Netflix, Apple TV, HBO novinky: The Fall of the House of Usher, Lessons in Chemistry, Fair Play, Konferesen

Nová hororová séria od majstra Mikea Flanagana (The Haunting, Polnočná  omša, Doktor Spánok). 45-ročný autor tentoraz ...

pridal Lukáš Šútor 12.10.2023 o 22:35
Netflix, Apple TV, HBO novinky: The Fall of the House of Usher, Lessons in Chemistry, Fair Play, Konferesen


Kosatka (Orca) – pondelok, 9. október, HBO Max

Irán, Katar, 2021, Sahar Mosayebi

Skutočný príbeh iránskej plavkyne a svetovej rekordmanky Elham Asghari, ktorá vo svojom živote bojuje na viacerých frontoch; zažíva domáce násilie, v domovskej krajine ju šikanujú náboženské a vládne autority a vo svojom srdci vedie Elham tuhý boj s vlastnými ambíciami. V hre je totiž cieľ v podobe zápisu do Guinessovej knihy rekordov v disciplíne vytrvalostného plávania so zviazanými rukami a nohami. Neoblomnú hlavnú hrdinku si zahrala Taraneh Alidoosti, ktorá si v minulom roku taktiež „užila svoje“ s iránskymi reštrikčnými úradmi. Tri týždne za mrežami strávila herečka len za to, že na Instagrame pózovala bez hidžábu a za to, že sa verejne zastávala ďalších väznených iránskych filmárov. Život v Iráne nie je jednoduchý.

 Bláznov raj (Fool ´s Paradise) – pondelok, 9. október, HBO Max

USA, 2023, Charlie Day

Autorský debut amerického herca (It's Always Sunny in Philadelphia) a komika Charlieho Daya. V satirickej komédii stvárňuje Day muža, ktorého práve prepustia z blázinca. Muž sa čoskoro stáva veľkou filmovou hviezdou – vďaka tomu, že sa dokonale podobá na jedného známeho herca. Bláznov raj má naozaj silné herecké obsadenie: Kate Backinsale, Travis Fimmel, Adrien Brody, Ken Jeong, Ray Liotta, Jason Bateman, Edie Falco, Jason Sudeikis či John Malkovich.

Di4ri – utorok, 10. október, Netflix

Taliansko, 2023, Alessandro Celli

Sladký, feel-good teenegerský seriál z talianskej produkcie. Prvé lásky, spory, drámy, flirty, priateľstvá, podrazy, žiarlivostné aféry, súboje (o všetko možné). Výšky a pády, vzťahy a emócie. Sledujeme osudy ôsmich študentov s rozličnými osobnosťami a odlišnými postojmi k životu. V druhej sérii budú musieť mladí hrdinovia bojovať o ich spoločnú školu. Šíria sa totiž zvesti, že jej hrozí zánik...

Husté mraky: Vzostup a pád firmy Juul (Big Vape: The Rise and Fall of Juul) – streda, 11. október, Netflix

USA, 2023, R.J. Cutler

Ako sa z nádejného startipu v priebehu niekoľkých rokov stane multimiliardová spoločnosť? Spoločnosť Juul má na to vlastný recept. Všetko sa začalo v roku 2005, kedy dvaja ex-fajčiari Adam Bowen a James Monseses, vyrobili elektronické cigarety atomizujúce nikotínové soli. V roku 2017 je Juul najpopulárnejšou elektronickou cigaretou v USA, sprevádza ju bezprecedentná marketingová kampaň na sociálnych sieťach. V posledných rokoch však tržby Juul-u veľmi prudko klesajú a s budúcnosťou spoločnosti to nevyzerá ružovo. Za réžiou štvordielnej dokusérie stojí R. J. Cutler (Billie Eilish: The World's a Little Blurry, The World According to Dick Cheney, The September Issue).

Bola raz jedna hviezda (Mon Rak Nak Pak) – streda, 11. október, Netflix

Thajsko, 2023, Nonzee Nimibutr

Možno najzaujímavejší (najdojemnejší) filmový príbeh tohto týždňa. Viac ako dvojhodinové rozprávanie nás prenesie do Thajska v období 70. rokov. Podarená štvorčlenná posádka putovného kino-tímu sa vydáva na cestu thajským vidiekom, aby poskytla miestnym obyvateľom živý dabing 16mm filmov. Cesta je plná peripetií, problémov, radostí i neradostí, veselých i neveselých príhod. Plnenie si vlastných snov má niekedy naozaj zvláštne podoby.

