VANILKOVÉ NEBO

VANILKOVÉ NEBO

článok



Španielsky romantický thriller Alejandra Amenábara „Otvor oči" (Abre los ojos)
z roku 1997 sa stal inšpiratívnym podnetom pre vznik filmu "Vanilkové nebo". Producentke Paule Wagnerovej sa tento film veľmi páčil, rovnako ako Tomovi Cruisovi a režisérovi Cameronovi Croweovi a poskytol im príležitosť na spoluprácu.. "Vanilkové nebo" je niečo ako dobrá interpretácia veľkej piesne. Vzdali sme hold pôvodnému filmu a šli sme do nášho projektu s nádejou, že prinesieme ďalšie zaujímavé pojatie tohto pôvodného námetu."

V skutočnosti je príbeh v mnohých smeroch dovedený až do krajností. Crowe dodáva, že chcel v tomto novom milléniu preniknúť hlbšie k zmyslu lásky a sexu, a film "Otvor oči" bol tiež podnetom k skúmaniu tejto témy. "Chcel som natočiť film o svete náhodného sexu a o mladých ľuďoch, ktorí na seba berú zodpovednosť za svoje životy", hovorí Crowe. "Dúfam, že sme viedli hodnotný dialóg s Amenábarovým pôvodným filmom."
 
"Vanilkové nebo" má, tak ako iné Croweove filmy,vynikajúce dialógy, ktoré si divák nadlho zapamätá. Je to romantický príbeh o hľadaní večnosti v láske. Má humor, je veľmi citový, ale súčasne má character thrilleru, keď hrdina David Aames objavuje pravdu o láske, o svete a o sebe samom.

Rovnako ako nadchla Crowea táto téma, bol nadšený aj spoluprácou s Tomom Cruisom.
"Tom je pre režiséra darom. Do všetkého, čo robí, vnáša citové jadro, a preto sa obecenstvo môže s jeho hrdinom naozaj stotožniť. Tom vytvára ilúziu skutočného sveta. Všetko, čo autor vložil do scenára, dokáže k režisérovej spokojnosti veľmi presvedčivo vyjadriť."

Vanilkové nebo Vanilkové nebo Vanilkové nebo

Cruise popisuje charakter svojho hrdinu s veľkým zaujatím. Rovnako ako Crowe ho charakterizuje ako "princa v New Yorku", ktorý dostal do vienka obrovské schopnosti, tvrdo pracuje na bezvýznamnostiach a je v zásade symbolom toho, čím by si ľudia priali byť.
"Je to chlapík s veľkým potenciálom a filmový príbeh je jeho cestou k vlastnému prebudeniu", vysvetľuje Cruise. "To je však cena, ktorú platí za to, že ignoroval city ostatných ľudí. Je to obrovská charakterová rola a príležitosť pre herca."

Láska sa v Davidovom živote objaví v podobe skromnej a citlivej Sofie Seranovej, ktorú stvárňuje Penélope Cruzová. Ambiciózna a optimistická Sofia vyžaruje pozitívnu silu a sexualitu, čo priveľmi nabúra Davidov vyumelkovaný svet, plný pätolízačov a oportunistov.
 
Cruzová priznáva, že sa veľmi usilovala o túto rolu. V podstate ju pokladala za svoju doménu odvtedy, čo stvárnila rolu Sofie v pôvodnom - španielskom filme" Otvor oči." Nemusela ani Crowea ani Wagnerovú prílič presviedčať, pretože ju od začiatku pokladali za "svoju"Sofiu.
"Obsadenie Penélope bolo vlastne vzdanie holdu pôvodnému filmu ", hovorí Wagnerová." V Cameronovej réžii ovšem vytvorila celkom odlišný charakter".

