Netflix, Apple TV a HBO novinky: Joyland, Burden of Proof, The Crowded Room

Prvý pakistánsky film, ktorý súťažil na festivale v Cannes. Dokonca pakistánsky queer film. Veľmi úspešný - získal Cenu ...

pridal Lukáš Šútor 6.6.2023 o 23:34
Netflix, Apple TV a HBO novinky: Joyland, Burden of Proof, The Crowded Room


Nemecký génius (German Genius) pondelok, 4. jún, HBO Max

Nemecko, 2023, Detlev Buck, Cüneyt Kaya

Nový seriál s Rickym Gervaisom! Nejde však o Rickyho autorské dielo, hrá tu „len“ druhú najdôležitejšiu postavu. Hlavným hrdinom je nemecký herec Kid Ramadan stvárňujúci fiktívnu verziu samého seba. Rovnako ako Gervais. Ramadan sa totiž pokúša v Nemecku realizovať miestnu verziu Gervaisovho klasického seriálu Extras/Komparz (2005), v ktorom hviezdy svetového showbiznisu zhadzujú samých seba. Snaživý Ramadan však zas a znova naráža na základný  pilier problému: v Nemecku predsa  nie sú medzinárodne celebrity!

Konečná zástavka (Mantagheye payani) – pondelok, 4. jún, HBO Max

Irán, Nemecko, 2021, Bardia Yadegari, Ehsan Mirhosseini

Iránsky Teherán v neďalekej budúcnosti. Premenený na nepoznanie. Smrtiaci vírus preriedil tamojšiu populáciu. Ľudia sa odsťahovali alebo sa schovávajú doma v karanténe. Zákaz vychádzania je všadeprítomný. Iránsky politický režim posilnil; pandémia upevnila jeho moc. Digitálna diktátura v praxi? Uprostred všetkého stojí Peyman, obyčajný človek, básnik, narkoman. Stará sa o svoju dospievajúcu dcéru a premýšľa, čo so životom ďalej.

Joyland – pondelok, 4. jún, HBO Max

Pakistan, 2022, Saim Sadiq

Prvý pakistánsky film, ktorý súťažil na festivale v Cannes. Dokonca pakistánsky queer film. Veľmi úspešný - získal Cenu poroty v secii talentov Un Certain Regard. Joyland vyvolal v konzervatívnom moslimskom svete Pakistanu kontroverzné reakcie. Bodaj by nie, režisér Sadiq rozpráva milostnú pieseň príbeh medzi ženatým mužom a transrodovou ženou.

The Idol – nedeľa, 4. jún, HBO Max

USA, 2023, Sam Levinson

Nový seriál od showrunnera Sama Levinsona (Eufória). Hlavnou hrdinkou 6-epizódného seriálu je mladá popová speváčka Jocelyn. Je tu tiež Tedros, impresário nočného klubu, akýsi guru s náboženskou charizmou a špinavou minulosťou. Jocelyn sa spamätáva  z nervového zrútenia, no túži sa opäť postaviť na nohy. Stať sa najsexi popovou hviezdou Ameriky. Jocelyn si zahrala Lily-Rose Depp, dcéra slávneho Johnyho a Tedrosa stvárňuje americký spevák The Weeknd.

Burden of Proof – utorok, 6. jún, HBO Max

USA, 2023, Cynthia Hill

Stephen má za sebou veľmi smutnú rodinnú história. Viete si predstaviť, že sa vaši vlastní rodičia podieľali na smrti vašej sestry? Lebo Stephen áno. Zomlelo sa to pred viac ako 40 rokmi. Jennifer náhle zmizla, bez slova, uprostred noci a nikto ju viac nevidel. Prípad Jennifer nebol nikdy oficiálne vyriešený. Stephen sa s tým nechce zmieriť. Je si istý, že za všetkým stoja jeho rodičia a v priebehu rokov o tom nazbieral kopu indícií a vodítok. Postupne nám ich prezentuje. Režisérka Cynthia Hill navštevovala Stephena skoro sedem rokov.

Arnold utorok, 7. jún, Netflix

USA, 2023, Lesley Chilcott

Anold Schwarzenegger sa pred týždňom na Netflixe vrátil na akčnú scénu. Seriálový Fubar svojim štýlom a námetom evokuje akčný, komediálny a špionážny hit Pravdivé lži (1994). Nuž, to je dobrá príležitosť pripomenúť si Arnieho závratnú kariéru. Tento dokuportrét nám rekapituluje svojho hrdinu v troch vrstvách: úspešný kulturista, úspešný herec, úspešný politik. Americký sen v rakúskom zhmotnení. 

