TV TIPY 31.7. - 5.8. 2007

TV TIPY 31.7. - 5.8. 2007

VOD recenzia



31.7.
UTOROK

22:00 Bozk vraha (Killer's Kiss), USA, 1955 (Dvojka)
Davy Gordon je boxerský šampión, v tejto chvíli sa mu však práve nedarí. Po prehratom zápase sa rozhodne prijať ponuku svojho strýka a stráviť pár dní voľna na farme, ďaleko od hluku a zhonu mesta. Náhodne spoznáva Gloriu, ktorá pracuje v tančiarni pre gangstra Rapalla. Davy Gloriu ochráni pred ďalším z Rapallových návrhov a tak si získa sympatie mladej ženy. Davy s Gloriou sa do seba zamilujú, chystajú sa vziať a odísť na strýkovu farmu. Tesne pred odchodom si Davy ešte potrebuje vyzdvihnúť peniaze od svojho manažéra Alberta a dohodne si s ním stretnutie. Náhoda však kruto zasiahne do života všetkých postáv.

01:40 Medzi nebom a zemou (Heaven & Earth), Franc./USA, 1993 (JOJ)
Dedinské dievča počas vojny vo Vietname na vlastnej koži spozná všetky hrôzy krutej vojny - znásilnenie i trýznenie. Ak chce so svojimi dvoma deťmi prežiť, musí sa predávať americkým vojakom. Tak spozná seržanta Steva, ktorý jej na konci vojny ponúkne oveľa viac - manželstvo. Len tak sa jej podarí ujsť z krajiny, kde by ju po prevzatí moci Vietkongom čakal krutý osud. V San Diegu sa obaja pokúsia žiť spolu, ale Steve je psychicky zlomený človek a nevie si nájsť miesto v živote.

TV Tipy 31.7. - 5.8. 2007 TV Tipy 31.7. - 5.8. 2007

1.8.
STREDA

21:50 Škandalózne odhalenie (Disclosure), USA, 1994 (Markíza)
Úspešný manažér počítačovej firmy Tom Sanders čaká na povýšenie, na jeho prekvapenie je však na miesto šéfa menovaná nová zamestnankyňa firmy a Tomova bývalá milenka Meredith Johnsonová. Problémy na seba nenechajú dlho čakať. Meredith pozve Toma večer do svojej kancelárie a pokúsi sa ho zviesť. Sanders síce odolá vášnivej ponuke, ale vzápätí sa stane obeťou ženskej pomstychtivosti - jeho bývalá milenka situáciu obráti a obviní ho zo sexuálneho obťažovania. Tom si najmä advokátku a aj napriek nátlaku vedenia firmy sa rozhodne dokázať opak a tým aj svoju nevinu.

00:20 Zelig (Zelig), USA, 1983 (Čt2)
Hlavným hrdinom je istý Leonard Zelig, ktorého životný príbeh údajne v 30. a 40. rokoch dvadsiateho storočia vzrušoval celú Severnú Ameriku. Je to v podstate nešťastná osobnosť, ktorej hlavnou túžbou bolo zaradiť sa, patriť do spoločnosti. Táto túžba sa prejavuje postupne úplne jedinečným spôsobom, nazvaným chameleónstvo. Leonard Zelig je totiž v snahe prislúchať schopný potlačiť svoju identitu a prijať na seba podobu iných ľudí. Už v rade predchádzajúcich titulov Woody Allen dokázal širokú mnohotvárnosť a plasticitu svojej predstavivosti a tvorivú fantáziu. Tento krát príbeh vymyslenej postavy vytvára s akýmsi dôrazom na vecnosť a historickú objektivitu.


2.8.
ŠTVRTOK

21:40 Rýchly bežec (Atanarjuat), Kanada, 2001 (Čt2)
Boj o prežitie má mnoho tvárí. Jednu z nich nám ponúka filmová podoba v autenticky zamrznutej Kanade, kde síce rok plynie globálnou rýchlosťou, no značne odlišným tempom. Miesto, kde zima trvá temer dvanásť mesiacov a domorodí obyvatelia na severe nemôžu migrovať v priebehu roku, aby našli lepšie útočiská i zdroje potravy. Pretože niekedy schmatnete chudáka mroža vzdialeného niekoľko desiatok kilometrov od vašej chatrče, no inokedy by ste sa mohli plaziť celé míle bez úspechu. A tak v čase leta, keď sa príroda ohreje a nadobudne vľúdnejšiu podobu, môžete sa pustiť na odyseu s člnmi a z hladiny krištáľovo čistého jazera sledovať vnútorný život kanadskej vody. Pochopiteľne, že neprichádzate za diváckym pôžitkom v štýle National Geographic, ale na neľútostnú honbu za ďalšími zásobami. A ak sa vám aj podarí získať dosť, nikdy si nemôžete byť istí, akú neľútostnú facku v ráznych desiatkach stupňov pod nulou vám uštedrí najbližšia zima.