Crowe pripúšťa:"Získať Penélope pre titulnú rolu bolo mojím snom. Vytvorila totiž perfektné spojenie s pôvodnou Amenábarovou inšpiráciou... a súkromne som sa dopočul, že bola rozhodnutá ísť za každým, kto by pracoval na remaku filmu"Otvor oči" a pohroziť mu guľometom, pokiaľ by ju neobsadil. "Crowe sa smeje a dodáva: "Tu som si povedal:to je tá pravá vášeň, potrebná pre moju hlavnú hrdinku".

Crowe popisuje, ako obaja hlavní predstavitelia Penélope i Tom boli pre svoje role zapálení, a že to vytvorilo aj báječnú atmosféru vo filme.
"Doslova som sa do tejto dvojice prostredníctvom objektívu zamiloval", hovorí Crowe.
"Skutočne som chodil denne na nakrúcanie plný dychtivosti, až uvidím ich spoločné scény a budem môcť sledovať, ako sa ich vzťahy vyvíjajú a preplietajú".
"Veľmi tvrdo sme pracovali, ale mali sme spoločnú vášeň", pripúšťa Cruise a má tiež čo povedať o svojej partnerke. "Penélope do svojej postavy perfektne a s úžasnou eleganciou vnášala realitu a humánnosť. Každý by sa musel do nej zamilovať, a preto je logické, že sa to prihodilo Davidovi Aamesovi.

Juliu Gianniovú stvárnila Cameron Diazová. Popisuje ju ako zraniteľnú ženu, navzdory jej pôvabu a sebavedomiu. Nachádza sa práve v emocionálne neistej situácii, aká je spoločná mnohým ženám.
"Júlia má 27, nemá pevný citový vzťah a aj jej pracovná kariéra je v štádiu zmeny", hovorí Diazová. "Cíti sa bez pevného zakotvenia v spoločnosti, niekedy je dosť zúfalá, a práve vtedy spozná Davida. Zamiluje sa doň a verí, že aj on k nej prechováva podobné city, ale ich vzťah nijako nespeje k naplneniu. Pomaly si uvedomuje, že on ju nehodlá chrániť  a nespráva sa gentlemansky, a tak postupne stráca svoju istotu."
Diazová dodáva:" Myslím, že každá žena taký moment vo svojom živote prežila, keď zistila,že od partnerského vzťahu nedostáva to, čo potrebuje a čo očakávala. Teda miesto toho, aby odišla, zotrváva v ňom. Asi sme všetky rovnako posadnuté a keď nám On nezavolá, ponáhľame sa k jeho domu, len aby sme sa presvedčili, že sa za oknami svieti. Tak je to aj u Júlie, so všetkými dôsledkami, ktoré z toho vyplývajú. Chápem čím prešla. Bola to čistá bolesť, a keď cítite bolesť, robíte tie najväčšie hlúposti. Keby mala nejakú inú šancu, alebo si mohla nájsť inú perspektívu, pravdepodobne by sa aj inak zachovala".

Ovšem vzťah Diazovej k Tomovi Cruisovi mimo scény bol omnoho srdečnejší než Juliin filmový vzťah k Davidovi Aamesovi.
"Tom vniesol do svojej postavy veľa ľudskosti. Má sám vo svojej povahe všetko to, čo filmový David nemá a je pozorný, citlivý a jemný. David Aames by mal mať všetky tieto Tomove vlastnosti, ale ich nedokáže dať ľuďom najavo. Nedokáže nič z toho prejaviť ani svojim priateľom, ani sa nevie nadchnúť pre svoju prácu. Žije vzdialený od skutočného života, síce pohodlne, ale nakoniec dosť osamotený. Nie je však zlý".
Rozvíjajúce sa priateľstvo medzi filmovými súperkami Diazovou a Cruzovou a nakoniec i s filmovým objektom ich záujmu Cruisom, zaručilo všetkým trom výbornú atmosféru behom nakrúcania. Cruzová povedala:"Bol to pocit priateľstva a hravosti, ktorý nám vytvoril prostredie, v ktorom sme dokázali odviesť čo najlepšiu prácu a vzájomne poznať a objaviť charaktery svojich hrdinov".

