PRVÁ PÄŤKA USA A VEĽKÝ NÁVRAT PIATKA TRINÁSTEHO

PRVÁ PÄŤKA USA A VEĽKÝ NÁVRAT PIATKA TRINÁSTEHO

článok



Víkend štartoval v piatok trinásteho, čo bol ten najideálnejší termín pre nasadenie rovnomenného hororu. Nasledovala Valentínska sobota, ktorá dopriala minulotýždňovej novinke Nie je z teba až tak paf a naopak nedopriala romantickej novinke Confessions of a Shopaholic. Predĺžený víkend s voľným pondelkom už vôbec neprial trileru The International s Clive Owenom a Naomi Watts.

TOP 13.2. - 16.2. 2009
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Friday the 13th Warner Bros. (New Line) 1. týždeň    45,2 mil    45,2 mil
2.

He's Just Not That Into You

Warner Bros. (New Line) 2. týždeň    23,3 mil    58,8 mil
3. Taken Fox 3. týždeň    22,2 mil    80,8 mil
4. Coraline Focus Features 2. týždeň    19,1 mil    39,3 mil
5. Confessions of a Shopaholic Buena Vista 1. týždeň

   17,3 mil

   17,3 mil
6. Paul Blart: Mall Cop Sony 5. týždeň    13,8 mil  112,6 mil
7. The Pink Panther 2 Sony 2. týždeň    10,8 mil

   24,1 mil

8.

The International

Sony

1. týždeň

   10,7 mil

   10,7 mil
9. Slumdog Millionaire

Fox Searchlight

14. týždeň

     8,7 mil

   88,1 mil
10. Push Summit Entertainment 2. týždeň      7,9 mil    20,3 mil

Prvá päťka USA a veľký návrat Piatka trinásteho Prvá päťka USA a veľký návrat Piatka trinásteho Prvá päťka USA a veľký návrat Piatka trinásteho

Friday the 13th (Piatok trinásteho)
Clay hľadá svoju stratenú sestru v desivých lesoch Crystal Lake. Polícia aj miestny občania ju varovali, aby sa od Crystal Lake držala ďalej. Ale Clay nie je jediná. Skupina univerzitných študentov si prišla do lesov užiť divoký víkend. Ale tam uprostred mechom pokrytých stromov trpezlivo a ticho čaká na tú pravú chvíľu - On. Jason Voorhees ozbrojený ostrou mačetou neváha ukázať, prečo sa obyvatelia vyhýbajú lesom už niekoľko rokov.

Réžia: Marcus Nispel
Hrajú: Jared Padalecki, Daneielle Panabaker, Aaron Yoo, Amanda Righetti
Premiéra na Slovensku: 23. 4. 2009

Jasona sme zažili v najrôznejších situáciách. Ale ešte nie pod producentským vedením Michaela Baya a v réžii Marcusa Nispela, ktorý s Bayom už realizoval horor Texaský masaker motorovou pílou. Tak sa títo dvaja páni pustili do ikony hororu a Jason Voorhees mohol znovu zaťať svoju mačetu. Predĺžený víkend v podobe zárobku 45,2 miliónov dolárov pre Piatok trinásteho je druhým najväčším otváracím President´s Day víkendom v histórii. Viac už zarobil len Nicolas Cage ako Ghost Rider pred dvomi rokmi - 52 miliónov. V roku 2004 zarobila romantická komédia 50x a stále po prvý raz 45,1 milióna dolárov. Originálny horor Piatok trinásteho začal svoju cestu v roku 1980 a bolo nakrútených 11 filmov. Najnovší Piatok trinásteho mal rozpočet 19 miliónov dolárov a už teraz v zárobku prekonal spomínaný prvý z roku 1980, ktorý celkovo zarobil 39,7 milióna dolárov. Najziskovejším zo série je Freddy vs. Jason so zárobkom 82,6 miliónov dolárov.

