Netflix, Max, Disney+ novinky: Hit Man, Am I OK?, Star Wars: The Acolyte, Sous la Seine, Fantasmas ...

Gary Johnson (Powell) je policajt pracujúci v radikálnom utajení – vydáva sa za najobávanejšieho ...

pridal Lukáš Šútor 5.6.2024 o 23:47
Netflix, Max, Disney+ novinky: Hit Man, Am I OK?, Star Wars: The Acolyte, Sous la Seine, Fantasmas ...


Star Wars: Akolytka (Star Wars: The Acolyte) – utorok, 4. jún, Disney+

USA, 2024, Leslye Headland

100 rokov pred udalosťami z Lucasovej Skrytej hrozby (1999) je Republika na vrchole moci. Jediovia sú však lovená štvaná zver. Vypláva to na povrch po tom, čo ktosi vykoná úkladnú vraždu hlavného majstra. S vyšetrovaním pomáha špičkový Jedi. V pätách má však špičkovú bojovníčku. Stret protikladov je nevyhnutný. Do sveta Star Wars prichádzajú dosiaľ nepoznaní hrdinovia a dosiaľ nepoznaní záporáci.  Bude to drsné, tvrdé, dramatické, vypäté a vážne. Nečakajme priveľa humoru. Showrunnerkou osemdielnej série je 43-ročná Lesley Headland, tvorkyňa Ruskej bábiky a režisérka filmov Milenci tých druhýchBaby na ťahu. Herecké obsadenie tvorí Amanda Stenberg, Jeong-jae Lee, Dafne Keen či kráľovná Matrixu Carrie-Anne Smith.

Žraloci v Paříži (Sous la Seine) – streda, 5. jún, Netflix

Francúzsko, 2024, Xavier Gans

Prišiel čas, kedy sú žraloky v hororoch opäť cool?  Francúzsky filmár Xavier Gens sa pokúša oživiť  ducha legendárnych Čeľustí. Nebezpečné žraloky, či skôr žralok, bude tentoraz vyčíňať v Paríži na rieke Seine. A nie len tak hocikedy, ale priamo počas majstrovstiev sveta v triatlone. Špičková vedkyňa Sophia a ekologický aktivista Mike sa pokúsia pravdepodobnému scenáru predísť, ale majú na to príliš málo času. Príliš málo. Pretek odštartuje už o niekoľko hodín.

Hitler a nacisté: Zlo na lavici obžalovaných (Hitler and the Nazis: Evil on Trial) – streda, 5. jún, Netflix

USA, 2024, USA

Žánrovo skúsený a historickými vedomosťami dobre podkutý režisér Joe Berlinger skúma politický vzostup a pád Adolfa Hitlera a jeho nacistických kolegov. Motorom hitlerovského kultu bola všadeprítomná propaganda, protižidovská kampaň, cenzúra. Berlinger sa zamýšľa nad podstatou hitlerovského režimu, pomáha si pritom myšlienkami a skúsenosťami zosnulého amerického novinára a vojnového reportéra Williama L. Shirera. Šesťhodinová séria, ktorá analyzuje udalosti okolo norimberských procesov, využíva vo svojom rozprávaní kombináciu archívnych záberov a hovoriacich hláv.  

Jak se vykráda banka (How to Rob a Bank) – streda, 5. jún, Netflix

USA, 2024, Stephen Robert Morse, Seth Porges

Bizarný príbeh o majstrovi špecifickej zločineckej disciplíny zvanej banková lúpež. 90. roky, Seattle, mesto grungeu. Nepolapiteľný muž. Tak prezývali Scotta Scurlocka, chlapa, ktorý vykradol 20 bánk.  Maskoval sa pritom do tvárových protéz, využíval nápadité makeupy, a prevleky. Inšpiráciu hľadal v Hollywoode – napríklad vo filme Bod zlomu (1991).  Mozaika, ktorú skladá dokumentárny film Jak se vykráda banka, využíva svedectvá Scurlockovych komplicov a priateľov, ako aj novinárov, detektívov či agentov.   

Chlapec s parožím (Sweet Tooth) – štvrtok, 6. jún, Netflix

USA, 2024, Jim Mickle

Hybridy. Nová a zvláštna rasa bytostí. Z polovice ľudia, z polovice zvieratá. Nikto poriadne nevie, ako vznikli, ale vznikli, pohybujú sa po svete a bojujú o svoje životy. Hlavným hrdinom tohto dystopického fantasy seriálu je Gus, z polovice človek a z polovice jelenček.  Chlapec s parožím, ktorý opustil svoj domov a vydal sa do sveta spustošeného katastrofou.  A blíži sa do finále.

Am I OK? – štvrtok, 6. jún, Max

USA, 2022, Stephanie Allynne, Tig Notaro

Je Dakota Johnson (Madame Web, Temná dcéra, Päťdesiat odtieňov sivej) OK? V nezávislej dramédii režisérok Tig Notara a Stephanie Allynne azda spoznáme odpoveď. Am I OK? rozpráva príbeh dvoch celoživotných kamošiek Lucy (Johnson) a Jane, ktorú hrá Sonoya Mizuno (Kolaps, Rod Draka, Devs). Keď sa Jane rozhodne presťahovať do Londýna, Lucy kamarátke odhalí svoje najtajnejšie tajomstvo: že je lesba.  Pre celovečerný debut Notaro a Allynne, ktoré sú v skutočnom živote manželkami, napísala scenár Lauren  Pomerantz. Svetová premiéra sa odohrala v roku 2022 na filmovom festivale v Sundance.

