Čo je nové na Netflixe a HBO GO? Ma Rainey – matka blues, ale aj Monos

Ak si chcete oddýchnuť od vianočného zhonu, nechcete myslieť na to, koľko darčekov ešte treba kúpiť...

pridal Tatiana Rusnáková 14.12.2020 o 19:35
Čo je nové na Netflixe a HBO GO? Ma Rainey – matka blues, ale aj Monos


Ak si chcete oddýchnuť od vianočného zhonu, nechcete myslieť na to, koľko darčekov ešte treba kúpiť a ako stihnúť upiecť niekoľko druhov vianočných sladkostí, VOD platformy sú miestom, kde môžete pohodlne relaxovať.

Veľké očakávania vkladá Netflix do novej true crime série Rozparovač o sériovom vrahovi, ktorý v 70. rokoch terorizoval severné Anglicko. Ku koncu týždňa zverejní platforma aj dlho očakávanú adaptáciu divadelnej hry Ma Rainey – matka blues, herecké výkony v ktorej sú jedny z najlepších za rok 2020. Aspoň tak to tvrdia kritici a recenzenti.

Ak si chcete sviatky vychutnávať len pasívne, od 18. decembra si môžete pozrieť pokračovanie nórskeho rodinného seriálu Vianoce u našich. Ak ste predplatiteľom HBO GO, tento týždeň sme pre Vás vybrali americký remake švédskeho filmu Rubena Östlunda Force Majeure. Pre fanúšikov latinsko-amerického filmu sme zas vybrali drámu Monos z Kolumbie.

Rozparovač (The Ripper) – streda, 16. december, Netflix

Veľká Británia, 2020, Jesse Vile, Ellena Wood

True Crime seriály sa posledné roky tešia mimoriadnej obľube. Na Netflixe sú snímky spadajúce do tejto kategórie jedny z najsledovanejších. 16. decembra prináša Netflix desivú históriu vraha, ktorý len pred pár dňami v cele zomrel. V 70. a 80. rokoch desil sever Anglicka Peter Sutcliffe. V priebehu piatich rokoch brutálne zavraždil 13 žien. Navyše, polícia mala s jeho dolapením veľké problémy. Niekoľko rokov tak museli ženy žiť v strachu, muži sa zas mohli kedykoľvek ocitnúť na zozname podozrivých.

Vianoce u našich (Hjem til jul), 2. séria – piatok, 18. december, Netflix

Nórsko, 2020, Anna Gutto, Per-Olav Sørensen

Prvá séria seriálu bola prvým nórskym Netflix titulom. V šiestich epizódach dokázali tvorcovia využitím žánru romantickej drámy rozprávať príbeh Johane, ktorej sa nedarí priviesť si na vianočné stretnutie s rodinou partnera. Fanúšikovia ju prirovnávajú k romantickým klasikám ako filmové spracovanie bestselleru Denník Bridget Jonesovej či Láske nebeskej. Takmer presne po roku teraz ponúka platforma druhú sériu, ktorou chce zopakovať, ak nie vylepšiť úspech z minulého roka. V nej je Johane mimoriadne unavená z večných narážok na to, že je single, rozhodne sa teda nájsť si partnera nech to stojí, čo to stojí.

Ma Rainey – matka blues (Ma Rainey's Black Bottom) – piatok, 18. december, Netflix

USA, 2020, George C. Wolfe

O titule sme už niekoľkokrát písali, naposledy sme sa pozreli na prvé ohlasy filmových publicistov. Ma Rainey – matka blues je podľa drvivej väčšiny z nich inteligentnou drámou, chválabohu, režisér George C. Wolfe dokázal jej pôvab preniesť aj do filmového spracovania. Skutočnými hrdinami sú ale hlavné hviezdy – predstaviteľka titulnej role Viola Davis je fantastická ako vždy, zhodujú sa kritiky. Snímka nesie aj smutné konotácie, je to totiž posledný film, ktorý pred svojou náhlou smrťou nakrútil obľúbený herec Chadwick Boseman. Ten podľa recenzií do role dospel, a podáva jeden zo svojich najlepších výkonov.

Sešup (Downhill) – nedeľa, 20. december, HBO Go

USA, 2020, Nat Faxon, Jim Rash

Príbeh vykresľuje zdanlivo idylickú rodinu na lyžovačke v Alpách. Rodičia s dvoma deťmi si užívajú bezstarostné chvíle v krásnom prostredí európskych veľhôr. Jedného dňa ich však pri posedení na terase prekvapí lavína. Aj keď sa rodine nič nestane, niečo sa predsa len zmenilo. Ak je Vám tento dej povedomý, nemýlite sa. Sešup je totiž americkým remakeom švédskeho filmu "Force Majeure"/Vyššia moc oceňovaného režiséra Rubena Östlunda. V hlavných úlohách sa predstaví Julia Louis-Dreyfus a Will Ferrell.

Monos – sobota, 19. december, HBO Go

Kolumbia, Argentína, Holandsko, Dánsko, Švédsko, Nemecko, Uruguay, USA, 2019, Alejandro Landes

Medzinárodná spolupráca niekoľkých krajín má výsledok vo vojnovej dráme z prostredia odľahlých hôr Južnej Ameriky. V nich osem detských vojakov dohliada na americkú rukojemníčku Doctoru. V zvrátenom svete sa cez deň deti venujú vojenskému drilu, v noci však majú povolené byť deťmi. Ich misia je nejasná, veliteľ, ktorý im vydáva rozkazy navyše nie je často nablízku. Ako to už býva, disciplína pomaly upadá, vyzerá to, že je len otázkou času, kedy jednotka prestane akékoľvek rozkazy počúvať.




KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.