Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Dark Matter, Bodkin, Hollywood Con Queen, Las largas sombras ...

Ambiciózna sci-fi séria o paralelnom vesmíre. Apple TV+ si od Temnej hmoty veľa sľubuje...

pridal Lukáš Šútor 11.5.2024 o 19:34
Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Dark Matter, Bodkin, Hollywood Con Queen, Las largas sombras ...


Temná hmota (Dark Matter) – streda, 8. máj, Apple TV+

USA, 2024, Blake Crouch

Ambiciózna sci-fi séria o paralelnom vesmíre. Apple TV+ si od Temnej hmoty veľa sľubuje. Herecká zostava je veľmi pôsobivá: Joel Edgerton, Jennifer Connelly, Alice Braga, Jimmi Simpson. Aby toho nebolo málo, showrunnerom nie je nik iný, ako slávny spisovateľ Blake Crouch, autor nemenej slávnej knižnej predlohy. Prirodzene, Crouch je zároveň scenáristom (toto remeslo si vyskúšal už v seriáloch Good Behavior či Mestečko Pines). Edgerton stvárňuje Jasona Dessena, muža uneseného do alternatívnej verzie svojho života. Úplná zábava to pre rodinne založeného Dessena nie je a jediné, po čom naozaj túži, je vrátiť sa späť k svojej manželke (Connelly) a synovi (Oakes Fegley). Čakajme kombináciu dobrodružnosti, strašidelnosti, romantiky a ľahkej šialenosti.

Finále: Útok na Wembley (The Final: Attack on Wembley) – streda, 8. máj, Netflix

Veľká Británia, 2024, Kwabena  Oppong

11. júl 2021. Futbalové Euro 2020 (kvôli Covidu sa konalo neskôr). Po nekonečnom čase si fanúšikovia môžu vychutnať jedinečný finálový zápas dvoch kontinentálnych rivalov: Talianska a Slovenska (haha :D, ale nie, bolo to Anglicko). Konečný zápas šampionátu sa koná v londýnskom chráme Wembley (alebo - na Tehelnom poli J ). Angličania si nepripúšťajú nič iné, ako víťazstvo. Čo to znamená? Nuž, to, že pravé chuligánske peklo začína už pred zápasom.  Režisér Kwabena Oppong analyzuje, ako sa skupina fanúšikov dostala na zápas bez lístka a to, aké násilnosti tomu predchádzali. A čo to vypovedá o anglickej spoločnosti.   

Hollywood Con Queen – streda, 8. máj, Apple TV+

USA, 2024, Chris Smith

Trojdielny dokument prináša príbeh bizarného podvodníka pôvodom z Indonézie. Volá Hargobind Punjabi Tahilramani, ale pravú identitu mladého chytráka odhalili až po niekoľkých rokoch vyšetrovania. Tahilramanovo čaro spočívalo v prvom rade azda v neuveriteľnej variabilite jeho hlasu. Dokázal ním hravo meniť nálady, manipulačné techniky, pracovné pozície,  prízvuky  i pohlavia.  Obete verili, že v Jakarte stanú stars...ale prišli najmä o prachy a pocit dôstojnosti.

Roztomilé mrchy: Prvotný hriech (Pretty Little Liars: Original Sin) – štvrtok, 9. máj, HBO Max

USA, 2024, Roberto Aguirre-Sacasa

Tabby, Noa, Imogen, Faran a Mouse. 5 roztomilých mŕch z Pensylvánie. Prvá séria sa niesla v sychravom, hororovom duchu. Partiu tínedžeriek prenasledoval a trestal neznámy (ku koncu série známejší)  útočník za minulé hriechy ich matiek, ale aj za hriechy ich vlastné. Nová séria zmení počasie a atmosféru, bude slnečnejšia, letnejšia, opálenejšia, viacej sexy. Proste – vitajte na letnej škole! Psychopata strieda psychopatka. Stalkerka, ktorá nehodlá hlavným hrdinkám venovať kúsoček voľného priestoru. Tvorcovia sa v novej sérii inšpirovali hororovými vzormi ako Texaský masaker motorovou pílou (1974) či Slnovrat (2019).  Nuž, uvidíme, ako sa tieto vplyvy podarí zosúladiť s námetom. Mimochodom, áno, Roztomilé mrchy: Prvotný hriech  sú spinoffom Roztomilých mŕch (2010 – 2017).

Nevěstina máma (Mother of the Bride) – štvrtok, 9. máj, Netflix

USA, 2024, Mark Waters

Nová ľahká a generačná romantická komédia od skúseného žánrového režiséra z hollywoodskych končín Marka Watersa (Všetky moje ex, Láska z nebies, Protivné baby). Hlavné hrdinky sú dve: dcéra a mama. Keď sa dcéra Emma vráti z Londýna, šokuje matku tvrdením, že už o mesiac bude mať svadbu. Pravý šok šokovanú maminu ešte len čaká. Dcérin budúci manžel je synom muža, ktorý matke kedysi zlomil srdce! Nuž, náhode človek nerozkáže J . Svadba sa koná v Thajsko.  Očakávajme exotickú, letnú a slnečnú pohodu. Miestami i nepohodu, ale nič vážne.  Teplo, pohoda, drink, romantika a láska.

