Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: The Burdened, Sierra Madre, The Big Door Prize, Them – The Scare ...

Videli ste niekedy festivalový film, na ktorom sa produkčne spolupodieľali Jemen ...

pridal Lukáš Šútor 28.4.2024 o 11:29
Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: The Burdened, Sierra Madre, The Big Door Prize, Them – The Scare ...


Connan O´Brien musí vypadnúť (Conan O'Brien Must Go) – pondelok, 22. apríl, HBO Max

USA, 2024, Connan O´Brien

Connan musí vypadnúť, Connan musí cestovať. Jeden z najvtipnejších a najpohotovejších amerických moderátorov nadväzuje na svoju podobne ladenú show Connan Without Borders.  Pán „neznalý“ (v skutočnosti pomerov dobre znalý) turista sa tentoraz potuluje po miestach ako Nórsko, Thajsko, Argentína a Írsko. Rozpráva sa pritom s fanúšikmi z celého sveta. Inšpiroval sa svojim podcastom Conan O’Brien Needs a Friend, keď prijal výzvy fanúšikov na osobné stretnutie. S produkciou pomáhal ďalší slávny cestovateľ – Werner Herzog.  

Karel, já a ty  - pondelok, 22. apríl, HBO Max

Česko, 2019, Bohdan Karásek

Formou surová, obsahom empatická, citlivá a jemná komédia talentovaného českého autora Bohdan Karáska. Začína to rozchodom – ona sa volá Saša, on Karol. Potom nastúpi Dušan, muž, s ktorým sa Saša dá následne dokopy. Čo sa týka príbehu, nedeje sa nič moc, proste dvaja ľudia reflektujú a žijú svoj vzťahový život. Miera pravdivosti deja je však veľmi vysoká. A vtipná. 

Sierra Madre – pondelok, 22. apríl, HBO Max

Mexiko, 2024, Diego Enrique Osorno

HBO Max vo svojej vlastnej produkcii prekvapivo stavil na mexickú kartu. Miniséria vyzerá na to, že sa rozhodla kráčať v žánrových chodníčkoch Boju o moc.  Čakajme poriadnu dávku podrazov, intríg a naplnených či nenaplnených ambícií. Neočakávajme šťastných ľudí.  Marcos Parra, hlavných hrdina, je, zdá sa, dieťa šťasteny. Narodil sa dobre  - do dobrej rodiny a bohatého kraja. Biznismen je to však tvrdý a o korisť sa rozhodne nehodlá s nikým deliť. 

Zaťaženie (The Burdened / Al Murhaqoon) – pondelok, 22. apríl, HBO Max

Jemen, Saudská Arábia, Sudán, 2023, Amr Gamal

Videli ste niekedy festivalový film, na ktorom sa produkčne spolupodieľali Jemen, Saudská Arábia a Sudán? Zrejme nie, ale naskytuje sa dobrá možnosť. Snímka Amra Gamala skúma sociálnu situáciu, ktorá nastane, keď rodičia troch detí (s ďalším na ceste), prídu o prácu. Situácia sa čoraz viac komplikuje, zauzluje, proste „sere“. Je to komplikované aj v Európe, nieto v Jemene, štáte, kde je vojna denným chlebom. Film, ktorý je založený na jednom skutočnom a konkrétnom prípade, sa premietal na berlínskom festivale, pričom dostal veľmi pozitívne recenzie. Krajina si ho samozrejme vybrala ako svojho kandidáta na Oscara. Neuspela, ale zanechala dobrý dojem.    

Banditi: Na cestě za zlatem (Briganti) – utorok, 23. apríl, Netflix

Taliansko, 2024, Steve Saint Leger, Nicola Sorcinelli

Žeby spaghetti westerny nevymreli? Príbeh 6-dielnej série je zasadený Južného Talianska, dva roky po zjednotení krajiny. Sledujeme mladú ženu menom Filomena. Po opustení svojej dediny sa pripojí k skupine banditov a postupne sa stáva ešte drsnejšou, ako sú oni. Dôležité miesto v rozprávaní má príroda. Husté lesy na jednej strane, na druhej strane pustá krajina. Po šírom priestore sa preháňajú, gangy, kvitne zločin a chudobní ľudia sa učia, ako sa postarať sami o seba. Sranda ide bokom, keď sa pozeráte do hlavne pušky.

Skrytý potenciál (The Big Door Prize) – streda, 24. apríl, Apple TV+

USA, 2024, David West Read

Hlavným ťahúňom komediálneho seriálu so značnými prvkami sci-fi je Chris O´Dowd (IT Crowd), skúsený komický herec s prihlúplym výrazom. V Skrytom potenciáli  sa O´Dowdov potenciál nezaprie – vidno to už na oficiálnom plagáte. Príbeh sa odohráva v malomestkom prostredí, v ktorom sa z ničoho nič objaví jedna zvláštna vec – prístroj, ktorý je schopný ľudom odhaliť ich skrytý potenciál. Pod vplyvom prístroja sa formujú nové vzťahy, nové vtipné vízie. Dvere ľudskej predstavivosti sa otvárajú dokorán.

