AUSTIN POWERS V ZLATOM ÚDE

AUSTIN POWERS V ZLATOM ÚDE

článok



Stalo sa to pred tromi rokmi, keď Austin Powers, obratný medzinárodný záhadný muž, bol konfrontovaný  s úhlavným nepriateľom , Dr. Evilom. Ale keď Dr. Evil a jeho komplic Mini Me ušli z väzenia s maximálnou ostrahou, Austin je vyzvaný opätovne do akcie, v poradí už treťom, vysoko úspešnom  filme "Austin Powers". Dr. Evil  v spojení s mysterióznym Goldmemberom, zosnuje časovú schému - plán na okupovanie celého sveta, súčasne s únosom Nigela Powersa, Austinovho milovaného otca a v Anglicku najznámejšiieho  špióna.

Počas  prenasledovania zloducha, Austin sa spojí s Foxy Clepatrou, pouličným štýlovým detektívom. Spoločne musia Austin a Foxy nájsť cestu ako zachrániť Nigela a zastaviť Dr. Evila a Goldmembera  v ich škodlivom ubližovaní.

Mike Myers sa opäť ocitol vo viacnásobnej úlohe, portrétujúc Austin Powers, Dr. Evila a Fat Bastarda, ako aj najnovšiu postavu, Goldmembera. Ďalší, ktorí prijali hereckú úlohu sú  Sir Michael Caine ako Nigel Powers, spievajúca hviezda Beyoncé Knowles z "platinovej"  skupiny Destiny's Child ako Foxxy Cleopatra a Fred Savage zo strhujúcej  televíznej show "The Wonder Years" ako Number Three .  Veteráni, ktorí sa opäť do filmu vrátili sú Michael York (Basil Exposition), Robert Wagner (Number Two), Seth Green (Scott Evil), Mindy Sterling (Frau Farbissina) a Verne J. Troyer (Mini Me). Vo filme sa predstavujú aj nové herecké tváre  Aaron Himelstein a Josh Zuckerman.

Austin Powers v Zlatom úde Austin Powers v Zlatom úde Austin Powers v Zlatom úde

Taktiež filmoví tvorcovia nikdy nepredpokladali, že Austin Powers sa objaví ako trilógia, po úspešnom  premietaní prvých dvoch filmov (Austin Powers International Man of Mystery v 1997 a Austin Powers The Spy Who Shagged Me v 1999), entuziazmus fanúškov  prispel k tomu, že vyhoveli ich požiadavke a prišli s tretím námetom do série.

"Jediný dôvod, pre ktorý sme sa rozhodli urobiť tretí film, bolo uctiť si divákov, ktorí ocenili  prvý a druhý príbeh Austina Powersa", hovorí tvorca, scenárista, producent a herec Mike Myers.

Myers sa nie veľmi zaujímal o výrobu tretieho filmu, ale chcel presvedčiť seba aj iných, že  nakrúti iný druh Austin Powers. Trval na tom, to príbeh bude čerstvý/svieži a zaujímavý  Keď vytvoril prvý koncept, jeho spoluautor Michael McCullers začal písať prvý návrh v marci 2001.

"Mike vždy hovoril, že by neurobil film, pokiaľ by nemal výnimočný námet", poznamenáva producent John Lyons, ktorý sa podielal aj na výrobe Austin Powers The Spy Who Shagged Me.  "Je zodpovedný za filmový material a verí, že svojou prácou nikdy nesklame diváka. Cíti, že divák prichádza s očakávaním, a že by to bolo cynické domnievať sa, že prichádzajú len kvôli tomu, že videli už prvé dva príbehy. Všetci z nás chcú ľudí, ktorí budú hovoriť, že tento film je lepší, väčší, zaujímavejší a zábavnejší ako predchádzajúci."

"Mike má schopnosť zväčšiť silu situačných záberov a priblížiť sa k tomu, čomu sa hovorí "popkultúra", pokračuje Lyons, "príbeh nie je nostalgický a jeho myšlienky sú výsostne súčasné bez ohľadu na to o akú oblasť ide pri písaní filmového scenára."

"Prvý príbeh bol neuveriteľne šarmantný,a druhý bol vynikajúcou komédiou," hovorí ko-producent  Gregg Taylor. " V treťom príbehu sme sa pokúsili dosiahnuť oboje, je to komédia, ktorá mimoriadne  zaujme."

"Franchising funguje pretože je to neobvyklé," hovorí režisér a veteran seriálov Jay Roach. "Je to zvláštne a bizardné, prekvapuje to ľudí hneď od začiatku. Postava Austina je nákazlivá. Skúmali sme u divákov, či Austin má byť šťastná osoba, ktorá za akýchkoľvek okolností, je schopná vyriešiť akúkoľvek dilemu a podporiť riešenie vlastnou skúsenosťou bez ohľadu na riešenú situáciu. Austin Powers je filmovou paralelou Bugs Bunnyho v akčných filmoch."

