Venom: Carnage prichádza aj do slovenských kín

Viac ako po roku sa novinár Eddie Brock snaží prispôsobiť životu hostiteľa, nebezpečného mimozemského symbionta ...

pridal kinema 5.10.2021 o 15:18
Venom: Carnage prichádza aj do slovenských kín


Viac ako po roku sa novinár Eddie Brock snaží prispôsobiť životu hostiteľa, nebezpečného mimozemského symbionta, ktorý mu prináša nadľudské schopnosti. Svoju kariéru chce obnoviť rozhovorom so sériovým vrahom Cletusom Kasadym, ktorému sa ale podarí utiecť z väzenia a sám sa stáva ďalším hostiteľom.

MUŽ A SYMBIONT

Eddie Brock a Venom, obaja v prevedení Toma Hardyho, pri ich poslednom filmovom stretnutí vytvorili nútené spojenectvo. So snímkou Venom sa obecenstvo konečne dočkalo obľúbeného MARVEL antihrdinu v hlavnej úlohe. Film zarobil viac ako 856 miliónov dolárov po celom svete. Eddie, húževnatý, ale sebastredný reportér, a Venom, mimozemský symbiont, ktorý prevzal kontrolu nad Eddieho telom, sa spoliehajú jeden na druhého, aby prežili. Uznali, že sa vzájomne potrebujú... to však neznamená, že sa im to musí páčiť.

“Bolo mi potešením stvárniť dve časti rovnakej mysle, pretože Venom a Eddie sú pre mňa jeden celok” hovorí Hardy. “Rozlišuje ich iba fakt, že jeden je monštrum a druhý je Eddie, ale obaja sa nachádzajú v jednej osobe.”

“Nedôvera a pocit nebezpečenstva sú na začiatku očividné, naučili sa však jeden s druhým žiť,” hovorí producent Avi Arad. “Ide o komplikované manželstvo. Ich vzájomná závislosť ich núti zostať spolu, aj keď majú jeden druhého plné zuby. Eventuálne sa však musia vzájomne pochopiť.”

V snímke Venom 2: Carnage prichádza sa toto labilné manželstvo začína rozpadávať. Na druhej strane, má aj svoje pozitíva… Eddie sľúbil Venomovi, že má možnosť vychutnať si odkusnuté hlavy zloduchov, čo si symbiont ako Smrtiaci ochranca v honbe za spravodlivosťou stopercentne užíva… a Eddieho kariéra je tiež na vzostupe, vďaka významnej príležitosti spraviť posledné interview so sériovým vrahom Cletusom Kasadym.

Napriek všetkému si však lezú na nervy, až ich neustále hašterenie vyústi do šialeného a drsného súboja o spoločný byt a zdieľané telo. Venom aj Eddie sú rozhodnutí zistiť, či jeden druhého naozaj potrebujú.

“Film je príbehom lásky – nie však taký príbeh, aký by ste si predstavovali” hovorí Andy Serkis, režisér snímky Venom 2: Carnage prichádza. “Ide o mimoriadny vzťah medzi symbiontom a jeho hostiteľom. Každý milostný vzťah má svoje nástrahy, svoje vrcholy a úskalia. Vzťah Venoma a Eddieho spôsobuje veľa problémov a stresu, obaja k sebe prechovávajú takmer nenávisť. Musia byť však spolu – jeden bez druhého nedokáže žiť. To je tá spolupatričnosť, láska, o ktorej vzťahy naozaj sú.”

Serkisa ako diváka, ktorý počas svojej hereckej kariéry spolu s odborníkmi na vizuálne efekty vytvoril za posledných 20 rokov niektoré z najnezabudnuteľnejších filmových postáv ako Golluma z Pána prsteňov, Cézara z Planéty opíc, či Najvyššieho vodcu Snokea zo Star Wars, naplnil prvý Venom film profesionálnou pýchou a obdivom. „Myslím si, že Tom podal mimoriadny výkon. Bolo to podľa môjho gusta, vytvárať postavy pomocou špeciálnych efektov“ hovorí Serkis. „Keď mi Tom znenazdajky zavolal s tým, že by bolo skvelé, ak by som pokračovanie režíroval práve ja, bolo to podľa mňa preto, že chcel režiséra, ktorý dokáže ustrážiť jeho herecký výkon a bude ho schopný zodpovedne pretaviť do sféry vizuálnych efektov. Ako herci sme sa obchádzali už niekoľko rokov a bolo skvelé dostať konečne šancu pracovať s Tomom.“

Hardy je odovzdaný každému filmu, pri tomto však posunul svoj zápal na úplne novú úroveň. Spolu so scenáristom Kellym Marcelom sa podieľal na príbehu filmu. “Tom neúnavne pracoval na tom, aby dodal tomuto príbehu život pri prípravách ale aj na pľaci. Všetci vieme aký talentovaný je na obrazovke, nemôžem sa však dočkať keď ľudia zistia aký geniálny je tiež mimo nej” povedal Marcel.

