Medzinárodne pôsobiace štúdio PFX Group preberá oddelenie vizuálnych efektov spoločnosti Cine Chromatix v Nemecku

Od 1. júna 2024 preberá PFX Group, spoločnosť zaoberajúca sa vizuálnymi ...

pridal kinema 13.6.2024 o 23:03
Medzinárodne pôsobiace štúdio PFX Group preberá oddelenie vizuálnych efektov spoločnosti Cine Chromatix v Nemecku


Od 1. júna 2024 preberá PFX Group, spoločnosť zaoberajúca sa vizuálnymi efektmi a postprodukciou so sídlom v Prahe (Česká republika), oddelenie VFX berlínskej spoločnosti Cine Chromatix, ktorá poskytuje komplexné služby v oblasti obrazovej a zvukovej postprodukcie. Súčasťou filmového štúdia je aj slovenská pobočka so sídlom v Bratislave.

Oddelenie vizuálnych efektov (VFX) spoločnosti Cine Chromatix s viac ako 20-členným tímom vytvorilo vizuálne efekty pre mnohé medzinárodné filmové a seriálové projekty. Markus Frank, supervízor zodpovedný za prácu na VFX vo filme Edwarda Bergera Na západe nič nové, získal v minulom roku nominácie na Oscara a cenu BAFTA, ako aj Európsku filmovú cenu a Nemeckú filmovú cenu. Film Škola kúzelných zvierat Gregora Schnitzlera tiež získal Lolu za najlepšie vizuálne efekty. Pokračovanie Škola kúzelných zvierat 2 Svena Unterwaldta bolo nominované na Nemeckú filmovú cenu v rovnakej kategórii. Oddelenie VFX je zodpovedné za množstvo ďalších medzinárodne ocenených projektov. Medzi jeho klientov patria Disney+ s ocenenou minisériou Sam – Ein Sachse, Paramount+ s filmom One Trillion Dollars, realizovali  aj rôzne projekty pre nemecké televízne stanice ZDF, ARD alebo RTL a platformu YouTube. V portfóliu majú aj celovečerné filmy Lassie alebo Muenter a Kandinsky – Modrý jazdec.

Spoločnosť PFX aktuálne prevezme prevádzku vizuálnych efektov spoločnosti Cine Chromatix v Nemecku. Sídlo štúdií VFX zostane na Goethestraße v Berlíne-Charlottenburgu.

Markus Frank zostane vedúcim oddelenia VFX a hlavným supervízorom VFX s väčšou manažérskou zodpovednosťou ako člen nového vedenia. Thomas Knop bude po prevzatí naďalej pracovať ako výkonný producent a zároveň povedie proces integrácie všetkých štyroch štúdií (Praha, Bratislava, Varšava, Berlín) do vedenia PFX Group.

Akvizívia oddelenia vizuálnych efektov je len prvým krokom k rozsiahlej spolupráci medzi PFX Group a Cine Chromatix so zakladateľmi a konateľmi Ufukom Gencom a Janoschom Benzom.

Prevzatím úspešne dopĺňame investičný príbeh PFX a stávame sa jednou z top adries pre vizuálne efekty v Európe. Sme radi, že môžeme privítať tím VFX spoločnosti Cine Chromatix spolu s Markusom Frankom a Thomasom Knopom. Ich profesionálne znalosti a kompetencie zvýšia našu medzinárodnú konkurencieschopnosť a budú príležitosťou na posilnenie nových a udržateľných vzťahov s klientmi,povedal Jiří Mika, generálny riaditeľ filmového štúdia PFX Group.

„Tešíme sa na jedinečné príležitosti, ktoré nová konštelácia prinesie oddeleniu vizuálnych efektov spoločnosti Cine Chromatix, ktoré sa v posledných rokoch výrazne rozšírilo. Spojením s PFX získavame významné posilnenie v podobe know-how, prístupu k investíciám do našej infraštruktúry, softvéru a hardvéru, ale aj talentov,“ uviedol Markus Frank, vedúci oddelenia VFX.

Janosch Benz, výkonný riaditeľ spoločnosti Cine Chromatix, dodal: „Z dlhodobého hľadiska sú v sektore VFX schopné prežiť len silné medzinárodné aliancie, ktoré majú dostatok zamestnancov a zamestnankýň, neustále investujú do technológií a majú globálnu pôsobnosť. Ako spoločnosť sa teraz sústredíme na postprodukciu, ale naďalej budeme spolupracovať s našimi významnými a renomovanými kolegami v sektore VFX, ktorí sa teraz pripojili k PFX. Pre našich klientov sa teda z hľadiska kvality, profesionality, kompetentnosti a kontaktných osôb nič nezmení.“

Spoločnosť PFX bola založená v Prahe v roku 2012, organicky sa rozrástla o štúdiá v Prahe, Bratislave a Varšave a minulý rok sa k nej pripojila súkromná  kapitálová skupina Genesis Capital. Dnes je PFX jedným z najvýznamnejších a najdôveryhodnejších postprodukčných štúdií v regióne strednej a východnej Európy. Portfólio klientov siaha do celého sveta a zahŕňa renomované mená ako HBO, Disney, Netflix, AppleTV a ďalších významných hollywoodskych hráčov. Akvizíciou VFX divízie spoločnosti Cine Chromatix spoločnosť posilňuje svoju prítomnosť v strednej Európe s celkovým počtom viac ako 250 vysokokvalifikovaných špecialistov a špecialistiek.

Profesionálny tím PFX v oblasti vizuálnych efektov sa podieľal svojou expertízou na projektoch, ako sú film Ridleyho Scotta Napoleon, české filmy Jan Žižka a Zátopek či uznávaný televízny seriál Stranger Things. Spoločnosť PFX nedávno získala prestížne ocenenie VES Award v Los Angeles za prácu na druhej sérii seriálu Lakers: vzostup dynastie. Okrem toho postprodukčné štúdiá pracujú na miestnych a medzinárodných filmových trhákoch, ako aj na nezávislých filmoch.

Oddelenie animácie spoločnosti PFX v súčasnosti produkuje tri animované filmy s potvrdenou medzinárodnou distribúciou. Medzi nimi je aj hybridný animovaný film Diplodocus, koprodukovaný štúdiom PFX, ktorý bude mať premiéru ako jeden z dlhoočakávaných medzinárodných titulov na Medzinárodnom festivale animácie v Annecy v júni. Reklamný tím poskytuje služby klientom z celého sveta vrátane známych značiek, ako sú Jeep, Chrysler, T-Mobile alebo Intel.

Spoločnosť Cine Chromatix má sídlo v Berlíne a ďalšie štúdiá a kancelárie v Lipsku, Kolíne nad Rýnom, Stuttgarte a talianskom Merane.




TATAMI
[RECENZIA ]
2
Lóve 2
LÓVE 2
[RECENZIA ]
ÚSMEV 2
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 10124
02 |
návšt. 3027
03 |
návšt. 2904
04 |
návšt. 3164
05 |
návšt. 2945
06 |
návšt. 2334
07 |
návšt. 2726
08 |
návšt. 2054
09 |
návšt. 1853
10 |
návšt. 1825
REBRÍČEK US
01 |
$23,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,3 mil.
04 |
$5,0 mil.
05 |
$4,2 mil.
06 |
$2,1 mil.
07 |
$2,0 mil.
08 |
$2,0 mil.
09 |
$1,7 mil.
10 |
$1,2 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.