Rad nešťastných príhod ako seriál so zaujímavým štýlom rozprávania

Odvráťte zrak, odvráťte zrak. Táto šou zničí váš večer, váš celý život a váš deň. Každá jedna epizóda je nič len zdesenie. Tak odvráťte Začiatok tohto roka priniesol novinku t

pridal Ľudmila Pješčáková 8.2.2017 o 10:12

Rad nešťastných príhod ako seriál so zaujímavým štýlom rozprávania


“Odvráťte zrak, odvráťte zrak. Táto šou zničí váš večer, váš celý život a váš deň. Každá jedna epizóda je nič len zdesenie. Tak odvráťte zrak, odvráťte zrak…”

Začiatok tohto roka priniesol novinku televíznej stanice Netflix, ktorý sa rozhodol nanovo prerozprávať príbeh troch sirôt Baudelaireových. Tento príbeh je však iný. Je totiž plný nešťastných udalostí a sám autor príbehu Lemony Snicket už na úvod upozorňuje, že našich nových hrdinov rozhodne nečaká šťastný koniec.

Traja súrodenci: talentovaná vynálezkyňa Violet, knihomoľ Klaus, ktorý si zapamätá všetko čo kedy prečítal a batoľa Sunny s extrémne silnými zubami. Na začiatku bol záhadný požiar, ktorý deťom zobral domov a rodičov, takže sú nútení sa presťahovať k poručníkovi, ktorého určili rodičia. Takto sa deti dostali do schátralého domu, ktorý nielenže vlastní samoľúbi herec gróf Olaf, ale zároveň stojí len silou vôle jeho majiteľa. A tak sa začína spleť intríg šialeného grófa za honbou po obrovskom majetku súrodencov Baudelaireových.

Ak vám je príbeh povedomí, tak si možno spomeniete na Jima Carreyho v úlohe grófa Olafa z filmu Rad nešťastných príhod (Lemony Snicket: A Series of Unfortunate Events, 2004). Carrey stvárnil Olafa, keď bol v najlepšej forme. Sám údajne povedal, že už dlho sa s nijakou rolou tak nestotožnil. A keď sa k tomu všetkému pridali mená ako Meryl Streep a Jude Law, film zarobil cez 112 miliónov dolárov a na konto si pripísal aj jednu oscarovú sošku.

KINEMAVIDEO4217.

Tvorcami seriálu sú Mark Hudis (True Blood, Tie roky sedemdesiate) a Barry Sonnenfeld (Rodina Addamsovcov). Podobne ako film z roku 2004, je seriál nakrútený podľa 13dielnej obľúbenej sérii detských knižiek s rovnakým názvom A Series of Unfortunate Events. Autor Daniel Handler vydával knihy pod pseudonymom Lemony Snicket v čase keď vychádzali knihy o Harry Potterovi. Dodnes ich bolo celkovo predaných cez 65 miliónov kópii a preložené boli do 40 jazykov. Prvá séria bude zachytávať dej prvých štyroch kníh. Ďalšia by mala zachytiť piaty až deviaty diel knižiek. Na tvorbe seriálu spolupracuje aj samotný autor kníh (producent) a dokonca napísal aj úvodnú znelku.

Televízne spracovanie Radu nešťastných príhod a Neil Patrick Harris v úlohe Olafa rozhodne za Carryho legendárnymi grimasami nezaostáva. Po Harrisovej zrejme najpopulárnejšej postave akou bol Barney Stinson v seriály Ako som spoznal vašu matku (How i met your mother, 2005-2014), prichádza márnomyseľný gróf Olaf s jeho spriadaním zákerných plánov. Neil Patrick Harris bol rozhodne skvelou voľbou. Jeho výkon podčiarkuje aj samotná vizuálna stránka Olafa, ktorá si vyžaduje hercovu 3hodinovú premenu v maskérni. Pre obsadenie troch detí sa tvorcovia rozhodli dať príležitosť neznámym hercom. Malina Weissman ako Violet sa objavila v najnovšom spracovaní Ninja korytnačiek ako mladá April. Louis Hynes, ktorý stvárňuje Klausa má za sebou iba pár epizódnych rolí v televíznych seriáloch. Najmladšiu zo súrodencov hrá Presley Smith. Zajímavou kastingovou voľbou bol aj Patrick Warburton, ktorý mnohým vryl do pamäte ako flegmatický a hláškami sršiaci Jeff zo seriálu Pravidlá zadaných (Rules of Engagement, 2007-2013). Warburton hrá Lemonyho Snicketa, ktorý svojim sviežim podaním a suchým humorom sprevádza diváka každým dielom. V seriály sa objavia aj Joan Cusack (sudkyňa), Cobie Smulders (matka) či Will Arnett (otec).

Americká televízna stanica Netflix, ktorá má na konte také úspešné seriály ako House of Cards, Stranger things, Narcos či The Crown, si dala záležať na marketingu pre seriál už minulý rok. Keď v októbri 2016 vyšiel prvý trailer, pozornému divákovi isto neušli v jednej scéne tri slová na tabuli vedľa Patricka Warburtona (VERY FLAMMABLE DANDELIONS). Po zadaní týchto slov do vyhľadávača sa divákovi objavili webové stránky, ktoré odkazovali na koncepty stavby domu grófa Olafa z prvých dvoch dielov.

Seriál A Series of Unfortunate Events rozhodne vyčnieva z dnešnej ponuky televíznych staníc. Ak máte chuť na trochu iný spôsob a štýl vyrozprávania príbehu, máte radi čierny humor, dobrodružstvo s rozprávkovými motívmi, rozhodne si nenechajte ujsť Rad nešťastných príhod súrodencov Baudelaireových.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.