Michael Bay už má v pláne zreinkarnovať aj Nočnú moru z Elm Street. Tá by sa mala v kinách objaviť v roku 2010.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 28%, imdb.com – 6,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA a veľký návrat Piatka trinásteho Prvá päťka USA a veľký návrat Piatka trinásteho Prvá päťka USA a veľký návrat Piatka trinásteho

He's Just Not That Into You (Nie je z teba až tak paf)
Niekoľko nezadaných dvadsať- až tridsiatnikov z Baltimore rieši problémy s láskou a snaží sa pochopiť jasné, aj nie celkom čitateľné ľudské správanie v tejto oblasti. Brodia sa všetkými podobami vzťahov - cez plytčiny randenia až po temné vody manželstva. Snažia sa pochopiť signály opačného pohlavia a tajne dúfajú, že práve oni budú výnimkou z „bezvýnimkového“ pravidla. Gigi iba chce, aby chlap, ktorý sľúbil, že zavolá, naozaj zavolal. Ale Alex jej radí, aby radšej pri tom telefóne nevysedávala. Beth rozmýšľa, či by nemala posunúť niekam ďalej svoju dlhoročnú oddanú samotu vo vzťahu s Neilom, ktorý však na vzťahu bez záväzkov nevidí nič zlé. Janine si nie je istá, či môže veriť svojmu manželovi Benovi, ktorý si sám nemôže celkom veriť vo vzťahu k Anne. Anna sa nemôže rozhodnúť medzi sexi ženatým chlapíkom a Conorom, spoľahlivým parťákom bez akéhokoľvek sexapílu. Conor sa nemôže zmieriť s tým, že Annu nemôže mať. A Mary, ktorá je obklopená davom oddaných a milujúcich mužov, sa snaží medzi nimi nájsť heterosexuála...

Réžia: Ken Kwapis
Hrajú: Jennifer Aniston, Ben Affleck, Scarlett Johansson, Drew Barrymore, Ginnifer Goodwin, Justin Long, Jennifer Connely, Bradley Cooper, Kevin Connolly

O priečku nižšie klesla romantická komédia Nie je z teba až tak paf. Držala sa dobre počas Valentínskeho víkendu a oproti minulému víkendu klesla len o 15% (predĺžený víkend) na 23,3 milióna dolárov. Priebežný zárobok po jedenástich dňoch je 58,8 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 42%, imdb.com – 6,6/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka
 

Prvá päťka USA a veľký návrat Piatka trinásteho Prvá päťka USA a veľký návrat Piatka trinásteho Prvá päťka USA a veľký návrat Piatka trinásteho

Taken (96 hodín)
Bývalý špión Bryan dovolí svojej sedemnásťročnej dcére Kim výlet do Paríža iba pod podmienkou, že sa mu bude pravidelne hlásiť. Pri jednom takom telefonáte sa ale stáva svedkom jej únosu. Nečaká na nič a vezme spravodlivosť do svojich rúk.

Réžia: Pierre Morel
Hrajú: Liam Neeson, Maggie Grace, Katie Cassidy, Famke Janssen
Premiéra na Slovensku: 4. 12. 2008

Výborne sa darí trileru Taken, ktorý nedal šancu zabodovať novinke The International. Pátrajúci Liam Neeson zaznamenal dokonca 8 percentný nárast oproti minulému víkendu, na 22,2 milióna dolárov v treťom víkende. Zatiaľ sa celkový zárobok filmu zastavil na 80,8 milióna dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 55%, imdb.com – 8,0/10, yahoo.com – A-, boxofficemojo.com – B+

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

             

