Netflix, Apple TV, HBO novinky: Physical, Poisoned: The Dirty Truth About Your Food, Hearstopper

Tretia séria komediálno – dramatického seriálu z prostredia fitnes tréneriek. Na jednej strane známa austrálska herečka ...

pridal Lukáš Šútor 6.8.2023 o 20:36
Netflix, Apple TV, HBO novinky: Physical, Poisoned: The Dirty Truth About Your Food, Hearstopper


Neslýchané: Problémové dieťa ako Jake Paul (Untold: Jake Paul the Problem Child) – pondelok, 1. august, Netflix

USA, 2023, Andrew Rezi

Pomerne bizarný športový príbeh boxera Jake Paula. Alebo: ako sa z youtubera stal špičkový MMA boxer. Kedy začala Jakeova kariéra? V roku 2014, kedy spustil svoj youtubový kanál. Produkoval rôzne srandovné videá, často s provokatívnym obsahom. Mládež našla svojho hrdinu a odbery i prachy sa začali sypať. S boxom Jake začal v roku 2018. Najprv ako amatér, po rokoch prešiel k profesionálom. Darí sa mu prekvapujúco výborne. Dokumentárny od Andrewa Reziho vykresľuje Jakea zobrazuje ako problémového, no zároveň talentovaného chalana, ktorá sa nebojí biť za svoje sny.

Rose Byrne Physical (Physical) – utorok, 2. august, Apple TV+

USA, 2023, Annie Weisman

Tretia séria komediálno – dramatického seriálu z prostredia fitnes tréneriek. Na jednej strane známa austrálska herečka Rose Byrne, na strane druhej  Zoey Deschanel. Kariéra trénerky Sheili Rubin (Byrne) šľape ako hodinky. Svoje lekcie obohacuje o nové prvky (napr. o meditáciu) a podarilo sa jej úspešne expandovať do televízneho priemyslu. Potom sa zjaví fitnes trénerka Kelly Martin (Deschanel), ktorej hviezda žiari ešte jasnejšie.. A bang! Sheilina ťažko nadobudnutá psychická rovnováha sa rúca ako domček z karát...   

(P)otrava (Poisoned: The Danger in Our Food) – utorok, 2. august, Netflix

USA, 2023, Stephanie Soechtig

Potrava + otrava. (P)otrava.  Hoci supermarketové potraviny teoreticky prechádzajú dôslednou odbornou kontrolou, prax vyzerá odlišne. Bohaté a mocné potravinárske spoločnosti vedia, ako ohýbať pravidlá. A patogénov v jedle pribúda. Dokumentárny film režisérky Stephanie Soechtig sa síce zaoberá situáciou v USA, no situácia u nás asi nebude zásadne odlišnou. Ktorým potravinám sa pri nakupovaní vyhnúť? V čom je potravinársky priemysel disfunkčný?  Uvidíme tiež svedectvá ľudí, ktorých patogény v potravinách pripravili o blízkych. (P)otrava je taký ten typ spoločensky prospešného populárno-edukatívneho dokumentu, ako dobre známa The Social Dilemma/Sociálna dilema (réžia: Jeff Orlowski). Tú Netflix uviedol v roku 2020.

Lapač duší (Operacja: Soulcatcher) – streda, 2. august, Netflix

Poľsko, 2023, Daniel Markowicz

Béčkový akčnák z poľskej produkcie. 48-ročný režisér Daniel Markowicz natočil pre Netflix už dva obdobné akčné filmy (Nebezpečná lekcia, Bartkowiak), Lapač duší je tretím v poradí. Kiel kedysi pracoval v národnej protiteroristickej jednotke, dnes je žoldnierom v súkromnej armáde. Šéf ho poverí misiou zmocniť sa jednej experimentálnej zbrane, ktorá premieňa ľudí na brutálnych zabijakov. Kiela stvárňuje Piotri Witkowski, ktorý hral hlavné postavy aj v predchádzajúcich Markowiczovych filmoch.

Mark Cavendish: Nikdy nie je koniec (Mark Cavendish: Never Enough) – utorok, 2. august, Netflix

Veľká Británia, 2023, Alex Kiehl

Lahôdka pre fanúšikov cestnej cyklistiky. Meno britského cyklistu Marka Cavendisha mnohí z nás dobre poznajú. Tento špecialista na záverečné špurty roky patril k úhlavným súperom Petra Sagana. V roku 2017 nastal zlom. Cavendishovi diagnostikovali Epsteina-Barrovej vírus, ktorý spôsoboval cyklistovi chronickú únavu, ťažko zlúčiteľnú so špičkovým športovým výkonom. Dokumentárny film Alexa Kiehla skúma boj svojho protagonistu s jeho fyzickým a duševným stavom. Výkony klesajú, mrzutosť narastá, súkromný život dostáva trhliny, manželstvo je na pokraji rozkladu. Nikdy však nie je koniec a Cavendish sa postupne vrátil do formy – ešte väčšej, než dúfal. Z tragédie sa stala rozprávka.

