JEDNODUCHO SEXI

JEDNODUCHO SEXI

článok



Christina a jej priateľky vyznávajú neviazaný život. Viac ako na pána Pravého striehnu na pána „Práve teraz". Muži sú na to, aby sa bolo s kým a na kom pobaviť, a rozhodne si ich netreba vešať na krk. Neustále žartíky však jedného dňa musia unaviť a Christina stretne na diskotéke sympatického Petra, ktorého nevie dostať z hlavy. Aby sa znovu stretli, vyberie sa aj s priateľkou na svatbu Petrovho brata. Výlet je však pohromou, ktorá vyvrcholí vo chvíli, keď dievčatá zistia, kto sa vlastne žení - a to ešte stále nie je všetkým trapasom koniec.

Jednoducho sexi Jednoducho sexi

O FILME:

Jednoducho sexi je mix dievčenskej roadmovie s groteskovým humorom a zápletkou, hľadaním dokonalého muža - teda rozhodne nejde o bežnú romantickú komédiu. Príbeh napísala scenáristka South Parku Nancy M. Pimentalová a istý čas sa potuloval v Hollywoode, kým nepadol do oka producentke Cathy Konradovej. „Bolo to skvelé čítanie...veľmi energické", spomína si Konradová. „Ženy, ktoré hovoria tak ako my všetky, správajú sa ako my, vyjadrujú city drsným, skutočným spôsobom."

Režisér Veľmi nebezpečných známostí Roger Kumble scenár čítal a okamžite chcel film režírovať. „Príbeh zobral žáner romantickej komédie a postavil ho na hlavu - a to je to, čo sa sa mi na filme páčilo."
Bolo výhodou, že sa projektu ujal muž - ďalšia perspektíva dotvorila a oživila materiál, s ktorým sme pracovali", hovorí Konradová. „Bolo skvelé mať niekoho ako Roger, ktorý hovoril: No dobre, keď myslíte, že to má byť takto, tak potom OK, ale muž by takto nerozmýšľal. - Týmto spôsobom rozprávanie získalo rovnováhu."

Úlohu Christiny Waltersovej mali obsadiť ako prvú. „Poslali sme scenár Cameron a potom nastala situácia typu „drž palce a vyčkaj", hovorí Konradová. „Len každá tretia generácia má herečku ako Cameron Diazová - krásnu a zároveň s komickým talentom", dodáva režisér, ktorý ju porovnáva s Carole Lombardovou a Goldie Hawnovou.

Pre úlohu Courtney, Christininej najlepšej priateľky „Cameron chcela niekoho, s kým by mala určité spojenie, akoby sa poznali od materskej školy, hovorí Konradová. „Keď prišla Christina Applegateová a s Cameron spolu čítali zo scenára, dobre sa bavili. Mohli ste vidieť, že to spojenie tam je."

Myslím, že zo ženských vzťahov môžeme získať všetko, čo potrebujeme", hovorí Christina Applegateová, „a presne na to som myslela, keď som čítala scenár. Len som sa naň pozrela a povedala si: Bože, veď toto som ja a všetky moje kamarátky. -Také je to reálne. A je skvelé, že Cameron a ja presne vieme, čo tá druhá cíti a hrá, a čo chce povedať - mohli sme za seba dokončovať vety."

Treťou herečkou je Selma Blairová v úlohe Jane Burnsovej. „Túto bolo dosť ťažko obsadiť, pretože - no, povedzme, veľa toho vo filme zažije", hovorí producentka. „Takže to musel byť niekto odvážny, kto sa nebojí čokoľvek vyskúšať. A Selma je nebojácna, a je skvelá."  Herečka k tomu dodáva: „Som naozaj šťastná, že som dostala takú zábavnú úlohu. Scenár sa mi veľmi páčil. Nesnaží sa nič ospravedlňovať, a myslím, že to je skvelé. Je trochu štipľavý, ale nechce nikoho uraziť. Je to jednoducho zábava."

Jednoducho sexi Jednoducho sexi

O TVORCOCH:

Roger Kumble (réžia)
V Los Angeles začínal ako autor divadelných hier. Stal sa známym vďaka adaptácii Laclosových Nebezpečných známostí situovanej do stredoškolského prostredia Veľmi nebezpečné známosti, ku ktorej si sám napísal scenár.

Nancy M. Pimentalová (scenár)
Študovala chemické inžinierstvo a klasické herectvo v Bostone. V marci 1998 sa stala autorkou scenárov  pre kultový seriál South Park.

Anthony B. Richmond (kamera)
Pracoval na filmoch Sympathy for the Devil, Don´t Look Now (Cena Britskej filmovej akadémie za najlepšiu kameru), Muž, ktorý spadol na Zem, Kids Are Alright, That´s Life!, Indian Runner, Candyman, Men of Honor, Pravá blondínka a i.

Cathy Konradová (produkcia)
Pracovala na filmoch Čo robiť v Denveri, keď človek nežije, Kids, Citizen Ruth,Vreskot 1-3, Tehotná v 13-tich, Kate&Leopold a i.

