Desiatka najlepších seriálov roka 2017 podľa Metacritic

Najvyššie priemerné hodnotenia podľa amerických kritikov každoročne upozorňujú na balík mimoriadnych seriálov z ktorých si vyberie každý náročnejší divák

pridal Marcel Šedo 8.1.2018 o 9:20

Desiatka najlepších seriálov roka 2017 podľa Metacritic


Najvyššie priemerné hodnotenia podľa amerických kritikov každoročne upozorňujú na balík mimoriadnych seriálov z ktorých si vyberie každý náročnejší divák. Slovensko je krajina seriálov (teda ich sťahovania) a na internátoch v Mlynskej doline je ich viac, ako dokopy vo všetkých našich televíziach :)

1. 98 bodov - The Leftovers (Pozostalí), 3. sezóna - HBO

Na rozdiel od filmov sa na čele rebríčka seriálov nekoná žiadne prekvapenie. The Leftovers je už tretiu sezónu jednotkou amerických kritikov. Snímka z produkcie HBO nakrútená podľa bestselleru Toma Perrotta sa zaoberá náhlym zmiznutím dvoch percent populácie. Originálny pohľad na problematiku nanebovzatia si vyslúžil mimoriadne pozitívne ohlasy typu spektakulárne dielo, devastujúci a napínavý seriál a pod.

2. 96 bodov - Better Things (Bude lepšie), 2. sezóna - FX

Komediálny seriál známeho komika Louisa C.K. a Pamely Adlon zobrazuje každodenný život slobodnej matky a jej rodiny, pričom sa nevyhýba ani kontroverznejším, respektíve "prízemnejším" problémom. Na druhej sérii kritici oceňujú to, že je menšia a intímnejšia, hlbšia a pravdivejšia a hoci je zábavná, nikdy nie je presladená.

3. 96 bodov - Planet Earth II (Planéta Zem II) - BBC

Pokračovanie legendárnej série Davida Attenborougha, ktorá zmenila spôsob nakrúcania prírodopisných dokumentov, za svojim predchodcom rozhodne nezaostáva. Hudba Hansa Zimmera je grandiózna, mnohé témy sú zobrazené ešte univerzálnejšie a samozrejmosťou zostáva krása obrazov.

4. 96 bodov - Catastrophe (Katastrofa), 3. sezóna - Channel 4

"Jeden z najinteligentnejších a najnepríjemnejších pohľadov na manželstvo v dejinách televízie," napísal o Catastrophe Gall Pennington. Tretia séria britského dramediálneho seriálu sa zameriava na vážnejšie veci, ale popritom zostáva stále zábavným a prenikavým vhľadom do života štyridsiatnikov.

5. 94 bodov - The Americans (V službách KGB), 5. sezóna - FX

Seriál rozpráva príbeh manželskej dvojice, sovietskych agentov v utajení, žijúcich na predmestí Washingtonu. Seriál však nie je bežnou špionážnou drámou, ale skôr portrétom netradičnej rodiny s verne a detailisticky vykreslenými charaktermi a komplikovanými vzťahmi medzi postavami. Kritici na piatej sérii oceňujú, že ide stále hlbšie a hlbšie a stáva sa skutočne komplexným portrétom.

6. 92 bodov - Halt and Catch Fire (PC rebeli), 4. sezóna - AMC

Príbeh skupiny rebelov, ktorí odchádzajú z IBM a vydávajú sa na vlastnú cestu plnú inovácií a ostrého konkurenčného boja. Štvrtú sériu, ale aj celý seriál považujú kritici za jednu z najlepšie napísaných, zrežírovaných a zahraných sérií a pôsobivý príbeh štyroch manicky ambicióznych charakterov.

7. 92 bodov - The Handmaid's Tale (Príbeh služobníčky), 1. sezóna - Hulu

Rovnomenná adaptácia slávneho dystópického románu Margaret Atwod je jedným z najväčších seriálových hitov tohto roka, ktorý sa objavuje vo všetkých rebríčkoch a vyhráva všetky ocenenia. Snímka je atraktívna aj svojim načasovaním, keďže v USA momentálne vládne človek, ktorý svojim správaním a jazykom nemá príliš ďaleko od niektorých postáv tohto seriálu. Viac o seriáli TU

8. 91 bodov - Master of None (Majster nikto), 2. sezóna - Netflix

Jediný zástupca streamovacieho mastodonta menom Netflix v celom rebríčku je one man show známeho komika Azize Ansariho. Seriál zobrazuje každodenné starosti muža, ktorý sa snaží v New Yorku presadiť ako herec. Kritici na ňom oceňujú najmä štylistickú i tematickú hravosť a optimistickú vieru v to, že sa ľudia o druhých napokon postarajú.

9. 90 bodov - Insecure (Nesvoja), 2. sezóna - HBO

Ďalší seriál, ktorý rozpráva príbeh zo života, tentokrát dvoch afroamerických žien. Tie sa v Los Angeles potýkajú s mnohými problémami, či už v pracovnom alebo milostnom živote, a popritom popierajú všetky stereotypy vďaka svojmu unikátnemu pohľadu na svet. Kritici hovoria v prípade druhej série o väčšej zábavnosti a scenáristickej a režijnej istote.

10. 90 bodov - The Vietnam War (Vietnamská vojna) - PBS

Dokumentárna miniséria o vojne vo Vietname obsahuje mnohé interview, archívne materiály, domáce videá, fotky a ďalšie materiály, ktoré z nej robia jedno zo štylisticky najzaujímavejších a informačne najbohatších diel o tomto konflikte.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.