B+, boxofficemojo.com - B+

Trailer
Oficiálna stránka
Po jednoduchom Intre, prichádza jednoduchá stránka. Neposkytuje síce veľa informácii ale predsa zaujme.

Najlepšia komédia minulého roku Jeho Foter, to je lotor! zarobila ďalších 4,8 miliónov a za sedem týždňov dosiahla úspech vo výške 265,1 miliónov dolárov, čo ju radí na 26. miesto v tabuľke najziskovejších filmov všetkých čias, hneď za druhým Harry Potterom. Zárobok filmu Bokovka sa vyšplhal na 46,7 miliónov dolárov, čím bol prekonaný zárobkový rekord štúdia Fox Searchlight, ktorý držala komédia Do naha!. Letec má na konte 75,9 miliónov, čím predčil snímku Ray, ktorá zarobila "len" 74,3 miliónov a tak je práve Letec najziskovejším tohtoročným Oscarovým filmom.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 82,6 miliónov dolárov, čo je o 3 percentá menej ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
6 - 8 február 2004 Barbershop 2: Back in Business 24,2 mil
7 - 9 február 2003 How to Lose a Guy in 10 Days? 24,1 mil
8 - 10 február 2002 Collateral Damage 15,2 mil

Veľké očakávanie budí romantická komédia s Willom Smithom a Evou Mendes s názvom Hitch. Pre detské publikum je pripravený Pooh´s Heffalump Movie z dielne Buena Vista, teda Disney. Filmy Inside Deep Throat, Ong-bak a Uncle Nino budú nasadené len v limitovanom počte kín. Ešteže u nás sa už premieta Letec a Ray.

 


autor Matej Oravec 11.2.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.