Motýliky (Hearstopper) – streda, 3. august, Netflix

Veľká Británia, 2023, Alice Oseman

Sladký a pozitívny romantický teen seriál ozvláštnený gay tematikou. Druhá séria. Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor) tvoria začínajúci pár. Užívajú si vzájomnú spoločnosť a lásku. Snažia sa nájsť cestu, ako ich vzťah prezentovať verejne a ako ho odkomunikovať v rodinách. Tao (William Gao) a Elle (Yasmin Finney) zas zvažujú, či spolu vstúpia do vzťahu, alebo zostanú len priateľmi. Vzťahovým a študentským výzvam sa nevyhnú ani ďalší študenti. Blíži sa školský výlet do Paríža, maturitný ples a v neposlednom rade maturitné skúšky. V druhej sérii uvidíme aj hviezdnu Oliviu Colman (držiteľku Oscara) ako Nickovu matku.

Zoom 100 (Zoom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto) – štvrtok, 3. august, Netflix

Japonsko, 2023, Yûsuke Ishida

Ďalší zombie film? Ďalší zombie film. Tentoraz s pomerne originálnym prístupom. Uprostred expandujúcej zombie apokalypsy sledujeme príbeh Akiru, úplne obyčajne znudenej kancelárskej krysy. Akira vidí na zombíckej pandémii jednu vynikajúcu vec – nemusí viac chodiť do roboty. Super!  A keďže vie, že svojmu osudu neujde, spíše si zoznam stovky vecí, ktoré treba urobiť prv, než sa premení zombícku beštiu. Za pomoci svojich priateľov sa Akira púšťa do realizácie plánu. Žiť treba stále, aj v čase živých mŕtvych. Zoom 100 je adaptáciou manga komiksu od Takatu Kotara a a Haroa Asóa.

Zásterka (Choona) -  streda, 3. august, Netflix

India, 2023, Pushpendra Nath Misra

Astrológ, nemý muž, informátor, opilec, študentský líder, degradovaný policajt. Čo spája túto odlišnú sortu postavičiek? Fakt nemusia korupčníkov. Potom, čo sa dozvedia, že jeden politický papaláš zobral tučný miliónový úplatok, vytvoria lúpežný tím. Cieľ je jasný: obrať politika o jeho prachy. Indická krimi komédia rozpráva príbeh jednej veľkej lúpežníckej akcie, ktorá (asi) nepôjde celkom podľa plánu.

Jeden za jedného (Ras Bras) – streda, 3. august, Netflix

Saudská Arábia, 2023, Malik Nejer

Saudskoarabská akčná komédia s podmanivým vizuálom, chaotickým príbehom a absurdným humorom. Dej sa odohráva vo fiktívnej krajine Bathaikha. Nešikovný šofér Darwish omylom zvezie šéfa zločineckého gangu. Ten po ceste nešťastne zomrie. A to je len začiatok ďalších šialených komplikácií a zvratov. Režisér Malik Nejer a scenárista Abdulaziz Alsheri Al-Muzaini sú v arabskom svete známymi karikaturistami. Sú tiež autormi animovaného seriálu Masamer County, ktorý streamuje Netflix.

Lakers: Vzostup dynastie (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty) – nedeľa, 6. august, HBO Max

USA, 2023, Max Borenstein, Jim Hecht

Prvej sérii komediálneho seriálu o slávnej bastketbalovej dynastii Los Angeles Lakers z 80. rokov, sa dostalo slušnej pozornosti. A tak je tu séria číslo 2. Návrat hlásia Quincy Isaiah ako Magic Johnson, John C. Reilly ako Jerry Buss, Jason Clarke ako Jerry West, Brett Cullen ako Bill Sharman, Adrien Brody ako Pat Riley či Jason Segel ako Paul Westhead. K producentom projektu patrí Adam McKay, režisér úspešných komédií ako Don´t Look Up/K zemi hľaď! (2021), Stávka na neistotu (2015) či Hlásateľ správ: Príbeh Rona Burgundyho (2004). Prístup, ktorý McKayov spolok zvolil, nepripomína typicky životopisné rozprávanie. Dôraz na historický presnosť je redukovaný na minimum, reálne udalosti sú často voľne upravované, rozprávanie má parodický tón a obsahuje meta prvky (napr. vtedy, keď sa postavy prihovárajú  priamo do kamery svojim divákom). Seriál sprevádza kontroverzná povesť a zďaleka nie každý fanúšik NBA je s výsledkom spokojný.




1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.