Vysvoboď mě (I dina händer) – streda, 24. apríl, Netflix

Švédsko, 2024, Anna Zackrisson

Billy a Dogge, dvaja mladí chlapci, jeden černoch, druhý beloch. Chalani túžia po dobrodružstve, uznaní a moci. Dostane sa im toho v pouličnom gangu. To, čo sa v ňom začne diať, je však pre hlavných hrdinov už príliš. Cesta späť bude tŕnistá, možno nemožná. Vo Švédsku naozaj existuje problém s mládežníckymi gangami, bude inšpiratívne vidieť, ako sa ho táto ambiciózna 6-dielna séria pokúsi reflektovať.  Autorkou románovej predlohy je Malin Persson Giolito, ktorej knižka vyšla aj v českom preklade. Réžiu si svojich rúk zobrala Anna Zackrisson, ktorá má dobré referencie vďaka minisériu Sneegle (Snežní anjeli, nominácia na najlepší dánsky seriál roku 2022). Scenárista Alex Haridi má taktiež za sebou kvalitné práce (hlavne seriály Láska a anarchia a Tekutý piesok).  

Them – The Scare – štvrtok, 25. apríl, Prime Video

USA, 2024, Little Marvin

Hororová antologická séria, ktorá sa primárne orientuje na afroamerické publikum. Kvalita prvej série bola veľmi slušná, príbeh sa týkal mladej černošskej rodiny, ktorá sa prisťahuje do bielej štvrti. Okrem rasistických predsudkov čelia démonickým silám. Druhá séria sa odohráva v v 90. rokoch,  hlavnou hrdinkou je detektívka vyšetrujúcu brutálnu vraždu. Tým, ako sa vyšetrovanie posúva, s detektívkou a jej rodinou, sa deje až príliš temný proces.

Mrtví mladí detektivové (Dead Boy Detectives)  - štvrtok, 25. apríl, Netflix

USA, 2024, Steve Yockey

Akčný, hororový, komediálny seriál. Nevyzerá vôbec zle. „Vitajte v  Dead Boy Detective Agency“, vraví sa v poslednej ukážke. „„Pomáhame duchom vyriešiť ich záhady. Duchom, ktorí nechcú opustiť  sféru života."  Seriál je adaptáciou rovnomenného komiksu Neila Gaimana.  Tvárami projektu sú George Rexstrew a Jayden Revri. Stvárňujú postavy, ktoré (s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou) umrú, sú najlepší kamoši, stretnú sa v posmrtnej ríši a snažia sa vyriešiť paranormálne záhady – v tej posmrtnej ríši...samozrejme. Tvorcom vtipnej a zrejme aj chytrej série je Steve Yockey, showrunner seriálu Letuška (HBO Max). Yockey je zároveň skúsený scenárista (Doom Patrol, Hrozba z temnoty, samozrejme Letuška).

Shiti Hanta – štvrtok, 25. apríl, Neflix

Japonsko, 2024, Júičí Sato

Nadžánrový film, ktorý sa inšpiruje súkromnými „detektívmi starej školy“. Majú vlastný morálny kódex, neboja sa siahnuť po zbrani ani po pästiach, ženy po nich šalejú a oni šalejú z nich. Ryo Saeba je taký. Súkromné očko, sukničkár, strelec, hráč sršiaci ostrovtipným sarkazmom a cynizmom. Keď mu však zabijete kamoša, musíte počítať s vášnivou pomstou. Presne to sa stane. Ryo sa púšťa do nekompromisné pátrania po páchateľovi. Pomáha mu v tom parťáková pozostalá dcéra.    

Jongmalui babo (Goodbye Earth) – štvrtok, 25. apríl, Netflix

Južná Kórea, 2024, Jin-min Kim

Katastrofická kórejská séria odohrávajúca vo svete, ktorý sa blíži k zániku. Obrovský meteorit sa blíži k zemi. Nehodlá si to rozmyslieť. V dvanástich dieloch sledujem príbeh skupiny ľudí. V tvárou tvár blížiaceho sa konca sveta dostávajú zo seba to najlepšie i najhoršie. Réžie sa ujal Jin-min Kim, ktorý má za sebou výbornú prácu v podobne seriálu Modrá až na kosť.

Zdraví prochází žaludkem (Hack Your Health: The Secrets of Your Gut) – piatok, 26. apríl, Netflix

USA, 2024, Anjali Nayar

Niečo pre gurmánov. A fanúšikov čriev. Vzdelávací dokument, ktorý skúma prácu vedca z University College Cork, popredného experta na problematiku nezdravého stravovania a jeho vplyvu na náš črevný systém. Nuž, verte, že ten vplyv nie je moc dobrý. Dokument sa ale túto „ťažko stráviteľnú“ tému snaží podať hravo, láskavo, vtipne a pomerne interaktívne.  





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.