Maxton Hall - Die Welt zwischen uns – štvrtok, 9. máj, Prime Video

Nemecko, 2024, Martin Schreier, Tarek Roehlinger

Prime Video siahlo na nemecký trh. Pripravte sa nestriedmu a okázalú dávku drzej mládežníckej buržoázie J  Príbeh sleduje búrlivý a ambivalentný vzťah  dvojice kontrastných študentov. Ruby je inteligentná, snaživá, skromná, odvážna a zásadová. Frajer James je rozmaznaný, namyslený, ctižiadostivý, manipulatívny a nesmierne bohatý (svoje bohatstvo nevytvoril, narodil sa doň). Keď šokovaná Ruby nechtiac odhalí Jamesovo zásadné tajomstvo, milionársky synáčik sa pokúsi dievčinu podplatiť. Narazí však na jej povahu. A dievčina narazí na frajerov šarm...  

  

Bodkin – štvrtok, 9. máj, Netflix

USA, Írsko, Bronwen Hughes, Johny Allan

Pozoruhodný mix komédie a trileru. Partička podcasterov prichádza do ospalého pobrežného mestečka v Írsku, aby tu natočila reláciu o záhadných zmiznutiach troch cudzincov. Postupom času vychádza najavo, že pravda o stratených cudzincoch je ďaleko desivejšia, než si kto kedy dokázal predstaviť.  Každá zo siedmich epizód trvá hodinu. Tvorcom série je debutant Jez Scharf. Trojicu ústredných podcasterov hrajú Will Forte, Siobhán Cullen a Robyn Cara. O produkcia sa postarala spoločnosť Higher Ground, ktorej prominentými vlastníkmi sú manželia Barack a Michelle Obamovci.

Las largas sombras – piatok, 10. máj, Disney+

Španielsko, 2024, Júlia de Paz, Clara Roquet

Slnečná Mallorca. Skupina dobrých a verných kamarátok. Dobre sa poznajú ešte zo študentských čias a držia spolu desiatky rokov.  Pevnosť  priateľstva sotva niečo nalomí. Jedine...že by sa objavilo niečo podvratné zo vzdialenej spoločnej minulosti. Alebo niekto. Napríklad taký bývalý spolužiak zo strednej školy. Po jeho príchode začnú vyliezať temné tajomstvá a spojitosti, ktoré hlavné hrdinky rozožierajú za živa. Domino efekt už nemožno zastaviť. A život, ktoré si kamarátky úpenlivo budovali 25 rokov, sa začína rúcať. Adaptácia románu v domácej krajine veľmi populárnej Elii Barceló.

U vraha v kuchyni (Cooking Up Murder: Uncovering the Story of César Román) – piatok, 10. máj, Netflix

Španielsko, 2024, Román Parrado

Tak, ako každý týždeň, tak ani tento týždeň nemôžu v ponuke chýbať čerešničky zo žánru True Crime. Napríklad zo Španielska. Konkrétnejšie – zo španielskej kuchyne. Trojdielna dokuséria analyzuje osobu Césara Romána, kuchára fajnšmekra, takzvaného „kráľa cachopo“ (pokrm typický pre astúrsku oblasť) a experta na falošné identity (opäť – podobne ako v prípade Con Queen Hollywood). Román spáchal (pravdepodobne) „len“ jednu vraždu, ale o to fascinujúcejšiu. Režisér Román Parrado načrel do Románovych receptov.   

Ze života levhartů (Living with Leopards) – piatok, 10. máj, Netflix

Veľká Británia, 2024, Brad Bestelink, Alex Parkinson

Roztomilá rodinka veľkých škvrnitých mačiek na jednej strane, na druhej strane smrtonosná svorka neľútostných predátorov. Leopardia mama a jej dve mláďatká. A britskí prírodopisní režiséri Brad Bestelnik a Alex Parkinson, ktorí sledujú uvedenú leopardiu rodinku od narodenia mláďat po dospelosť. Svojim spôsobom ide o intímnu rodinnú snímku. Dvoch mačkovitých mládencov (pravdepodobne ide o samcov, ale možno nie) sleduje nepočetný štáb často v záberových detailoch a pri „najosobnejších“   chvíľach v živote. Výsledkom je unikátny pohľad do zákonitosti zvieracej a predátorskej ríše a to vo svojej kráse i brutálnosti. Well, that´s life! Bestelnik je zároveň rozprávačom a jeho upokojujúci hlas vám ulahodí pri večernom zaspávaní a oddychu.      




LEN RIEKA TEČIE
[RECENZIA ]
MAXXXINE
[RECENZIA ]
MOTORKÁRI
[RECENZIA ]
KAVEJ
[RECENZIA ]
TWISTERS
[RECENZIA ]
ZLÝ HEREC
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 62809
02 |
návšt. 19091
03 |
návšt. 15757
04 |
návšt. 3371
05 |
návšt. 2062
06 |
návšt. 1827
07 |
návšt. 1545
08 |
návšt. 1127
09 |
návšt. 1276
10 |
návšt. 996
REBRÍČEK US
01 |
$81,0 mil.
02 |
$24,0 mil.
03 |
$13,0 mil.
04 |
$12,0 mil.
05 |
$6,1 mil.
06 |
$3,3 mil.
07 |
$2,7 mil.
08 |
$1,1 mil.
09 |
$0,819 mil.
10 |
$0,701 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.