Podľa Penélope Cruzovej jej režisér Crowe veľmi pomáhal tým, že s ňou často skúšal mimo natáčania, dával jej nové podnety a zoznamoval ju s niektorými umeleckými postupmi. Neustále ju podnecoval aby experimentovala pri vyjadrovaní charakteru svojej role.
 
Diazová dodáva:"Cameron je veľmi nadaný a ohľaduplný. Pretože veľmi dobre pozná svoju prácu, dokáže pomáhať všetkým hercom. Tiež Tom bol pre nás veľkou oporou, a pokiaľ išlo o nakrúcanie, bol tu pre nás každú minútu. Skutočne sme boli kreatívne spojení a hovorili sme rovnakým jazykom, čo naplnilo prostredie veľkým optimizmom a energiou. " Rovnaký názor vyjadril aj Crowe. Priznal sa, že je veľkým fanúšikom svojich hercov, nielen pre ich herecký talent, ale preto, akí sú.

O NAKRÚCANÍ

V dobe od sviatku Vďakyvzdania do Vianoc prebiehalo nakrúcanie v New Yorku, v lokalitách od Central Parku do hornej západnej časti Manhattanu až po Times Square, Soho a Brooklyn. Najzaujímavejšie časti filmu sa odohrávali práve na Times Square, keď sa produkcii podarilo túto lokalitu, ktorá patrí k najrušnejším v New Yorku, mať jednu celú nedeľu k dispozícii úplne vyľudnenú."Od začiatku som chcel natočiť Davida Aamesa na opustenom Time Square", povedal režisér Crowe, "Je to scéna z Davidovho sna, keď si pripadá na svete tragicky opustený".
Pre zábery Davidovej kancelárie prepožičal priestory k filmovačke magazín Vanity Fair- tiež  na Time Square. Potom sa produkcia odsťahovala do Los Angeles, kde sa nakrúcali interiéry v Studiu Paramount.

Vanilkové nebo Vanilkové nebo Vanilkové nebo


O HERCOCH

TOM CRUISE (David Aames)
V roku 1981 debutoval v kritikou ocenenom filme „TAPS". Dnes je z neho skúsený herec a nezdá sa, že by jeho kariéra po 20-tich rokoch nejako strácala na kvalite.

Svoju hviezdnu dráhu začal v roku 1983, kedy bol nominovaný na Zlatý Glóbus za film „Risky Bussiness". Cruise  vytvoril v 1986 -tom jeden z najpozoruhodnejších charakterov  vo veľmi úspešnom filme „TOP Gun". Táto rola ho vyniesla medzi najlepšie platené hviezdy Hollywoodu a pripojila sa k jeho ďalším hereckým úspechom v Oscarom ocenených filmoch: „Rain Man" a „Farba peňazí". Nasledovali „All the Right Moves", „Legend", „Navždy a ďaleko", „Days of Thunder" „Firma" a „Interview s Upírom".

V roku 1989 bola Cruisovi prisúdená prvá oscarová nominácia v kategórii Najlepší herec a získal Zlatý Glóbus za ústrednú postavu vo filme "Narodený 4. júla". Ďalším úspechom s nomináciou na Zlatý Glóbus bol film „Pár správnych chlapov" v réžii Roba Reinera v roku 1992.

V roku 1993 sa Cruise pustil do vlastnej produkcie, kde s partnerkou Paulou Wagnerovou založili spoločnosť CRUISE/WAGNER. V roku 1996 v nej vytvorili kasový trhák „Mission Impossible" a v tom istom roku sa Cruise spojil s režisérom Cameronom Croweom a vytvorili kritikou ocenený film „Jerry Maguire", čo vynieslo Cruisovi druhú oscarovú nomináciu a zisk druhého Zlatého Glóbusu. Spolu s Wagnerovou získal Cruise v roku 1997  ocenenie producentskej organizácie Guild of America, keď obdržal cenu NOVA za najsľubnejšiu producentskú spoločnosť. V ďalších rokoch Cruise a Wagnerová uviedli kritikou ocenený film "Without Limits".

