SHOWTIME

SHOWTIME

článok



Detektív policajného oddelenia v Los Angeles Mitch Preston (Robert DeNiro) je málovravný muž, s malou trpezlivosťou a ešte menším štýlom. Všetko, čo žiada, je, aby si mohol robiť svoju prácu, ktorú už robí viac ako 20 rokov, sám.
Strážnik Trey Sellars (Eddie Murphy) je však opačný prípad.  Miesto toho, aby si robil svoju policajnú prácu, radšej by hral v televízii. Frustrovaný herec trávi svoje pracovné dni chytaním  vreckových zlodejov a každý večer zlepšuje svoje herecké pózy pred zrkadlom, čakajúc na zlom, ktorý zmení jeho život.
Raz večer natrafí Trey na  tajnú rozbehnutú operáciu  a  nevedomky vyfúkne Mitchovi veľkú príležitosť chytiť gang drogových dílerov. O nejakú chvíľu neskôr, televízny spravodajský štáb vstúpi do akcie, zapne svetlá a zničí Mitchove obrovské úsilie chytiť  podozrivých.
Frustrovaný detektív vidiac svoju niekoľkomesačnú prácu zničenú, vystrelí na kameru. Ak existuje niečo, čo nenávidí, sú to dotieraví reportéri.

Mitchova impulzívna reakcia sa na druhý deň objaví na všetkých titulných stránkach novín, zároveň sa mu zaslúži o oficiálne pokarhanie a urobí ho mediálnou osobnosťou. Taktiež si vyslúži pozornosť televíznej producentky Chase Renziovej (Rene Russo), zo mediálne veľkej a úspešnej  televíznej stanice.

Uvedomujúc si zaručenú sledovanosť, Renziová sa vrhne do práce a podplatí šéfa polície, aby nechal jej štáb sledovať Mitcha pre živú šou o policajtoch. To je posledná vec na svete, ktorú by Mitch chcel, ale je to jediná vec, ktorá ho zbaví suspendovania, takže sa vráti k sledovaniu drogových dílerov, ktorí mu ušli pomedzi prsty.

Ale ako prvé, na kompenzáciu Mitchových hrubých spôsobov a viditeľného nedostatku hereckého talentu, Renziová musí nájsť k nemu šarmantného, zhovorčivého, partnera hodiaceho sa pred kameru - niekoho viac upraveného, viac mediálne bezpečného, niekoho lepšieho …Treya. Nevadí, že Mitch ho nemôže vystáť. Spoločne sa postavia pred kameru, aby sa stali hviezdami najväčšej skutočnej šou v histórii televízie.
Pre Mitcha je to živé peklo. Pre Treya, je to naplnenie jeho sna. Je to Showtime. 

Showtime Showtime Showtime


O produkcii…

Vytváranie príbehu Showtime

“Sledoval som L.A.Confidential, keď ma napadla myšlienka celého projektu,” hovorí producent Jorge Saralegui. Či už sa zameriame na policajtov alebo nie, čo by bolo dobré alebo zlé pre kariéru policajta, ak by bol závislý na sledovaní jeho práce verzus ako by vnímal sám seba na plátne, to je aspekt, ktorý Showtime vysvetľuje.

“Premýšľal som, ako médiá ovplyvňujú činnosť ľudí a ich vnímanie seba samých a ich spôsob života,”  hovorí Saralegui, “ a ako sa môže takýto  námet zmeniť humorným spôsobom na klasický scenár.” A tak sa spojili kreatívne a satirické možnosti a začal sa vytvárať príbeh.

 “Jedným zo základných konfliktov, ktorý je medzi partnermi, je že Trey chápe a víta médiá, vie čo je ich úloha vo svete a chce byť ich súčasťou, kým Mitch sa snaží zbaviť sa ich, čo je v skutočnosti nemožné.
Iróniou je, že skutočne zdatný policajt je jediný, ktorý robí podľa predpisov ale nevyžaduje mediálnu prezentáciu a tak je vnímaný ako neschopný, kým druhý, ktorý sa vždy vyťahuje, skutočne zažiari na kamere a pôsobí dojmom, že robí vynikajúcu prácu. Všetko je to o tom ako interpretujeme veci, ktoré robíme.” 

Aj za tých najlepších okolností, tento typ príkázaného účinkovania by nebol pre Mitcha predstavou lepších čias, ale práve teraz po zvážení závažnosti prípadu, na ktorom pracuje, je to veľká prekážka.

