Netflix, Apple TV a HBO novinky - Dear Edward, True Spirit, Swiss Army Man

Jeden z najambicióznejších projektov zo súčasnej produkcie Apple Studios. Showrunnerom a spoluscenáristom ...

pridal Lukáš Šútor 3.2.2023 o 16:38
Netflix, Apple TV a HBO novinky - Dear Edward, True Spirit, Swiss Army Man


Pamela: Příběh lásky (Pamela, a Love Story) – utorok, 31. január, Netflix

USA, 2023, Ryan White

Pamela Anderson je bývalá silikónová kráska a vďaka seriálu Baywatch – pobrežná hliadka ju poznal v 90. rokoch celý svet. Vtedy sa herecká predstaviteľka seriálovej „C. J.“ prakticky denne vyskytovala na titulných stranách bulváru a jej súkromný život nebol veľmi súkromným a ani vlastným. Keďže sa o Pamele popísalo toho už veľa a väčšinou to nemalo pozitívny obsah, režisér Ryan White sa rozhodol dať príležitosť samotnej aktérke, aby rozprávala sama za seba. A ona sa do toho pustila s radosťou a s vervou...   

Guntherovy miliony (Gunther's Millions) – streda,  1. február, Netflix

USA, 2023, Aurelien Leturgie

4-dielna dokumentárna miniséria o najbohatšom psovi sveta.  Majetok nemeckého ovčiaka Gunthera VI totiž presahuje hranicu 400 miliónov dolárov. Šialené, že? Guntherov prastarý otec patril nemeckej šľachtičnej, ktorá celý svoj majetok odkázala vernému priateľovi: Guntherovi III. Ten prešiel do starostlivosti farmaceutickému magnátovi Mauriziovi Mianovi. Mian nezobral novonadobudnutú zodpovednosť za výnimočný psí rodokmeň na ľahkú váhu a bohatstvo psíka zveľaďuje ďalej. A to do miery, ktorá priťahuje pozornosť policajných orgánov...  

Taxikár (Taxi Driver) – streda, 1. február, HBO Max

USA, 1976, Martin Scorsese

Kultový film režiséra Martina Scorseseho a scenáristu Paula Schradera. Hlavnou postavou je Travis, veterán z vojny vo Vietname, ktorá mu nezvratne poznačila srdce i mozog. Travis pracuje ako taxikár v New Yorku, ale návrat do civilu je pre človeka s jeho skúsenosťami extrémne náročným. Vnútorné napätie postavy sa neustále stupňuje a speje k radikálnemu vyústeniu. Scorsese so Schraderom reflektujú prostredníctvom Travisa traumatickú vojenskú skúsenosť mnohých súdobých Američanov.

Superbad – streda, 1. február, HBO Max

USA, 2007,  Greg Mottola

Chytrá tínedžerská komédia, ktorá sa pokúsila posunúť žánrové hranice svojich plytších súčasníkov (produkcia Judda Apatowa sa nezaprie).  Superbad má komplexnejší scenár a vrstevnatejšie postavy než bežné „prcičkovské“ komédie a  koketuje s dramatickými prvkami. Miestami to pripomína scenáristický jazyk Kevina Smitha. Zápletka sa točí okolo troch mladých chalanov, ktorí končia spoločnú školu, lúčia sa a túžia si tento vzácny čas poriadne užiť. Jonah Hill, Michael Cera a hlavne Christopher Mintz-Plasse podávajú v hlavných úlohách veľmi slušne herecké výkony.

Švýcarák (Swiss Army Man) – streda, 1. Február, HBO Max

USA, 2016,  Daniel Scheinert, Dan Kwan

Táto dobrodružná komediálna dráma z nezávislej produkcie je autorskou prácou mladého režisérskeho dua Daniel Scheinert – Dan Kwan.  Obaja páni sú v súčasnosti v kurze vďaka filmu Všetko, všade, naraz, ktorý len pred niekoľkými dňami obdržal 11 nominácií na Oscara; viacej nominácií sa neušlo žiadnemu inému minuloročnému filmu. Švýcarák je príbehom dvoch mladých mužov, ktorí uviazli na opustenom ostrove. Film sa však snaží vyhýbať štandartným postupom „robinsovského“ žánru. Nečakajte to, čo si myslíte, že dostanete lebo to ani nedostanete. Hlavné postavy si zahrali Paul Dano a Daniel Radcliffe.

Milý Edwarde (Dear Edward) – piatok, 3. február, Apple TV+

USA, 2023, Jason Katims

Jeden z najambicióznejších projektov zo súčasnej produkcie Apple Studios. Showrunnerom a spoluscenáristom tohto 10-dielneho seriálu je Jason Katims, veľmi skúsený seriálový scenárista, ktorý je čulým účastníkom brandže už od prvej polovice 90. rokov. Hlavnou postavou je 12-ročný Edward, jeden z preživších havárie komerčného lietadla; pri jeho páde zahynuli aj Edwardovi rodičia. Tragédia poznačí osudy mnohých ľudí po celom svete a je ťažké sa od takej skúsenosti odpútať. Život však pokračuje ďalej v mnohých svojich podobách; vznikajú nečakané vzťahy, priateľstvá, romániky. Komunita preživších sa postupne zbližuje. Spája ich jedinečná životná skúsenosť.

True Spirit – piatok, 3. február, Netflix

USA, Austrália, 2023, Sarah Spillane

Dobrodružná životopisná dráma o mladej Austrálčanke, ktorá musí prekonať ťažký zápas so svojim okolím i sama so sebou. Životný cieľ hlavnej hrdinky totiž vôbec nie je skromný; ako najmladšia osoba v dejinách ľudstva chce oboplávať svet. Hlavnú úlohu si zahrala 18-ročná Teagan Croft, ktorú možno poznáte zo seriálu Titans. Uvidíme aj Annu Paquin či Cliffa Curtisa, ktorý si zahral jednu z vedľajších rolí v poslednom Avatarovi.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.