Film Špina Terezy Nvotovej mieri do Rotterdamu

Dlhometrážny hraný film Špina réžisérky Terezy Nvotovej podľa scenára Barbory Námerovej bude mať prieméru na Medzinárodnom filmovom festivale v

pridal PR 7.1.2017 o 15:35

Film Špina Terezy Nvotovej mieri do Rotterdamu


Dlhometrážny hraný film Špina réžisérky Terezy Nvotovej podľa scenára Barbory Námerovej bude mať prieméru na Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame v sekcii Bright Future.

Film Špina je intímnou drámou o tom ako vyhrať boj so svojou hanbou a strachom a je rozprávaný z pohľadu dospievajúcej Leny – teenagerky. Film Špina otvára priestor najmä mladým umelcom a autorom (scenáristka Barbora Námerová, režisérka Tereza  Nvotová, herečky Dominika Morávková a Anna Rakovská), čím prispieva k formovaniu novej generácie v slovenskej kinematografii.

Film sa nakrúcal v Bratislave a Pezinku. V hlavných úlohách sa predstavia Dominika Morávková, Anna Rakovská, Anna Šišková, Partik Holubář a Robo Jakab.

Sekcia Bright Future predstavuje mladé talenty s jedinečným  štýlom  a  víziami,  ktoré obohacujú filmové prostredie s odvážnymi filmami. Práve v tejto sekcii sa predstavujú najmä debuty.

O režisérke

Tereza Nvotová vyrastala v Bratislave a momentálne žije v Prahe. Ako dvadsať ročná sa predstavila kontroverznýcm celovečerným dokumentom "Ježiš je normálny!". Študovala na FAMU v Prahe, kde získala bakalársky titul na katedre dokumentárnej tvorby a momentálne dokončuje štúdium na katedre hranej réžie. Je režisérkou niekoľkých dokumentárnych filmov pre ČT, RTVS a HBO. Venuje sa aj herectvu, hrala hlavné postavy v niekoľkých celovečerných filmoch (Malé oslavy, Tango s komármi, 10 pravidiel ako zbaliť dievča a i.). Dlhometrážny film Špina je jej hraným debutom.

Filmografia Terezy Nvotovej

2017 Mečiar (dokumentárny film, pripravuje sa)

2013 Discoland (krátky hraný film)

2012 Jeden rok s Fulbrightom (cyklus TV dokumentov)

2010 Hráči (krátky hraný film)

2009 Artificial Insight (krátky  dokumentárny  film)

2009 Ježiš je normálny! (celovečerný dokumentárny film)




ELVIS
[RECENZIA ]
FRAGILE MEMORY
[RECENZIA ]
ÚSMEV, PROSÍM!
[RECENZIA ]
TRALALA
[RECENZIA ]
BUZZ LIGHTYEAR
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 15302
02 |
návšt. 7594
03 |
návšt. 6500
04 |
návšt. 1907
05 |
návšt. 1524
06 |
návšt. 997
07 |
návšt. 907
08 |
návšt. 748
09 |
návšt. 423
10 |
návšt. 769
REBRÍČEK US
01 |
$145,1 mil.
02 |
$51,9 mil.
03 |
$5,2 mil.
04 |
$2,5 mil.
05 |
$2,5 mil.
06 |
$1,8 mil.
07 |
$1,3 mil.
08 |
$0,833 mil.
09 |
$0,751 mil.
10 |
$0,620 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2022 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk