DVD TIPY POD VIANOČNÝ STROMČEK

DVD TIPY POD VIANOČNÝ STROMČEK

článok



V dnešnom prehľade sa nachádza 9 noviniek na lisovaných nosičoch a tiež trojica kolekcií. Ponukou sa môžete pokojne inšpirovať pri nákupe filmových vianočných darčekov. Nech sa páči.   

DVD tipy pod vianočný stromček DVD tipy pod vianočný stromček DVD tipy pod vianočný stromček

POČIATOK (2 DVD)
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je skúsený zlodej, absolútne najlepší v nebezpečnom umení extrakcie: cenné tajomstvá kradne z hĺbky podvedomia počas snenia, kedy je myseľ najzraniteľnejšia. Cobbova nezvyčajná schopnosť z neho v novom svete korporátnej špionáže urobila vyhľadávaného hráča, no zároveň aj medzinárodného utečenca, ktorý stratil všetko, čo kedy miloval. Teraz Cobb dostal šancu na vykúpenie. Táto posledná zákazka mu môže vrátiť jeho život, no len za podmienky, ak dokáže zrealizovať nemožné – začiatok. Namiesto dokonalej krádeže Cobb so svojim tímom špecialistov musia urobiť presný opak; ich úlohou nie je myšlienku ukradnúť, ale zasadiť ju. Ak by uspeli, mohol by to byť dokonalý zločin. Ani tá najlepšia príprava dokonalého plánu či expertízy ich však nemôže pripraviť na nebezpečného nepriateľa, ktorý akoby predvídal každý ich krok. Nepriateľa, ktorého by mohol vidieť prichádzať len Cobb.

POUTA
Antonín, príslušník tajnej polície má v sebe obrovský nezacielený hnev a všetko dookola – práca aj rodinný život – ho ubíja a nudí. Upne sa na Kláru, preňho nedosiahnuteľné dievča. Nevie, čo od nej chce, ale chce to veľmi. Nie je v tom láska, ani iný druh čistej vášne – iba spaľujúca túžba po ilúzii úteku z klietky nudného života bez zmyslu. Antonínova nezmyselná snaha získať Kláru pre seba ho obracia aj proti vlastným ľudom a systému. Pokiaľ ale Antonín porušuje pravidla organizácie, ktorej slúži, nie je to gesto občianske, alebo dokonca politické – je to vzbura čisto osobná a zbesilá. Antonínova skaza v sebe však možno nesie i akúsi prchavú nádej.

EXPENDABLES (2 DVD)
Sylvester Stallone ako Barney Ross je mužom bez strachu a emócií, prirodzený vodca, hlava skupiny a hlavný stratég. Jeho tím tvoria Lee Christmas (Jason Statham), bývalý letec a odborník na nože, Yin Yang (Jet Li), špecialista na boj zblízka, Hale Caesar (Terry Crews), ktorého doménou sú zbrane s dlhou hlavňou, Toll Road (Randy Couture), skúsený expert na demolácie, ktorý je považovaný za mozog skupiny a Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), vojnový veterán a vynikajúci ostreľovač. Príbeh začína vo chvíli, keď skupina ostrých chlapov dorazí na miesto určenia, ostrov Vilena, a postupne zisťuje, že misia, ktorej cieľom je zlikvidovať nebezpečného diktátora, rozhodne nebude taká jednoduchá, ako sa spočiatku zdalo. Okolo nich sa sťahuje nebezpečná sieť zákerných lstí a úskokov – niekto veľmi usilovne marí všetky ich plány...

DVD tipy pod vianočný stromček DVD tipy pod vianočný stromček DVD tipy pod vianočný stromček

TANGO S KOMÁRMI
Tango je jedinečným výrazom ľudských citov, je v ňom vášeň a napätie, konflikt i súlad pohlaví, dráždenie i bolesť, ako v bodnutí komára, ktorý si neodbytne žiada kvapku krvi, aby mohol prežiť. Tango s komármi je letmým obrazom konfliktov mužov a žien. Rozpletá tajomstvá ľudských osudov, ktoré by mohli dospieť aj k ozajstným drámam. Že tieto sú viac trápnymi nedorozumeniami ako rafinovanými zločinmi je celkom zámerné. Dvaja štyridsiatnici prichádzajú na pár dní zo Španielska na Slovensko, odkiaľ pred dvadsiatimi rokmi emigrovali. Podnikateľ Karol Deman ide za manželkou Evou, ktorú od svojho úteku na Západ nevidel. S tajným poverením ho sleduje starý mládenec, bývalý herec, Rudo Sklenka. Za veľkorysý honorár si ho najala Karolova zámožná milenka Lucia, ktorá túži po dieťati. Má dohliadnuť, aby ľahtikársky Karol pri stretnutí s urazenou manželkou nezlyhal a získal jej súhlas s rozvodom. Počas cesty do Bratislavy sa s ním Rudo rafinovane zoznámi a dokonca dosiahne, že si ho najme aj slabošský Karol, aby ho zastupoval pri chúlostivom rozvodovom vyjednávaní s manželkou.

