Desať najhoršie hodnotených filmov roka 2021 podľa Kinemy

Nechýbajú samozrejme chuťovky ako After: Tajomstvo, We Can Be Heroes, 365 dní, Bliss, Thunder Force a ...

pridal kinema 2.1.2022 o 20:23
Desať najhoršie hodnotených filmov roka 2021 podľa Kinemy


Nechýbajú samozrejme chuťovky ako After: Tajomstvo, We Can Be Heroes, 365 dní, Bliss, Thunder Force a ďalšie ...

After: Tajomstvo / After We Fell (recenzia filmu)

Hardin s Tessou spôsobili ošiaľ medzi pubertiakmi. Pre tých nie je podstatné, ako rozmýšľajú a akými životnými prioritami disponujú hlavné postavy. Len sledujú vzájomné chemické reakcie dvoch vlastne už dospelých jedincov a myslia si, že na vzťah ako taký, stačí práve sexuálne iskrenie a nejaké tie banality okolo zvyšného života. Filmu ako určitého umeleckého diela či zámerného kalkulovaného prefabrikátu sa nedočkáte. Nič v ňom totiž nefunguje tak logicky ani príbehovo pútavo, aby sa aktuálne After dalo brať ak celistvý kinový produkt.

We Can Be Heroes (recenzia filmu)

Nový film Roberta Rodrigueza s hereckou účasťou Pedra Pascala, Priyanki Chopri či Christiana Slatera, ktorý mal na Netflixe premiéru počas Vianoc, je až mrazivou ukážkou tej odvrátenejšej, temnejšej strany sreamingových služieb. Volá sa We Can Be Heroes (v češtine Můžeme být hrdinové), vystupujú v ňom postavy ako Bleskorýchlik (Blinding Fast), Drtič (Crushing Low), Žraločiak (Sharkboy) či Lávovka (Lavagirl) a rozpráva mimoriadne jednoduchý príbeh o deťoch superhrdinov.Tie zachránia svojich superhrdinských rodičov a planétu pred inváziou mimozemšťanov.

365 dní / 365 dni (recenzia filmu)

Krásna scenéria, pobrežie, slnkom zaliata krajina, luxusná vila, pohľadní hlavní protagonisti... . Čím sa stal tento poľský erotický triler takým kontroverzným, že vyvolal u istej časti divákov pobúrenie, u ďalších červenanie? Mnohí ho považujú za urážlivý, iní za smiešny a nájdu sa aj takí, ktorí si ho užívajú a stal sa pre nich guilty pleasure. Stojí vôbec za pozretie, ak si vyslúžil šesť nominácií na Zlatú malinu?

 

Bliss (recenzia filmu)

Mike Cahill má na konte dve obstojné kúsky. Iná zem / Another Earth aj Východiskový bod / I Origins boli obstojne sci-fi s myšlienkou i nápadmi. Najmä druhý menovaný celkom rozvíril fanúšikovské vody. Šialenej zápletke bolo síce potrebné urobiť krok vpred, no išlo o obstojnú záležitosť (ktorá ale zďaleka nesadla všetkým). Na jeho nový kúsok sa čakalo 7 rokov. A po výsledku konštatujem, že pokojne sme mohli čakať ďalej. Chahillov nový počin je totiž ohromná...doplňte si svoju obľúbenú nadávku.

Thunder Force (recenzia filmu)

Vážené vedenie Netflixu, som režisér komerčne úspešných komédií Tammy alebo The Boss. Preto si myslím, že mám všetky schopnosti nakrútiť superhrdinský film akože podľa komiksu. Máme frajerský názov Thunder Force. Zoberieme tie najohranejšie žánrové klišé, no obohatíme ich brilantným nápadom. Nositeľom superschopností bude žena. Čo, žena? Dokonca dve! A nie iba tak obyčajné ženy. Budú to Melissa McCarthy a Octavia Spencer. Ich fyzický vzhľad zaručí automaticky zábavu a ani sa nemusíme snažiť o nejaké originálne gagy.

Špirála: Saw pokračuje / Spiral: From the Book of Saw (recenzia filmu)

Legendárna červená špirála to dotiahla na deviate pokračovanie. Producentské manévre dobre odhadli dojnú kravu, tak si prizvali osvedčeného amerického režiséra Saw 2, 3 a 4 Darenna Lynna Bousmana a kiná zaplavil ďalší installment mučenia v mene očisty duše s názvom Špirála strachu: Saw pokračuje. Asi im stačili slabé režisérove predchádzajúce počiny Saw, tak sa spoľahli na radový filmový zárez, ktorý aj z deviatky čo-to vydoluje pre zabijáckych pôžitkárov v kine.

Shadow in the Cloud (recenzia filmu)

Keď na festivale v Toronte vyhrá film cenu divákov, mnohí experti sledujúci dianie pred Oscarmi zbystria pozornosť. Ale keď objavíte film, ktorý získal cenu divákov z polnočnej kategórie, treba byť oveľa viac opatrnejší. Lebo je veľmi pravdepodobné, že na projekciu prišli ospalí, možno trošku potrundžení a ich rozlišovacia pozornosť nie je úplne stopercentná. Neviem si totiž inak vysvetliť fakt, že tento totálne béčkový film dokázal poraziť aj ostatné hriešne potešenia a vyletieť takto nahor.



Rodina Addamsovcov 2 / The Addams Family 2 (recenzia filmu)

Rodina Adamsovcov 2 je nepríjemným sklamaním aj v porovnaní s predchádzajúcim kúskom. Ešte viac cieli na predškolské publikum a väčšina aspektov z pôvodnej poetiky je buď upozadená alebo vôbec neexistuje. Čo nemusí byť nutne na škodu, ale otázkou je, prečo tento projekt v tejto podobe vznikol. To je pochopiteľne rečnícka otázka (pre prachy).

Smečka (recenzia filmu)

Hokejová vlčia svorka zo Zlína si potrebuje zachovať postup v juniorskej reprezentácii. Do precízne plánovaných tréningov i zápasov, dostáva tréner "vlkov" do svojej svorky šikovného synčeka svojho ešte šikovnejšieho otecka. Hokej je o tíme, súzvuku a podpore, ktorým zazobaný workoholický otec (Jiří Vyorálek z výbornej smutnej komédie Největší z Čechů) odmieta porozumieť, keďže všetko sa dá pohodlne uplatiť.

Večierok (recenzia filmu)

Na papieri to muselo vyzerať úžasne. Dáte dokopy poltucet skvelých hercov, predstavíte im solídne načrtnuté situácie a necháte ich hrať s očakávaním vtipného výsledku. Ale nefunguje to. A ešte viac to cítiť po nedávnej československej verzii Známi neznámi: mať po ruke iba silné mená nestačí – ak sa k nim nedostane aj dostatočne vycibrený scenár.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.