TV TIPY 7.7. - 11.7. 2021

TV TIPY 7.7. - 11.7. 2021

článok



Streda, 7. júl

Infiltrátor (The Infiltrator, VB, 2016, Brad Furman), AMC, 20:05
Bryan Cranston nie je iba „Heisenberg“, podobná úloha chlapov pôsobiacich v drogovom priemysle mu ale vďaka Breaking Bad natrvalo prischla, zároveň mu však padne ako uliata. Tentokrát hrá úlohu federálneho agenta, ktorý sa odhodlá infiltrovať do nebezpečného drogového kartelu samotného Pabla Escobara. Postupne sa dostáva hlbšie a hlbšie do mašinérie kartelu a musí sa postarať aj o bezpečnosť kolegyne v podaní Diane Kruger. Jednou z tém filmu je aj rozpad rodiny.

Kráľovná Alžbeta (Elizabeth, VB, 1998, Shekhar Kapur), ČT 2, 20:00
Film, vďaka ktorému sa dostala Cate Blanchett do prvej hereckej ligy a zároveň za stvárnenie kráľovny Alžbety obdržala Zlatý glóbus, cenu BAFTA a nomináciu na Oscara. Anglicko sa počas jej vlády nachádza v patovej situácii, kedy je potrebné v krajine zachovať kresťanstvo, Alžbeta je ale protestantka. Navyše je Anglicko ohrozované aj okolitými štátmi a na pretras sa dostáva aj otázka manželstva z rozumu. Čakajú vás neprehľadné intrigy, krásne kostýmy a prvotriedni herci.

John Lennon: Gimme Some Truth (Veľká Británia, USA, 2000, Jonas Mekas, Andrew Solt), ČT art, 22:05
Výnimočný dokument pochádza z dielne legendárneho filmára Jonasa Mekasa, ktorý pre tento projekt spojil sily s Andrewom Soltom. Ten zascätil veľkú časť svojej kariéry práve réžii hudobných dokumentov. John Lennon: Gimme Some Truth nazerá do zákulisia príprav albumu Imagine Johna Lennona z roka 1971. Vďaka výnimočným záberom dávajú tvorcovia možnosť divákom nahliadnuť nielen za oponu hudobnej legendy, akým album nepochybne je, ale aj pod povrch samotného umelca, z ktorého sa po jeho predčasnej smrti stal akýsi mýtický tvor.

TV tipy 7.7. - 11.7. 2021


Štvrtok, 8. júl

Tri dni k slobode (2010, USA, Francúzsko, Paul Haggis), Filmbox, 20:00
Maželka Johna Brennena je náhle obvinená z vraždy a následne odsúdená na odpykanie si trestu do miestnej väznice. John pochopí, že cestou spravodlivosti už nič nedosiahne a rozhodne sa svoju manželku vyslobodiť. Tuctovo znejúci námet ukrýva v sebe veľa originálnych nápadov, vynikajúcu Haggisovu réžiu a ide o výnimku, potvrdzujúcu pravidlo, že remake nemôže prekonať originá. Tri dni k slobode s Russelom Croweom v hlavnej úlohe je však ešte lepším filmom, ako francúzsky originál z roku 2008.

Hanna (USA, Veľká Británia, Nemecko, 2011, Joe Wright), Dajto, 20:30 Hanna je príbehom dospievajúceho dievčaťa. Nie však obyčajného dospievania. Keďže ju vychováva otec, agent CIA, Hanna má výcvik ako elitní vojaci. Všetko smeruje k misii, na ktorú ju otec vyšle. Na tajnej ceste ju prenasledujú agenti vyslaní brutálnou špiónkou. Čím bližšie je ale Hanna k svojmu cieľu, tým viac vplyvom zistených okolností pochybuje o vlastnom živote. Snímka vyniká skvelým hereckým obsadením – rolu Hanny získala v čase nakrúcania ešte len 17-ročná Saoirse Ronan, jej otca stvárnil Eric Bana a špiónku zas Cate Blanchett. Hudbu zas v spolupráci s Tomom Rowlandsom dodalo legendárne elektronické zoskupenie The Chemical Brothers.

