PRVÁ PÄťKA USA

PRVÁ PÄťKA USA

článok



Počas predĺženého víkendu Martina Luthera Kinga sa najviac darilo basketbalovej dráme Coach Carter, ktorej sa podarilo dostať sa pred komédiu Meet the Fockers. Nedarilo sa však filmu Elektra, ktorý má ešte menšie zárobky ako prepadák Catwoman. V prvej päťke nájdete štyri nové filmy.

TOP 14. 1. - 17. 1. 2005
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Coach Carter Paramount 1. týždeň 29,1 mil 29,1 mil
2. Meet the Fockers Universal 4. týždeň 22,5 mil 234,3 mil
3. Racing Stripes Warner Bros. 1. týždeň 18,8 mil 18,8 mil
4. In Good Company Universal 3. týždeň 16,6 mil 17,1 mil
5. Elektra Fox 1. týždeň 14,7 mil 14,7 mil
6. White Noise Universal 2. týždeň 13,8 mil 42,8 mil
7. The Aviator Miramax 5. týždeň 6,3 mil 51,5 mil
8. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events Paramount 5. týždeň 5,3 mil 112,4 mil
9. The Phantom of the Opera Warner Bros. 4. týždeň 4,6 mil 27,5 mil
10. Fat Albert Fox 4. týždeň 3,8 mil 45,6 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Coach Carter
Film na základe skutočnej udalosti sleduje osud kontroverzného trénera Kena Cartetra, ktorý dosiahol so stredoškolským basketbalovým družstvom akademický rekord v roku 1999.

Ako stvorená bola pre Samuela L. Jacksona úloha drzého basketbalového trénera Kena Cartera. Na režisérskej stoličke sedel menovec trénera Thomas Carter. Mladí basketbalisti (a nádejní herci) vo filme sú Robert Ri'Chard, Rob Brown, Terrell Byrd, Sidney Saison, a v jednej z úloh sa predstaví aj speváčka Ashanti.

Tréner Carter "zhrabol" za predĺžený štvordňový víkend 29,2 miliónov dolárov v 2524 kinách. Trojdňový zárobok od piatku do nedele bol 24,1 miliónov, čo je pre Samuela L. Jacksona druhý najlepší štart v jeho kariére. Prekonal tak zárobok filmu Shaft (21,7 mil.), ale na Space Jam (27,5 mil.) z roku 1996 to nestačilo.

Film, do ktorého vložilo 30 miliónov štúdio Paramount a MTV Films je už v týchto chvíľach v kladných číslach. Až 95% opýtaných hodnotilo film ako veľmi dobrý, 90% by ho odporúčalo a z toho viac ako polovica bola pod vekovou hranicou 25 rokov.

Najúspešnejším filmom MTV Films je Save the Last Dance od toho istého režiséra ako Coach Carter a ten mal tiež premiéru počas predĺženého víkendu Martina Luthera Kinga v roku 2001. Za prvé tri dni zarobil 27,1 miliónov dolárov a 91,1 miliónov celkovo.

Trénerským alebo učiteľským filmom založených na skutočnej udalosti sa s takmer 100 percentnou istotou podarí na seba zarobiť. Sezóna Titánov, Nebezpečné myšlienky, Miracle, Friday Night Lights... Coach Carter mal najväčšiu premiéru zo všetkých týchto filmov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 68%, imdb.com - 6,5/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - A-, boxofficemojo.com - B

Trailer
Trailer

Oficiálna stránka
Filmy z produkcie MTV majú väčšinou veľmi príjemnú hudbu a 30 sekundové ukážky na tejto stránke to dokazujú. Web v peknej úprave ponúka všetky informácie a naviac aj hru.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Meet the Fockers (Jeho foter, to je lotor!)
Nevesta Pam a s ňou aj celá rodina Byrnesovcov sa vydávajú na návštevu k rodičom budúceho ženícha do Detroidu. A zatiaľ čo Byrnesovci sú príliš tichá a kľudná rodina, Fockerovci sú ich pravým opakom.