Pád domu Usherovcov (The Fall of the House of Usher) – švrtok, 12. október, Netflix

USA, 2023, Mike Flanagan

Nová hororová séria od majstra Mikea Flanagana (The Haunting, Polnočná  omša, Doktor Spánok). 45-ročný autor tentoraz adaptoval klasickú poviedku Zánik domu Usherovcov od Edgara Allana Poeho a preformátoval ju do súčasnosti. Súrodenci Roderick (Bruce Greenwood) a Madeline Usher (Mary McDonnell) vybudovali obrovské farmaceutické impérium Fortunato Pharmaceuticals. Usherovci dobre poznajú opojné vlastnosti moci, vedia, ako dôležité je mať kontakty na správnych miestach, privilégia, vplyv. Nič však netrvá večne. Dynastia začne náhle vymierať a nitky sa zbiehajú u jednej tajomnej ženy...

Lekcie z chémie (Lessons in Chemistry) – piatok, 13. október, Apple TV+

USA, 2023, Susannah Grant

Slávna americká herečka Brie Larson ako Elizabeth Zott, talentovaná vedkyňa a neortodoxná moderátorka kuchárskej show. 8-epizódna miniséria Lekcie z chémie je adaptáciou rovnomenného románu od Bonnie Garmus (Hodiny chémie, 2023). Prenesieme sa do 50. rokov minulého storočia. Elizabeth miluje experimenty, výskumy, vedu,  no vedecké pracovisko, v ktorom hlavná hrdinka pracuje, ju kruto podrazí. Po tom, čo Elizabeth otehotnie, dostáva v práci výpoveď. Nový džob nachádza na netradičnom mieste - v televíznej kuchárskej show. Tu sa hlavná hrdinka ujme moderátorskej pozície. Na predvádzanie receptov však zvysoka kašle. Moderovanie pojme ako spôsob, ktorým sa mstí spoločenskému patriarchátu. Showrunnerom a scenáristom je Lee Eisenberg (Zdravím dámy, WeCrashed, Little America). Scenáristkou je aj Susannah Grant (Unbelievable/Neuveriteľná), režisérkou  Sarah Adina Smith (Birds of Paradise).

Fair Play – piatok, 13. október, Netflix

USA, 2023, Chloe Dumont

Erotický triler Fair Play je celovečerným debutom 35-ročnej americkej režisérky Chloe Domont. Luke a Emily sú milencami, čerstvými snúbencami a zároveň kolegami vo finančnej firme. Ich vzťah funguje, ako má, dvojica sa navzájom podporuje, sexuálne to iskrí. V tom Emily vo firme nečakane povýšia. A to je problém, s ktorým sa Luke nedokáže zmieriť. Vzájomné napätie je čoraz intenzívnejšie, dochádza i k násiliu.  V hlavných úlohách sa predstavia Alden Ehrenreich (Oppenheimer, Medveď na kokse, Solo: A Star Wars Story) a Phoebe Dynevor (Bridgertonovci).

Seminár (Konferesen) – piatok, 13. október, Netflix

Švédsko, 2023, Patrik Eklund

Komédia režiséra Patrika Eklunda je adaptáciou rovnomenného románu Matsa Strandberga z roku 2021. Príbeh sa začína na teambuldingovej konferencii zamestnancov samosprávy. Konferencia sa premení na nočnú moru pretože účastníci sa vzájomne obviňujú z korupcie. Potom začne tajomná postava prenasledovať a vraždiť úradníkov jedného po druhom. Podľa slov režiséra Eklunda je Seminár „komediálny slasher s vrúcnymi a vtipnými postavami.“ V hlavných hereckých rolách uvidíme Katiu Winter (Mimo stopu alebo seriálová verzia Sleepy Hollow), Adama Lundgrena (Clark/Clark: Hvězdný zločinec) či Evu Melander (UFO Švédsko, Rozkoš, Hranica).




1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.