Stockholm (USA, 2018, Robert Budreau), JOJ Cinema, 20:15
Ak by ste chceli vedieť, kde má korene označenie štokholmský syndróm, ale radšej ako googlenie máte radi sledovanie filmov, neváhajte a pozrite si túto snímku nakrútenú podľa skutočného príbehu. V roku 1973 bola prepadnutá Švédska národná banka, lupič Lars ale využije aj rukojemníkov, aby dostal z väzenia svojho parťáka. Vyjednávanie však trvá dni a dni, nedobrovoľne sa tak medzi rukojemníkmi vytvárajú vzťahy. Jeden ale vzniká aj medzi samotným Larsom a vydatou úradničkou Biancou.

TV tipy 7.7. - 11.7. 2021


Piatok, 9. júl

Hra o jablko (1976, Československo, Věra Chytilová), CS Film, 18:00
Ďalší z tých „normálnejších“ filmov Věry Chytilovej rozpráva príbeh tridsiatnika doktora Johna a jeho večné spory s opačným pohlavým. To je preňho predovšetkým objektom jeho erotických chúťok, ale vek sa oklamať nedá a ženy v jeho okolí stále viac vyžadujú od mužov zodpovednosť. V hlavnej úlohe „hráča“ sa predstavil Jiří Menzel. Stane sa z jeho života nakoniec niečo viac ako hra? Snímka prekvapila odvážnymi scénami pôrodov a často sa do záberov zakotúľa ono symbolické jablko z názvu.

Zrodila sa Astrid (Unga Astrid, Švédsko, Dánsko, Nemecko, 2018, Pernille Fischer Christiansen), JOJ Cinema, 18:05

Snímka sa sústredí na detstvo a dospievanie jednej z celosvetovo najúspešnejších spisovateliek. Astrid Lindgrenovú poznajú čitatelia v mnohých krajinách sveta, postavy z jej pera sú súčasťou nejednej detskej knižnice – spomeňme napríklad Pippi, dlhú pančuchu či Emila z Lönnebergy. Koprodukčná dráma sa zameriava na šťastné aj náročné okamihy jej života – po nevydarenom vzťahu so starším kolegom totiž ostala slobodnou matkou a kvôli tomu bola nútená sa aj presťahovať.

Pokušenie (Chloe, USA, Kanada, Francúzsko, 2009, Atom Egoyan), Filmbox, 23:50
Atom Egoyan je kanadský režisér arménskeho pôvodu, ktorého by sme kľudne mohli označiť za miláčika svetových festivalov. Zarezonoval v Cannes, Benátkach, Toronte, San Sebastiane ale aj v Moskve a aj na Oscaroch. Pokušenie je dramatickým thrillerom, v ktorom si manželka Catherine najme mladú ženu, aby zviedla jej manžela. Chce sa totiž presvedčiť o jeho vernosti. Mladá žena, Chloe, však začína byť čoraz naliehavejšia a Catherine dochádza, že spojiť sa s ňou bola najväčšia chyba, akú v živote spravila.

TV tipy 7.7. - 11.7. 2021


Sobota, 10. júl

Pláž (The Beach, USA, 2000, Danny Boyle), Prima COOL, 22:15
Pláž bola netrpezlivo očakávaná z troch významných dôvodov. Išlo o nový film tvorcu Trainspottingu Dannyho Boylea, o prvý film Leonarda Di Capria pri vstupe do najvyššej ligy po Titanicu a v neposlednom rade o adaptáciu obľúbenej knižnej predlohy Alexa Garlanda. Výsledok nedostál prehnane vysoké očakávania, stále však ponúka tropickú atmosféru tajomného ostrova a solídne herecké výkony. Tie vyvažujú napríklad aj nie príliš vyvážené tempo rozprávania.

