PREVIEW: RISKNI TO S POLLY

PREVIEW: RISKNI TO S POLLY

článok



FILM

Reuben Feffer (Ben Stiller) mal zatiaľ fajn život - a slušnú pracovnú kariéru - všetko robil naisto. Je pracovníkom poprednej poisťovacej firmy a ako expert na minimalizáciu akéhokoľvek nebezpečenstva, nič nenecháva na náhodu a taktiež nemá žiadne straty. Polly Prince (Jennifer Aniston) vníma svoj život ako riskantnú hru, raduje sa zo všetkého, čo jej pripraví život. Vždy sa naskytne nová príležitosť - nová práca, nový byt v novom meste a v zásade jej to stále funguje. Reuben a Polly sa náhodou stretnú na jednom večierku. Reuben je momentálne deprimovaný, pretože dostal od svojej priateľky "kopačky" a okamžite sa rozhodne pre Polly. To, že si s ňou dohodne rande, mu má vrátiť stratenú životnú rovnováhu. Polly je atraktívna, plná energie a má zmysel pre humor. Polly sa na strednej škole nechala tetovať, má rada korenené jedlá, má rada tancuje ohnivú salsu a kľudne sa vydá na cestu napríklad do Talianska bez akýchkoľvek príprav. A Reuben so svojim sklonom, mať v živote všetko dopredu starostlivo naplánované teraz zisťuje, že v láske to neplatí. Tu je všetko risk - a naviac, keď má po boku človeka ako je Polly.

Universal Pictures uvádza svoj najnovší projekt Riskni to s Polly od uznávaného scenáristu a režiséra Johna Hamburga (Protivný svokor, Zoolander a Safe Man), Hamburg sa tu prvý krát, od svojho hitu Safe Man (ktorý bol ako kultový hit uvedený na filmovom festivale Sundance) ujíma režisérskej taktovky podľa vlastného scenára. Vedľa Bena Stillera a Jennifer Aniston v hlavných úlohách tu môžeme vidieť celú plejádu významných hercov ako je Philip Seymour Hoffman v úlohe Reubenovho najlepšieho priateľa, Sandyho Lylea, Debru Messing v úlohe Reubenovej ex-snúbenice Lisy Kramer, Hanka Azariu ako inštruktora potápania Claudea, Bryana Browna v úlohe dobrodružného austrálskeho podnikateľa Lelanda Van Lewa a konečne aj Aleca Baldwina ako Reubenovho šéfa Stana Indursky. 

Preview: Riskni to s Polly Preview: Riskni to s Polly Preview: Riskni to s Polly

Film produkuje spoločnosť Jersey Films (Erin Brockovich, Muž na mesiaci, Pulp Fiction) - Danny DeVito, Michael Shamberg a Stacey Sherová. Koproducenti filmu sú Jane Bartelme a Dan Levine. Ďalšími spolupracovníkmi sú kameraman Seamus McGarvey B.S.C. (Hodiny), výtvarník Andrew Laws (Kašlem na lásku), strihač William Kerr (Undercover Brother) a Nick Moore (Láska nebeská), hudobným poradcom bol Randall Poster (Škola Ro(c)ku) a hudbu komponoval Theodore Shapiro (Old School).

O PRODUKCII

Režisér John Hamburg, ktorý sa ako autor zapísal do povedomia divákov svojimi komickými príbehmi so skvelými a niekedy až šokujúcimi charaktermi postáv vo filmoch Protivný svokor a Zoolander, sa dlhú dobu zaoberal postavou Reubena Feffera, v civile - človekom, ktorý nikdy neriskuje a v práci - poisťovacieho agenta, odhodlaného zabrániť akýmkoľvek riskantným operáciám. Jeho postavu mal premyslenú do detailov skôr, než vôbec začal písať scenár tohto filmu. Spomína: "V tomto filme som plánoval ukázať veľmi opatrného človeka. Čo sa môže stať najhoršie? Prišiel som k názoru, že to bude žena, s ktorou chcel stráviť život a tá ho na svadobnej ceste opustí. On sa s tým musí vyrovnať a tak keď stretne iné dievča, dúfa, že tá mu tú stratu nahradí. Ukáže sa ale, že toto dievča je ten najmenej ohľaduplný človek k Reubenovej opatrnej povahe. A z tohto vlastne rastie tento filmový príbeh a humor s ním spojený."