Herci a tvorcovia stojaci za hitom z roku 2000 Meet the Parents (Foter je lotor/Protivný svokor) sa dali znovu dohromady. K známemu hereckému ansámblu Robert De Niro a Blythe Danner ako rodičov Teri Polo a Ben Stiller ako Terin nastávajúci Greg Focker sa pridali Dustin Hoffman a Barbra Streisand, ktorí sa zhostili úlohy Gregových rodičov. Jay Roach stihol medzi prvým a druhým pokračovaním tejto komédie natočiť tretie pokračovanie jeho série o Austinovi Powersovi. Na Meet the Fockers sa podieľal aj ako producent.

Po troch silných týždňoch na vrchole rebríčka zaznamenala komédia Meet the Fockers 33 percentný pád - na 19 miliónov. Na konte má už 230,8 miliónov, čo je viac ako zarobil Jurský Park: Stratený svet, ktorý bol doteraz na 43. mieste v tabuľke najziskovejších filmov všetkých čias. Nie je vylúčené, že Meet the Fockers zarobia dvojnásobok toho, čo zarobil prvý diel, čiže okolo 310 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 39%, imdb.com - 6,7/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - B

Teaser
Trailer
Oficiálna stránka
Aj na oficiálnej stránke sa márne snaží Greg dostať do Jackovho kruhu dôvery, ale láska všetko prekoná. Stránke nie je čo vytknúť.

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Racing Stripes (Veľký sen malej zebry)
Na farme v Kentucky žije zebra menom Stripes, ktorá má jeden veľký sen. S ľudskou pomocou a priateľmi sa jej nakoniec podarí stáť na štarte pretekov závodiacich koní.

Režisérom filmu je Frederik Du Charu, ktorý nabral skúsenosti hlavne animákom Čarovný meč. Hlas zebre prepožičal Frankie Muniz, hviezda filmu Agent Cody Banks a Sandy, hovorí hlasom Mandy Moore, ktorá dabovala už vo filme Dr. Dooletle 2. Zebriu jazdkyňu hrá Hayden Panettiere (Raising Helen) a jej otca Bruce Greenwood. Vo vedľajších úlohách sa objavia Dustin Hoffman a Whoopi Goldberg. Slovenská premiéra je naplánovaná na 17. 2. 2005.

Warnerov snímok o zebre, ktorá by sa rada stala koňom, sa hral v 3185 kinách, kde zarobil 18,8 miliónov dolárov. Za víkend to bolo 14 miliónov, čo je podobný výsledok ako mala Kengura Jack (16,6 mil.), ktorá celkovo zarobila 66,9 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 36%, imdb.com - 4,3/10, Roger Ebert - 2/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - C+

Trailer
Oficiálna stránka
Bombastická stránka, kde vám síce zebra ukazuje zadok, ale je to nadpriemerne vybavený ... web. Povinnosťou je zahrať si obe hry.


In Good Company
Dan Foreman je vystavený náhlym zmenám. Degradovali ho z vysokej funkcie reklamného agenta významného magazínu. Jeho novým šéfom je o polovicu rokov mladší Carter, ktorý si naviac niečo začal s jednou z jeho dvoch dcér - Alex. A to mu ešte manželka oznámi, že ďalšie dieťa je na ceste.

Hlavnými hviezdami V dobrej spoločnosti sú Denis Quaid ako chlap v strednom veku, Dan Foreman a Scarlett Johansson ako jeho dcéra. Topher Grace ako nový šéf nie je žiadnym nováčikom. Hral vo filmoch Traffic, Pinocchio, Mona Lisa Smile. Producent, režisér a scenárista Paul Weitz sa môže pochváliť úspešnými komédiami American Pie a Ako na vec.

V limitovanom počte kín sa z tridsiateho tretieho miesta rovno na tretie podarilo dostať komédii In Good Company. Po troch týždňoch zarobila 17,1 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 83%, imdb.com - 7,2/10, Roger Ebert - 3/4, yahoo.com - B, boxofficemojo.com - B

Trailer
Oficiálna stránka
Podľa môjho názoru ide o jednu z najlepších stránok k filmu. Meniaca sa hudba, zaujímavé grafické spracovanie, dialógy, ku ktorým sa píše aj text, ktorí herci práve hovoria. Už aby bol tento film aj u nás!