Juno (USA, 2007, Jason Reitman), ČT art, 22:55
Pravdepodobne nikto pred premiérou netušil, o aký výrazný film pôjde. Úplne nenápadný, no o to dôraznejší je Juno nielen medzi tínedžerskými komédiami ale aj celkovo medzi vtedajšou americkou produkciou. Diablo Cody dokázala v scenári o tehotenstve 16-ročnej Juno zhmotniť všetky pozitívne aj negatívne aspekty dospievania a dokázala presne zachytiť moment, kedy sa z nedbanlivého dievčaťa stáva zodpovedná pubertiačka. To všetko v prítomnosti jedinečných postáv a skvelých hereckých výkonov. V neposlednom rade úraduje aj skvelé pôsobenie predstaviteľov hlavných rolí Elliota Pagea a Michaela Ceru.

Doctor Strange (USA, 2016, Scott Derickson), JOJ, 20:35

Svetoznámy neurochirurg Stephen Strange ostáva po autonehode práceneschopný. Nemôže totiž ďalej používať svoje ruky, ktoré mu vyniesli všetku slávu. Keď nič z tradičnej medicíny nepomáha, vyberie sa Dr. Strange na mystické miesto Kamar-Taj, kde ho vyučuje Prastará. V prvom bode však musí spoznať svoje ja. Rýchlo ale zistí, že Kamar-Taj nie je len zdravotným centrom ale aj miestom, kde sa bojuje proti temným silám. Po úspešnom učení je Dr. Strange silnejší ako kedy predtým, navyše má oveľa viac schopností. Teraz si však musí vybrať, či sa vráti do svojho starého života alebo sa stane superhrdinom.

TV tipy 7.7. - 11.7. 2021


Nedeľa, 11. júl

Medená veža (Československo, 1970, Martin Hollý), Jednotka, 16:30
Traja horskí nosiči sú už dlhé roky nerozluční priatelia, príchod manželky jedného z nich na vysokohorskú chatu však prinesie medzi nich napätie. Melodramatický príbeh režisér Martin Hollý obohacuje o nádherné zábery tatranskej prírody a vytvoril tak jeden z najlepších komerčnejšie ladených slovenských našej histórie. V hlavných úlohách sa predstavili Štefan Kvietik, Ivan Mistrík a Ivan Rajniak, ženský element zastupuje Emília Vášáryová. Dole pod horami sa predstavia Michal Dočolomanský a Vlado Müller.

Čas pomsty (Welcome to the Punch, 2013, VB, USA, Eran Creevy), JOJ, 23:15
Neprávom prehliadaný britský akčný thriller s Jamesom McAvoyom a Markom Strongom v hlavných úlohách detektíva a bývalého zločinca. Scenár Času pomsty sa nakoniec ukazuje byť o niečo komplikovanejším, ako sa zdá na prvý pohľad a nie je tak iba tupým akčným béčkom. Režisér v prvom rade ponúka drsnú chlapskú akciu, nasnímanú pred pozadím modernej londýnskej panorámy, a dá spomenúť napríklad aj na starého dobrého Drsného Harryho (Callahana).

Druhá alebo prvá (Stepmom, USA, 1998, Chris Columbus), Doma, 20:30
Chris Columbus natočil okrem obľúbených rodinných klasík aj zaujímavú drámu o veľmi nezvyčajnej rodine. Jej príbeh sa začína civilizovaným rozvodom Lukea a Jackie. Navždy ich ale spájajú stále veľmi malé deti. Luke si po čase nájde priateľku, ktorá sa tak automaticky stáva deťom macochou. A presne tak ju aj vnímajú – ako ženu, ktorá odohnala otca od mamy. Tak to ale nie je, a Isabel si musí s deťmi pomaly a veľmi opatrne budovať k deťom vrúcny vzťah. Situáciu jej ale skomplikuje náhle ochorenie Lukea, ktoré ju prinúti urýchliť prehlbovanie vzťahov k deťom.

TV tipy 7.7. - 11.7. 2021


autor Tatiana Rusnáková 7.7.2021
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.