TV TIPY 16.8. - 22.8. 2004

TV TIPY 16.8. - 22.8. 2004

VOD recenzia



16.8.
pondelok:
23.10  Hra so smrťou  USA, 1995 (Markíza)
Bratia Victor a Strike Dunhamovci vyrastajú spolu v Brooklyne. Napriek tomu, že sú bratia, sú celkom rozdielni. Victor je rodinne založený muž, ktorý vedie usporiadaný život. Mladší 19-ročný Strike je drogový díler. Jedného dňa však ktosi zavraždí dílera, ktorý bol pre Strika veľkou konkurenciou. Všetci sú presvedčení, že vrahom je práve Strike. Krimi dráma režiséra Spike Leeho (25 hodina).

               00.00  Hodiny smrti  USA, 2000 (Prima)
Holden Avery sa lúči so svojou mladou manželkou Rachel a odchádza za dcérou Annou. V ten istý večer si Rachel vyjde s priateľkou Carlou do baru, kde sa zoznámi s mladým Travisom a ešte v noci sa stane jeho milenkou. Netuší, že schovaná Carla všetko fotografuje. Travis si myslí, že je jej spojencom vo vydieračskom pláne. Všetko je však v skutočnosti inak...Thriller béčkového Kevina Tenneyho (The Cellar).

TV Tipy 16.8. - 22.8. 2004 TV Tipy 16.8. - 22.8. 2004

17.8.
utorok:
22.10  Nevinní (2./2) USA/Nem, 1996 (Markíza)
Kathy a George Merlowovci, susedia Melanie Vegovej, po jej vražde záhadne zmizli. Paul (Brian Dennehy) po nich začne pátrať a zistí že boli v programe na ochranu svedkov. Hoci nemá svedkov, podarí sa mu poskladať útržky udalostí, ktoré vražde predchádzali. Druhý diel televíznej drámy režiséra Bruce Pittmana (Mutant X).

          22.30  Najväčšie riziko  USA, 2001 (Prima)
Vo vidieckom sídle manhattanskej prokurátorky Alexandry Cooperovej (Dana Delanyová), vyšetrujúcej sexuálne delikty, zavraždia známu herečku, ktorá bola u nej na návšteve. Noviny však omylom napíšu, že v dome našli telo štátnej zástupkyne Cooperovej. Bola to iba náhoda, alebo prokurátorke hrozí reálne nebezpečenstvo?


18.8.
streda:
22.00  V okamihu  USA, 1996 (STV1)
Sunny (Mimi Rogersová) a jej deti prežili prestrelku, no ju odsúdili za niečo, čo nespáchala. Jej priateľka z detstva Micki je režisérkou úspešného filmu. Keď sa dozvie o nešťastnom priateľkinom osude, rozhodne sa tvrdo bojovať za prepustenie nevinnej Sunny.

           22.15  Súmrak bohov  Nemecko, 1999 (Markíza)
V podzemí jednej berlínskej budovy vybuchne bomba. K prípadu povolajú pyrotechnika Alexa Fechtnera (Tim Bergmann), ktorý objaví ďalšiu. Jeho manželka, historička Sandra (Christiane Paulová) zistí, že bomby z čias tretej ríše sú rozmiestnené pod celým mestom.


19.8.
štvrtok:
11.40  Posledný správny chlap  USA, 1978 (JOJ)
Frankovi O Malleymu (Larry Hagman) chýba do penzie len pár dní. Je však smrteľne chorý a ak sa nedožije dôchodku, jeho žena bude dostávať veľmi nízky vdovský dôchodok. Keď chorý muž zomrie, jeho kolegovia sa rozhodnú jeho smrť zatajiť pred nadriadeným. Známa komédia režiséra T.J. Flickera.

            00.15  Vášeň v púšti  USA, 1997 (Markíza)
Počas napoleonských nájazdov sa mladý francúzsky dôstojník Robert (Ben Daniels) stratí na Sahare. Ak by mal byť v púšti odkázaný len na vlastné schopnosti, určite by zomrel. Na svojej ceste však stretne nádherného leoparda a čoskoro ho sním spojí zvláštne, pevné puto. 

TV Tipy 16.8. - 22.8. 2004 TV Tipy 16.8. - 22.8. 2004

20.8.
piatok:
20.00  Rob Roy  USA/Škótsko, 1995 (Markíza)
Česť z neho urobila muža. Odvaha z neho urobila hrdinu. História z neho urobila legendu... Skutočný príbeh legendárneho škótskeho hrdinu Roberta Roya (Liam Neeson) nakrútil v roku 1995 režisér Michael Caton-Jones (Šakal).

