Netflix, HBO Max, novinky: American Nightmare, Maboroshi, The Kitchen, Seon-san, The King of Staten Island ...

Marcový deň roku 2015. Zhruba 3 hodiny ráno. Aaron Quinn a jeho priateľka Denise spia ...

pridal Lukáš Šútor 20.1.2024 o 14:51
Netflix, HBO Max, novinky:  American Nightmare, Maboroshi, The Kitchen, Seon-san, The King of Staten Island ...


Kráľ Staten Islandu (The King of Staten Island) – pondelok, 15. január, HBO Max (recenzia)

USA, 2020, Judd Appatow

Komediálna dráma od Judda  Apatowa, režiséra, scenáristu a producenta, ktorý vtisol „blbým“ hollywoodskym komédiám scenáristicky obrúsenejšiu, emocionálne zrelšiu a umelecky ambicióznejšiu tvár (40 rokov panic, Nabúchaná, Komici, Štyridsiatka na krku...). Kráľ Staten Islandu rozpráva príbeh o 24-ročnom mladom mužovi, ktorý sa akosi zasekol vo fáze prechodu do dospelosti po tom, čo jeho otec – požiarnik zahynul pri hasení požiaru.  Hlavnú postavu stvárňuje talentovaný komik Pete Davidson, ktorý ukazuje, že bez problémov zvláda aj serióznejšie polohy (jeho postava je pričom sčasti autobiografická). Uvidíme aj Marisu Tomei, Billy Burra, Stevea Buscemiho, Pamelu Adlon či Maude Apatow.

Nič v zlom (No Hard Feelings) – pondelok, 15. január, HBO Max (recenzia)

USA, 2023, Gene Stupnitsky

Čistá oddychovka. Veselá (a trochu aj drsná) romantická komédia s Jennifer Lawrence v hlavnej ženskej úlohe. Pre režiséra Genea Stupnitskeho (Dobrí chlapci) ide o druhý celovečerný film, ten prvý (Dobrí chlapci) bol v množstve prvkov podobný. Lawrence stvárňuje Maddie, ženu, ktorá má problém robiť správne životné rozhodnutia. Keď si uvedomí, že má v živote na mále, objaví zaujímavý džob: bohatá rodina hľadá niekoho, kto by „randil“ s ich introvertným 19-ročným synom Percym (Andrew Feldman). A to je niečo pre Maddie! Film, na ktorého produkcii sa podieľala aj samotná Lawrence, sa premietal v našich kinách minulé leto.

Maboroši: Továrna na iluze (Alice to Therese no maboroši kódžóň) – pondelok, 15. január, Netflix

Japonsko, 2023, Mari Okada

Japonský anime film, ktorý je výsledkom spolupráce renomovanej scenáristky Mari Okada a uznávaného animačného štúdia MAPPA. Očakávania žánrových fanúšikov sú pomerne vysoké. Hlavným hrdinom fantasy príbehu je 14-ročný chlapec Masamune. V jeho meste sa zdanlivo zastavil čas, za čo môže istá katastrofická udalosť. Príbeh naberie spád, keď nám rozprávanie predstaví divoké vlčie dievča Mutsumi a Masamune sa do nej zamiluje. V stagnujúcom svete sa tak udalosti dávajú do pohybu. 

Zlý americký sen (American Nightmare) – streda, 17. január, Neflix

Veľká Británia, 2024, Felicity Morris

Marcový deň roku 2015. Zhruba 3 hodiny ráno. Aaron Quinn a jeho priateľka Denise spia ako baránky. V dome sa náhle objaví neznámy muž, partnerskú dvojicu surovo napadne, spúta, omámi. Po útoku je Denise preč. O dva dni neskôr sa objaví v blízkosti domu svojich rodičov. Únosca ju držal v zajatí pri neďalekom jazere a prepustil ju, keď Aaron zaplatil požadované výkupné. Miestna polícia však príbehom Aarona a Denise neverí a dvojicu dokonca obviní z toho, že vlámanie a únos zinscenovali, aby na seba upútali pozornosť. Je to ale naozaj tak? Nemýli sa v skutočnosti polícia?  Trojdielny dokument režisérky Felicity Morris (režisérka kvalitného dokumentu Podvodník z Tinderu) analyzuje prípad, ktorý si získal nemalú mediálnu pozornosť a viacerí ho prirovnávajú k príbehu v románe Stratené dievča (2012) od Gillian Flynn (David Fincher sfilmoval knižku v roku 2014 pod rovnakým názvom).   

