TRANSFORMERI VS. DOBA ĽADOVÁ

TRANSFORMERI VS. DOBA ĽADOVÁ

článok



Prvé nedeľné výsledky ukazovali, že Transformers 2Ice Age 3 zarobili počas víkendu rovnaké peniaze. Ukázalo sa však, že Michael Bay má silnú pozíciu a počas víkendu, ktorý padol na 4. júla obhájil prvenstvo. A na to všetko sa musel pozerať Michael Mann s jeho Public Enemies.

TOP 3.7. - 5.7. 2009
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Transformers: Revenge of the Fallen Paramount / DreamWorks 2. týždeň    42,3 mil    293,3 mil
2.

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Fox 1. týždeň    41,6 mil      66,7 mil
3. Public Enemies Universal 1. týždeň     25,2 mil      40,1 mil
4. The Proposal Buena Vista. 3. týždeň     12,8 mil      94,3 mil
5. The Hangover Warner Bros. 5. týždeň

    11,2 mil

  205,0 mil
6. Up Buena Vista 6. týždeň       6,5 mil   264,8 mil
7. My Sister's Keeper Warner Bros. 2. týždeň

      5,7 mil

    26,6 mil

8.

The Taking of Pelham 1 2 3

Sony

4. týždeň

      2,5 mil

    58,5 mil
9. Year One

Sony

3. týždeň

      2,3 mil

  163,3 mil
10. Night at the Museum: Battle of the Smithsonian Fox 7. týždeň       2,0 mil   167.7 mil

Transformeri vs. Doba ľadová Transformeri vs. Doba ľadová Transformeri vs. Doba ľadová

Transformers: Revenge of the Fallen (Transformers: Pomsta porazených)
Po tom, ako sa Megatron v roku 2007 predčasne rozhodol uplatniť si šrotovné, nastáva chvíľkové prímerie. Ale Starscream sa vracia na planétu Cyberton, aby povolal ešte mocnejšiu armádu Deceptikonov. Chce sa vrátiť späť na Zem a zničiť Optima Primea... Starscream však netuší, že lojalita Transformerov nehrdzavie. Shockwave, strážca Cybertronu a Soundwave, verný kamarát Megatrona sa ho rozhodnú oživiť. Vrátia sa aj všetci padlí, dokonca i štýlový Pontiac Jazz. Sam odišiel študovať, čo si Michaela nemôže dovoliť a tak zostáva doma. Optimus sa dozvedá o plechovej nepleche a rozhodne sa zmobilizovať všetky sily. Dvaja ľudia a skupinka autobotov sa vydáva zachrániť svoju planétu i celý vesmír.

Réžia: Michael Bay
Hrajú: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro
Premiéra na Slovensku: 25. 6. 2009

V stredu sa síce do kín dostala Doba ľadová 3, ale hit leta - Transformers: Pomsta porazených zarobil viac vo štvrtok, piatok aj v nedeľu. A to ho vynieslo na prvé miesto. Aj keď nedeľné výsledky ukazovali, že sú na tom oba filmy rovnako. Druhý víkend znamená pre plechových robotov síce pokles o 61 percent, na 42,3 milióna dolárov, ale po dvanástich dňoch má na konte 193,3 miliónov, čím prekonáva zárobok Pixarovky Hore a stáva sa najviac zarábajúcim filmom v roku 2009. V tabuľke najziskovejších filmov všetkých čias mu už teraz patrí 31. miesto.

200 miliónový deštrukčný robotí veľkofilm má celosvetovo zarobených 591,4 milióna dolárov. Prvý diel zarobil celosvetovo 708 miliónov. Bolo by smiešne si myslieť, že táto cifra nebude dvojkou prekonaná.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 19%, imdb.com – 6,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B

Transformeri vs. Doba ľadová Transformeri vs. Doba ľadová Transformeri vs. Doba ľadová

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (Doba ľadová 3)
Večný smoliar, prehistorický krysoveveričiak Scrat má pred sebou osudové stretnutie s krysoveveričkou Scratte. Mamuti Manny a Ellie očakávajú prvý prírastok do rodiny. Leňochod Sid sa zase dostane do problémov po tom, ako si založí vlastnú rodinu s nájdenými dinosaurími vajíčkami. Šabľozubý tiger Diego rieši dilemu, či sa z neho po boku kamarátov nestáva príliš veľký „mäkkýš“. Naviac, keď sa objavia dinosaury, Manny prestáva byť „kráľom džungle“. A všetci sa tiež zoznámia s jednookým lasičiakom Buckom, ktorý neúnavne loví dinosaurov.