Tour de France: Bez príkras (Tour de France: Unchained) – streda, 8. jún, Netflix

Veľká Británia, Francúzsko, 2023

Ďalšia z kvalitných netflixovských dokusérií, ktoré nám umožňujú vzrušujúco a detailne nahliadnuť do zákulisných sfér významných športových pretekov a ich pretekárov (Formula 1. Túžba po víťastve, Break Point, Full Swing). Pravdepodobne bude  podobných seriálov pribúdať. Nič prekvapujúce. Pre športových fanúšikov sú takéto programy splneným snom. Minuloročný, 109. ročník najvýznamnejšieho cyklistického preteku Tour de France sa niesol v znamení súboja Tadeja Pogačara a Jonasa Vingegaarda o žltý dres. Väčších či menších súbojov bolo omnoho viac. Na preskáčku budeme pozorovať dianie v ôsmich tímoch: AG2R Citroën, Alpecin-Deceuninck, BORA-Hansgrohe, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Jumbo-Visma a Quick-Step Alpha Vinyl.

Malujeme s Johnom (Painting with John) – piatok, 9. máj, HBO Max

USA, 2023, John Lurie

John Lurrie je všestranným umelcom, mužom mnohých tvárí. Virtuózny jazzový muzikant, herec (Cudzejší ako raj, Mimo zákona, Divokosť v srdci), režisér, scenárista, maliar a tak trochu aj filozof. Hoci by sa nám to mohlo tak vzdať, show Malujeme s Johnom nerozpráva len o maľovaní. V každej z polhodinových epizód, v ktorých sledujeme Johnove techniky maľby s akvarelom, zakúsime viaceré stránky jeho osobnosti. Showrunner, režisér, herec, hudobník, maliar a tak trošku filozof. Popri maľovaní nám rozpráva o svojom živote a ponúka svoje životné múdra. A je to celkom pohoda.

Preplnená izba (The Crowded Room) – piatok, 9. máj, Apple TV+

USA, 2023, Akiva Goldsman

New York, 70. roky. Dannymu Sullivanovi sa toto obdobie spája s jednou zásadnou životnou skúsenosťou. Streľba z pištole. Danny však nevie, čo presne sa v daný deň udialo, jeho pamäť to vytesnila. Ariana je jediný človek, ktorý môže udalosti nasvietiť. Rozkľúčovanie udalostí má na starosti vyšetrovateľka Rya. Postupne odhaľuje Dannyho vnútro a je to krvácajúci proces plný nespracovaných tráum z detstva. Preplnená izba je ďalší ambiciózny projekt od Apple TV+. Môžete sa tešíť na prvotriednu hereckú zostavu: Tom Holland, Sasha Lane, Amanda Seyried. Za seriálom je podpísaný silný autorský tím. Showrunnerom a scenáristom je Akiva Goldsman (Star Trek: Picard, Titans). Réžiu všetkých epizód obstaráva špičkový maďarský režisér Kornél Mundruzcó (Čriepky ženy, Mesiac Jupitera, Biely Boh, Delta).

Snoopy a jeho šou (The Snooopy Show) – piatok, 9. máj, Apple TV+

USA, 2023, Rob Boutillier, Mark Evestaff, Alex Galatis

V poradí už tretia séria s obľúbeným bíglom a jeho najlepším kamošom, Woodstockom. Animáčik pokračuje v zabehutom formáte z predchádzajúcich sérii. Každú epizódu tvoria 3 sedeminútové poviedky určené najmladším divákom.

Karty ako podpis vraha (El asesino de la baraja) – piatok, 9. máj, Netflix

Španielsko, 2023

Netflix a filmy o masových vrahoch, to ide k sebe. Streamovací dominant každoročne uvedie niekoľko dokumentárnych sérii alebo hraných filmov s vražedným námetom. Z viacerých kútov zeme. Tentoraz je predmetom štúdie Španiel Alfredo Galán, ktorý vykonal v roku 2003 6 brutálnych vrážd. V Španielsku ide o známy prípad, kedy Galánovi prischla prezývka „The Playng Card Killer.“ Prečo? Uvidíme.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.