Cruise znovu preukázal svoj dramatický talent v roku 1999 pri účinkovaní vo filme „Magnólia", ktoré mu vynieslo tretiu oscarovú nomináciu a zisk tretieho Zlatého Glóbusu ako Najlepšiemu hercovi vo vedľajšej roli.
Do nového millénia vstúpil Cruise ako herec a producent vo filme „Mission Impossible 2". Tento film priniesol produkčnej spoločnosti CRUISE/WAGNER jeden z historicky najväčších ziskov vo výške cez miliardu dolárov. V tom istom roku vyprodukovali aj film „The Others". Na ňom Cruise prvý raz spolupracoval a Alejandrom Amenábarom, režisérom, ktorý neskôr natočil španielsky romantický thriller „Otvor oči", a ktorý sa stal predlohou filmu „Vanilkové nebo". Nedávno dokončil Cruise prácu na Spielbergovom futuristickom filme „Minority Report".

„Vanilkové nebo" znamená druhú Cruisovu spoluprácu s uznávaným oscarovým režisérom Cameronom Croweom. Ako herec sa Cruise presadil svojím talentom a širokým hereckým uplatnením pri spolupráci s vynikajúcimi filmármi ako  Stanley Kubrick, Martin Scorsese, John Woo, Brian de Palma, Ron Howard, Neil Jordan, Tony Scott, Ridley Scott, Rob reiner, Sydney Pollack, Oliver Stone, Barry Lewinson a Steven Spielberg. Bolo mu tiež cťou spolupracovať s takými výraznými talentami ako je Dustin Hoffmann, Cuba Golding Jr., Renée Zellwegerová, Brad Pitt, Juliane Moroová, Gene Hackman, Jack Nicholson a Paul Newman a ďalší. Tom Cruise natočil viac než 20 filmov, ktoré obdržali cez 40 oscarových nominácií, a tým že zarobili takmer 2 miliardy dolárov, si zaistili čestné miesto v hollywoodskej histórii.


PENÉLOPE CRUZová (Sofie Seranová)
V rodnom Španielsku je superhviezdou a teraz smeruje k hviezdnemu nebu i v Amerike. Tam sa po prvý raz predstavila publiku v roku 1992, keď už mala v rodnej krajine za sebou dlhý zoznam svojich hereckých úspechov. Bolo to uvedenie španielskeho filmu „Jamon, Jamon", za ktorý získala nielen nomináciu na Cenu Goya, udeľovanú Španielskou akadémiou filmu a vedy za najväčší herecký objav, ale i aj oscarová snímka „Belle epoque". V roku 1998 sa po prvýkrát objavila v anglicky hovorenom filme „Hi-Lo Country", režiséra Stephena Frearsa, v ktorej boli jej partnermi Woody Harrelson, Patricia Arquette a Billy Crudup. V roku 1999 získala cenu pre Najlepšiu herečku na 13.udeľovaní Cien Goya za svoju rolu vo filme režiséra Fernanda Truebu „The Girl of Your Dreams".

K jej ďalším filmom patria „All the Pretty Horses" s partnermi Mattom Damonom a Henry Thomasom a „Woman on Top" s Markom Feuersteinom. Vytvorila hlavnú rolu v thrilleri „Otvor oči", ďalej hrala v romantickej komédii „Twice Upon Yesterday".

