Historický koncet The Beatles zachytený na novom albume

Nanovo zremixovaná a zmastrovaná nahrávka troch koncertov z amfiteátru Hollywood Bowl skupiny The Beatles bude k dispozícií na novom albume

pridal PR 22.7.2016 o 15:33

Historický koncet The Beatles zachytený na novom albume


Nanovo zremixovaná a zmastrovaná nahrávka troch koncertov z amfiteátru Hollywood Bowl skupiny The Beatles bude k dispozícií na novom albume k filmu o tejto kapele v réžii Rona Howarda - THE BEATLES: EIGHT  DAYS A WEEK - THE TOURING YEARS.

AppleCorps Ltd. a Universal Music Group s potešením ohlasujú globálne vydanie albumu The Beatles: Live At The Hollywood Bowl, ktorý zachytáva radostnú atmosféru z troch vypredaných koncertov skupiny The Beatles na amfiteátri Hollywood Bowl v Los Angeles v rokoch 1964 a 1965. Album vychádza v súvislosti s dlho uvedením očakávaného dokumentárneho filmu s názvom The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years, v réžii oscarového režiséra Rona Howarda.

Album The Beatles: Live At The Hollywood Bowl bude vydaný celosvetovo na CD, dostupný na internete na stiahnutie a od 9. septembra aj na streamovanie. 18. novembra bude nasledovať 180-gramová platňa (vinyl LP). Album obsahuje 24-stranový booklet spolu s esejou od hudobného reportéra Davida Fricka. Na obale je umiestnená slnečná fotografia urobená 22. augusta 1964 tour manažérom skupiny The Beatles pre Ameriku, Bobom Bonisom. Fotografia zobrazuje Johna, Paula, Georgea a Ringa pred odletom ich súkromného lietadla z letiska Seattle Tacoma Airport do Vancouveru na ich prvý koncert v Kanade.

KINEMAVIDEO3962.

Zaznamenávanie koncertov na  amfiteátri Hollywood Bowl vôbec nebolo ľahké,“ píše producent Sir George Martin vo svojich poznámkach k live albumu The Beatles At The Hollywood Bowl z roku 1977.

Chaos, až skoro panika, ktorá zúrila, bola neuveriteľná, pokiaľ ste ju nezažili na vlastnej koži,. Bolo možné nahrať iba tri skladby, The Beatles nemali žiadne odposluchy, takže vôbec nemohli počuť, čo spievajú. A neustále jačanie zo 17 000 mladých a zdravých hrdiel by dokázalo prekričať aj lietadlo.“ 

Zatiaľ čo The Beatles:Live At The Hollywood Bowl už vyšiel v roku 1977, teraz nás čaká úplne nové vydanie, nahrávané priamo z originálnych trojstopových pások z koncertu. Na zachytenie vzrušenia zo šou a zároveň zvuku kapely v tej najlepšej čistote a kvalite, aká je dnes možná, hudobný producent Giles Martin ocenený cenou GRAMMY a zvukový inžinier a taktiež držiteľ GRAMMY Sam Okell profesionálne zremixovali a zmastrovali nahrávky v štúdiu Abbey Road, vrátane trinástich skladieb z originálneho albumu produkovaného Gilesovým otcom. Pridali aj dovtedy nevydané nahrávky z pamätných koncertov.

Pred pár rokmi mi volali z Capitol Studios s tým, že vo svojom archíve objavili tri pásky s nahrávkami z Hollywood Bowl," vraví Giles Martin. „Preniesli sme ich a všimli sme si zlepšenie oproti páskam, ktoré máme v londýnskom archíve. Popri tomto som nejaký čas taktiež pracoval s tímom vedeným technickým inžinierom Jamesom Clarkeom zaoberajúcim sa technológiou demixingu, teda odstraňovaním a oddeľovaním zvukov zo zvukovej stopy. Na opätovnom mixe pások z Hollywood Bowl som potom začal pracovať so Samom Okellom. Od čias môjho otca sa technológia posunula veľmi dopredu. S čistejším zvukom prichádza naliehavosť a telesné vzrušenie, ktoré cítiť z nahrávky ako nikdy predtým. To, čo môžeme počuť, je surová energia štyroch mladých hudobníkov, ktorých dav naozaj miluje. Toto je najbližšie, ako sa viete dostať ku koncertu na Hollywood Bowl na vrchole beatlemánie. Dúfame, že si užijete šou!“

Film Rona Howarda The Beatles: Eigh Days a Week - The Touring Years obsahuje mnohé vzácne a nezverejnené materiály. Film rozpráva o prvých rokoch kariéry The Beatles (1962-1966) - o dobe, kedy chodili na tours a mali medzinárodný úspech. Film je produkovaný za plnej spolupráce Paula McCartneyho, Ringa Starra, Yoko Ono Lennonovej a Olivie Harrison. The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years sa dotýka koncertov v Hollywood Bowl a zahŕňa nahrávku pesničky „Boys“ nachádzajúcu sa na The Beatles: Live At The Hollywood Bowl.

Za produkciou stoja cenou GRAMMY ocenený Nigel Sinclair zo spoločnosti White Horse, Scott Pascucci a Oscarom a Emmy ocenený Brian Grazer zo spoločnosti Imagine Entertainment spolu s Ronom Howardom. Ako výkonní producenti sú zastúpení Jeff Jones z Apple Corps Ltd. a Jonathan Clyde, spolu s Michaelom Rosenbergom z Imagine a Guyom Eastom s Nicholasom Ferrallom z White Horse.

Po svetovej premiére v Londýne, ktorá sa  uskutoční 15. septembra, bude film uvedený 15. septembra ja na Slovensku a v Českej republike.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.