TV TIPY 15.8. - 21.8. 2005

TV TIPY 15.8. - 21.8. 2005

VOD recenzia



15.8.
pondelok:

21.30  Bábka (Dummy), USA, 2001 (ČT2)
Bruchovravecké bábky vyvolávajú dojem, že majú vlastnú osobnosť. Takú si vyberie nesmelý židovský mladík Steven (Adrien Brody) potom, čo sa rozhodne odísť z nudného zamestnania. Vďaka drevenému panákovi dokáže vyjadriť to, na čo sa predtým neodvážil pomyslieť. Romantická dráma režiséra Grega Pritikina.

21.40  Filadelfia  (Philadelphia), USA, 1993 (Markíza)
Advokát Beckett má AIDS. Prepustili ho z práce a preto zháňa právnika. Požiada o pomoc doktora Millera, lebo podľa Becketta dôvodom jeho prepustenia bola práve jeho choroba. Miller najskôr odmietne, no napokon súhlasí a začína sa boj proti známej a veľkej firme. Vynikajúci Tom Hanks, hudba Bruca Springsteena, réžia Jonathana Demmeho (Mlčanie jahniat) a k tomu dve Oscarové sošky. Philadelphia je to skutočný filmový zážitok.


16.8.
utorok:

21.45  Veselé Vianoce, pán Lawrence (Merry Christmas, Mr. Lawrence), 1983 (Dvojka)
Príbeh britských zajatcov a ich japonských väzniteľov je konfrontáciou dvoch odlišných kultúr. Japonci zajatcami pohŕdajú už len preto, že sa radšej dali zajať než zabiť. V centre záujmu stoja anglický plukovník Lawrence (Tom Conti) a veliteľ tábora kapitán Yonoi (Ryuichi Sakamoto). V hlavnej úlohe vojnovej drámy sa predstaví David Bowie.

00.30  Rodinný podnik  (Family Business), USA, 1989 (Markíza)
Jessie (Sean Connery) je škótsky lupič zo starej školy, ktorý má veľa negatívnych vlastností, ale aj neobyčajnú vitalitu a nadhľad. Jeho syn Vito (Dustin Hoffman) tiež začínal ako zlodej, ale teraz žije počestný, aj keď nudný život. Vitov syn Adam (Matthew Broderick) opustil univerzitu a svoj vzor našiel v dedovi... Krimi komédia Sidneyho Lumeta (Vražda v Orient Expresse).

TV Tipy 15.8. - 21.8. 2005 TV Tipy 15.8. - 21.8. 2005

17.8.
streda:

22.40  Lovecká sezóna  (Open Season), USA, 1996 (Jednotka)
Verejnoprávne stanice dosahujú najvyššiu sledovanosť. Komerčné stanice ako odpoveď na pokles prinesú nové alternatívne programy. Jednak ale, sú viac ako nepodarené. Sú nepozerateľné. Obzvlášť dve sa trvalo zapísali do dejín: jedna s Tomom Selleckom ako violončelistom bojujúcim proti zločinu a v druhej hrá Joe Piscopo, no hádajte čo... Joe hrá Hamleta! Ktorá televízia vyhrá tento boj? Satira zo zákulisia televízneho biznisu.

22.50  Kráľova aleja  (L'allée du roi), Francúzsko, 1995 (Markíza)
Francoise (Dominique Blanc) pochádzala z chudobných pomerov. Vykúpenie z tej najväčšej biedy nastalo pre mladú Francoise v okamihu, keď sa vydala za starého, telesne postihnutého básnika Scarrona (Michel Duchaussoy). Svojmu mužovi bola vždy verná a získala si tak povesť cnostnej ženy. Historický film režisérsky Niny Companéez.


18.8.
štvrtok:

20.55  Manželské záležitosti  (This Matter of Marriage), Kanada, 1998 (JOJ)
Dve priateľky architektky, Hallie Mitchellová (Leslie Hope) a Donnalee Crawfordová (Sherry Miller), nemajú šťastie v láske, hoci obe túžia po manželstve a deťoch. Nepomôže im ani videozoznamka. Hallie sa bližšie zoznámi s čerstvo rozvedeným susedom Steveom Marrisom (Rick Peters), a ten neskôr Donnalee zoznámi so svojím kolegom Toddom Stanffordom (Karl Pruner). Je možné, že láska mohla byť tak blízko, a ony si to ani nevšimli?

21.40  Gideon  (Gideon), USA, 1999 (Jednotka)
Gideon Oliver Dobbs (Christopher Lambert) je muž "s dušou dieťaťa", ktorého opatruje jeho teta. Tá sa však znova vydá a ďalej to už robiť nemôže. Jediným riešením je, že Gideona zveria do starostlivosti ústavu, ktorý je určený pre starých ľudí. Tento jednoduchý, slabomyseľný muž sa ocitá medzi ľuďmi, ktorí stratili radosť a chuť do života. Príchod Gideona a nevinnosť v jeho očiach u nich vzbudí niečo, na čo už dávno zabudli. Opätovne sa učia žiť a vážiť si každý ďalší deň ako výnimočný dar. Radosť zo života sa opäť prihlásila o slovo... 