SOĽ NAD ZLATO
Rozprávka o sile ľudskej lásky. Starnúci kráľ Pravoslav sa rozhodne odovzdať kráľovské žezlo tej z troch dcér, ktorá ho miluje najviac zo všetkých. Najmladšia Maruška svojou odpoveďou otca nečakane urazí a ten ju z hradu vyženie. Princezná sa tak vydáva na dlhú cestu za milovaným Soľným princom, na ktorej bude musieť prekonať mnohé zložité prekážky

KRÁĽ DROZDIA BRADA
Rozprávkový príbeh o krásnej, ale pyšnej princeznej Anne, ktorá svojich pytačov odmieta dovtedy, kým sa ju jej rozhnevaný otec nerozhodne vydať za prvého tuláka, čo o jej ruku a kráľovský trón prejaví záujem. Svadba so žobrákom, obyčajný chudobný život, ťažká práca a láska však neposlušnú princeznú Annu nakoniec naučia milovať aj odpúšťať.

DVD tipy pod vianočný stromček DVD tipy pod vianočný stromček DVD tipy pod vianočný stromček

SALT
Evelyn Saltová (Angelina Jolieová) je agentkou CIA, ktorú ruský špión (daniel Olbrychski) označí za spiacu agentku a obviní ju, že chce počas oficiálnej návštevy USA zabiť ruského prezidenta. Jej nadriadení (napr. Liev Schreiber) rýchlo uveria, že je zapletená do medzinárodného sprisahania a spustia na ňu veľký hon. Evelyn s agentmi v pätách musí v skvelom akčnom blockbusteri režírovanom Philipom Noyceom riskovať svoj život aj život svojej rodiny, aby dokázala, že zradcom je niekto iný.

PARANOID PARK
Paranoid Park je kultovým miestom stretávania skejťákov v americkom Portlande. Je i miestom životného a morálneho bilancovania šestnásťročného Alexa, ktorý v jeho blízkosti náhodne usmrtí bezpečnostného strážcu. Alex je zástupcom „grunge“ generácie - nenaplnenej, nepokojnej, nespokojnej, stále pátrajúcej po adrenalínových skúsenostiach, ktoré majú tragické následky. Gus Van Sant nakrútil podľa literárnej predlohy Blakea Nelsona vychádzajúcej zo skutočných udalostí nevšedný a strhujúci portrét rozorvanej tínedžerskej mentality, za ktorý získal výročnú cenu v Cannes. Film vybrala redakcia časopisu Cahiers du Cinema medzi desať najzaujímavejších filmov roku 2007.

PRÁVO NA VRAŽDU
V uliciach New Yorku začína vyčíňať sériový vrah, ktorý pri svojich obetiach zanecháva básne popisujúce jeho hrozné činy. Prípad dostávajú na starosť dvaja ostrieľaní detektívi (Robert De Niro a Al Pacino), pričom to vyzerá, že hriešnik sa môže skrývať aj v radoch polície. Ide iba o druhý film, v ktorom sa priamo na jednej scéna objavia Robert De Niro a Al Pacino, tentokrát však ako kolegovia ťahajúci za jeden povraz.

                             

WESTERNOVÁ KOLEKCIA (3 DVD)
Edícia obsahuje legendárne snímky westernového žánru: Pre pár dolárov navyše (1965), Sedem statočných (1960) a Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) s Paulom Newmanom a Robertom Redforom.

GANGSTERSKÁ KOLEKCIA (3 DVD)
Sada obsahuje tituly: Verejní nepriatelia Michaela Manna (2009), Americký gangster od Ridleyho Scotta (2007) a klasiku gangsterského žánru od Briana De Palmy Zjazvená tvár (1983) s geniálnym Al Pacinom.


autor Michal Šmajda 15.12.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.