21:55 Zväčšenina (Blowup), Taliansko/VB, 1966 (Dvojka)
Thomas je vychytený módny fotograf a patrí medzi bohémsku elitu swingujúceho Londýna šesťdesiatych rokov. Teší sa uznaniu brandže a obdivu žien. Napriek tomu ho čosi ťahá do iného sveta. S fotoaparátom sa túla po nocľahárňach a útulkoch pre bezdomovcov a chudákov. Tu sa snaží nájsť a zachytiť pravdivú tvár života, stále však nedokáže preniknúť za povrch vlastných fotografií...

TV Tipy 31.7. - 5.8. 2007 TV Tipy 31.7. - 5.8. 2007

3.8.
PIATOK

21:45 Smrtiaca epidémia (Outbreak), USA, 1995 (Markíza)
Režisér Wolfgang Petersen spolupracoval pri práci na tomto vzrušujúcom trileri s najväčšími hviezdami.  Dvojnásobný držiteľ Oscara Dustin Hoffman hrá vedúceho armádneho virológa  Sama Danielsa, ktorý sa  s pomocou kolegov zo Strediska pre výskum infekčných chorôb US Army pokúša zabrániť globálnej biologickej katastrofe. Skúša zastaviť šírenie životu nebezpečnej epidémie smrtiaceho vírusu menom Motaba, ktorý sa šíri do sveta z afrického dažďového pralesa a nepozná žiadne hranice.  Jeho smrtiaca účinnosť je stopercentná. Samovi v náročnej a zodpovednej práci pomáha aj virologička Robby Keoughová (Rene Russo) , ktorá sa sama stane obeťou vírusu. Na zachránenie tisícok ľudí je potrebné nájsť  nositeľa vírusu.
 
21:55 Drsný Harry (Dirty Harry), USA, 1971 (Prima)
V San Franciscu vyčíňa ostreľovač, ktorý sám seba nazýva Škorpión. Požaduje jeden milión dolárov, inak zabije každý deň jedného človeka. Polícia je bezradná a tak na prípad povoláva poručíka Harryho Callahana, ktorého pre jeho nekompromisné metódy volajú Dirty Harry. Vraha je rozhodnutý dostať za každú cenu. Harry navyše dostane partnera z čoho nie je dvakrát nadšený.

02:45 A čo Bob? (What About Bob?), USA, 1991 (JOJ)
Bob je špeciálny druh priateľa, ktorý vás privedie k šialenstvu! V čakárni úspešného newyorského psychiatra sa objaví nový pacient Bill Murray. Všetci predchádzajúci lekári sa už vzdali riešenia jeho problémov. Neurotický muž totiž trpí takmer všetkými fóbiami, aké boli kedy popísané v odborných knihách. Psychiater Richard Dreyfuss práve odchádza na dovolenku, nemieni sa novým pacientom hlbšie zaoberať, strčí mu do rúk svoju poslednú odbornú publikáciu a odíde s rodinou z mesta. Netuší, že neodbytný pacient vypátra miesto jeho pobytu, príde za ním a navždy zmení život jeho rodiny.


4.8.
SOBOTA

07:30 Superman (Superman), USA, 1978 (Markíza)
Volá sa Kal-el a pochádza z planéty Krypton. Ako jediný prežil explóziu počas obrovskej kozmickej katastrofy, keď ho otec vyslal v malej vesmírnej lodi do vesmíru. Dieťa pristane na Zemi, neďaleko mestečka Smallville, kde sa ho ujmú bezdetní manželia Kentovci, žijúci na osamelej farme. Chlapec má od malička mimoriadne schopnosti, ktoré sa každým rokom umocňujú. V prestrojení za neskúseného novinára  začne pracovať v denníku Daily Planet. Nielenže sa pri tom zoznámi s peknou kolegyňou Lois Laneovou (Margot Kidder), ktorá sa stane jeho vernou družkou a sprievodkyňou, ale okrem toho sa mu podarí prekaziť plán geniálneho zločinca Lexa Luthora (Gene Hackman), ktorý chce s pomocou ukradnutých nukleárnych rakiet odstreliť Kaliforniu od amerického kontinentu.

21:20 Robin Hood: Kráľ zbojníkov (Robin Hood: Prince ...), USA, 1991 (Markíza)
V tureckom väzení je zajatý mladý šľachtic Robin z Locksley (Kevin Costner), ktorý pomôže na slobodu svojim dvom priateľom. Cestou domov mu jeden z nich zachráni život a ten druhý, múdry Maur Azim, sa stane jeho verným sprievodcom a radcom. Po návrate k anglickým brehom však mladý Robin poznáva, že doma nie je všetko tak, ako si predstavoval. Vo vypálenom rodinnom sídle nájde mŕtveho otca a jeho úhlavným nepriateľom sa stáva pôvodca všetkého zla v krajine, nottinghamský šerif. Kráľov oddaný šľachtic sa v týchto búrlivých pomeroch zmení na rebela, anarchistu a zbojníka.