Kdekoľvek sa Austin zjaví, ženy po ňom túžia a mužov rozhorčuje.  Hovoríme, ´Hej, to to je mytológia. Nasledujte ju!´ "Ako sa film dostával do hlavného prúdu, začalo ma to znepokojovať. Nikdy sme si nevedeli predstaviť ľudí opakujúcich si frázy Austina Powersa stále dookola.  Je to skutočne o Mikeovej nevyčerpateľnej energii a nevyčerpateľnom bohatom a nákazlivom jazyku, ktorý používa vo filme Austin Powers."

Austin Powers v Zlatom úde Austin Powers v Zlatom úde Austin Powers v Zlatom úde

HERCI:

Mike Myers (Austin Powers, Dr. Evil, Fat Bastard, Goldmember)
Svoju profesionálnu kariéru začal v deň po ukončení školy. Svoje posledné skúšky urobil o 9-tej ráno a o 3-tej popoludní bol vybraný do filmu "Saturday Night Live", ktorý navždy zmenil jeho život.

Úspešne sa predstavil v úlohe Wayne Campbella vo filme "Wayne´s World", ktorý aj napísal. Film prelomil boxoffice record a zarobil viac ako 200 miliónov dolárov. Na to v r.1993, reprízoval úlohu Waynea Campbella v pokračovaní "Wayne´s World 2". Medzi vydaniami dvoch dielov Wayneovho sveta, hral v romantickej komédii "So I Married an Axe Murderer," a nasledovali ďalšie úspešné filmy: "54," "Austin Powers: International Man of Mystery",   "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me", "Shrek".

Michael Caine (Nigel Powers). 
Pre Michaela Cainea bol rok 2000 významným nielen pre to, že dostal druhého Oscara za film ""Cider House Rules," ale odmenila ho aj kráľovná Alžbeta II. ako herca, udelila mu titul Knight Bachelor (rytier) a mohol používať oslovenie Sir Michael Caine.

Jeho univerzálnosť sa prejavila v množstve odohraných filmov (80), napr.
 "Hannah and her Sisters;" "Alfie;" "Educating Rita;" "Little Voice;"" "Sleuth", "The Quiet American," "Last Orders," "Miss Congeniality," "Quills" a "Get Carter."  Ostatné filmy ilustrujú jeho mimoriadny talent, ide o: "The Muppets Christmas Carol," "Noises Off," "Mr. Destiny," "The Fourth Protocol," "Mona Lisa," "Half Moon Street," "Deathtrap," "Dressed to Kill," "California Suite," "A Bridge Too Far," "The Eagle Has Landed," "The Man Who Would Be King," "Pulp," "Funeral in Berlin" a "Gambit."

Beyoncé Knowles (Foxxy Cleopatra)
Beyoncé Knowles debutovala vo filme  "Austin Powers in Goldmember."  V televízii hrala v modernej adaptácii opery "Carmen."

Je zakladajúcim členom najlepšie predávanej ženskej vokálnej skupiny všetkých čias Destiny´s Child, ktorá predala viac ako 28 miliónov nahrávok po celom svete. Ich najnovšie album , "This is the Remix" bolo vydané minulý rok v marci.

Destiny's Child nenahrali len soundtrack pre film "Charlie's Angels," ale tiež pre filmy akými boli "Men in Black," "Romeo Must Die" a "Life."  Napísala pieseň "Work it Out," produkovanú v spoločnosti Neptunes, pre soundtrack "Austin Powers in Goldmember" v Maverick Records. 

Michael York (Basil Exposition)
Michael York, je všestranný herec, ktorého talent sme mohli vidieť vo filmoch, v televízii, a na javisku počas 30-tich rokov. Najnovšie sa objavil v nezávislom filme  "The Omega Code" a jeho pokračovaní, "Megiddo."

Medzi jeho najznámejšie filmy patria Cabaret," "Something for Everyone," The Last Remake of Beau Geste," "The Three Musketeers," "Logan's Run," "The Island of Dr. Moreau," "A Knight in Camelot" a "Fedora."

V televízii účinkoval v "The Forsythe Saga," "Great Expectations," "Space," "The Heart of the Day" a "The Lot". 

Robert Wagner (Number Two)
Je populárnym a úspešným hercovm v zábavnom priemysle. Jeho kariéra zahŕňa impresívne portfolio filmov hraných v televízii i na plátne kín. Keď sa objavil ako "Number Two", v prvých dvoch filmoch o "Austin Powers," jeho popularita  výrazne vzrástla.