Hamburg pokračuje: "Snažil som sa napísať romantickú komédiu o postavách, ktoré som mal premyslené. Radšej totiž tvorím charaktery v scenári, pričom si nepredstavujem, kto by ich mal hrať. Ale ako som tvoril postavu Reubena, stále viac sa mi v nej objavoval Ben Stiller, s ktorým som už predtým spolupracoval. Viac a viac sa mi premietal do toho chlapíka a potom som si ho už priamo predstavoval, ako a čo by v danej situácii urobil."

Ben Stiller sa stretol s Johnom Hamburgom potom, ako videl jeho film Safe Men a ich priateľstvo pokračovalo v priebehu prác na filmoch Protivný svokor a Zoolander. Preto mu Hamburg poslal verziu svojho hotového scenára.

Stiller to komentuje: "John Hamburg je ten človek, ktorému každý dáva čítať svoj scenár, alebo mu ukazuje práve natočený film, aby sa dozvedel jeho názor, prípadne sa s ním poradil. Taktiež spolupráca s ním je výborná, pretože sa smeje na tých istých veciach ako ja a myslím, že ma dokáže nahovoriť na to, aby som urobil aj to, čo by som za iných okolností neurobil."

Preview: Riskni to s Polly Preview: Riskni to s Polly Preview: Riskni to s Polly

Keď bolo jasné, kto bude hrať Reubena, režisér premýšľal, kto bude hrať jeho partnerku Polly a jeho voľba padla na herečku, ocenenú cenou Emmy - Jennifer Aniston.

"Bol som jej obdivovateľom už od uvedenia seriálu Priatelia. Taktiež bola výborná vo filmoch Office Space, alebo The Good Girl. Keď som sa s ňou stretol, bolo mi jasné, že dokáže zahrať scény s Benom tak, aby si udržali svoj komický náboj."

Producent Michael Shamberg o Stillerovi hovorí: "Ben nie je len perfektným predstaviteľom Reubena, ale je to vynikajúci prirodzený talent. A má v sebe určité rysy obyčajnej  ľudskej zraniteľnosti, čo sa veľmi dobre hodí ku charaktere Jennifer. Obaja dohromady sú fantastickou dvojicou, jednoducho herci, ktorí svoje postavy tvoria srdcom."

Hamburg dodáva: "Aj keď ide o komédiu, Reuben prežíva dramatické chvíle, keď ho jeho vyvolená opúšťa a on to cíti ako neznesiteľnú bolesť. V tomto filme som chcel ukázať, že aj taká nie príliš radostná súčasť reality môže byť komédiou. Všetko je postavené na situáciách, ktoré možno vnímať ako vážne chvíle v živote človeka. Ale ak je hrdinom práve Ben, divák je schopný sa s ním stotožniť a raduje sa, že jeho nič podobné nestretlo."

"Je to neuveriteľné šťastie, keď môžete pracovať s ľuďmi, ktorých poznáte," vysvetľuje Stiller, "pretože im proste veríte a to je nesmierne dôležité, ak robíte komédiu. Pri tejto práci však nikdy nemôžete dopredu vedieť, ako to dopadne a veľmi záleži na človeku, ktorý to všetko dáva dohromady. Johna poznám a verím, že z toho čo natočí nakoniec urobí to, čo si predstavoval a zamýšľal."

Aj pre Jennifer Aniston, ktorá s Johnom Hamburgom spolupracuje po prvý krát, to bola veľmi zaujímavá práca. "John je neuveriteľne dobrý scenárista a mimoriadny režisér. Už keď som čítala scenár, padala som od smiechu a to sa mi nestáva často. On sa totiž neobáva skutočne trápnych alebo šokujúcich situácií, pretože to, čo ukazuje, je ľudské. Ale súčasne to má aj myšlienku a je to dojemné. John totiž vie, čo chce ukázať, už keď píše scenár a taktiež vie, ako to natočiť."

Preview: Riskni to s Polly Preview: Riskni to s Polly Preview: Riskni to s Polly

Pre Bena Stillera a Jennifer Aniston to bola nová príležitosť ku spolupráci, pretože sa už streli v Priateloch. Stiller o tom hovorí: "Ťažko si predstavím niečo lepšie a zábavnejšie než spolupracovať s Jennifer. Je veľmi vnímavá a dokáže sa prispôsobiť akejkoľvek situácii. Nemusím hovoríť, že je veselá, okúzľujúca a inteligentná. Keď o nej dnes premýšľam, dodal by som ešte, že je úplne perfektná žena."