TV Tipy 15.8. - 21.8. 2005 TV Tipy 15.8. - 21.8. 2005

19.8.
piatok:

20.05  Tango  (Tango), Francúzsko, 1993 (Jednotka)
Vincent (Richard Bohringer) má obdivuhodné povolanie. Je akrobatickým pilotom. Ak máte pevné nervy vo vzduchu, ešte neznamená, že na zemi sa nimi môžete pochváliť tiež. Je výročie svadby, ale pre Vincenta má trpkú príchuť. Objaví totiž neveru svojej ženy a svoje pevné nervy celkom stratí. Vyprevadí svoju ženu aj s milencom na onen svet a končí vo väzení. Po prepustení sa mu ozýva sudca (Philippe Noiret) so žiadosťou, aby pomohol jeho synovcovi. Vincent už je jednoducho na vraždy neverných žien expert...

22.05  Krvavé leto  (Summer of Sam), USA, 1999 (Jednotka)
Film najslávnejšieho režiséra čiernej pleti Spike Leea. Toto leto je oveľa horúcejšie ako všetky ostatné. New York a kluby plné funky hudby, tanca, sexu a hlavne: plné mladých ľudí. Ale predsa tu bolo niečo, čo bolo chladnejšie ako tá najtuhšia zima. Hrozba, že sa stanete jeho obeťou. Ak by ste boli dievča, mali by ste to o to ťažšie. Pretože práve oni boli obeťami masového vraha, ktorý vstúpil do dejín ako "Samov syn".

22.20  Hotel Splendid  (Hotel Splendid), GB/Francúzsko, 2000 (Dvojka)
Výtvarne pútavá temná satira na uzavretú spoločnosť, v ktorej panujú totalitárne praktiky. V bizarnom prostredí starého, bohom zabudnutého hotela na bližšie nešpecifikovanom ostrove, kde nikdy nesvieti slnko, žijú pochybnú existenciu pacienti v zajatí stravovacích praktík Madam Blanche. Tie okrem striktne diétnej a často odpornej stravy zahŕňajú počas spoločných obedov a večerí i počúvanie gramoplatní s prednáškami o príjme potravy a trávení. Zabehaný stereotyp života bez akejkoľvek známky radosti naruší po smrti Madam Blanche príchod bývalej milenky mladšieho syna majiteľky hotela, niekdajšej kuchárky, ktorá prináša hosťom okrem dobrého jedla i novú chuť do života. Príbeh filmu je značne absurdný, vyniká hlavne výtvarnými kvalitami (v štýle filmov Delikatesy a Brazil) a unikátnou atmosférou.

23.00  Vražedné myšlienky  (Mortal Thoughts), USA, 1991 (Markíza)
Cynthia Kelloggová (Demi Moore) prichádza na policajnú stanicu, aby pred detektívom Johnom Woodsom (Harvey Keitel), jeho kolegyňou Lindou Nealonovou (Billie Neal) a videokamerou vypovedala. Polícia totiž objavila mŕtve telo Jamesa Urbanskiho (Bruce Willis), manžela jej najlepšej priateľky Joyce (Glenne Headly), s ktorou spoločne pracujú v salóne krásy v malom americkom mestečku Bayonne. Cynthia začne svoj príbeh svadbou, keď si Joyce vzala atraktívneho a sebavedomého Jamesa. Od tej chvíle sa jej život stal nočnou morou, plnou nepretržitého poníženia, škaredých incidentov a domáceho násilia... Thriller režiséra Alana Rudolpha.


20.8.
sobota:

21.20  Milenky  (Mistress), USA, 1992 (Dvojka)
Byť scenáristom je niekedy nočná mora. Najmä, ak každý z producentov má svoju milenku. Všetko to začalo nadšením. Producent (Martin Landau) číta jeden zo starých filmových scenárov spisovateľa (Robert Wuhl) a začína sa hon na peniaze. Ale každý zo zdrojov (Robert De Niro, Eli Wallach) má ženu svojich snov a rád by ju konečne videl hrať v dobrom filme. A keďže snom každého scenáristu je, aby sa scenáre realizovali, zmeny sú viac ako nevyhnutné. Čo ale v prípade, ak v konečnom dôsledku z pôvodnej idey nezostane nič?

21.30  Divoká rieka  (The River Wild), USA, 1994 (Markíza)
Manželstvo Gail (Meryl Streep) a Toma (David Strathairn) sa ocitlo v kríze. Tom trávi väčšinu času v práci a nejaví záujem ani o manželku, ani o deti. Posledným pokusom zachrániť vzťah má byť víkend strávený splavovaním rieky. Rodinný výlet sa však zmení na nečakanú drámu. Akčný thriller režiséra Curtisa Hansona (L.A. Prísne tajné).