           21.05  Bounty  USA, 1984 (JOJ)
Loď Bounty, ktorej velí krutý a neľútostný kapitán William Bligh (Anthony Hopkins), sa plaví na Tahiti. Po pristátí prestali námorníci svojho veliteľa poslúchať - zapáčil sa im príjemný život, krásne ženy a tropické podnebie. Pri povele odplávať sa časť posádky vzbúri pod vedením prvého dôstojníka Fletchera Christiána (Mel Gibson). Dobrodružná dráma tvorcu Rogera Donaldsona (Farma, Dantes Peak).

           23.00  Cintorín domácich zvierat  USA, 1989 (Markíza)
Doktor Louis Creed sa s manželkou, deťmi Ellie a Gagom a kocúrom Churchom presťahovali do nádherného domu v mestečku Ludlow. Jediné, čo ho znepokojuje, je rušná cesta pri dome. Čoskoro sa ukáže, že oprávnene - Churcha totiž zrazí auto. Louis sa obáva, že malej Ellie jeho smrť zlomí srdce. Potom mu však sused Jud prezradí tajomstvo, ako Churcha priviesť späť k životu. Ďalšia snaha o filmovú adaptáciu výbornej knihy Stephena Kinga s melodickou hudbou legendárnej punkovej kapelky The Ramones...


21.8.
sobota:
17.00  Hraničná čiara  USA, 1980 (JOJ)
Pohraničníka Scootera Johnsona zastrelia počas bežnej cestnej kontroly. Jeho vražda nesmie zostať nepotrestaná. Dráma v hlavných úlohách s Charlesom Bronsonom, Brunom Kirbym a Ed Harrisom.

            17.20  Zlá noc  ČR, 1973 (Prima)
Poručík VB v prestrojení za robotníka hľadá medzi pracovníkmi obsluhy kolesového veľkorýpadla vraha mladej ženy. Česká detektívna klasika s Jiřím Krampolom.

            20.00  Duch  USA, 1990 (Markíza)
Úspešný bankový úradník Sam (Patrick Swayze) žije s výtvarníčkou Molly (Demi Moore) a majú krátko pred svadbou. Stane sa však tragédia - Sama zastrelí neznámy muž. Dočasne získa výsadu zostať na zemi ako neviditeľný duch. Zistí, že jeho smrť nebola náhoda a chce varovať Molly.

            20.00  Návrat ztraceného ráje  ČR, 1999 (ČT1) 
Filmom o domove, nevyspytateľnosti osudu, láske, tolerancii a odpustení sa na plátna kín po 30 rokoch vrátil český režisér Vojtěch Jasný. Návrat ztraceného ráje voľne nadväzuje na jeho slávny film Všichni dobří rodáci. Hlavnou postavou príbehu je český emigrant v podaní Vladimíra Pucholta.

            22.15  Šialená jazda  USA, 1997 (JOJ)
Bojovník Toby Wong (Mark Dacascos) pracuje pre korporáciu Leung. Absolvuje experiment, pri ktorom mu implantujú do hrudníka špeciálny čip zvyšujúci fyzické zdatnosti. Keď však zabijú jeho priateľku, Wong utečie a chce čip predať konkurencii. V pätách má však zabijakov... Akčné sci-fi režiséra Steve Wanga.

            22.20  Neznesiteľná ľahkosť bytia  USA, 1988 (ČT1)
Adaptácia jedného z najvýznamnejších románov českého spisovateľa Milana Kunderu osciluje medzi osobnými problémami hrdinov a ich vzájomných vzťahov, rovnako ako ich pokusom prežiť v diktatúre, ktorá nasledovala po okupácii Československa sovietskou armádou. Príbeh ľúbostného trojuholníka sa odohráva v Prahe na pozadí udalostí roku 1968. Lekár Tomáš (Daniel Day-Lewis) žije vo voľnom vzťahu so Sabinou (Lena Olin). Z jednej cesty na vidiek si privedie mladú Terezu (Juliette Binoche), ktorá s k nemu nasťahuje a s ktorou sa Tomáš aj ožení. To mu však nebráni v jeho sexuálnych výbojoch. Udalosti Pražskej jari však zmenia život všetkým. Réžia Philip Kaufman (Quills).

            22.25  Jennifer 8  USA, 1992 (Markíza)
Na smetisku sa dá nájsť naozaj všeličo. To je v poriadku. Keď sa však na ňom nachádzajú kusy ľudských tiel, potom to v poriadku nie je. Práve takýto hrôzostrašný nález celkom vtiahne kriminálneho špecialistu Johna Berlina (Andy Garcia) do zamotaného prípadu. 