Reubenovho priateľa hrá Philip Seymour Hoffman, o ktorom režisér Hamburg hovorí: "Vždy som si ho predstavoval v úlohe Sandyho. Ako som už hovoríl, najprv sa pokúšam písať a až potom hľadať pre postavy vhodných hercov, ale jeho som v tejto úlohe videl stále. Chcel som, aby to bol niekto, kto do tejto úlohy vnesie rysy človečenstva, aby to nebola len komická figúrka. Philip je výborný herec, ale zatiaľ mal len málo príležitostí, zahrať si naozaj komickú postavu a som presvedčený, že to zahral skvele." 

O Reubenovej neveste, ktorú hrá Debra Messing, Hamburg hovorí: "Debra dodáva  Lise pôvab a jemnosť, aj keď je to vlastne ona, kto sa na Reubenovi podpíše najhoršie. A Hank Azaria (hrá Claudea, inštruktora potápania). Je jedným z najlepších komických hercov a dokáže predstavovať kohokoľvek. Aj keď je to on, kto Reubenovi odvedie snúbenicu Lisu, aj tak si myslím, že mu to diváci odpustia - veď ide o komédiu! A Hank je veľmi milý a taktiež dokáže svojmu hrdinovi dodať rysy ľudskosti."

Hamburg bol nadšený spoluprácou s hercami, ale i so štábom: "Pre film urobili veľa, pretože poznali prostredie rovnako a možno ešte lepšie než ja," hovorí. "Uskutočňovali myšlienky, ktoré som cítil, ale  nedokázal som ich presne vyjadriť. Bola to fantastická spolupráca. Na toto dielo sa nepozerám ako na film Johna Hamburga. Síce som k nemu napísal scenár a režíroval som ho, ale snímok Riskni to s Polly považujem za film veľkej skupiny ľudí, ktorí sa dali dohromady, aby ho spoločne vytvorili."

Natáčanie filmu začalo v novembri 2002 a trvalo do februára 2003. Začínalo sa scénami v Los Angeles, ďalej na uliciach New Yorku a niektoré scény - práve z ulíc New Yorku sa  - natočili v štúdiu. Ďalšou lokalitou bolo severné pobrežie Oahu.

Along Came Polly (USA, 2003, 98 min.)
Réžia: John Hamburg. Scenár: John Hamburg. Kamera: Seamus McGarvey. Hudba: Theodore Shapiro. Hrajú: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing, Hank Azaria, Bryan Brown, Alec Baldwin

 


autor press kit 31.3.2004
  • Riskni to s Polly (08.04.2004 15:03:42)
  • Meno:
    ODOSLAŤ
    :)

    Žáner: Komédia/Romantický
    Minutáż˝: 98 min
    Krajina: USA
    Rok výroby: 2004
    Homepage www

    Premiéra:
    Premiéra SK:
    0 z 10
    0 z 10
    FILMOVÉ PREMIÉRY
    18.4 |
    hodnotenie 7/10
    18.4 |
    hodnotenie 8/10
    18.4 |
    hodnotenie 3/10
    25.4 |
    2.5 |
    2.5 |
    9.5 |
    hodnotenie 8/10
    16.5 |
    NAJČÍTANEŠIE
    |SMRŠŤ
    1
    hodnotenie 5/10
    |KOLAPS
    0
    hodnotenie 8/10
    |GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
    1
    hodnotenie 5/10
    |ZÓNA ZÁUJMU
    0
    hodnotenie 8/10
    |OPIČÍ ČLOVEK
    0
    hodnotenie 7/10
    |SAMOTA
    0
    hodnotenie 7/10
    |KUNG FU PANDA 4
    1
    hodnotenie 6/10
    |VYSVETLENIE NA VŠETKO
    1
    hodnotenie 7/10
    FILMOVÉ NOVINKY
    REBRÍČEK SK
    01 |
    návšt. 6379
    02 |
    návšt. 3868
    03 |
    návšt. 3865
    04 |
    návšt. 3518
    05 |
    návšt. 2098
    06 |
    návšt. 1798
    07 |
    návšt. 2057
    08 |
    návšt. 1557
    09 |
    návšt. 764
    10 |
    návšt. 551
    REBRÍČEK US
    01 |
    $80,0 mil.
    02 |
    $16,0 mil.
    03 |
    $11,0 mil.
    04 |
    $10,0 mil.
    05 |
    $3,3 mil.
    06 |
    $2,4 mil.
    07 |
    $2,2 mil.
    08 |
    $1,9 mil.
    09 |
    $1,5 mil.
    10 |
    $1,4 mil.
    SOCIÁLNE SIETE
    KOMENTÁRE
    Kinema.sk - filmy, seriály

    sector logo
    network
    ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.