Seriál Temný prípad sa vracia s treťou sériou

Tretia séria sa odohráva v troch rôznych časových rovinách a rozpráva o desivom čine spáchanom pred množstvom rokov, ktorého záhadnosť sa s pribúdajúcimi rokmi len prehlbuje. Mahershala Ali

pridal HBO 20.12.2018 o 18:15

Seriál Temný prípad sa vracia s treťou sériou


1980: Will a Julie Purcelloví, deti, ktorých rodičia sa spolu hádajú, sa týždeň po Halloweene v meste West Finger stratia.

2015: Detektív Wayne Hays, postavený mimo službu, ktorý pôvodne zločin vyšetroval, je požiadaný producentom dokumentárnych filmov založených na skutočných udalostiach, aby sa k prípadu vrátil.

TEMNÝ PRÍPAD, ktorého scenár vytvoril Nic Pizzolatto, sa vracia šesťdielnou treťou sériou. Prvé dve časti budú mať na HBO exkluzívnu premiéru v pondelok 14. januára, ďalšie budú mať premiéru nasledujúci pondelok.

Tretia séria sa odohráva v troch rôznych časových rovinách a rozpráva o desivom čine spáchanom pred množstvom rokov, ktorého záhadnosť sa s pribúdajúcimi rokmi len prehlbuje. Mahershala Ali (držiteľ Oscara za Moonlight) hrá policajného detektíva Wayna Haysa, Stephen Dorff (Odnikiaľ niekam) sa predstaví ako Roland West, Haysov kolega a Carmen Ejogo (Selma) stvárňuje učiteľku a spisovateľku Améliu Reardon.      

V roku 2015, sa detektív postavený mimo službu, ktorému už pamäť neslúži práve najlepšie, obzerá za zmiznutím dvanásťročného Willa a desaťročnej Julie Purcellových. Vracajú sa mu spomienky na dni a týždne po tejto desivej udalosti, ktorá sa odohrala v osemdesiatych rokoch.  Zároveň sa v myšlienkach vracia aj k udalostiam z rokov deväťdesiatych, kedy boli spolu s kolegom Rolandom Westom postavení mimo službu po nečakanému zlome v prípade.

Novú sériu seriálu TRUE DETECTIVE, natočenú v Arkansase, napísal Nic Pizzolatto, a to okrem štvrtej časti, ktorej autorom je David Milch (Deadwood), a šiestej časti, ktorú napísal scenárista spolu s Grahamom Gordym (Quarry). Pizzolatto ako debutant dva diely režíroval, ďalšími režisérmi seriálu sú Jeremy Saulnier (Hold the Dark) a Daniel Sackheim (Hra o tróny).

TEMNÝ PRÍPAD - tvorca: Nic Pizzolatto; producenti: Nic Pizzolatto, Scott Stephens, Daniel Sackheim, Jeremy Saulnier, Steve Golino, Richard Brown, Bard Dorros; producent: Peter Feldman.

 

Epizóda # 17 (séria 3, časť 1): "The Great War and Modern Memory"

Premiéra: PONDELOK 14. JANUÁRA (20:30) na HBO, na HBO GO z nedele na pondelok od 3:00.

Zmiznutie malého arkansaského chlapca (Phoenix Elkin) a jeho sestry (Lena McCarthy) v roku 1980 neustále prenasleduje a trápi nevyriešenými otázkami detektíva mimo službu Wayna Haysa (Mahershala Ali), ktorý na prípade pracoval pred 35 rokmi so svojím kolegom Rolandom Westom (Stephen Dorff). Z toho, čo na začiatku vyzeralo ako rutinný prípad, sa stala dlhá, doteraz nevyriešená cesta, ktorej cieľ je stále v nedohľadne.

Scenár: Nic Pizzolatto; réžia: Jeremy Saulnier.

 

Epizóda # 18 (séria 3, časť 2): "Kiss Tomorrow Goodbye”

Premiéra: PONDELOK, 14. JANUÁRA (21:30) na HBO, na HBO GO z nedele na pondelok od 3:00.

Hays (Mahershala Ali) opäť otvára prípad zmiznutia Purcellových vo West Finger, a to vrátane možných dôkazov na mieste, kde trávia čas miestne deti, Devil 's Den. Svoju pozornosť sústredí na možných podozrivých - Bretta Woodarda (Michael Greyeyes), samotárskeho veterinára a zberateľov odpadkov a Teda LaGrangea (Shawn-Caulin Young), bývalého trestanca so slabosťou pre deti, keď rodičia nezvestných detí dostanú anonymný zašifrovaný odkaz. Scenár: Nic Pizzolatto; réžia: Jeremy Saulnier.

 

Epizóda # 19 (séria 3, časť 3): "The Big Never”

Premiéra: PONDELOK, 21. JANUÁRA (20:30) na HBO, na HBO GO z nedele na pondelok od 3:00.

Hays (Mahershala Ali) spomína na svoj skorší vzťah s Améliou (Carmen Ejogo), v ktorom sa po svadbe a potom, čo mali deti, vyskytli problémy. Desať rokov po zmiznutí detí vyplývajú na povrch nové dôkazy, ktoré mu dávajú šancu očistiť svoje meno a pokračovať vo vyšetrovaní. Scenár: Nic Pizzolatto; réžia: Daniel Sackheim.

 

Epizóda # 20 (séria 3, časť 4): "The Hour and the Day"

Premiéra: PONDELOK, 27. JANUÁRA (20:30) na HBO, na HBO GO z nedele na pondelok od 3:00.

Hays (Mahershala Ali) a West (Stephen Dorff) identifikujú dôležité prepojenie medzi miestnou cirkvou a prípadom Purcellových. V momente, keď detektívi pátrajú po jednom podozrivom a zadržiavajú ďalšieho kvôli výsluchu, stane sa Woodard (Michael Greyeyes) terčom násilného útoku. Scenár: David Milch a Nic Pizzolatto; réžia: Nic Pizzolatto.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.