Bolo ju možné vidieť v Almodovarovom „Live Flash, „Talk of Angels" a „Don Juan".
Hrala i v Almodovarovom filme „Všetko o mojej matke", ktorý bol v roku 2000 ocenený Zlatým Glóbusom i Oscarom za najlepší zahraničný film. Vlani účinkovala vo filme „Kokaín" ako partnerka Johnnyho Deppa  a teraz ju môžeme vidieť spolu s Nicolasom Cagem, Johnom Hurtom a Christianom Balem vo filme „Mandolína kapitána Corelliho. Vlani v lete skončila prácu na španielskom filme „No News From God".


KURT RUSSEL (Curtise McCabe)
Už štyridsať rokov podáva vynikajúce dramatické i komediálne výkony. Pre film ho objavili, keď mal 12 a účinkoval v 10-tich projektoch Disneyovho štúdia. (napr. „Folllow Me Boys, „The Computer Wore Tennis Shoes" a „The Barefoot Executive ). Uznanie kritiky i divákov si vyslúžil za výkon v televíznom filme „Elvis", režírovanom Johnom Carpenterom. Za túto rolu získal nomináciu na cenu Emmy. S tým istým režisérom  spolupracoval na sci-fi filmoch „The Zhing", „Escape From New York" a pokračovaní „Escape From L.A." a na filme „Big Trouble In Little China". Russel sa podieľal na úspechoch filmov ako sú „Used Cars" režiséra Zemeckisa, na „Tequilla Sunrise" režiséra Roberta Towna, ďalej na „Tango a Cash" v réžii Andreja Končalovského a „Backdraft" režiséra Rona Howarda. Medzi jeho ďalšie filmy patria "UnlawfullEntry", „Captain Ron","Tombstone", „Stargate" thriller „Breakdown" a „Soldier".


JASON LEE (Brian Shelby)
Vo filme Camerona Crowea „Na pokraji slávy" si zahral postavu Jeffa Bebea, speváka skupiny Stillwater.
V roku 2001 sa objavil v komédii „Heartbrakers" ako partner Sigourne Weaverovej a Jennifer Love Hewittovej. Film „Jay And Silent Bob Strikes Back" bol jeho štvrtou spoluprácou s režisérom Kevinom Smithom. Účinkoval v jeho filmovom debute „Mallrats", cenu Independent Spirit Award získal v roku 1997 za jeho komédiu „Chasing Amy" a konečne sa objavil aj v jeho kontroverznej tragikomédii "Dogma". V novembri 2001 začal pracovať vo Vancouveri na romantickej komédii „A Guy Thing". Nedávno dokončil filmy „Stealing Stanford"(prac.názov), kde hral hlavnú rolu Johna Plummera a komédiu Barryho Sonnenfelda „Big Trouble". Predtým, než nastúpil na hereckú dráhu, bol Lee profesionálnym pretekárom na skateboarde, neskôr obe profesie kombinoval v komédii Lawrence Kasdana „Mumford". Účinkoval tiež v thrilleri „Nepriateľ štátu", romantickej komédii „Kissing a Fool" a v nezávislom filme „American Cuisine".


NOAH TAYLOR (  Edmund Ventura)
Prvý raz ho mohli diváci vidieť vo filme „The Year My Voice Broke" a v oscarovom „Shine". Jeho nedávne filmy sú „Simon Magus", „Na pokraji slávy", „Lara Croft-Tomb Raider" a „Sleeping Dictionary".


CAMERON DIAZová (Julie Gianniová)
Jej filmografia je dlhá a sú v nej obsiahnuté ako malé, nezávislé filmy, tak i veľké štúdiové projekty. Jedným z troch veľkých kasových hitov sú nedávno uvádzaní „Charlieho anjeli". Diazová sa tiež objaví vedľa Leonarda DiCapria a Daniela Day Lewisa v očakávanej dráme Martina Scorseseho „Gangs of New York" a v komédii zo súčasnosti „The Sweetest Thing". Nedávno Diazová prepožičala svoj hlas princeznej v animovanom celovečernom filme „Shrek".

