TV TIPY 3.11. - 8.11. 2020

TV TIPY 3.11. - 8.11. 2020

VOD recenzia



Utorok, 3. november

Svedok (Witness, USA, 1985, Peter Weir), Cinemax2, 18:35
V tejto kriminálke je jediným svedkom vraždy malý chlapec, ktorý cestuje s matkou po otcovej smrti na výlet. Práve na ceste tam sa ale pred jeho očami udeje strašná vec a keďže je jediný, kto by mohol vraha identifikovať, ujíma sa ho spolu s mamou detektív Book. Ten ale dospieva k záveru, že do zločinu sú zapletení aj samotní policajti, o život už teda nejde len chlapcovi a jeho matke, ale aj jemu samému. Odchádzajú preto na odľahlé miesto ku komunite Amenitov, kde sa im zdanlivo nemôže nič stať.

Od súmraku do úsvitu (From Dusk Till Dawn, 1996, USA, Mexiko, Robert Rodriguez), Cinemax, 23:05
Podľa scenára Quentina Tarantina nakrútil v roku 1996 Robert Rodriguez žánrový hybrid s názvom Od súmraku do úsvitu. Drsná gangsterka sa v polovici stopáže prekvapivo preklopí do béčkovej vampírskej vyvražďovačky, čo ale paradoxne snímke dodá na šťave. Hlavné postavy dvoch nie príliš zladených bratov-gangstrov na úteku po vykradnutí banky zo Štátov do Mexika stvárnili spomínaný Tarantino a George Clooney. Samozrejme nesmie chýbať ani Danny Trejo, najviac však prekvapí Salma Hayek ako... nechajte sa prekvapiť.

Apokalypsa: Nekonečná vojna (Apocalypse La Paix Impossible 1918-1926, Francúzsko, Kanada, 2018, Isabelle Clarke, Daniel Costelle), Dvojka, 20:10
Dokumentárny seriál sleduje vývoj v Európe po konci Prvej svetovej vojny, ktorá kontinent zdecimovala. Po nastolení prímeria v roku 1918 je mnoho európskych krajín v katastrofálnom stave s početnými stratami na stranách civilistov aj bojujúcich. V tomto období však vznikajú nové štáty. Seriál sa zameriava aj na budovanie nových hraníc a vznik nových ideológií. Sleduje aj vzrast národov, ktoré sa v priebehu niekoľkých rokov stanú skutočnými veľmocami.

TV tipy 3.11. - 8.11. 2020


Streda, 4. november

Netehotná (Unpregnant, USA, 2020, Rachel Lee Goldenberg), HBO, 18:15
V centre tínedžerskej komediálnej drámy je 17 ročná Veronica. Je poctivou študentkou a robí všetko pre to, aby sa dostala na slušnú univerzitu. Do plánov sa však pripletie maličký problém – Veronica je tehotná. Stojí teda pred vážnym rozhodnutím. Vydáva sa na dlhú cestu do Nového Mexika po boku najlepšej priateľky Bailey. Práve vtedy si Veronica uvedomí, čo je v živote najdôležitejšie a pod vplyvom okolností rýchlo dospeje.

Koleso zázrakov (Wonder Wheel, USA, 2017, Woody Allen), JOJ Cinema , 13:20
Vo svojom filme sa Woody Allen odprostil od akýchkoľvek fórikov a satiry na vzťahy a ponúkol nám čistokrvnú drámu odohrávajúcu sa v 50. rokoch na Coney Islandu. Príbeh sa sústredí na nešťastný manželský pár, kde sa manžel rád napije a pre facky sa nejde nikdy ďaleko. Situáciu nezlepšuje ani návšteva jeho dcéry z prvého manželstva, ktorá uteká pred nebezpečnými gangstermi, ale aj agentmi FBI. Ako to u Allena chodí, jeho snímka je opäť hviezdne obsadená. Uvidíte Kate Winslet, Justina Timberlakea, Juno Temple a Jima Belushiho.

Smrtonosná pasca 4.0 (Live free or die hard, USA, Veľká Británia, 2007, Len Wiseman), Plus, 20:25
John McClane je na prvý pohľad iba obyčajný policajt, ktorý si poctivo robí svoju prácu a v súkromnom živote ho trápi vzťah s dospelou dcérou. Pri bližšom pohľade má však McClane históriu, počas ktorej porazil nejedného grázla a tak by sa mal počítačový heker Thomas Gabriel mať na pozor. Na Deň Nezávislosti totiž premyslenými útokmi plánuje destabilizovať krajinu. To by však musel mať McClane v podaní Brucea Willisa voľno, a ani to by nebola záruka úspechu.

TV tipy 3.11. - 8.11. 2020


Štvrtok, 5. november

Marťan (Martian, USA, VB, 2015, Ridley Scott), Plus, 20:25
Veľkým návratom do žánru sci-fi nebol pre Ridleyho Scotta ani tak "Prometheus" s prehnane nerealistickými očakávaniami, ako skôr omnoho civilnejšie poňatý Marťan, pracujúci s myšlienkou výpravy na Mars v dohľadnej budúcnosti a otázkou, aké problémy by mohli pri takejto misii reálne nastať. Napríklad to, že chudák kozmonaut ostane na planéte nedopatrením sám a musí prísť s riešením, ako prežiť dovtedy, kým preňho, v lepšom prípade, niekto nepríde. Ako predkrm skúste klasiku "Robinson Crusoe na Marse" z roku 1964.

