ČO TAKTO BLU-RAY?

ČO TAKTO BLU-RAY?

článok



Po definitívnom presadení formátu Blu-ray na trhu s nosičmi novej generácie budeme môcť pravdepodobne sledovať meniacu sa cenovú politiku. Na našom trhu sa momentálne pohybuje cena filmu na Blu-ray nosiči v priemere okolo 1000 korún. V susednej Českej republike sa pritom postupný proces stlačovania cien má začať už čoskoro. Dokonca tam nedávno založili Blu-ray Fórum.cz.

Podľa serveru cdr.cz začína tlačiť na cenu titulov najmä spoločnosť Bonton. Tá by údajne už na jeseň chcela predávať tituly za 699 českých korún (v prepočte cca. 900 slovenských), ešte neskôr za 599 (cca. 780). Podľa informácií menovaného servera sú zakladajúcimi členmi Fóra Samsung a Sony spolu s BrickBox Multimedia, no záujem o členstvo vraj prejavili firmy GaSys, Bontonfilm a Bontonland, Diskus, Forum Home Entertainment a Magic Box.

Otázka je, nakoľko sa na koniec podarí stlačiť predajnú cenu na našom trhu. Otázka do diskusie teda znie: za akých cenových podmienok je pre vás kúpa originálnych Blu-ray diskov prijateľná?

Nižšie vám ponúkame prehľad zaujímavých titulov, ktoré sa doposiaľ objavili u nás v predaji.  

Čo takto Blu-ray? Čo takto Blu-ray? Čo takto Blu-ray?

CASINO ROYALE  (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 997,- SKK

Dvadsiata-prvá bondovka s novým hercom (Daniel Craig) a umiernenejšími a realistickejšími scénami. Príbeh sa točí okolo Casina Royale – najvyhlásenejšieho gamblerského „doupě“ vo francúzskej Riviére, kam sa vydal ruský zlák Le Chiffre, za účelom 50 miliónovej výhry. Na to sa musí agent 007 samozrejme pozrieť... Réžia Martin Campbell (Vertical Limit, Legenda o Zorrovi). (recenzia filmu)


SPIDER-MAN TRILOGY (4 BRD)  (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 2.997,- SKK

Kompletná trilógia Spider-Mana dostupná v jedinej kolekcii... Neexistuje asi vhodnejší kandidát na post spravodlivého, nepromožiteľného hrdinu, ako outsider Peter Parker (Tobey Maguire), dobrý a vzorný študent strednej školy, z ktorého si skoro všetci spolužiaci robia srandu a podobne ako Forrestovi Gumpovi mu dokážu znepríjemniť aj banálne cestovanie v školskom autobuse. Jediný, kto sa ho zastáva je krásna Mary Jane (Kirsten Dunst), ktorú Peter pozná a miluje už od detstva, keďže býva hneď vedľa domu jeho náhradných rodičov strýka Bena a tety May. Ona samozrejme chodí s bohatými, vyšportovanými krásavcami a Petra berie ako nešikovného kamaráta. Jedného dňa sa ale všetko zmení... (recenzie filmov)


IDENTITA  (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 997,- SKK

Mysteriózny horor je určený pre tých, ktorí majú radi záhady. Tentoraz ide o záhadu tajuplného motela. Desať cudzincov nájde počas hroznej búrky úkryt v moteli. Radosť však čoskoro vystrieda strach. Je totiž medzi nimi vrah a postupne začínajú jeden po druhom zomierať. Začína byť jasné, že desať ľudí nepriviedla do motela náhoda, ale nejaká sila mimo našu predstavivosť... (recenzia filmu)

Čo takto Blu-ray? Čo takto Blu-ray? Čo takto Blu-ray?