Rafa Márques: Kapitán (Rafa Márquez: El capitán) – štvrtok, 6. jún, Netflix

Mexiko, 2024, Carlos Armella

Rafael Márquez. El Káiser. Bývalý špičkový futbalový obranca, legenda Mexika a mexickej reprezentácie. 110 odohraných súťažných zápasov za AS Monaco, 163 zápasov za FC Barcelona, 147 zápasov za mexickú reprezentáciu. Dokuportrét od mexického režiséra Carlosa Armellu skúma život a kariéru národného hrdinu od skromných počiatkov v mexickej lige až po súčasnú trénerskú kariéru v štruktúre FC Barcelona. Neobídeme ani kontroverzné aspekty života hlavnej postavy súvisiace s podozreniami na účasti v drogovom biznise.    

Vrah naoko (Hit Man) – piatok, 7. jún, Netflix

USA, 2023, Richard Linklater

Gary Johnson (Powell) je policajt pracujúci v radikálnom utajení – vydáva sa za najobávanejšieho nájomného vraha v texaskom meste Houston. Gary Johnson dodržiava prísny protokol a od ľudí si drží odstup. Jedného dňa ho poruší, aby pomohol utiecť zúfalej žene (Arjona) pred násilným priateľom. Vrah naoko je minuloročná novinka od vplyvného amerického nezávislého režiséra Richarda Linklatera (Chlapčenstvo, Pred polnocou, Pred súmrakom, Pred úsvitom). Sexy akčná komédia, milenecká konverzačka, ktorá zaujme chémiou ústredného hereckého dua: Glena Powella a Adrie Arjon.

Becoming Karl Lagerfield – piatok, 7. jún, Disney+

Francúzsko, 2024, Jennifer Have, Isaure Pisani-Ferry

Niečo pre módnych návrhárov a návrhárky. Pre fanúšikov módy. A pre fanúšičky módy. Prirodzene. Niečo pre fanúšičky a fanúšikov životopisných  minisérií. A pre všetkých ostatných (a ostatné). Jeden z najlepších a najznámejších nemeckých hercov Daniel Brühl stvárňuje jedného z najlepších a najznámejších módnych návrhárov z Nemecka. Prenesieme sa do 70. rokov. Paríž, Monako, Rím.  Chloé, Fendi, Chanel. Až v 80. rokoch si Lagerfield rozhodol založiť vlastnú značku – Lagerfield.

Hairaki – piatok, 7. jún, Netflix

Južná Kórea, 2024, Hyeon Jin Bae

„Niekoho som zabila. Povedala som, že som niekoho zabila.“ Tínedžerský škandál. Umrel mladý študent. Verejnosť nervóznie. Panikári. Problémy sa kopia, násobia, čoskoro vylezú i z chladničiek. Ľudia odhadzujú masky, zbavujú sa škrupúľ. Dej novej kórejskej série sa odohráva na strednej škole s pevne danou hierarchickou štruktúrou. Na spoločenskom vrchole trónia školská kráľovná a školský kráľ. Smrť mladíka však otrasie pevne stanovenými pravidlami. Navyše – vo vzduchu visí tragická pomsta.  

Fantasmas – piatok, 7. jún, Max

USA, 2024, Julio Torres

Príbeh mladého muža zasiahnutého bleskom. Doslova. Keď bol hlavný hrdina decko, schytal „zásah z nebies“ a to mu navždy zmenilo život. Fantasmas nás zavedie do alternatívnej a surrealistickej verzie New Yorku. Tu dospelý Julio znovuobjavuje čosi cenné, čo v minulosti stratil. Za projektom a pred kamerou stojí  talentovaný komik Julio Torres. 37-ročný rodák zo Salvadoru stvárňuje hlavného hrdinu, pričom je zároveň showrunnerom, režisérom i scenáristom 6-dielnej série.    

Ren Faire – nedeľa, 9. jún, Max

USA, 2024, Lance Oppenheim

Boj o moc. Hra o tróny. Nie len tak hocikde, ale rovno na texaskom renesančnom festivale. Zakladateľ a dlhoročný šéf „najväčšieho renesančného zábavného parku v USA“, ktorý každoročne privíta pol milióna návštevníkov, sa chystá do dôchodku. Nástupníctvo je neisté, pobije sa oň hneď niekoľko potenciálnych vládcov. Niekoľko kohútov, jedno smetisko. Krátka dokuséria od režiséra Lancea Oppenheima skúma vtipnú vzťahovú a mocenskú dynamiku na netradičnom mieste a v mierne uletenom ekosystéme. Každý z účastníkov sporu si chce presadiť vlastnú víziu o budúcnosti parku. A nehodlá ustupovať.  




LEN RIEKA TEČIE
[RECENZIA ]
MAXXXINE
[RECENZIA ]
MOTORKÁRI
[RECENZIA ]
KAVEJ
[RECENZIA ]
TWISTERS
[RECENZIA ]
ZLÝ HEREC
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 62809
02 |
návšt. 19091
03 |
návšt. 15757
04 |
návšt. 3371
05 |
návšt. 2062
06 |
návšt. 1827
07 |
návšt. 1545
08 |
návšt. 1127
09 |
návšt. 1276
10 |
návšt. 996
REBRÍČEK US
01 |
$81,0 mil.
02 |
$24,0 mil.
03 |
$13,0 mil.
04 |
$12,0 mil.
05 |
$6,1 mil.
06 |
$3,3 mil.
07 |
$2,7 mil.
08 |
$1,1 mil.
09 |
$0,819 mil.
10 |
$0,701 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.