Viditeľný svet (Slovensko, 2011, Peter Krištúfek), ČT2, 21:55
Peter Krištúfek patril medzi najvýraznejších prozaikov na slovenskej literárnej scéne. Za vydarený debut však niektorí považujú aj film Viditeľný svet, ktorý natočil podľa vlastného scenáru. Oliver, v podaní Ivana Trojana, je dispečer na bratislavskom letisku, ktorý si užíva možnosť ostať v anonymite. Žije na sídlisku, kde sa rýchlo stratí. Nachádza si záľubu v sledovaní mladej rodiny, ktorá býva naproti nemu. Čoskoro sa ale záľuba zmení na posadnutosť a Oliver si uvedomuje, že túži po tom, čo tá rodina predstavuje.

Veľká ryba (Big Fish, USA, 2003, Tim Burton), HBO, 20:00
Tento titul s prvkami fantasy je doteraz jedným z najväčších úspechov režisérskej kariéry Tima Burtona. Keď starý pán Bloom ochorie, túži jeho žena po tom, aby si ich syn k nemu našiel cestu. Syn však otca považuje za blázna. Starý pán totiž miluje historky a často ich aj o svojom živote rozpráva. Na tom by nebolo nič zlé, ale otcove historky obsahujú šialené situácie, bizarných účastníkov aj nereálne scenáre. Hviezdne obsadený film vznikol podľa predlohy Daniela Wallacea a výsledný film ukazuje, že lepšie pasujúci príbeh si na adaptáciu Burton ani nemohol vybrať.

TV tipy 3.11. - 8.11. 2020


Piatok, 6. november

Dumbo (USA, 2019, Tim Burton), JOJ, 20:35
Trošku z iného súdka je tento Burtonov film. Režisér sa odkláňa od svojho charakteristického štýlu a natáča remake klasickej Disney rozprávky zo 40. rokov. V nej majiteľ cirkusu Medici najíma bývalú hviezdu a jeho dve deti, aby sa postarali o mláďa slona. Ten je hviezdou cirkusu, nie však pre svoj talent, ale pre svoje dlhé uši, kvôli ktorým sa mu návštevníci cirkusu väčšinou smejú. Dumbo je akýmsi symbolom pre upadajúcu slávu tohto cirkusového zoskupenia, všetko sa však mení po tom, čo sa Dumbo naučí lietať práve pomocou svojich dlhočizných uší.

Mustang (Francúzsko, Nemecko, Turecko, Katar, 2015, Denis Gamze Ergüven), Dvojka, 21:30
Turecká režisérka v oceňovanom filme Mustang rozpráva príbeh štyroch sestier, ktoré doposiaľ spokojne žili ďaleko od rušného mesta. S pribúdajúcim vekom sú však ich akcie vnímané čoraz viac kontroverznejšie. Aj jednoduchá hra s chlapcami sa mení na ukážku ich oživenej sexuality. Dievčatá sa ich pred slobodou snaží uchrániť ich rodina, ich život však rýchlo začína pripomínať väzenie. Sestry však už nechcú žiť takýmto spôsobom života.

Stratený domov (Slovensko, 2019, Juraj Mravec), Dvojka, 23:05
Dokument pochádza z dielne talentovaného dokumentaristu Juraja Mravca. Mladý autor reportáži zaujal už svojím predchádzajúcim filmom – snímkou o živote obyvateľov východnej Ukrajiny, ktorí sa ocitli uprostred vojny. V tomto filme sa zameral na iný vojnový konflikt – opúšťa bezpečie a vydáva sa snímať vojnu s tzv. Islamským štátom. Dokument je plný kontrastov, ukazuje straty na životoch na jednej aj na druhej strane. Zdôrazňuje, s čím sa stotožní asi každý – všetky vojny sú nezmyselné.

TV tipy 3.11. - 8.11. 2020


Sobota, 7. november

Láska cez internet (You've got mail, USA, 1998, Nora Ephron), Markíza, 13:40
Deväťdesiate roky boli pre žáner romantickej komédie mimoriadne úrodnou pôdou. Jednou z jej najväčších majsteriek je americká režisérka a scenáristka Nora Ephron, autorka žánrových klenotov ako "When Harry met Sally"/Keď Harry stretol Sally, "Sleepless in Seattle"/Samotár v Seattli či "Heartburn"/Pálenie záhy. Tento film však takisto patrí do jej najúspešnejších projektov. Tom Hanks a Meg Ryanová sú vo filme nepriatelia v skutočnom živote, no v online chatovej miestnosti sú jeden pre druhého oporou a veľmi dobrými priateľmi. Čaká ich však prvé osobné stretnutie, ktoré môže všetko pokaziť.