Coraline
Coraline Jones je 11 ročné dievča. Je divoká, zvedavá, a je dobrodružný typ. Spolu s rodičmi sa práve presťahovali do nového mesta. Chýbajú jej priatelia a rodičia sa viac venujú práci ako jej a tak Coraline skúša nájsť nejaké vzrušenie v novom prostredí. Po preskúmaní celého okolia nachádza tajné dvere priamo vo svojej izbe. Cez hrôzostrašný a úzky priechod objavuje Coraline alternatívnou verziou jej života a existencie. Na povrchu je táto paralelná realita  podobná jej skutočnému životu... ale omnoho lepšiemu. Dospelí sú omnoho milší a majú na ňu čas. Už si začína myslieť, že tento druhý svet by mohlo byť to pravé miesto, kam patrí. Ale opak je pravdou a Corlaine musí vynaložiť veľkú silu a statočnosť, aby sa dostala späť domov, do skutočného sveta.
 
Réžia: Henry Selick, Mike Cachuela
Hrajú: Dakota Fanning, Teri Hatcher, Dawn French, Jennifer Saunders

Aj keď to tak minulý víkend nevyzeralo, Coraline sa drží v rebríčku. Jej zárobok stúpol vďaka predĺženému víkendu o 13,4 percenta, na 19,1 milióna dolárov. Klasický stop-motion film Coraline by nemal mať problém zarobiť 75 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 88%, imdb.com – 8,5/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – A-

Trailer
Oficiálna stránka

            

Confessions of a Shopaholic
Rebecca Bloomwood žije obklopená luxusom a štýlom súčasného New Yorku. Je to dievča, ktoré sa baví a a naozaj vie dobre nakúpiť. Možno až príliš dobre. Sníva o tom, že bude pracovať v redakcii jej obľúbeného módneho časopisu, ale stále sa nevie dostatočne presadiť.  Až do chvíle, keď iróniou osudu získa miesto fejtonistky vo finančnom magazíne rovnakého vydavateľstva. Zatiaľ, čo sa jej sny začínajú postupne napĺňať musí sa Rebecca zo všetkých síl snažiť, aby ju jej minulosť nepripravila o budúcnosť.

Réžia: P.J. Hogan
Hrajú: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow

Počas víkendu od piatka do nedele by novinke Confessions of a Shopaholic patrilo štvrté miesto v rebríčku. Predĺžený víkend bol však zhovievavejší ku Coraline a tak je komédia s Isla Fisher na piatom mieste so zárobkom 17,3 milióna dolárov. Film podľa rovnomenného bestselleru sa premietal v 2.507 kinách a získal najhoršie recenzie tento víkend. A keďže viac ako dve tretiny návštevníkov boli ženy, čaká Spoveď shopaholičky krátky pobyt medzi elitnou desiatkou. A nezaváži ani meno producenta Jerry Bruckheimera.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 20%, imdb.com – 5,8/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Paul Blart: Mall Cop je prvým filmom s premiérou v roku 2009, ktorý prekročil 100 miliónovú hranicu. Slabý marketing a vlažné prijatie od kritikov sa odzrkadlilo na trilery The International. 50 miliónový film premietalo 2.364 kín. Zárobok z predĺženého víkendu len o málo prekročil 10 miliónov.

Prvých 12 filmov v tabuľke zarobilo počas víkendu od piatka do nedele 163,1 miliónov dolárov, čo je najvyšší februárový zárobok v histórii.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

  15.2.- 17.2. 2008

Jumper 27,3 mil
  16.2.- 18.2. 2007 Ghost Rider 45,3 mil
  17.2.- 19.2. 2006

Eight Below

20,1 mil


Nový víkend bude skúpi na novinky. Voľná cesta sa tak otvára Tylerovi Perrymu, ktorého černošské komédie i drámy majú za veľkou mlákou veľký úspech. Tyler Perry's Madea Goes to Jail bude mať k dispozícii viac ako 2.000 kín. 1.800 kín bude premietať komédiu Fired Up o dvoch populárnych chlapcoch na strednej škole, ktorí sa rozhodnú zorganizovať tábor pre futbalové roztlieskavačky.


autor Matej Oravec 17.2.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.