Réžia: Carlos Saldanha
Hrajú: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Simon Pegg, Queen Latifah
V slovenskom znení: Richard Stanke (Sid), Jozef Švoňavský (Manny), Ján Kroner (Diego), Elena Podzámska (Ellie), Viktor Horján (Crash), Tibor Frlas (Eddie), Pavol Plevčík (Buck)
Premiéra na Slovensku: 2. 7. 2009

Doba ľadová 3 sa chváli esenciami prvých dvoch dielov a tentoraz láka aj na kúzlo zvané 3-D. Počítačovo animované dobrodružstvo divízie Blue Sky spoločnosti 20th Century Fox zarobilo počas víkendu od piatka do nedele - 41,6 mil. v 4.099 kinách a skončilo tesne za prvým miestom. Doba ľadová 3 sa premietala od stredy, takže za 5 dní si nazbierala 66,7 miliónov dolárov. Doba ľadová 2 zarobila v marci roku 2006 za prvé tri dni premietania 68 miliónov dolárov. A jednotka 46,3 miliónov.

Čo sa nekonalo na pôde amerických kín sa konalo všade inde. Doba ľadová 3 spôsobila po svete nemalý rozruch. Na Slovensku si ju za prvý víkend prišlo pozrieť 62.128 divákov, z toho 12.492 v digitálnych 3D kinách, čím sa filmom s historicky najúspešnejším otváracím víkendom v novodobej histórii Slovenska. Spolu so zárobkom zo Slovenska a ďalších 100 teritórií, kde sa tretia doba ľadová hrala sa nazbieralo 151,7 miliónov dolárov. Je to šiesty najvyšší medzinárodný 3-D otvárací víkend v histórii.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 45%, imdb.com – 7,5/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B

Transformeri vs. Doba ľadová Transformeri vs. Doba ľadová Transformeri vs. Doba ľadová

Public Enemies (Verejní nepriatelia)
Johna Dillingera a jeho gang nemohol nikto zastaviť. Žiadne väzenie ho nedokázalo udržať. Jeho kúzlo a odvážne úteky uchvátili takmer každého. Od jeho priateľky Billie Frechette až po všetkých Američanov, ktorí v dobe ťažkej hospodárskej kríze hľadali svoj symbol. Našli ho v mužovi, ktorý bral bankám to, o čom boli prostí občania presvedčení, že banky im to neprávom vzali. Zatiaľ čo dobrodružstvo Dillingerovho gangu mnohých fascinovalo, agent Hoover sa rozhodol, že ich zničenie využije v prospech svojho Úradu pre vyšetrovanie, z ktorého chcel urobiť policajnú inštitúciu s celoštátnym vplyvom, neskoršie FBI. Označil Dillingera za vôbec prvého “Verejného nepriateľa” a poslal proti nemu svojho najlepšieho muža, Melvina Purvise, ktorý ho mal chytiť do pasce.

Réžia: Michael Mann
Hrajú: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard, Jason Clarke
Premiéra na Slovensku: 9. 7. 2009

V prepadnutých bankách sa správal ako jeho obľúbení filmoví hrdinovia. K cudzím peniazom sa obvykle nedostával hrubým násilím, ale vďaka originálnym nápadom realizovaným s neobvyklou drzosťou. A konečne sa dočkal filmového spracovania. Známeho kriminálnika Johna Dillingera si v gangsterke Verejní nepriatelia zahral Johnny Depp v réžii Michaela Manna. Premietal sa v 3.334 kinách, kde zarobil 25,2 miliónov dolárov od piatka do nedele, čo je pre pána Manna druhý najväčší štart jeho filmu. Miami Vice zarobilo v prvom víkende 25,7 milióna dolárov. Verejní nepriatelia sa však premietali od stredy a tak majú už na konte 40,1 miliónov dolárov za 5 dní, čo je jeden z najväčších debutov pre gangsterský film.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 65%, imdb.com – 7,9/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B