ČIERNY JASTRAB ZOSTRELENÝ  (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 997,- SKK

Nie je to tak dávno, čo v roku 1993, Somálsko zmietané vojnou decimoval hladomor a diktátorská vláda Hameda Farrah Aidida, ktorá nastolila korupciu a pripustila boj zúrivých gangov o zahraničnú potravinovú pomoc. V hlavnom meste Mogadishe vládne strach a nepredstaviteľný chaos. (recenzia filmu)


VEĽKÁ RYBA  (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 997,- SKK

Edward Bloom (Albert Finney) bol odjakživa vášnivým rozprávačom neuveriteľných historiek zo svojej mladosti (EWAN McGREGOR), keď ho jeho záľuba v cestovaní zaviedla na úžasnú výpravu okolo sveta. V jeho mýtických dobrodružstvách nechýbajú obri, vlkolaci, spievajúce siamské dvojčatá ani čarodejnica so skleneným okom, ktorá dokáže nazrieť do budúcnosti. So svojimi fantastickými historkami sa Bloomovi darí okúzliť každého okrem jeho syna Willa (Billy Crudup). Keď potom Edward ochorie, jeho žena Sandra (Jessica Lange) sa pokúsi Willa prinútiť, aby k svojmu otcovi znovu našiel cestu. Will sa musí pokúsiť oddeliť pravdu od fikcie a naučiť sa s heroickými činmi i veľkými prehrami svojho otca žiť. (recenzia filmu)


MONTHY PYTHON – ŽIVOT BRIANA  (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 997,- SKK

Majstrovská satira na organizované náboženstvo a radikálne politické ideológie, biblická fraška o nedobrovoľnom Mesiášovi Brianovi, ktorý je omylom považovaný za Spasiteľa a skončí na mučeníckom kríži, je najčistejšou esenciou humoru slávnej britskej komediálnej skupiny Monty Python. S entuziazmom, chuťou a radosťou vytvorené excentrické dielo, postavené hlavne na parafrázovaní bájoslovných mýtov, karikovaní spoločenských tradícií a na parodickom výklade dejín s množstvom skvelých gagov, načrtáva absurdne vernú a drzú paralelu k Ježišovmu osudu.

Čo takto Blu-ray? Čo takto Blu-ray? Čo takto Blu-ray?

NA DOTYK  (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 997,- SKK

Ak veríte na lásku na prvý pohľad, nikdy sa neprestanete pozerať... Film Na dotyk je sarkastickým pohľadom na súčasné citové vzťahy, rozpráva príbeh štyroch obyvateľov Londýna, ktorých osudy sa pretnú v nemilosrdnej medziľudskej hre plnej náhodných stretnutí, spaľujúcej príťažlivosti a bezstarostných zrád. (recenzia filmu)


GATTACA  (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 997,- SKK

Vincent je jeden z posledných ľudí, ktorý sa narodil z lásky svojich rodičov, a teda mimo dohľadu genetických inžinierov. Nedokonalý Vincent je "odsúdený" k práci upratovača vo veľkom centre pre pestovanie dokonalých ľudí Gattaca, aj keď sám veľmi túži stať sa kozmickým navigátorom. Nakoniec volí cestu podvodu.


HELLBOY  (UVAŽUJEM O KÚPE)  cena: 997,- SKK

Výplod mystického experimentu – Satanové dieťa Hellboy- na konci vojny sa dostane do USA. Tajné služby prevrátia Hellboyiov osud a zmenia jeho životné poslanie zo zla na dobro. Ako dospelý sa stane tajným agentom pre paranormálne javy. Pri jednej z akcii sa dostane do kontaktu so svojim pôvodným prostredím a prebudí sa v ňom démon zla... (recenzia filmu)

PRIPRAVOVANÉ BLU-RAY TITULY
č. Názov filmu Hodnotenie filmu na Kineme Dabing (ČR)

  Titulky    (ČR)

V predaji od
1. Hostel II         0/10 x   x 1.5. 2008 
2.

Resident Evil: Zánik

        5/10 x   x  16.5. 2008
3. Alvin a Chipmunkovia         4/10 x   x jún 2008  
4. Votrelci vs. Predátor 2         4/10   x  jún 2008   
5. Hitman         5/10 x

  x

 jún 2008   
6. 28 týždňov potom x   x  jún 2008  
7. 27 šiat         6/10 x   x

 júl 2008   

8.

Jumper

        4/10

x

  x

 júl 2008   
9. Cesta bojovníka

        5/10

x

  x

júl 2008  
10. Ja, Robot         8/10 x   x  júl 2008   

 


autor redakcia 14.5.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.