Netflix a HBO GO novinky - Mare of Easttown, Black Bear, Stowaway ...

Kvantitu aj kvalitu ponúkajú najbližšie dni VOD platformy Netflix a HBO Go. Už na začiatku týždňa si môžete zapnúť ...

pridal Tatiana Rusnáková 19.4.2021 o 17:22
Netflix a HBO GO novinky - Mare of Easttown, Black Bear, Stowaway ...


Kvantitu aj kvalitu ponúkajú najbližšie dni VOD platformy Netflix a HBO Go. Už na začiatku týždňa si môžete zapnúť dlho-očakávaný kriminálny seriál s Kate Winslet, ale aj mysterióznu drámu s Aubrey Plaza. Netflix ponúkne sci-fi thriller, ale aj pokračovanie úspešnej série s britským prírodovedcom Davidom Attenboroughom. Cez víkend sa môžete vrátiť do obdobia dospievania s drámou Nackte Tiere alebo inšpirovať skutočným príbehom právnika Bryana Stevensona.

Mare z Easttownu (Mare of Easttown) – 1. séria, pondelok, 19. apríl, HBO Go

USA, 2021, Craig Zobel

Niet pochýb o tom, že do tohto kriminálneho seriálu vkladá HBO veľké nádeje. Stavila na skvelé obsadenie pred, aj za kamerou. V hlavnej úlohe sa predstaví Kate Winslet, objavia sa aj osvedčené mená ako Guy Pearce, Jean Smart či Evan Peters. Britská herečka sa netradične predstaví ako detektívka, ktorej život sa rúca popri tom, ako sa snaží vyriešiť prípad lokálnej vraždy. Seriál využíva aj psychologizáciu postáv, okrem kriminálnej zápletky skúma aj sociálnu tematiku. Už teraz kritici chvália skvelý scenár a v neposlednom rade aj herecký výkon hlavnej herečky.

Černý medvěd (Black Bear) – pondelok, 19. apríl, HBO Go

USA, 2020, Lawrence Michael Levine

Táto snímka je zatiaľ najväčším projektom amerického režiséra Micheala Levinea. Black Bear je mysterióznou drámou, v ktorej rozohráva zvláštny vzťahový trojuholník. Do odľahlého domu na brehu jazera totiž na návštevu k bubeníkovi Gabeovi a bývalej tanečníčke Blair prichádza režisérka Allison. Jej hlavným zámerom je nájsť novú inšpiráciu pre svoju tvorbu. Allison však svoju tvorivú krízu nezvláda dobre, a dvojica začína tušiť, že hranica medzi imaginárnym a reálnym sa začína rýchlo stierať. V postave Allison sa predstaví Aubrey Plaza, známejšia viac v komediálnej polohe.

Utajený pasažér (Stowaway) – štvrtok, 22. apríla, Netflix

USA, Nemecko, 2021,  Joe Penna

Netflix uvádza aj zaujímavý titul, ako stvorený do obdobia sociálnej izolácie. Na Mars totiž putuje trojčlenná misia. Čo však ani jeden z nich netuší je, že na palube vesmírnej lode sa nachádza ešte niekto. Je ním čierny pasažier, ktorý navyše zapríčinil vážne poškodenie lode. Posádka má tak pred sebou neľahkú úlohu. Bude nesmerne ťažké misiu úspešne ukončiť, nehovoriac o nebezpečenstve, ktoré astronautom hrozí. Sci-fi snímka je autorským počinom Joea Pennu, autora snímky Arctic s Madsom Mikkelsenom. V hlavných úlohách Stowaway sa predstavia Anna Kendrick, Toni Collette a Daniel Dae Kim.

Život v barvě s Davidem Attenboroughem (Life in Color With David Attenborough) – štvrtok, 22. apríl, Netflix

Austrália, Veľká Británia, 2021, Sally Thomson, Nick Green

Masívny úspech malo predchádzajúca spolupráca Netflixu s Davidom Attenboroughom Our Planet, niet teda divu, že by ho radi zopakovali aj s novou dokusériou Life in Color. Známy britský prírodovedec sa v ňom pozrie na to, akú veľkú úlohu zohrávajú v našich životoch, ale aj v rituáloch zvierat farby. Séria produkovaná BBC by mala vynikať najmä vizuálnym spracovaním, keďže využíva novú technológiu, navrhnutú špeciálne pre tento program.

Nahá zvířata (Nackte Tiere) – sobota, 24. apríla, HBO Go

Nemecko, 2020, Melanie Waelde

Výraznejšie zarezonovala táto nemecká dráma na poslednom filmovom festivale v Berlíne. Súťažila o Cenu pre Najlepší debut, a aj keď ju nezískala, patrila k jedným z najväčších objavov festivalu. Režisérka Melanie Waelde ešte nemá ani 30 rokov, mnohí jej teda predpovedajú sľubnú kariéru. Vyspelý je podľa mnohých už aj tento film, o komunite pätici stredoškolských študentov. Majú vlastné pravidlá, vytvárajú si vlastné vzťahy. Zanedlho však ich bezstarostný život skončí – po maturite sa totiž budú musieť rozhodnúť, čo ďalej so životom. Režisérka skúma práve toto magické obdobie, kedy je mladý človek nútený vstúpiť do desivej dospelosti.

Obhájce nevinných (Just Mercy) – sobota, 24. apríla, HBO Go

USA, 2019, Destin Daniel Cretton

Životopisná dráma Just Mercy patrí k titulom, kde skôr preváži obsah ako forma. Napriek tomu je zaujímavou snímkou nakrútenou podľa skutočného príbehu. Jeho hlavným hrdinom je mladý právnik Bryan Stevenson. Po vyštudovaní Harvardu sa mu ponuky na lukratívne pozície len tak hrnú, on ich ale všetky odmietne. Namiesto toho sa vydáva za prácou do Alabamy, kde chce pomáhať ľuďom odkázaným samým na seba. Jeho najznámejším prípadom sa stalo odsúdenie na trest smrti pre Waltera McMilliana, o ktorého nevine mal súd niekoľko dôkazov. Väčšiu váhu však v prípade dostalo svedectvo voči obvinenému, aj to sa však rýchlo ukáže ako nanajvýš podozrivé. V hlavných úlohách žiari Micheal B. Jordan, Jamie Foxx a Brie Larson.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.