“Komédia a akcia, ktoré sa rozvíjajú od týchto dvoch odlišných postáv vstupujú do situácie, na základe ktorej vznikne relevantná otázka,” poznamenáva producentka Jane Rosenthalová: ”Môžete si skutočne robiť svoju prácu, keď máte kameru pred očami?”

“Súčasný fenomén skutočného programu je tam, kde sa práve nachádza komerčná televízia, tento neprekonateľný voyerizmus,” hovorí Rosenthalová. “Každý sa chce pozerať na život niekoho iného. A to nie je len televízia, je to tlač, rádio, všetky formy bulvárnych novín. My ako národ sme sa stali fixovanými na hercoch a politikoch a ich príbehoch, ktoré sa stávajú skutočnými seriálmi ako sú The real world, Survivor, The Big Brother  pre americké publikum.”

“Kamera zmení všetko,” hovorí Eddie Murphy. “Vždy sa budete správať inak, keď viete, že vás sledujú ľudia a rozhodujú o všetkom, čo robíte. To má veľký vplyv. Nemyslím si, že prítomnosť kamery by rozhodovala o negatívnej alebo pozitívnej reakcii, ale vždy to bude iná reakcia, ako by bola, keby ste neboli pred kamerou.”
Čo nechceli urobiť, bolo vytvorenie sociálnej satiry tak zložito, ako to dominuje vo filme.
“Naším prvoradým záujmom je zabaviť ľudí. Ak sa bavia na príbehu a sú spokojní, dosiahli sme náš cieľ. Ak ich film vyprovokuje k dialógu, je to pre nás určitý bonus.”

Showtime Showtime Showtime


  
  
O hercoch…

ROBERT De Niro (Mitch Preston) získal mnoho ocenení a nominácia za filmy napr. The Wedding Party, Bang the Drum Slowly, Mean Streets, The Godfather, Part II, Raging Bull,  Taxi Driver, The Deer Hunter, Awakenings, Cape Fear, The Last Tycoon, True Confessions, Falling in Love, Once Upon a Time in America, GoodFellas, Casino, Midnight Run, A Bronx Tale,  Marvin's Room, Jackie Brown, Analyze This.
 Film spoločnosti Tribeca A Bronx Tale bol DeNirov režisérsky debut. K jeho ďalším filmom v tejto spoločnosti patria Thunderheart, Cape Fear, Mistress, Night and the City, The Night We Never Met, Faithful, Panther, Marvin's Room, Wag the Dog, Analyze This, Flawless, Rocky and Bullwinkle a Meet The Parents. 

EDDIE MURPHY (Trey Sellars) svoju kariéru začal ako komediant pred 25 rokmi. Keď mal 18 zúčastnil sa na castingu a odvtedy začal pracovať na svojej úspešnej kariére na striebornom plátne.
K jeho mnohým filmovým úspechom patria filmy 48 Hours, Trading Places, Dr. Doolittle, Coming to America a série the Beverly Hills Cop. Svoj režisérsky debut urobil v roku 1989 s filmom Harlem Nights v hlavných úlohách Richard Pryor a Redd Foxx.  V r. 1996, stvárnil sedem rôznych postáv v celosvetovom úspešnom filme The Nutty Professor. Ďalej hral vo filmoch Nutty Professor II: The Klumps, Dr. Doolittle 2; Shrek, Pluto Nash, The Incredible Shrinking Man.
 
RENE RUSSO (Chase Renzi) opäť nám predstavuje svoj talent a jedinečnosť každej úlohy. Hrala v romantickej komédii Tin Cup s Kevinom Costnerom a Donom Johnsonom. S Melom Gibsonom, Garym Sinesem a Delroyom Lindom hrala matku uneseného chlapca v thrillery Ransom režírovanom Ronom Howardom.
 Po prvýkrát upozornila na seba vo fenomenálnom filme Lethal Weapon 3 s Melom Gibsonom a Dannym Gloverom a na to nasledovalo ďalšie pokračovanie filmu Lethal Weapon 4. Následne na to hrala s Clintom Eastwoodom a Johnom Malkovichom vo filme In the Line of Fire, za ktorým nasledoval film Outbreak s Dustinom Hoffmanom a Morganom Freemanom.
 
