Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Slow, Goutte d'or, Ronja Rövardotter, Descansar en paz ...

Nepočujeme sa, ale milujeme sa. Citlivá snímka o láske medzi tlmočníkom a nepočujúcou...

pridal Lukáš Šútor 30.3.2024 o 1:34
Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Slow, Goutte d'or, Ronja Rövardotter, Descansar en paz ...


Ako nikto iný (Slow) – pondelok, 25. marec, HBO Max

Litva, Švédsko, Španielsko, Marija Kavtaradzé, 2024

Nepočujeme sa, ale milujeme sa. Citlivá snímka o láske medzi tlmočníkom a nepočujúcou. Veľmi intímny, láskavý film. Ak by ste chceli slušné, nevulgárne a čestné emócie, sú presne tu. Ako nikto iný je mimoriadne krehký a nežný film, ktorý uviedol aj festival v Karlových Varoch.

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) – pondelok, 25. marec, HBO Max

Švédsko, Rusko, Veľká Británia, Francúzsko, Španielsko, Nemecko, 2013, Felix Herngren

Ďalšia svojrázna adaptácia knižnej predlohy zo Škandinávie sa venuje storočnému starčekovi Allanovi, ktorý jednoducho vyliezol z okna starobinca a zmizol. Ale ono je to samozrejme komplikovanejšie. Pri tomto úteku sa náhodou dostane ku kufríku plnom peňazí a tak sa nešťastne zapletie do cesty mafii. Film sa však venuje celému Allanovmu životu a predstavuje nám ho ako Forresta Gumpa severu. Muž sa ocitol pri vynáleze atómovej bomby a poznal prezidentov na oboch barikádach studenej vojny.

Ramses a jeho synovia (Goutte d'or) – pondelok, 25. marec, HBO Max

Francúzsko, 2022, Clément Cogitore

Paríž. Život v hlavnom francúzskom svete nie je úplná sranda. Hlavne, ak ste Ramses – špičkový miestny jasnovidec. Bum! Niekoľko miestnych deciek sa pustí do terorizovania parížskeho obyvateľstva. A život Ramsesa sa v tomto prípade obráti hore nohami, pretože jeho vízie dokážu dovidieť do konca konfliktu, dokonca ho ukončiť. Z obyčajného Ramsesa sa stáva neobyčajne vzácny a hodnotný človek. Človek mieru.

Kursk (The Command) – pondelok, 25. marec, HBO Max

Francúzsko, Luxembursko, Belgicko, USA, Kanada, 2018, Thomas Vinterberg

Známy dánsky režisér nakrútil pred pár rokmi natočil drámu na motívy skutočnej udalosti z roku 2000. Práve vtedy sa totiž potopila zdanlivo nepotopiteľná ruská ponorka. Časť jej posádky zahynie pri počiatočnej explózii, niekoľko preživších námorníkov však má šancu na prežitie. Problémom však je byrokracia, ruské odmietanie zahraničnej pomoci, aj nebezpečné prostredie jadrovej ponorky. Námorníkom každou minútou plynie drahocenný čas.

Víra tvá (Sathu) – streda, 27. marec, Netflix

Thajsko, 2024, Wattanapong Wongwan

Thajsko je najväčšou budhistickou krajinou sveta v prepočte na obyvateľa. Tým pádom, tento zhruba 70-milíonový národ má o svojom náboženstve čo povedať. Bohužiaľ, ani pôvodom mierumilovný thajský budhizmus sa nevyhýba brutálnemu násiliu a tamojší občania to až príliš často pociťujú na vlastnej koži – hlavne zo strany vlastnej armády. Víra tvá rozpráva príbeh troch obchodníkov, ktorí zneužijú budhistický chrám na to, aby v ňom rozbehli nesvätý biznis. Šestdielna séria nám dosvedčí, nakoľko zlé je sa rúhať proti ľudskej - budhovskej prirodzenosti.

Odpočívat v pokoji (Descansar en paz) – streda, 27. marec, Netflix

Argentína, 2024, Sebastián Borensztein

Príbeh o mužovi rodinnom, ktorého dlh sa vyšplhá na šialenú hranicu,  on sa rozhodne využiť životnú šancu... a zmiznúť. Sergio sa v divokej trilerovej jazde musí vytratiť z dohľadu z argentínskej mafie. Tá má však vlastný plán a vlastné záujmy. Autorom snímky je Sebastián Borensztein, ktorého bláznivú komédiu Čínsky take-away (2011) možno poznáte (ale asi skôr nie ☺ ).

Bible: Příběh o Mojžíšovi (Testament: The Story of Moses) – streda, 27. marec, Netflix

USA, 2024, Benjamin Ross

Mojžiš sa vracia na televíznu obrazovku. Trojdielna dokumentárna dráma mapuje titulného hrdinu ako jedinečného židovského vodcu s výnimočným talentom. Rozprávanie prepája historické rekonštrukčné zábery s odbornými výkladmi teológov. Výsledkom je jedinečný náhľad do dejín špecifického národa.



Ronja (Ronja Rövardotter) – štvrtok, 28. marec, Netfllix

Švédsko, 2024, Lisa James Larsson

Stredovek. Švédsko. Mladučká lúpežníčka Ronja dobre vie, ako fungovať v nekompromisnom (pomerne násilnom) svete. Ronja zároveň získava čoraz bližší kontakt s lesom, ktorý ponúka magické, občas nebezpečné stvorenia. Magický realizmus je hnacou silou rozprávania. Autorkou predlohy je totiž spisovateľka Astrid Lindgren, autorka Pipi Dlhej Pančuchy.

Mzda za strach (Le Salaire de la peur) – piatok, 29. marec, Netflix

Francúzsko, 2024, Julien Leclercq

Zapadnuté, smradľavé, ničím zaujímavé americké mesto. Nuda – to je asi vhodný opis situácie. Partia znudených dobrodruhov z jedného či druhého kúta sveta tu zabíja čas. Chlapom sa však jedného dňa naskytne atraktívna (no, ako, sa to vezme) príležitosť, ako zarobiť slušné prachy a vypadnúť preč. Ropná spoločnosť ponúka veľmi perspektívne množstvo dolárov tým, ktorí v dvoch nákladiakoch dokážu prepraviť nádielku nitroglycerínu dostatočnú na uhasenie ropného požiaru. Vzdialenosť – 500 kilometrov. Fú! Akákoľvek nehoda môže v takejto konštelácii viesť k doslovne výbušným následkom. Smrteľne výbušným. Nová a nie príliš zvládnutá verzia klasického trileru od Henri-Georgesa Clouzota.

The Beautiful Game – piatok, 29. marec, Netflix

Veľká Británia, USA, 2024, Thea Sharrock

Anglickí futbalisti sa hrnú na rozhodujúci turnaj. Nie sú to bežní futbalisti, ale futbalisti – bezdomovci. Finálny turnaj bude v Ríme. Kouč nachádza top hráča v problémovom Vinnym, ktorý dokáže výnimočné veci. Podarí sa Anglicku ovládnuť rozhodujúci bezdomovecký turnaj?

Steve! (Martin) a Documentary in 2 Pieces – piatok, 29. marec, Apple TV+

USA, 2024, Morgan Neville

Dvojdielny dokumentárny portrét jednej z najzaujímavejších, ale i najzáhadnejších postáv hollywoodskeho showbiznisu. Ponoríme sa do jej minulosti, oboznámime sa s jej názormi v prítomnosti. Steve Martin, legenda pódiovej stand-up comedy i filmového gagu.




1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.