V tomto roku je Wagner hviezdou v pôvodnom filme "Becoming Dick," a taktiež ukončil nakrúcanie dobrodružného sci-fi  "Rocket's Red Glare" z dielne Fox Family Channel.  Ďalej si zahral vo filmoch  "No Vacancy", "Play it to the Bone," "The Kidnapping of Chris Burden," "Tiara Tango," "Sordid Affair" a "The Road to Santiago".

Austin Powers v Zlatom úde Austin Powers v Zlatom úde Austin Powers v Zlatom úde

FILMOVÍ TVORCOVIA:

Jay Roach (režisér)
Svoj režisérsky debut mal v r.1997 s veľmi úspešným filmom "Austin Powers: International Man of Mystery," a okamžite pokračoval s nakrúcaním druhého príbehu
"Austin Powers: The Spy Who Shagged Me."  Najnovšie režíroval titul "Meet the Parents" v hlavnej úlohe Robert De Niro, Ben Stiller, Blythe Danner a Teri Polo.  Napísal a pomáhal s produkciou filmu "Blown Away" s hercami Jeff Bridges a Tommy Lee Jones.

Ukončil štúdium na Stanfordskej univerzite, a magisterský diplom získal na Univerzite v Južnej Kalifornii. Počas štúdia v Kalifornii bol nominovaný na cenu Študentskej akadémie za film  "Asleep at the Wheel".

Narodil sa a vyrástol v Južnom Mexiku. Jeho žena Susanna Hoffsová, je speváčkou v skupine The Bangles.

John Stafford Lyons (Producent)
John Stafford Lyons bol producentom druhej časti trilógie "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me," ktorá zarobila 350 miliónov amerických dolárov. Pracoval aj na filme "Boogie Nights" v hlavnej úlohe Mark Wahlberg, Burt Reynolds, Julianne Moore a Heather Graham.
Je rodákom z Michiganu, navštevoval Univerzitu v Michigane, predtým ako sa naštartovala jeho úspešná kariíra v New Yorku.

V Playwright's Horizons a Manhattan Theatre Clube, bol producentom viacerých  hier vrátane   "Sunday in the Park with George"( Pulitzerova cena).  Robil producenta pre viac ako 30 filmov, napr. :  "The Big Lebowski," "Fargo," Barton Fink," "Miller's Crossing" a "Raising Arizona."  Medzi ďalšie patria "Henry & June," "City Hall," "Lorenzo's Oil" a "Dirty Rotten Scoundrels." 

Lyons má v súčasnosti na starosti dielo "Pieces of April" v hlavných úlohách s Katie Holmes, Patriciou Clarkson a Oliverom  Plattom .

Michael McCullers (Scenárista)
Michael McCullers mal svoj scenáristický debut v "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me." 

Jon Poll (Strih)
Jon Pollsove súčasné úspešné tituly predstavujú  "Meet the Parents," "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me" a "Mystery Alaska."  Pracoval na strihu filmov "Death to Smoochy," "Monkeybone," "The Beautician and the Beast," "Dunston Checks In," "Forever Young," "Weeds" a "Wild Hearts Can't Be Broken."

Ukončil štúdium na Filmovej fakulte na Univerzite v Južnej Kalifornii.

Rusty Smith (výprava)
Rusty Smith sa vrátil k tretej časti úspešného hitu Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. Začínal svoju kariéru v divadle na Broadway pri hrách  "Blood Knot" od Athola Fulgarda a "The Good Times are Killing Me" od Lyndy Barryovej.

Jeho práce sme mohli vidieť vo filmoch Mystery Alaska, Serving Sara, Camp Nowhere, The Beautician and the Beast, Dunston Checks In a v nezávislých filmoch Lost & Found, The Corndog Man a Tinsel Town. 

Deena Appelová (Kostýmy)
Deena Appelová získala veľa vyznamenaní a pozornosť tlače pre jej originálny dizajn vo filmoch:  Austin Powers: International Man of Mystery , Austin Powers: The Spy Who Shagged Me.  Spolupracovala s režisérom Jay Roachom na Meet the Parents a Mystery, Alaska (v hlavnej úlohe Russell Crowe).

Appelová vytvorila rôzne kostýmy, perfektne vystihujúc čas, štýl a módu pre divadelné, televízne a filmové adaptácie. Napr. Pre súčasný remake H.G.Wellsa The Time Machine vytvorila historické kostýmy z obdobia roku 1889. Vo filme Now and Then sa sústredila na nevinnosť malého mesta v 70-tych rokoch.

Pre televízne programy pripravila kostýmy v týchto ukážkach: "Weapons of Mass Destruction," "A Mother's Instinct," "A Kiss to Die For," "Indecency" a "Wildflower" pre režiséra Diane Keaton.

 


 


 



autor press kit 3.9.2002
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.