Netflix, Apple TV a HBO novinky - Our Universe, Wednesday, Echo 3, Shaq

Americká herecká legenda Morgan Freeman sa vracia do svojej obľúbenej role komentátora a moderátora vesmírnych dejov...

pridal Lukáš Šútor 22.11.2022 o 10:50
Netflix, Apple TV a HBO novinky - Our Universe, Wednesday, Echo 3, Shaq


Příběhy vesmíru (Our Universe) – utorok, 22. novembra, Netflix
USA, 2022, Stephen Cooter, Naomi Austin, Alice Jones

Americká herecká legenda Morgan Freeman sa vracia do svojej obľúbenej role komentátora a moderátora vesmírnych dejov. Netflixácky projekt pôjde v stopách (azda už) kultového dokumentárneho seriálu Through the Wormhole/Cestovaní červí dírou s Morganom Freemanom z produkcie Discovery Channel. Příběhy vesmíru budú vizuálne vťahujúcim a duchom edukatívnym rozprávaním o všemožných podobách nášho vesmíru.

Echo 3 – streda, 23. november, Apple TV+
USA, 2022, Mark Boal

Akčný a pomerne veľkolepý 10-dielny projekt v réžii 51-ročného Argentínčana Pabla Trapera. Trapero nie je len tak niekto. Získal už niekoľko nominácií na významné ceny v Cannes, vrátane nominácie na samotnú Zlatú palmu (Jama levova, 2008). Navyše; za film Klan (2015), čo je životopisný príbeh jedného desivého argentínskeho rodinného klanu, získal Trapera Strieborného leva z Benátok za najlepšiu réžiu. Echo 3 rozpráva príbeh elitného komanda, ktorého úlohou je pátrať po zmiznutej špičkovej vedkyni. Tá zmizla v oblasti kolumbijského a venezuelského hraničného pásma.

Wednesday – streda, 23. november, Netflix
USA, 2022, Alfred Gough, Miles Millar

Trochu netradičný seriál typu „coming of age“ zo známeho prostredia. Áno, ide o samostatný príbeh legendárnej komediálno-hororovej postavy Wednesday Addamsovej (Jenna Ortega) z fikčného sveta rodiny Addamsovcov. Mladá Wednesday nastupuje na Nevermore Academy (akadémia určená rovnakým podivínom ako hlavná hrdinka), objavuje vlastnú nadprirodzenosť a zoznamuje s novými priateľmi i nepriateľmi. Až polovicu z ôsmich častí prvej série režíruje Tim Burton. Ten stále patrí medzi najpopulárnejšie režisérske osobnosti súčasnosti – hoci v poslednom desaťročí nemal ideálnu formu. Nuž, uvidíme, ako je na to teraz...

Krev, sex a královská rodina (Blood, Sex & Royalty) – streda, 23. november, Netflix
Veľká Británia, 2022, režisér

4-dielna docudrama z prostredia kráľovskej spálne 16. storočia. Talentovaná britská herečka Amy James-Kelly (seriály Gentleman Jack, V bezpečí, Jericho) stvárňuje intímny zväzok anglickej kráľovny Annu Boleynovej s anglickým a írskym kráľom Henrichom VIII. Tudorom. Rozprávanie seriálu sa snaží osloviť najmä mladšieho diváka; prítomný je rapový či rockový soundtrack alebo vzrušujúce obrazové kompozície (povedzme). Obaja panovníci sú zobrazení ako energickí a zapálení mladí ľudia – priamočiari rebeli, ktorí si neberú servítky pred ústa.

Shaq – streda, 23. november, HBO Max
USA, 2022, Robert Alexander, Peter Berg

HBO Max je v súčasnosti jedným z najprestížnejších producentov športových dokumentov (často sú práve z basketbalu) a fanúšikovia tohto žánru sa môže tešiť na ďalší slušný nárez. Shaquille O'Neal' je bývalá jagavá hviezda NBA, ktorú na palubovke nebolo možné prehliadnuť (216 cm, 147kg). 4-dielna miniséria Shaq je podľa samotného O´Neala „najúprimnejším pohľadom do môjho života a kariéry.“ Môžeme sa tešiť na prehľad najdôležitejších bodov O´Nealovej hráčskej kariéry. Chýbať nebudú ani názory a postrehy bývalých spoluhráčov basketbalovej legendy či rôzne zákulisné, dosiaľ nezverejnené informácie. A samozrejme; nazrieme aj do súkromia hlavného hrdinu.

Ernie & Joe: Crisis Cops – piatok, 25. november, HBO Max
USA, 2019, Jenifer McShane

Nenápadný, no pomerne slušne hodnotený televízny dokument o dvoch policajných dôstojníkoch z oddelenia duševného zdravia na policajnom oddelení v San Antoniu v štáte Texas. Príbeh sleduje školenie dôstojníkov o tom, ako sa si budovať emocionálnu väzbu s mentálne postihnutými ľuďmi a zároveň sa pritom vyhnúť potenciálne nebezpečným situáciám.

Anna Kareninová (Anna Karenina) – nedeľa, 27. november, HBO Max
Veľká Británia, 2012, Joel Wright

Herecké kariéry Britky Keiry Knightley a Brita Judeho Lawa, už nie sú také horúce ako pred 10 rokmi. No vtedy boli obaja herci na vrchole slávy i krásy. Britský režisér Joel Wright debutoval v roku 2005 modernou a dynamickou adaptáciou klasiky Pýcha a predsudok od Jane Austen. Wrightova Anna Kareninová sa nesie v obdobnom duchu. Adaptácia románu Leva Nikolajeviča Tolstoja zaujme atypicky chladným formálnym spracovaním melodramatického príbehu, čo klasický príbeh provokatívne ozvláštňuje.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.