Televízne tipy: Vynález skazy, Rescue Dawn, The Last Boy Scout ...

Karel Zeman patril medzi zakladateľov československého filmu, no jeho tvorba aj Tima Burtona, Terryho Gilliama, Wesa ...

pridal kinema 3.3.2023 o 23:55
Televízne tipy: Vynález skazy, Rescue Dawn, The Last Boy Scout ...


Piatok, 3. marec

Muži v offsidu (1931, Československo, Svatopluk Innemann), CS Film, 22:00

Slováci majú Skalných v ofajde, naši českí bratia zase podstatne staršiu komédiu Muži v offsidu z roku 1931. Tá však stále ponúka rovnako zábavný zážitok ako Lackov kultový film. Žižkovan Richard, majiteľ obchodu, chodí každý víkend napriek námietkam ufrflanej ženy na zápas svojej milovanej Slávie. Krajčír Emanuel žije sám so svojim synom Emanom, tí sú však fanúšikmi Viktórie Žižkov. Obaja starší páni sa náhodou stretávajú na derby týchto dvoch klubov a to nemôže skončiť dobre...

Wind River (Veľká Británia, USA, Francúzsko), ČT 2, 22:15

Mrazivá atmosferická detektívka a vynikajúca autorská práca Taylora Sheridana. Vyšetrovanie smrti indiánskeho dievčaťa privedie začínajúcu agentku FBI do indiánskej rezervácie Wind River. Jane Banner pochádza z Las Vegas a tak na chlad, pálivú zimu a nepriestupný snežný terén nie je zvyknutá. Na pomoc si teda prizve stopára Coryho a spoločne sa posnažia záhadnú smrť vyriešiť. Miestne podnebie má na agentku veľmi introspektívny účinok...

Revenant Zmŕtvychvstanie (The Revenant, USA, Hongkong, Tchaj-wan, 2015, Alejandro González Iñárritu), Jednotka, 22:25                                                                              

Severoamerická divočina bola v 1. polovici 19. storočia miestom, kde ľudský život nemal veľkú cenu. Keď sa Hugh Glass po stretnutí s rozzúrenou medvedicou ocitol na pokraji smrti, členovia jeho vlastnej výpravy lovcov kožušín sa ho rozhodli zbaviť. Ale Glass nezomrel. Vstal z mŕtvych, aby sa mohol pomstiť. Film, ktorého autorom je úspešný režisér Alejandro Gonzáles Iňárritu, získal 12 nominácií na Oscara, napokon sa mu podarilo premeniť 3 z nich.

Televízne tipy: Vynález skazy, Rescue Dawn, The Last Boy Scout ...

Sobota, 4. marec

Vynález skazy (Československo, 1958, Karel Zeman), ČT 2, 13:05

Karel Zeman patril medzi zakladateľov československého filmu, no jeho tvorba aj Tima Burtona, Terryho Gilliama, Wesa Andersona či Guillerma del Tora. Niet divu. Zemanove filmové obrazy sú i dnes mimoriadne pôsobivé a originálne. Vynález skazy je adaptáciou rovnomenného románu od Julesa Vernea. Gróf Artigas je nebezpečný zloduch, ktorý na svojej ponorke lúpi, plieni, kradne, čo sa dá spriadajúc nebezpečné plány. Jednou z obetí Artigasovho únosu sa stane aj geniálny vedec Roch. Ten je totiž schopný vynájsť látku, ktorá má potenciál zničiť celý svet...

Limonádový Joe aneb koňská opera (Československo, 1964, Oldřich Lipský), CS Film, 20:00

V titulnej roli limonádového Joeho exceluje úžasný český herec Karel Fiala; bola to rola, ktorá Fialu sprevádzala už do konca kariéry. Legendárna československá paródia na westerny z dielne Oldřicha Lipského patrí medzi lokálne snímky zo 60. rokov, ktoré zarezonovali aj v zahraničí. Režisér si za svoju réžiu dokonca vyslúžil Striebornú mušľu z Festivalu v San Sebastian.  

Pasca v džungli (Rescue Dawn, USA, 2006, Werner Herzog), Prima, 23:05

Geniálny autorský exot Werner Herzog natočil vo svojej kariére množstvo (dokumentárnych i hraných) portrétov ľudí so vzrušujúcimi, často až extrémnymi osudmi a skúsenosťami. Pasca v džungli je jedným z takých filmov – hlavným hrdinom je tu letec námorníctva Dieter Dengler, ktorému sa podarí dostať z laoského väzenia. V hlavnej roli exceluje ďalší z ohurujúcich fyzických výkonov Christiana Balea, ktorý kvôli rolu schudol 25 kg a naučil sa papať živé červy.

Televízne tipy: Vynález skazy, Rescue Dawn, The Last Boy Scout ...

Nedeľa, 5. marec

Vtedy v Amerike, Dvojka, 20:10                                                                                       

Najväčší filmový epos od legendárneho westernového režiséra Sergia Leoneho. Ten vo svojom poslednom filme opustil žáner domovský žáner a preorientoval sa na gangsterský príbeh z časov americkej prohibície a čierneho trhu s alkoholom. Žánrové znaky gangsterky Leone hravo ovládol a efektívne ich premiešal s westernovými. Pripravte, tešte sa, čaká vás 230 výnimočných televíznych minút.

Posledný skaut (The Last Boy Scout, 1991, USA, Tony Scott), Dajto, 20:30

Joe Hallenbeck pracuje ako súkromný detektív v LA. V práci ani v súkromí sa mu príliš nedarí a tak prijme zakázku ako bodyguard tanečnice Cory, ktorá je však následne zavraždená. Spoločne s jej priateľom Jimmim Dixom, bývalou hviezdou amerického futbalu, začne pátrať po jej vrahoch a prichádzajú na stopu nelegálnemu stávkovaniu a úplatkárstvu v najvyšších politických kruhoch. Zrejme najlepší kúsok z dielne Tonyho Scotta (Muž v ohni) a najvtipnejší scenár Shanea Blacka (Ostrí chlapci).

Já, truchlivý bůh (Československo, 1969, Antonín Kachlík), CS Film, 22:00

Kto iný mohol hrať veľkého zvodcu žien v 60. rokoch ako Miloš Kopecký. Tomu sa však momentálne nedarí zbaliť jednu krásnu mladú študentku, jednoducho je už na ňu príliš starý a muž v rokoch si to nechce pripustiť. Požiada o pomoc svojho gréckeho kamaráta s tvárou Pavla Landovského, aby spoločne pripravili malé klamstvo. Z uvedeného vyplýva, že nás čaká viac komédia než vážna dráma, zárukou trefných poznámok a výborných dialógov bola už predloha Milana Kunderu, ktorý spoločne s režisérom napísal aj scenár.

Televízne tipy: Vynález skazy, Rescue Dawn, The Last Boy Scout ...





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.