22.10  Elita  (Anti-Trust), USA, 2001 (JOJ)
Počítačový magnát Gary Winston (Tim Robbins) chce ovládnuť trh s novým celosvetovým komunikačným systémom Synapse, ktorý by prepojil všetky médiá na svete. Mladý počítačový génius Milo (Ryan Phillippe), ktorý preňho pracuje, zistí, že Winston má aj iný cieľ - udržať si monopolné postavenie na trhu a kontrolu nad intelektuálnym bohatstvom. Milo spočiatku podlieha, ale po smrti priateľa Teddyho (Yee Jee Tso) bojuje proti človeku, ktorý má možno na svedomí vraždu... Druhý celovečerný film Petra Howitta (Sliding Doors)  reflektuje situáciu v počítačovom biznise v období súdnych procesov proti monopolnému postaveniu firmy Microsoft.

23.10  Deviata brána  (The Ninth Gate), Fr./Špa./USA, 1999 (ČT1)
Dean Corso (Johnny Depp) je charizmatický, samotársky znalec a hľadač vzácnych kníh pre solventných zákazníkov. Príjme ponuku tlačového magnáta, aby za vysokú odmenu porovnal tri zachovalé exempláre knihy z roku 1666, ktorej autora upálila inkvizícia. Temný thriller Romana Polanskeho (Pianista, Rosemaryno dieťa).

TV Tipy 15.8. - 21.8. 2005 TV Tipy 15.8. - 21.8. 2005

21.8.
nedeľa:

14.55  Tri dcéry  SR, 1967 (JOJ)
Aktualizácia starej ľudovej balady o otcovi a jeho troch dcérach. Starý Majda po vyvlastnení jeho majetku hľadá útočište u svojich troch dcér, ktoré kedysi sám poslal do kláštora, aby nemusel deliť statok. Jedine najmladšia dcéra je aj napriek vyhosteniu z kolektívu svojich radových sestier ochotná sa oňho postarať. Nenechajte si ujsť jeden z najlepších filmov slovenskej kinematografie režiséra Štefana Uhra (Slnko v sieti).

17.55  Romance pre krídlovku  Československo, 1967 (Jednotka)
Boli to iba štyri takty. Kúsok skladby, ktoré zastavili muža odchádzajúceho z krčmy, aby si pozorne prehliadol muža s trúbkou. Tak sa stretli po tridsiatich rokoch muži, ktorí kedysi zvádzali úporný boj o jednu ženu. Bývalý študent Vojto, teraz zostarnutý riaditeľ miestnej školy žiada Viktora, ktorý sa do dediny vrátil s púťovými atrakciami, o stretnutie s Terinou. So ženou, ktorú tak veľmi miloval a pre ktorej lásku by sa vzdal všetkého na svete?. Spomienka na mladosť a na jedno búrlivé leto s koncom, ktorý nenechá nikoho chladným? Romantická dráma režiséra Otakara Vávra.

23.00  Krstný otec III. ½  (The Godfather III.), USA, 1990 (JOJ)
V treťom diele kultovej mafiánskej ságy režiséra Francisa Forda Coppolu a autora Maria Puza, hrá hlavnú úlohu Michaela, hlavy neslávne známej rodiny Corleonovcov, opäť Al Pacino. Michael Corleone (Al Pacino), ktorý už pomaly starne, s pomocou synovca Vincenta Manciniho (Andy Garcia) úspešne legalizuje svoj mafiánsky rodinný podnik a snaží sa vymaniť z područia krutých pravidiel zločinného života. Žiaľ, napriek snahám stať sa bezúhonným občanom a podnikateľom, nepodarí sa mu vykročiť zo začarovaného kruhu zločinu. Je to dôsledok nielen vlastného chatrného zdravia, ale predovšetkým nedôverou k zradným mafiánskym partnerom, akými sú Joey Zasa (Joe Mantegna) a Don Altobello (Eli Wallach). 

23.05  Farba raja  (Rang - e khoda), Irán, 1999 (ČT2)
Mohammad trávi školský rok v teheránskej internátnej škole pre slepých. Na prázdniny sa teší domov na vidiek, kde naňho čaká láska starej mamy a sestier. Ovdovený otec si zariaďuje nový život a syn mu plány na ženbu s bohatou nevestou komplikuje...


HIT TÝŽDŇA
20.8.
sobota:

20.05  Posledná bosorka  SR, 1957 (Jednotka)
Dramatický príbeh, ktorý sa odohráva v Trnave v 18. storočí. Mladé dievča Júlia (Oľga Zöllnerová), podľa ktorej maliar Peter (Mikuláš Huba) maľuje oltárny obraz Umučenej svätej Júlie, je pobúrenými cirkevnými hodnostármi označené za bosorku. Pred potupnou smrťou - upálením ju zachránia trnavskí študenti. Historická dráma režiséra Vladimíra Bahna (Pole neorané, Námestie svätej Alžbety).


sHIT TÝŽDŇA
18.8.
štvrtok:

23.00  Neviditeľné komando II.  (Shadow Warriors II.), USA, 1998 (Prima)
Čo sa stane ak nepriateľ podstúpi plastickú operáciu a beztrestne pokračuje v páchaní zločinov? Nechcite vedieť...

 


autor Peter Konečný 15.8.2005
KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.