TV Tipy 16.8. - 22.8. 2004 TV Tipy 16.8. - 22.8. 2004

22.8.
nedeľa:
10.50  Čarovná záhrada  GB/USA/Japonsko, 1999 (JOJ)
Mladý Tom Lond (Anthony Way) musí zostať u tety Gwen (Greta Scacchi) a strýka Alana (James Wilby), kým sa jeho brat nevylieči z osýpok. V byte nie je žiadne miesto, kde by sa mohol hrať. Odrazu však nájde čarovnú záhradu, ktorá sa objavuje iba o jednej hodine v noci. Dobrodružstvo sa tak môže začať...

            14.15  Kramerová verzus Kramer  USA, 1979 (Markíza)
Úspešnému umeleckému riaditeľovi reklamnej agentúry Tedovi Kramerovi (Dustin Hoffman) jedného dňa nečakane oznámi jeho manželka Joanna (Meryl Streepová), že od neho odchádza. Odrazu sa musí sám starať o výchovu syna Billyho a chod celej domácnosti. Slávnu drámu nakrútil režisér Robert Benton (Ľudská škvrna).

            14.30  Porušený sľub  USA, 1986 (Hallmark)
Katolícky kňaz Joseph McMahon (Tommy Lee Jones) sa stane svedkom vraždy mladého muža. Spoločne s mladíkovou odvrhnutou milenkou sa pustí do pátrania po vrahovi. Čoskoro zistí, že nájsť páchateľa bude oveľa jednoduchšie ako odolať vnadám zvodnej Kim (Annette O Toolová).

            17.25  Samotár  Francúzsko, 1987 (JOJ)
Stan Jalard (Jean-Paul Belmondo) je mierne nekonformný policajt, ktorý na vyriešenie prípadu sem-tam využije aj neštandardné metódy. Keď pri vyšetrovaní v nočnom podniku zastrelia jeho kolegu a najlepšieho priateľa, odhodlá sa túto nezmyselnú smrť pomstiť.

            22.00  Americká krása  USA, 1999 (JOJ)
Onania v rannej sprche - to je to najkrajšie, čo ma tento a ďalšie dni môjho života čaká - Lester Burnham (Kevin Spacey). Excelentná - päť oscarovská - dráma režiséra Sama Mendesa (Road to Perdition) sa pozerá na svet skutočne zblízka, veľmi zblízka...

            23.45  Noviny  USA, 1994 (Markíza)
Keď v černošskej štvrti zavraždia dvoch bielych obchodníkov z Wall Street, média vyhlásia vraždu za rasovo motivovanú. Polícia zatkne dvoch mladých černochov. Novinár Henry (Michael Keaton) a jeho tehotná žena Martha (Marisa Tomei) však vypátrajú, že obvinení sú nevinní. Satirická komédia Rona Howarda (Apollo 13, Čistá duša).


HIT TÝŽDŇA
19.8.
štvrtok:
22.10  Vtedy v Amerike (1./2)  USA/Taliansko, 1984 (Markíza)
Sergiovi Leonemu zobrala kompletná realizácia jeho posledného filmu takmer 10 rokov života a ja sa vám musím hneď na začiatku priznať, že tento článok patrí zatiaľ medzi moje najosobnejšie výpovede k umeniu pohyblivých obrázkov s názvom film. Pevne verím, že sa mi aspoň z časti podarí na nasledujúcich riadkoch zachytiť čo i len stopové množstvo pocitov, ktoré vo mne Vtedy v Amerike zanechá pri jeho každom zhliadnutí a zároveň vám tým aj pretlmočiť obrovskú výpovednú hodnotu tohto skrytého pokladu histórie kinematografie. Film, o ktorom neváham tvrdiť, že je jedným z možných synonymov slova dokonalosť a dôkazovou metaforou pre režijnú genialitu. Film, ktorého majstrovstvo je vykúpené obrovským úsilím jedného z najnadanejších filmárov v dejinách, človeka, ktorý o svoj vysnívaný projekt a jeho následný vznik musel dlho bojovať. Film s názvom Vtedy v Amerike... (pokračovanie textu)


sHIT TÝŽDŇA
19.8.
štvrtok:
23.15  Planéta barbarov  USA/Portoriko, 1998 (JOJ)
Zatiaľ čo ľudstvo sa v budúcnosti presťahovalo na obrovské kozmické stanice, spustošená planéta Zem sa zmenila na obrovskú väzenskú kolóniu, odkiaľ niet úniku. Jedného dňa sa tu však ocitne sám americký prezident Bradford. Jeho syna Kylu odsúdili na doživotie za pokus o prevrat. Kyle sa teraz spolu s komplicmi rozhodol prilákať záchrannú misiu, aby sa zmocnili jej kozmickej lode a utiekli. Brrrr...

 


autor Peter Konečný 16.8.2004
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.