21:20 Pobrežné správy (The Shipping News), USA/Kan., 2001 (Čt1)
Pán Quoyle je šedivý, bezvýrazný človek poznačený nešťastným detstvom. Do jednotvárnej samoty jeho života zasiahne Petal - divoká, nespútaná žena, ktorá si ho v priebehu pár minút dokonale omotá okolo prsta. Porodí mu dcéru a prespáva v jeho byte, no to je asi tak všetko, čo majú spoločné. Quoyle je do nej beznádejne zamilovaný a mučivo trpí jej ľahostajnosťou. Krátko po smrti Quoyleovho otca príde na návštevu jeho teta Agnis a v ten istý deň umiera Petal pri autonehode. Teta Agnis rozhodne, že všetkým prospeje zmena vzduchu, a tak sa vyberú po stopách rodinných koreňoch Quoyleovcov - do drsnej, studenej kanadskej provincie Newfoundland.

21:40 Právny zástupca (Counsellor at Law), USA, 1933 (Dvojka)
Príbeh o právnikovi z chudobných pomerov, ktorý sa poctivou prácou vyšplhal na spoločenskom rebríčku a vedie úspešnú prax. Keď však kvôli prípadu spred niekoľkých rokov padne na tohto poctivého človeka podozrenie, jeho žena odchádza do Európy, kým škandál prehrmí a necháva ho s problémami samotného. Tak zrazu spoznáva, kto sú jeho skutoční priatelia.

TV Tipy 31.7. - 5.8. 2007 TV Tipy 31.7. - 5.8. 2007

5.8.
NEDEĽA

22:25 Samotári (Samotáři), ČR / SR, 2000 (Dvojka)
Poviedkový film zo súčasnej Prahy ponúka tragikomický pohľad na medziľudské vzťahy a príčiny fenoménu "singles". Príbeh tvorí niekoľko voľne sa prelínajúcich osudov mladých ľudí. Jakub na lásku k pohodovému životnému štýlu doplatil permanentnými výpadkami pamäti. Vesna prišla z bývalej Juhoslávie, aby v Čechách našla svojho otca a UFO. Robert pracuje v cestovnej kancelárii, pre japonských turistov organizuje exkurzie do "typických" českých rodín a vo voľnom čase "zbiera" ženy. Peter pracuje v nezávislom rádiu a vo svojej relácii poslucháčom sprostredkúva autentické momenty odpozorované zo života. Kvôli tejto vášni prichádza o priateľku Hanku. Tú zase prenasleduje Ondrej, ženatý chirurg, otec dvoch detí, a navyše pyroman. Nekonečný kolobeh navzájom sa stretávajúcich a míňajúcich osudov a túžob núti každú z postáv pokračovať v hľadaní lásky alebo aspoň blízkeho človeka.

02:05 Wyatt Earp (Wyatt Earp), USA, 1994 (Markíza)
Wyatt Earp (Kevin Costner), jedna z najväčších legiend divokého západu, prežil búrlivý život v časoch, keď podmienkou prežitia bola bezchybná pištoľnícka technika. So svojimi bratmi zbavil zločinu mestečká Dodge City a Tombstone a stal sa účastníkom najslávnejšej prestrelky v histórii pri O.K. Corrale. Príbeh je rozdelený do dvoch častí a sleduje Wyattove osudy od jeho mladosti, keď žil s otcom na farme, až po jeho vymenovanie za zástupcu šerifa.


HIT TÝŽDŇA

2.8.
ŠTVRTOK

21:55 Zväčšenina (Blowup), Taliansko/VB, 1966 (Dvojka)
Thomas je vychytený módny fotograf a patrí medzi bohémsku elitu swingujúceho Londýna šesťdesiatych rokov. Teší sa uznaniu brandže a obdivu žien. Napriek tomu ho čosi ťahá do iného sveta. S fotoaparátom sa túla po nocľahárňach a útulkoch pre bezdomovcov a chudákov. Tu sa snaží nájsť a zachytiť pravdivú tvár života, stále však nedokáže preniknúť za povrch vlastných fotografií. Jedného dňa v parku náhodne odfotografuje milenecký pár. V ten deň ho doma navštívi žena a snaží sa za každú cenu od neho film vymámiť. To Thomasa vyprovokuje k pátraniu po tajomstve fotografie. Po vyvolaní filmu nadobúda podozrenie, že sa stal svedkom vraždy. Postupné zväčšovanie obrazu až na zrno ho však namiesto pravdy konfrontuje s nemožnosťou dopátrať sa skutočnosti. Na pozadí kriminálneho príbehu rozvinul režisér Michelangelo Antonioni pôsobivú úvahu o hraniciach medzi realitou a predstavou a o podstate fotografického a filmového média. Na MFF v Cannes získal film jedno z najprestížnejších filmových ocenení - Zlatú palmu.


sHIT TÝŽDŇA

Som presvedčený, že tento týždeň si každý z vás vyberie svoj osobný shit. V ponuke je toho vskutku dostatok, menovať však nebudem ani jeden titul hodný tohto prívlastku. Činím tak z čistej pohodlnosti. Nebaví ma vysvetľovať prečo je ten Jean - Claude, či onen Steven Seagal naozaj zlým. Takže - Vlci bite sa! 


autor Tomáš Daneček 30.7.2007
KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.