FRANKIE R. FAISON (kapitán Winship) hral vo filmoch The Silence of the Lambs a v jeho pokračovaní Hannibal, Sommersby, Freejack, Albino Alligator, Roommates, Mississippi Burning, Do the Right Thing, Coming to America, The Money Pit, Hanky Panky, Cat People, City of Hope, The Chosen a Ragtime, iv ktorom mal tú česť si zahrať s Jamesom Cagneym , v jeho poslednom filme. 
Najnovšie hral vo filmoch Down to Earth, Sleepy Time Gal, The Thomas Crown Affair, s Rene Russo a Pierce Brosnanom; The Santa Claus s Whoopi Goldbergovou,  Mother Night s Nickom Nolteom a I Love Trouble s Juliou Robertsovou.  

Showtime Showtime Showtime

O filmových tvorcoch…

TOM DEY (režisér) V r. 1993 ukončil svoje štúdium na Americkom filmovom inštitúte a začal pracovať ako režisér reklám na ručnej 16mm kamere, ktorú si požičal od priateľa. O rok neskôr, jeho nahrávka upútala pozornosť Ridleyho Scotta, ktorý mu ponúkol prácu režiséra. Dey podpísal zmluvu a pracoval pre reklamné spoločnosti Mastercard, U.S. Airways, Showtime Networks a L’Oreal. 
 V r. 1998, Dey prešiel na filmy a pre spoločnosť Disney a Spyglass Entertainment natočil akčnú komédiu Shanghai Noon v hlavnej úlohe Jackie Chan, Owen Wilson a Lucy Liu. Film Showtime je Deyov druhý film. 
 
JANE ROSENTHALová (producentka) založila spoločnosť Tribeca Productions spolu s Robertom De Nirom v r. 1988.  Táto spoločnosť vyrobila niekoľko filmov, z ktorých spomenieme Thunderheart, Cape Fear, Mistress, Night and the City, The Night We Never Met, Panther, A Bronx Tale, Marvin’s Room, Flawless a The Adventures of Rocky and Bullwinkle.
Pracovala na úspešnom filme Barryho Levinsona Wag The Dog, v hlavnej úlohe Dustin Hoffman a Robert De Niro. Na to nasledovali filmy Analyze This, Meet the Parents. 

WILL SMITH (výkonný producent) nedávno dokončil produkciu Men in Black II, s Tommy Lee Jonesom pre režiséra Barryho Sonnenfelda.
Za film The Legend of Bagger Vance, získal nomináciu NAACP za Najlepšieho herca. Hral vo filmoch Wild Wild West, Enemy of the State, Men in Black, Independence Day, Bad Boys, Six Degrees of Separation, Made in America a Where the Day Takes You. 

BRUCE BERMAN (výkonný producent) vstúpil do oddelenia produkcie spoločnosti Warner Bros. Pictures a pod jeho vedením štúdio vyrobilo a distribuovalo filmy Driving Miss Daisy, GoodFellas, Presumed Innocent, Robin Hood: Prince Of Thieves, Batman Forever, Malcolm X, The Bodyguard, JFK, The Fugitive, Dave, A Time To Kill and Twister.
   Najnovšie pracoval na úspešných filmoch Training Day, Cats & Dogs, Three Kings, The Matrix, Analyze This, Deep Blue Sea, Practical Magic, Space Cowboys a film Stevena Soderbergha Ocean’s 11, spolu s Village Roadshow.

ALFRED GOUGH & MILES MILLAR (scenár) práve dokončili produkciu Shanghai Knights pre spoločnosti Disney a Spyglass Entertainment.  Je to pokračovanie akčnej komédie Shanghai Noon, v hlavnej úlohe s Jackie Chanom, Owenom Wilsonom a Lucy Liu, ktorý zarobil viac ako $100 milliónov, a pre ktorý tím napísal scenár.
K ich ďalším scenáristickým prácam patria filmy Lethal Weapon 4, Double Tap, Made Men, ktorých produkciu robili Joel Silver a Richard Donner.
 
BILLY WEBER (strih) najnovšie bol ocenený cenou Akadémie za najlepší strih vo filme The Thin Red Line režiséra Terrence Malicka, s ktorým predtým spolupracoval na filme Days of Heaven.  Svoju kariéru začal filmom Top Gun, za ktorý dostal cenu Akadémie.
K jeho filmovým úspechom patria Iceman, Beverly Hills Cop, Beverly Hills Cop 2, Pee Wee’s Big Adventure, Midnight Run, Days of Thunder, Pure Luck, Grumpier Old Men, Murder at 1600 a Miss Congeniality.  
 