V roku 1998 získala Diazová nomináciu na Zlatý Glóbus za mimoriadne úspešnú komédiu "Niečo na tej Mary je". Jej výkon vo filme „Svadba môjho najlepšieho priateľa" vedľa hereckých kolegov Julie Robertsovej, Rupperta Everetta a Dermotty Mulroneyho jej vyniesol v roku 1997 cenu Blockbuster Entertainment Award pre Najlepšiu komediálnu herečku vo vedľajšej roli a rok predtým ju Národná asociácia majiteľov divadiel menovala Najsľubnejšou herečkou budúcnosti.
Odvtedy, čo debutovala v roku 1991 vo filme „Maska" po boku Jima Carreyho, sa Diazová objavila v dráme Olivera Stonea „Víťazi a porazení", za ktorý získala tiež Blockbuster Entertainment Award ako Najobľúbenejšia komediálna herečka. V roku 1999 získala celý rad cien, vrátane Zlatého Glóbusu  za svoj výkon vo filme Spike Jonza „V koži Johna Malkovicha". Z ďalších filmov, v ktorých Diazová účinkovala spomeňme „Very Bad Things" režiséra Petra Berga, čiernu komédiu „The Last Supper", ďalej „ Feeling Minnesota" vedľa Keanu Reevesa . Potom nasledovali dva filmy Edwarda Burnsa „The Brother McMullen" a „She Is The One" a nakoniec „A Life Less Ordinary", kde si zahral s Ewanom McGregorom.

Vanilkové nebo Vanilkové nebo Vanilkové nebo


O FILMOVÝCH TVORCOCH:

CAMERON CROWE (režisér)
Je autorom i režisérom , napísal scenár a režíroval film "Na pokraji slávy". Film si získal veľkú popularitu a dostal sa na zoznam desiatich najúspešnejších snímok roku. V roku 2000 vyniesol Croweovi  dokonca Oscara za Najlepší scenár ako i nomináciu Guildu  amerických režisérov  v kategórii Najlepší režisér. Film tiež získal ďalšie ocenenia, napr. Zlatý Glóbus ako Najlepší film, cenu AFI ako Film roku  a nomináciu na cenu Golden Laurel, ktorú udeľuje americký Guild producentov. K tomu získala Kate Hudsonová, jedna z predstaviteliek Zlatý Glóbus ako Najlepšia herečka vo vedľajšej roli a tiež bola v tej kategórii nominovaná na Oscara.

Pred filmom "Na pokraji slávy" dosiahol Crowe veľký úspech, keď napísal, režíroval a spoluprodukoval v roku 1996 hit "Jerry Maguire". Pre Crowea to bola prvá spolupráca s Tomom Cruisom. Crowe zaň získal oscarovú nomináciu v kategórii Najlepší film, Najlepší pôvodný scenár a súčasne získal  druhú nomináciu Guildu scenáristov za objavný scenár.
Je rodený Kalifornčan, narodil sa v Palm Springs a vyrastal v San Diegu. Už v 15-tich začal prispievať do prestížnych časopisov ako Rolling Stone, Playboy, Cream a Los Angeles Time. V čase svojho pôsobenia v Rolling Stone napísal celý rad profilov významných hudobných osobností, ako napr. Boba Dylana, Erica Claptona, Davida Bowieho a Neila Younga.

V roku 1979 sa Crowe ako22- ročný vrátil na strednú školu a zbieral materiál pre román Fast Times At Ridgemont High, ktorý vyšiel v roku 1981 v nakladateľstve Simon a Schuster a stal sa bestsellerom. Crowe sa vtedy pustil aj do práce na filmovej adaptácii tohoto románu, ktorý sa stal scenáristickým debutom vo filme. Natočila ho režisérka Amy Hackerlingová v roku 1982. K úspechu filmu pripojil Crowe i svoj osobný úspech, keď za tento scenár získal cenu Guildu scenáristov za Najlepšie spracovanie komédie.