Elektra
Po udalostiach v DareDevilovi je Elektra Natchios najatá skupinou nájomných vrahov, ktorí ju vytrénovali. Hovoria si Order of the Hand a jej vodca Kirigi jej nariadi, aby zabila muža menom Mark Miller a jeho 13 ročnú dcéru. Ale Elektra s nimi nadviaže priateľský vzťah a rozhodne sa s postaviť sa proti Kirigiho gangu.

Režisér Rob Bowman má na svojom konte úspešný film Akty X a menej úspešné Kráľovstvo ohňa. Elektru nemohol hrať nikto iný ako Jennifer Garner (Dnes 13, zajtra 30, seriál Alias), jej priateľa a spolubojovníka Marka hrá Goran Visnjic (Magická posadnutosť, seriál Pohotovosť) a záporáka Kirigiho vystrihol Will Yun Lee (Dnes nezomieraj, seriál Witchablade).

Elektra ako DareDevilov spin-off zarobila v 3204 kinách len 12,8 miliónov dolárov, čo je najslabší debut pre adaptáciu Marvel Comics. Komiksy už tak nezarábajú. Blade: Trinity zarobil za prvý víkend 16,1 miliónov, The Punisher len 13,8 miliónov a Catwoman 16,7 miliónov za prvé tri dni a 40,2 miliónov celkovo. Za štyri dni "zelektrizovala" 14,8 miliónov, čo je menej ako tretina toho, čo zarobil DareDevil počas predĺženého President´s Day víkendu. Elektra Jennifer Garner bude veľmi rada, keď sa jej film dostane aspoň cez 40 miliónov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 07%, imdb.com - 4,8/10, Roger Ebert - 2,5/4, yahoo.com - B-, boxofficemojo.com - B-

Trailer
Oficiálna stránka
Jej meno bolo Elektra. Bola to bojovníčka. A bola tiež mŕtva. Len jeden človek ju dokázal priviesť späť, ale už to nebolo to isté. Najväčším prekvapením tejto stránky je hra na bojovníkov v jednej miestnosti... Keď už nič iné, to by ste si mali vyskúšať.

Miramaxov Letec vyhral Zlaté glóby v dôležitých kategóriách - Najlepší film, Najlepší herec: Leonardo DiCaprio, tak sa štúdio rozhodlo, že nasadí film do ďalších kín. Po piatich týždňoch zarobil 51,5 miliónov dolárov a zdá sa, že po Oscaroch by sa aj 110 miliónový rozpočet mohol Miramaxom vrátiť. Skvelé čísla zaznamenal bojový opus z Číny House of the Flying Daggers s Ziyi Zhang, ktorá oslnila v Tigrovi a drakovi pred štyrmi rokmi. Film za 4 dni zarobil v 1189 kinách 2,3 miliónov dolárov. Od svojej premiéry, ktorá bola 3 decembra, zarobil Klan lietajúcich dýk - 7,5 milióna dolárov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 110,4 miliónov dolárov, čo je o 23 percent viac ako minulý rok.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
16 - 18 január 2004 Along Came Polly 27,7 mil
17 - 19 január 2003 Kangoroo Jack 16,6 mil
18 - 20 január 2002 Black Hawk Down 33,6 mil

Akčný kriminálny thriller s názvom Assault on Precinct 13 je remake filmu Johna Carpentra z roku 1976. V tejto verzii v réžii Jean-Françoisa Richeta sa v hlavných úlohách predstavia Laurence Fishburne a Ethan Hawke. Film je v kinách už od stredy. V piatok sa do kín dostane rodinná komédia s Ice Cubeom Are We There Yet?. O 305 kín bude bohatší Glóbusový Letec, Fantómovi opery pribudne - 604 kín a Bokovke - 329.


autor Matej Oravec 21.1.2005
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.