             

The Proposal (Návrh)
Energická a autoritatívna editorka Margaret sa od svojich šéfov nečakane dozvie, že čelí deportácii do rodnej Kanady. Zareaguje bleskovo a oznámi, že je zasnúbená s nič netušiacim podriadeným Andrewom, ktorého už roky terorizuje. Andrew súhlasí s účasťou na kamufláži, má však niekoľko podmienok. Nesúrodý pár zamieri na Aljašku navštíviť jeho svojráznu rodinu. Obvykle sebavedomá a duchaprítomná Margaret sa náhle ocitá v jednej nemožnej situácii za druhou. S improvizovanou svadbou na krku a imigračnými úradníkmi za pätami sa Margaret a Andrew rozhodnú držať sa plánu aj napriek hroziacim nechceným následkom…

Réžia: Anne Fletcher
Hrajú: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson
Premiéra na Slovensku: 13. 8. 2009

Romantická komédia Návrh sa môže pochváliť najmenším poklesom v prvej desiatke najnavštevovanejších filmov víkendu. Klesla len o 30%, na 12,8 miliónov dolárov v treťom víkende. 17 dňový zárobok je tesne pred prekonaním 100 miliónovej hranice.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 46%, imdb.com – 7,4/10, yahoo.com – A-, boxofficemojo.com – B

             

The Hangover (Vo štvorici po opici)
Dva dni pred svadbou sa Doug s dvoma najlepšími kamošmi Philom a Stuom a budúcim švagrom Alanom vyberie do Las Vegas na poslednú divokú a nezabudnuteľnú party. Ale keď sa traja družbovia nasledujúce ráno zobudia s exemplárnou opicou, ani jeden z nich si nič nepamätá. Ich luxusná hotelová izba je úplne zdemolovaná a nikto nevie, kam zmizol ženích. Majú len málo času a zatiaľ nijakú predstavu o tom, čo sa vlastne stalo. Musia sa pokúsiť kúsok po kúsku poskladať mozaiku predchádzajúcej noci, aby zistili, kde je Doug a dopravili ho včas na jeho svadbu do L.A. Ale čím viac zisťujú, tým viac si uvedomujú, do čoho sa to vlastne namočili...

Réžia: Todd Phillips
Hrajú: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham
Premiéra na Slovensku: 11. 6. 2009

Štatút najúspešnejšieho spiaceho hitu roku 2009 potvrdzuje komédia Vo štvorici po opici aj v piatom víkende premietania, keď si pripísala ďalších 11,2 miliónov dolárov, ktoré prispeli k prekonaniu 200 miliónovej méty. Stalo sa tak presne na 30. deň premietania.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 78%, imdb.com – 8,5/10, yahoo.com – A, boxofficemojo.com – B+


Pixarovský animák Hore už zarobil 264,9 milióna dolárov, čím sa stal druhým najviac zarábajúcim filmom tohto štúdia, keď prekonal zárobok Rodinky Úžasných, 261,4 milióna dolárov.
 
Prvých 12 filmov v tabuľke zarobilo počas víkendu 155,4 miliónov dolárov.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

   4.7.- 6.7. 2008

Hancock 62,6 mil
  6.7.- 8.7. 2007 Transformers 70,5 mil
  7.7.- 9.7. 2006

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

135,6 mil

Po predĺženom víkende si súboj o diváka vyskúšajú dve komédie. Tú prvú má na svedomí Sacha Baron Cohen a bude sa volať Brüno. Tou druhou je komédia Chrisa Columbusa I Love You, Beth Cooper s Hayden Panettiere, známou roztlieskavačkou zo seriálu Hrdinovia. Podarí sa barónovi Cohenovi spôsobiť taký rozruch, ako pri filme Borat... ?


autor Matej Oravec 7.7.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.