O HERCOCH:

Cameron Diazová
Narodila sa v roku 1972 v San Diegu ako dcéra kubánsko-amerického otca a anglo-germánsko-indiánskej matky. Samu seba opísala ako „dobrodružné, nezávislé a drsné dieťa". Vo veku 21 rokov sa vrátila do Kalifornie. Na svoje veľké počudovanie bez akýchkoľvek predchádzajúcich hereckých príležitostí získala úlohu vo filme Maska po boku Jima Carreyho. V nasledujúcich troch rokoch hrala v nízkorozpočtových nezávislých filmoch Last Supper, Feeling Minnesota, Hlava nad vodou. K mainstreamovému filmu sa vrátila úlohou vo filme Svatba môjho najlepšieho priateľa ako sokyňa hereckej veteránky Julie Robertsovej. Hviezdu z nej urobila v roku 1998 postava Mary v snímke Niečo na tej Mary je. Po Julii Robertsovej sa stala iba druhou herečkou, ktorá zinkasovala 20 mil. dolárov za film (Charlieho anjeli 2). Za úlohy vo filmoch Niečo na tej Mary je, Vanilkové nebo a V koži Johna Malkovicha získala tri nominácie na Zlatý glóbus. Filmy: Extra život, Strach a svrab v Las Vegas, Charlieho anjeli, Shrek (hlas princeznej Fiony), Gangs of New York a i.

Christina Applegateová
Dcéra hudobného producenta a herečky. Matka jej zabezpečila herecký debut v reklame ako päťmesačnej. Venuje sa jazzdance. Hrala v mnohých TV seriáloch, kým sa nestala známou úlohou Kelly v seriáli Ženatý so záväzkami. Za seriál Jesse získala nomináciu na Zlatý glóbus v kategórii najlepšia herečka v televíznej komédii/muzikáli. Filmy: Nehovorte mamičke, že opatrovateľka zomrela, Mafia, The Big Hit, Mars útočí a i.

Parker Poseyová
Od časopisu Time dostala prezývku Kráľovná nezávislých, pretože za posledných sedem rokov hrala asi v tridsiatich nezávislých filmoch. Pomenovali ju po modelke z 50-tych rokov Suzy Parkerovej. Filmy: The House of Yes, Dazed and Confused, Best in Show, Flirt, Sleep with Me, Party Girl, Basquiat, Láska cez internet, Vreskot 3 a i.

Selma Blairová
Pôvodne sa chcela venovať fotografovaniu, ale miesto toho vyštudovala herectvo na slávnej hereckej škole Stelly Adler. Ako mladé dievča chodila do hebrejskej školy a má aj hebrejské meno - Batšeba. Najznámejšie úlohy stvárnila vo Veľmi nebezpečných známostiach a v hite Pravá blondínka po boku Reese Withersoonovej. Filmy: Girl, Can´t Hardly Wait, Highway a i.

Thomas Jane
Hral najmä v televíznych a nezávislých filmoch, ale objavil sa aj vo vojnovej dráme Tenká červená čiara po boku Seana Penna a Woodyho Harrelsona. Kritika si ho všimla vo filme Hriešne noci. Filmy: Buffy, zabíjačka upírov, Last Time I Committed Suicide, Hriešne noci, Deep Blue Sea, Magnolia, Molly, Under Suspicion, Original Sin a i.





autor press kit 13.8.2002
  • DVD: Jednoducho sexi (30.07.2003 11:47:15)
  • Jednoducho sexi (23.08.2002 17:44:47)
  • Meno:
    ODOSLAŤ
    :)

    Žáner: Komédia/Romantický
    Minutáż˝: 84 min
    Krajina: USA
    Rok výroby: 2002
    Homepage www

    Premiéra:
    Premiéra SK:
    0 z 10
    0 z 10
    FILMOVÉ PREMIÉRY
    NAJČÍTANEŠIE
    |SMRŠŤ
    0
    hodnotenie 5/10
    |GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
    1
    hodnotenie 5/10
    |ZÓNA ZÁUJMU
    0
    hodnotenie 8/10
    |OPIČÍ ČLOVEK
    0
    hodnotenie 7/10
    |PRIŠLA V NOCI
    0
    hodnotenie 7/10
    |ROZTÁPANIE
    0
    hodnotenie 8/10
    |VYSVETLENIE NA VŠETKO
    1
    hodnotenie 7/10
    |SAMOTA
    0
    hodnotenie 7/10
    |KUNG FU PANDA 4
    1
    hodnotenie 6/10
    FILMOVÉ NOVINKY
    REBRÍČEK SK
    01 |
    návšt. 6379
    02 |
    návšt. 3868
    03 |
    návšt. 3865
    04 |
    návšt. 3518
    05 |
    návšt. 2098
    06 |
    návšt. 1798
    07 |
    návšt. 2057
    08 |
    návšt. 1557
    09 |
    návšt. 764
    10 |
    návšt. 551
    REBRÍČEK US
    01 |
    $80,0 mil.
    02 |
    $16,0 mil.
    03 |
    $11,0 mil.
    04 |
    $10,0 mil.
    05 |
    $3,3 mil.
    06 |
    $2,4 mil.
    07 |
    $2,2 mil.
    08 |
    $1,9 mil.
    09 |
    $1,5 mil.
    10 |
    $1,4 mil.
    SOCIÁLNE SIETE
    KOMENTÁRE
    Kinema.sk - filmy, seriály

    sector logo
    network
    ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.