Ktoré novšie filmy si pozrieť na Netflixe?

Súčasnosť likviduje kiná, respektíve im dáva poriadne zabrať a momentálne nie je vôbec isté, kedy sa dostane ...

pridal Erik Binder 23.3.2020 o 20:06
Ktoré novšie filmy si pozrieť na Netflixe?


Súčasnosť likviduje kiná, respektíve im dáva poriadne zabrať a momentálne nie je vôbec isté, kedy sa dostane náš život do normálu a budeme môcť opäť zasadnúť s desiatkami ľudí do kinosály. Určite majú ale radosť, ak to tak môžeme nazvať, majitelia streamovacích služieb, keďže množstvo z nás pracuje z domu a má viac času na pozeranie filmov a seriálov na televízore či počítači.

Pripravili sme už pre vás zopár tipov, ako tráviť tieto dni v obývačke, nesmieme však opomenúť ani giganta s názvom Netflix. Poďme sa pozrieť na niekoľko špičkových filmov z produkcie Netflixu s najstarším dátumom dokončenia 2019. Dobre si uvedomujeme, že pre mnohých Netflix rovná sa seriály a nevyrovnaná filmová produkcia, ale aj v tomto smere sa veci vyvíjajú správnym smerom a vzniklo tu už zopár filmových periel. O The Irishman Martina Scorseseho sme už písali a všetci ho dobre poznáte, prípadne sa naňho chystáte, tak ho vynechávame a dáme priestor iným snímkam.

Uncut Gems - Drahokam (USA, 2019, Benny Safdie, Josh Safdie)
Adam Sandler a kvalitný dramatický herecký výkon? Prečo nie, prevažne komediálny herec už viackrát predviedol, že na to má a s pribúdajúcimi rokmi mu vážnejšia poloha určite svedčí. Drahokam bratov Safdieovcov nám predstavuje klenotníka z New Yorku, ktorý sa ocitá v pomerne vážnych existenčných problémoch. Má dlhy a tí, ktorým dlží, by chceli svoje peniaze čo najskôr späť. Chlapík tak musí začať chaotickú honbu za rýchlym zárobkom. Sandler hrá nie príliš sympatickú a zároveň chamtivú postavu, avšak divák si začne k nemu postupne nachádzať vzťah. Všetci sme očakávali, že herec sa dočká aspoň oscarovej nominácie, akadémia však na to nenabrala odvahu, čo je určite škoda. Sandler sa vyjadril, že ako pomstu môžeme očakávať najhoršiu komédiu jeho kariéry. Nechajme sa prekvapiť.

The Plarform - El Hoyo - Diera (Španielsko, 2019, Galder Gazdetu-Urrutia)
Relatívne mladý občan Španielska blízkej budúcnosti (podľa všetkého) sa rozhodne stráviť polroka v bližšie nešpecifikovanom väzenskom zariadení založenom na vertikálnom rozmiestnení ciel. Cieľom je získať diplom, ktorý by mu mohol pomôcť v pracovnom živote. Ocitá sa na poschodí číslo 48 s postarším spoluväzňom a začne sa postupne oboznamovať s tým, ako to tu chodí. Tieto zistenia však vôbec nie sú príjemné. Režisérovi Galderovi Gazdetu-Urrutiaovi sa v Diere podarilo s pomerne nízkym rozpočtom, zopár hercami a strohými kulisami vytvoriť dokonalú a veľmi účinnú metaforu fungvania nášho súčasného sveta. No a ak sa nad tým zamyslíme, tak nielen toho súčasného. Neprekvapivo platí, že najlepšie je vopred si o filme vôbec nič nezisťovať a nečítať žiadne krátke obsahy.

Dolemite is My Name (USA, 2019, Craig Brewer)
Ak tu robíme reklamu reinkarnácie Adama Sandlera, tak si náš záujem zaslúži určite aj Eddie Murphy v jednej zo svojich najlepších úloh. Dolemite is My Name je snímka odohrávajúca sa v sedemdesiatych rokoch minulého storočia a predstavuje nám chlapíka menom Rudy May Moore, snažiaceho sa presadiť vo filmovom priemysle. V roku 1975 sa snaží nakrútiť pre afroamerické publikum film s názvom Dolemite a my tento proces počas celej stopáže budeme sledovať. Murphy sa taktiež nominácie na Oscara, rovnako ako Sandler, nedočkal, ale bol nominovaný za svoj super výkon aspoň na Zlatý glóbus. V snímke uvidíme aj zašlú akčnú hviezdu Wesleyho Snipesa, tomu podľa všetkého pobyt v base prospel a hneď je z neho lepší herec.

Marriage Story (USA, VB, 2019, Noah Baumbach)
„Manželstvo je obdobie, kedy je žena šťastná a muž ženatý“, hovorí isté menej známe príslovie, avšak po Marriage Story Noaha Baumbacha ho možno poupravíte na „Manželstvo je obdobie, kedy sú muž aj žena ženatí“. No a bohužiaľ rozvod si zaradíte do kategórie tých najväčších hrôz, aké človek môže počas života zažiť. Rozvodovým obdobím prechádza aj inak sympatický manželský pár v podaní Adama Drivera a Scarlett Johansson. A postupne zisťujú, že nie je možné na všetkom sa rozumne dohodnúť a právnici budú musieť obhajovať každého vlastný záujem a ten je v tomto prípade syn. Človek sa až diví, prečo je na svete taká vysoká rozvodovosť, keď to oboch aktérov stojí nemalé peniaze (v USA 900 dolárov na hodinu, pozor na to!). No a na myseľ sa kradne aj nepríjemná dilema, prečo sa vôbec ženiť. My vám to samozrejme, na rozdiel od Marriage Story, odporúčame ☺ Oscar s Zlatý glóbus pre Laury Dern, zlé sny ale budete mať najmä z nekompromisného právnika Raya Liottu.

I Lost My Body - J´ai perdu mon corps (Francúzsko, 2019, Jérémy Clapin)
Francúzska animovaná snímka sa neúspešne usilovala o získanie Oscara za najlepší animovaný film, nakoniec sa ale musela uspokojiť „iba“ s víťazstvom pri udeľovaní New York Film Critics Circle. Ocitáme sa v štylizovanej animovanej Paríži, kde sa záhadná ruka pripomínajúca člena rodiny Addamsovcov snaží nájsť zvyšok svojho tela. Okrem tohto dobrodružstva sa dej zameriava aj na spomienky na detstvo a prvú lásku. Sympatický film sa vyznačuje pocitmi, ako melanchólia, nostalgia, bolesť zo straty či nádej. I Lost My Body je animák určený skôr vyzretejšiemu publiku a obsahuje aj dokonalú hudobnú stopu od Dana Levyho. Ide o adaptáciu knižky Guillaumeho Lauranta.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.