Rozpuštěný a vypuštěný (Československo, 1984, Ladislav Smoljak), Dvojka, 20:45
Českú klasiku netreba nijako dôrazne predstavovať. Na prvý pohľad jasná spolupráca režiséra Ladislava Smoljaka a scenáristu Zděňka Svěráka. Pôvodne divadelná hra, neskôr sa film zamýšľal natočiť pod režisérskou taktovkou Jiřího Menzela. Nakoniec tento film Smoljaka so Svěrákom rozhádal na niekoľko rokov. Komediálna detektívka odohrávajúca sa v časoch minulých má všetko, čo diváci už po niekoľko generácii na českých komédiách milujú – absurdný humor a skvelé herecké obsadenie.

Quantum of Solace (Veľká Británia, USA, 2008, Marc Forster), Prima MAX, 20:00
Jeden z najlepšie hodnotených akčných filmov s agentom Jamesom Bondom. V 22. pokračovaní sa Bond vydáva po stope, ktorú mu zanechala jediná žena, ktorú kedy miloval - Vesper. Agenta dovedú stopy až k organizácii, ktorá Vesper vydierala. Vydáva sa teda na cestu pomsty, na ktorej stretne aj Camille, tiež túžiacu po odplate. Bond zoznámi so zloduchom, ktorý plánuje prevziať moc nad jedným z najdôležitejších prírodných zdrojov. Bond sa teda musí opäť raz pokúsiť zachrániť svet pred nebezpečnými kriminálnikmi.

TV tipy 3.11. - 8.11. 2020


Nedeľa, 8. november

Varúj...! (Československo, 1946, Martin Frič, Paľo Bielik), Jednotka, 16:10
Film si drží prvenstvo ako prvý hraný film v období po druhej svetovej vojne. Príbeh je adaptáciou tragédie Ivana Stodolu Bačova žena. Film je však v mnohom iný ako jeho predloha. Kým v Stodolovej dráme je hlavnou postavou žena Eva, vo filme je z Evy len vedľajšia postava. Spracovanie sa venuje najmä téme odchodu Slovákov za prácou do Ameriky. Za mláku odchádza pracovať aj Ondrej, ktorý je ale účastníkom banského nešťastia pri ktorom stratí pamäť. Pamäť sa mu však postupom času vráti a on zatúži po návrate domov. Zisťuje však, že jeho žena si vzala jeho najlepšieho kamaráta Miša.

Johnny si vzal pušku (Johnny got his gun, USA, 1971, Dalton Trumbo), Dvojka, 21:20
Dalton Trumbo nie je len režisérom tohto filmu, ale aj autorom predlohy a spolu scenáristom. Okrem toho je jeho meno známe najmä kvôli procesom zo 40. rokov minulého storočia, v ktorých sa Hollywood snažil o elimináciu ľavicovo zmýšľaných filmárov. Práve Trumbo bol asi najznámejšou obeťou. Z mnohých už natočených filmov bolo jeho meno dodatočne mazané a Trumbo bol nútený písať pod pseudonymami. Na začiatku 70. rokov už ale bola situácia iná a scenárista tak mohol na film adaptovať príbeh vojaka, ktorý sa vyberie do Prvej svetovej vojny brániť slobodu a demokracie, netuší však, že sa vrhá do skutočného pekla.

Dôverný nepriateľ (Česko, Slovensko, 2018, Karel Janák), Jednotka, 22:30
Zaujímavý pokus o žánrový film v rámci thrilleru je v česko-slovenských vodách stále odvážny počin. Karel Janák stojí za filmami ako "LOVEnie", "Cuky a Luky film", "Rafťáci" a "Snowboarďáci". V tejto snímke rozpráva príbeh programátora obrovskej firmy, ktorý pracuje na výrobe inteligentného domu. Po sfinalizovaní svojho vynálezu sa do jedného takéhoto objektu nasťahuje aj so svojou manželkou, sochárkou Zuzanou. Všetko však nejde tak, akoby si mladý programátor Andrej želal.

TV tipy 3.11. - 8.11. 2020


autor Tatiana Rusnáková 3.11.2020
Meno:
ODOSLAŤ
:)
0 z 10
0 z 10
FILMOVÉ PREMIÉRY
11.4 |
hodnotenie 8/10
11.4 |
hodnotenie 5/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
hodnotenie 7/10
11.4 |
18.4 |
hodnotenie 3/10
18.4 |
hodnotenie 7/10
18.4 |
hodnotenie 8/10
25.4 |
2.5 |
NAJČÍTANEŠIE
|SMRŠŤ
1
hodnotenie 5/10
|GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
1
hodnotenie 5/10
|ZÓNA ZÁUJMU
0
hodnotenie 8/10
|KOLAPS
0
hodnotenie 8/10
|OPIČÍ ČLOVEK
0
hodnotenie 7/10
|PRIŠLA V NOCI
0
hodnotenie 7/10
|SAMOTA
0
hodnotenie 7/10
|VYSVETLENIE NA VŠETKO
1
hodnotenie 7/10
FILMOVÉ NOVINKY
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.