Nemohli sme si želať krajšie stretnutie filmu a strieborného plátna - Annette

V utorok 6. júla zahájil film Annette (r. Leos Carax) otvárací ceremoniál 74. ročníka prestížneho filmového festivalu ...

pridal kinema 8.7.2021 o 14:14
Nemohli sme si želať krajšie stretnutie filmu a strieborného plátna - Annette


V utorok 6. júla zahájil film Annette (r. Leos Carax) otvárací ceremoniál 74. ročníka prestížneho filmového festivalu v Cannes. V rovnaký čas ho mohli vidieť aj diváci u nás. Ak chcete zažiť toto majstrovské filmové dielo na vlastné oči, stále máte možnosť. Film je v kino-distribúcii od 8. júla vďaka distribútorovi Asociácia slovenských filmových klubov.

Na striebornom plátne sa predstavil najnovší film režiséra Leosa Caraxa – Annette. Exkluzívna predpremiéra Annette sa uskutočnila v utorok 6. júla o 20.30 hod. nielen v Cannes, ale aj vo vybraných kinách na Slovensku a v Čechách. Do špeciálneho eventu sa zapojilo celkom 21 kín a filmových klubov z celého Slovenska. „Máme nesmiernu radosť z úspechu exkluzívneho uvedenia Annette. Kinári poňali organizáciu podujatia skutočne kreatívne. V bratislavskom kine Lumière vítal divákov červený koberec, šampanské a olivovníky a diváci zaplnili všetky štyri kinosály. Obdobne to bolo aj v iných kinách“, uviedla Lucia Mandincová, PR a marketingová manažérka ASFK.

Red carpet bol aj u nás

Na bratislavskom červenom koberci sa objavili aj známe tváre. Exkluzívnu predpremiéru filmu si nenechala ujsť napríklad Zuzana Vačková, či Vlado Kobielsky. V kine Lumiere uviedol film herec Juraj Hrčka spolu s koordinátorkou distribučných stratégií ASFK Zuzanou Lušpaiovou, ktorá sa prihovorila divákom slovami: „Venujeme ako distribútor tento film divákovi a čo je pre nás kľúčové, aj filmovým klubom. Veríme, že toto dielo odštartuje filmovú „slávnosť“ po pandemickej prestávke a vráti kino medzi špičku spoločenského diania na Slovensku – teda tam, kam dlhodobo patrí.“

„Som veľmi rád, že po mesiacoch covidového marazmu sa do kín dostávajú výnimočné filmy, ktoré je nevyhnutné vidieť v kinosálach na veľkom plátne a zároveň vznikajú špeciálne medzinárodné spolupráce, ktoré umožňujú vidieť film vo viacerých krajinách simultánne“, uviedol herec a moderátor predpremiéry Juraj Hrčka.

Provokujúci film rozprúdil u divákov diskusie. Žáner filmu láme rámcové kategórie, opantá perfektným zvukom a prekvapí svojim dramatickým príbehom. Annette nechá v divákovi doznievať pocity ešte dlho po vzhliadnutí.

„Je to film, ktorého cieľom bolo hneď od začiatku vyvolať rozruch. Spôsob akým bol uvedený aj na Slovensku je veľkou udalosťou a pre distribúciu v našich zemepisných šírkach je to niečo, čo sa nestáva bežne. Caraxove filmy sú vždy veľkolepé a keď k tomu pridáte prvok ako Cannes, vznikne z toho úžasná zmes kvality, exkluzivity a zážitku, súčasťou čoho mohli byť diváci vďaka naším klubom a kinám, ktoré sprostredkovali túto jedinečnú atmosféru“, hovorí Tatevik Čiháková Avnikjan, programistka a booking manažérka ASFK.

Historické uvedenie na Slovensku

Pre filmový a divácky svet na Slovensku je súčasné uvedenie diela s festivalom v Cannes historickou udalosťou. Po tom, ako sa minulý rok zrušil festival v Cannes (prebiehala len jeho online verzia), kládli organizátori na otvárací film ešte väčší dôraz. Annette je filmom, na ktorý diváci po pandémii úpenlivo čakali. V hlavnej úlohe s fenomenálnym hereckým obsadením (Marion Contillard a Adam Driver)  pozýva divákov do magického sveta dvoch výnimočných ľudí, ktorým sa narodí dcéra s prekvapivým darom. Autormi scenára aj piesní je dvojica bratov Ron a Russell Mael, zakladatelia art-rockovej kapely Sparks (1971).

"Nemohli sme si želať krajšie stretnutie filmu a strieborného plátna," komentuje výber filmu umelecký riaditeľ festivalu v Cannes Thierry Frémaux.

Jedinečnú príležitosť, ako sa počas trvania pandémie preniesť v čase a mieste, historicky prvýkrát využila Asociácia slovenských filmových klubov v spolupráci s českým distribútorom Aerofilms. Je to šanca nielen pre filmové kluby a kiná po dlhých dňoch zatvorených kinosál privítať diváka vo veľkom štýle. Všetci v Asociácii slovenských filmových klubov veríme, že práve Annette je titul, ktorý prinesie kvalitný filmový zážitok a zároveň aj priestor na spoločenské vyžitie,“ uvádza Zuzana Lušpaiová, koordinátorka distribučných stratégií ASFK.

Cesta plná lásky, vášne a slávy

Stand-up komik Henry (Adam Driver) sa zamiluje do Ann (Marion Cotillard), svetoznámej opernej speváčky. Ich život sa obráti naruby, keď sa im narodí tajomné dievčatko Annette s výnimočným darom. Dlho očakávaný muzikál vizionárskeho režiséra Leosa Caraxa s hudbou kapely Sparks, vezme divákov na nevšednú cestu plnú lásky, vášne a slávy.

Film prináša do kín Asociácia slovenských filmových klubov a diváci ho môžu vidieť v klasickej kino distribúcii od 8. júla. Vstupenky sú v predaji na webstránkach vybraných filmových klubov a kín, ktoré postupne pribúdajú.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.