Z popela (From the Ashes) – švrtok, 18. január, Netflix

Saudská Arábia, 2024, Khalid Fahad

Nič zvláštne. Bežný školský deň v prísnej dievčenskej škole v saudskoarabskom kráľovstve. Pokojný priebeh dňa naruší zápach, dym a oheň. V školskom suteréne prepukol požiar. Šíri sa rýchlo a spolu s ohňom a plameňmi sa školou šíri panika, strach, zmätok. Študentstvo a učiteľstvo odrazu stojí pred (doslova) životnými rozhodnutiami, ktoré musia  vykonať ihneď.  Dramatický triler  režiséra Khalida Fahada sa podľa vlastných slov inšpiruje skutočnou udalosťou.

Netflix, HBO Max, novinky:  American Nightmare, Maboroshi, The Kitchen, Seon-san, The King of Staten Island ...

Kuchyňa (The Kitchen) – piatok, 19. január, Netflix

Veľká Británia, USA, 2023, Daniel Kaluuya, Kibwe Tavares

Londýn v neďalekej budúcnosti. Dystopická, kyberpunková vízia. Nič prívetivé. Mesto sa prepadlo do chaosu, v uliciach bláznia motorkárske gangy. Priepasť medzi bohatými a chudobnými obyvateľmi mesta sa nafúkla do groteskných rozmerov. Všetky formy sociálneho bývania sú fuč, ostala len komunita a komplex s názvom Kuchyňa. 12-ročný Benji a motorkár Izi sa snažia nájsť cestu von zo životnej priepasti, ktorú im osud nadelil. Kuchyňa je celovečerným debutom vcelku známeho 34-ročného britského herca Daniela Kaluuyu (Nie, nie, Čierny panter, Uteč), ktorý sa evidentne inšpiroval Millerovym opusom Mad Max: Zbesilá cesta (2015). Iziho si zahral britský rapper Kane „Kano“ Robinson – ako herca ho môžete poznať z mladíckeho krimi seriálu Top Boy.      

60 minút (60 Minuten) – piatok, 19. január, Netflix

Nemecko, 2024, Oliver Kienle

Octavio beží o život. Aj tak by sa mohlo volať akčné adrenalínové béčko nemeckého režiséra Olivera Kienleho, ktoré viacerými prvkami evokuje slávny film Kienleho krajana Toma Tykwera. Hlavným hrdinom je vymakaný figther z MMA, ktorý má len hodinu na to, aby dorazil na narodeniny svojej dcéry, inak mu úrady navždy odoberú nárok na opatrovníctvo. Na Octavia však nečakajú len problémy s úradmi a časom, ale aj s mafiou, ktorú si pri svojich MMA kšeftoch uviazal okolo krku. Octavio beží o život a popritom bije gangstrov hlava-nehlava. Na všetko má len 60 minút. 

Pozůstalá (Seon-san) – piatok, 19. január, Netflix

Južná Kórea, 2024, Min Hong-nam

Vytvoriť, čo možno najkórejskejší triler. Takto charakterizoval režisér Min Hong-nam svoju víziu pri nakrúcaní šesťdielnej série Pozůstalá. Fanúšikovia K-produkcií si asi prídu na svoje. Min Hong-nam nie je zelenáč – v pozícii asistenta réžie pracoval na viacerých známych projektoch, hlavne s uznávaným Sang-ho Yeonom (Vlak do Busanu, Vlak do Busanu 2, Yeomlyeok). Hlavnou hrdinkou je Seo-ha, ktorá zdedí slušný rodinný majetok po tom, čo zomrie jej strýko (všetci ostatní blízky členovia rodiny sú už po smrti). Je tu však ešte nevlastný brat, ktorého by potešilo, ak by niečo z dedičstva pripadlo aj jemu. A potom začnú pribúdať mŕtvi...




1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.