Serkis vraví, že Eddie a Venom sú pravdepodobne párom z pekiel, napriek tomu sú však pár. „Je to Dr. Jekyll a Pán Hyde“ vysvetľuje. „Eddie si arogantne myslí, že mu život niečo dĺži. Venom je presný opak, priamo povie, čo má na jazyku. Sú však spolu uväznení. Po ich stretnutí v prvom filme nevedia čo so sebou, majú jeden druhého plné zuby a nemôžu sa dočkať, keď sa rozdelia.“

Avšak, po ich veľkolepom rozchode je jasné, že ani jeden z nich to na vlastnú päsť nezvládne. Časť zo symbionta preskočí na Cletusa Kasadyho tesne pred jeho popravou a tento sériový vrah sa stane hostiteľom pre Carnagea, väčšieho, smrteľnejšieho a zľomyselnejšieho člena mimozemskej rasy, ktorý je neľútostným stelesnením číreho zla.

Kasady, zabijak ešte pred nadobudnutím nových schopností, nepociťuje potrebu obmedzovať symbionta ako Eddie. Aby zastavili Carnagea, Eddie a Venom musia nájsť spôsob ako spolu fungovať. Kasady sa zdá ako ideálny hostiteľ pre Carnagea. Napriek tomu, že pôsobí nenápadne, až krotko, keď recituje poéziu, maľuje obrazy na stenách svojej cely, je to vrah, prehnitý od základu. Úlohy sa zhostil Woody Harrelson. „Woody je výnimočný vo všetkom, čo robí“ hovorí Serkis. „Cletus je zvrátený, zákerný a manipulatívny ako je to najviac možné, ale pri Woodyho prevedení si nedokážete pomôcť nemilovať ho.“

„Woody je jeden z najpohodovejších ľudí akých som kedy stretol“ hovorí Hardy. „Či už ako človek alebo herec, Woody je ohromujúci. Neexistuje nič, čo by ho zaskočilo, má odpoveď a riešenie na všetko a má čo povedať. Ako umelec je úplne úžasný, má talentovanú, hravú, kreatívnu myseľ a je radosť s ním pracovať.“

Harrelson opäť spojil sily so Serkisom potom čo si spolu zahrali vo Vojne o planétu opíc, a práve táto skúsenosť presvedčila trojnásobného nominanta na Oscara o tom, že bude v dobrých rukách so Serkisom ako režisérom. „Ako herec, Andy je maximálne pripravený, dôkladný a stopercentne odovzdaný a vedel som, že bude rovnaký režisér“ hovorí Harrelson.

Spolu s Harrelsonom sa ako Shriek predstaví Naomie Harris. „Pracoval som s Naomie už niekoľkokrát a je jednou z najlepších herečiek, s ktorými som sa stretol“ hovorí Serkis, ktorý si s Harris zahral vo filme Sex & Drugs & Rock & Roll a režíroval ju v snímke Mowgli: Legend of the Jungle. „Bavili sme o tom ako bude znieť jej hlas, 25 rokov bola zatvorená vo zvukotesnej krabici neschopná verbálne komunikovať. Ako uveriteľne ukážete, že je to prvýkrát čo rozpráva po tak dlhom čase?“ Aby Harris presvedčivo prežila tento moment a vo všeobecnosti stvárnila spomínanú postavu, musela nájsť cestu k charakteristickému škrekotu, ktorý je úzko prepojený s jej postavou.

Frances (Shriek) a Cletus (Carnage) sú nebezpeční zločinci, ale sú do seba zamilovaní, spomína Serkis. „Frances Barrison a Cletus Kasady dopĺňajú jeden druhého“ hovorí. „Je to ďalší z príbehov lásky tohto filmu. Obaja pretrpeli jednu traumu za druhou, boli odlúčení a túžite po tom, aby boli opäť spolu.“

Oproti trvalej láske Frances a Cletusa stojí Eddie s jeho pocitmi k Anne Weying, ktorú opäť stvárnila štvornásobná nominantka na Oscara, Michelle Williams. „Aj napriek tomu ako veľmi ju Eddie miluje, nevie ako sa prejaviť a to vedie k ich rozchodu“ hovorí producent Avi Arad. „Na druhej strane, Venom je omnoho romantickejší. Urobí čokoľvek, aby Anne udržal v ich živote, keďže Eddie a on sú jeden. Venom je ňou absolútne pobláznený a chce, aby bola súčasťou ich rodinky. Je veľmi ochranársky. Ide o zaujímavý kontrast človek a mimozemšťana, kedy má mimozemšťan lepšie pochopenie čo jeho partnerka potrebuje, čo je naozaj jedinečné.“

„Venom ukazuje Eddiemu aký naozaj je: sebecký, arogantný, egoistický, neschopný milovať nikoho iného ako seba“ vysvetľuje Serkis. Anne ho nebola schopná zmeniť, ale Venom je. „Eddie a Venom nedokážu byť spolu, ale ani od seba. Eddie sa musí zaviazať Venomovi lebo nemá na výber.“

„Podtón je, že Eddie a Anne sa majú naozaj radi, no nie sú vhodní jeden pre druhého, pretože Eddie myslí iba na seba“ pokračuje Serkis.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.