THOMAS KLOSS (kamera) svoj filmový debut urobil s Petrom Medakom filmom Pontiac Moon a pracoval s Jamesom Foleym na filmoch Fear a Palmetto pre režiséra Volkera Schloendorffa. 
 K jeho reklamným partnerom patria Old Navy, L’Oreal, Honda, On Star Communications, Verizon, Chevy, Coke, Jaguar a Showtime.
 Ako kameraman pracoval aj na mnohých hudobných videoklipoch pre hviezdy Aaliyah, Aerosmith, Lil’ Kim, Jennifer Lopez, Busta Rhymes, Ben Harper, Third Eye Blind, Bon Jovi, Faith Hill, Madonna, Lenny Kravitz, Will Smith, Bush.

Skladateľ nominovaný na Oskara a Grammy ALAN SILVESTRI pracoval na mnohých vynikajúcich filmoch: The Doberman, Gang, The Mummy Returns,
S Robertom Zemeckisom pracoval na 9 filmoch:  Romancing the Stone, trilógia Back to the Future, Who Framed Roger Rabbit, Death Becomes Her, Forrest Gump, Contact, What Lies Beneath a Cast Away, Tales From the Crypt.
Ďalej komponoval pre film Johna McTiernana Predator; The Abyss pre Jamesa Camerona; Charlesa Shyera Father of the Bride; melancholický príbeh pre Whitney Houston The Bodyguard; Roba Minkoffa Stuart Little; Gore Verbinskeho The Mexican; a najnovšie What Women Want.





autor press kit 24.4.2002
  • DVD: Showtime (19.02.2003 16:01:29)
  • Showtime (03.05.2002 3:48:33)
  • Bol zverejnený oficiálny trailer k SkyShowtime Original seriálu The Tattooist of Auschwitz (Tetovač z Auschwitzu) (14.03.2024 21:11:31)
  • SkyShowtime oznamuje uvedenie nového Štandardného predplatného s reklamami (15.02.2024 15:35:34)
  • Oppenheimer bude mať premiéru exkluzívne na SkyShowtime 21. marca (05.02.2024 17:56:35)
  • SkyShowtime uvedie v tomto roku niekoľko nových titulov: Apples Never Fall, Halo 2, The Tattooist of Auschwitz ... (04.01.2024 23:52:52)
  • Druhá séria seriálu HALO sa objaví na SkyShowtime v roku 2024 (13.12.2023 11:16:08)
  • SkyShowtime na medzinárodnom filmovom festivale v Štokholme potvrdila dátum uvedenia seriálu The Curse (17.11.2023 23:15:18)
  • Friedkinov posledný film The Caine Mutiny Court-Martial, od 6. októbra na Showtime (02.10.2023 21:46:03)
  • Dramatický a trilerový seriál Yellowjackets prichádza na SkyShowtime (18.09.2023 23:59:10)
  • SkyShowtime zverejnil trailer pôvodného švédsko-fínskeho seriálu Codename: Annika (06.09.2023 15:42:12)
  • Oceňovaný seriál Poker Face exkluzívne na SkyShowtime od 15. septembra (28.08.2023 23:38:28)
  • Meno:
    ODOSLAŤ
    :)
    REBRÍČEK SK
    01 |
    návšt. 50476
    02 |
    návšt. 11232
    03 |
    návšt. 6387
    04 |
    návšt. 5029
    05 |
    návšt. 4829
    06 |
    návšt. 3812
    07 |
    návšt. 4039
    08 |
    návšt. 2951
    09 |
    návšt. 1913
    10 |
    návšt. 1868
    REBRÍČEK US
    01 |
    $82,0 mil.
    02 |
    $7,4 mil.
    03 |
    $3,9 mil.
    04 |
    $3,2 mil.
    05 |
    $3,2 mil.
    06 |
    $2,5 mil.
    07 |
    $2,1 mil.
    08 |
    $1,7 mil.
    09 |
    $1,4 mil.
    10 |
    $1,1 mil.
    SOCIÁLNE SIETE
    KOMENTÁRE
    Kinema.sk - filmy, seriály

    sector logo
    network
    ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.