V roku 1989 debutoval Crowe aj ako režisér svojím autorským filmom "Say Anything", v ktorom vystupoval John Cusack a Ione Skye. Potom napísal a režíroval divácky úspešnú romantickú komédiu "Singles", v ktorej hrali Matt Dillon, Bridget Fondová a Kyra Sedgwicková. Predtým, než sa pustil do filmu "Vanilkové nebo", strávil jeden a pol roka prieskumom a tvorbou publikácie Conversation With Wilder, čo je rad rozhovorov s legendárnym Billy Wilderom. Kniha vyšla v roku 1999 v nakladateľstve Knopf.


PAULA WAGNERová (producentka)
V roku 1993 vytvorili spolu s Tomom Cruisom produkčnú spoločnosť CRUISE/WAGNER. Ich prvým spoločným filmom bola „Mission Impossible", ktorá bola uvedená do kín v roku 1996 a stala sa celosvetovým kasovým trhákom. Zopakovali si tento úspech v roku 2000- pokračovaním „Mission Impossible 2."
 
V roku 1998 spoločnosť produkovala film „Without Limits", ktorý napísal a režíroval Robert Towne. Tento film bol v časopise Premiere označený ako jedna z najlepších snímok roku 1998 a tiež Time ho zaradil medzi 10 najlepších filmov roku.

Predtým, než Wagnerová s Cruisom vytvorili svoju vlastnú produkčnú spoločnosť, pôsobila Wagnerová takmer 15 rokov ako jedna z najlepších agentiek a  ktorá sa starala o profesionálnu kariéru takých klientov, ako bol napr. Oliver Stone, Demi Moorová, Val Kilmer a Tom Cruise. Svoju vlastnú dráhu v umeleckom priemysle začínala ako divadelná herečka. Vystupovala v regionálnych divadlách, ale i na Brodway. Rovnako je činná aj v literatúre, spolupracovala napr. na hre „Out of Father´s House".





autor distribučný list 28.1.2002
  • Podivná úchylnosť Vanilla Sky (18.09.2002 11:43:03)
  • Vanilkové nebo (12.02.2002 20:58:47)
  • Meno:
    ODOSLAŤ
    :)

    Žáner: Dráma/Romantický
    Minutáż˝: 95 min
    Krajina: USA
    Rok výroby: 2001
    Homepage www

    Premiéra:
    Premiéra SK:
    0 z 10
    0 z 10
    NAJČÍTANEŠIE
    |KOLAPS
    0
    hodnotenie 8/10
    |SÚPERI
    1
    hodnotenie 8/10
    |KASKADÉR
    0
    hodnotenie 8/10
    |TO SA MI SNÁĎ LEN ZDÁ
    0
    hodnotenie 8/10
    |FALLOUT
    2
    hodnotenie 9/10
    |PRÍPAD GOLDMAN
    0
    hodnotenie 7/10
    |SPIACI ÚČET
    0
    hodnotenie 6/10
    FILMOVÉ NOVINKY
    REBRÍČEK SK
    01 |
    návšt. 6379
    02 |
    návšt. 3868
    03 |
    návšt. 3865
    04 |
    návšt. 3518
    05 |
    návšt. 2098
    06 |
    návšt. 1798
    07 |
    návšt. 2057
    08 |
    návšt. 1557
    09 |
    návšt. 764
    10 |
    návšt. 551
    REBRÍČEK US
    01 |
    $11,0 mil.
    02 |
    $10,0 mil.
    03 |
    $9,6 mil.
    04 |
    $8,9 mil.
    05 |
    $4,8 mil.
    06 |
    $4,7 mil.
    07 |
    $4,5 mil.
    08 |
    $2,9 mil.
    09 |
    $2,3 mil.
    10 |
    $1,8 mil.
    SOCIÁLNE SIETE
    KOMENTÁRE
    Kinema.sk - filmy, seriály

    sector logo
    network
    ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.