Netflix, Apple TV a HBO novinky - Tetris, Killboksoon, Wellmania, Deserto Particular

Tetris. Ten Tetris. Najlegendárnejšia počítačová hra zo všetkých, najúspešnejšia počítačová hra všetkých čias...

pridal Lukáš Šútor 2.4.2023 o 21:46
Netflix, Apple TV a HBO novinky - Tetris, Killboksoon, Wellmania, Deserto Particular


Wellmania – streda, 29. marec, Netflix

Austrália, 2023, Brigid Delaney, Benjamin Law

Žijeme v dobe a v spoločnosti posadnutej (mimo iného) wellnessom. Pravda, to nemusí byť hneď problém. Ten vzniká až vtedy, ak absorbujeme a praktizujeme kadejaké pofidérne wellness trendy, ktoré viac škodia než pomáhajú. O fenoméne (pseudo)wellnessu rozpráva seriál Wellmania príjemne satirickým spôsobom. Hlavnou postavou je Liv (Celeste Barber), veľmi energetická žena, ktorú svet neustáleho piplania fyzickej a duševnej kondície, naplno pohltí.

Pohotovost: NYC (Emergency: NYC) – streda, 29. marec, Netflix

USA, 2023, Ruthie Shatz, Adi Barash

Vzrušujúci dokumentárny seriál, ktorý ponúka detailný pohľad  na hektickú každodennú rutinu doktorov a zdravotných sestier z prvej línie. Načrieme aj do osobného života postáv.  Ako dokážu skĺbiť vyčerpávajúcu prácu so súkromím? Akú daň za to musia zaplatiť?

Namäkko (Unstable)  - štvrtok, 30. marec, Netflix

USA, 2023, John Owen Lowe, Rob Lowe, Victor Fresco

8-dielny komediálny seriál zasadený do prostredia biotechnologickej výskumnej spoločnosti. Otec je polobláznivý, excentrický, geniálny biotechnologický vedec a podnikateľ, pán šéf. Syn je síce šikovný, ale nechce byť ako otec.  No, hoci to syn nemieni, aj tak musí. Nemá na výber. Otca si zahral Rob Lowe, syna stvárnil John Owen Lowe. Zopakujme si to: Lowe ako otec, Lowe ako syn. Predpokladáte správne, Unstable je rodinný podnik, tak po stránke autorskej, ako i tematickej.

Tetris – piatok, 31. Marec, Apple TV+

USA, Veľká Británia, 2023, Jon S. Baird

Tetris. Ten Tetris. Najlegendárnejšia počítačová hra zo všetkých, najúspešnejšia počítačová hra všetkých čias. 50-ročný britský režisér Jon S. Baird vyrozpráva príbeh Tetrisu z perspektívy majiteľa počítačovej firmy Henka Rogersa a Alexeja Pažitného, programátora, vývojára a autora kultovej hry. Prenesieme sa Sovietskeho zväzu 80. rokov, kedy sa na čelo upadajúcej ríše postavil Michail Gorbačov.

Pok-sun nesmie prežiť (Killboksoon) – piatok, 31. Marec, Netflix

Južná Kórea, 2023, Seong-hyeon Byeon

Gil Boksoon je nájomnou vrahyňou na prahu dôchodku. Teší sa naň, čas povenuje problémovej dospievajúcej dcére a oddychu; svojej milej profesie má už tak akurát po krk. Odchody nájomných vrahov (zvlášť tých špičkových) do dôchodku sú však zväčša problematické. Gill nie je výnimkou. Na svojej poslednej misii odhalí tajomstvo, ktoré ju postaví proti celému odvetviu nájomných vrahov. Bude to drsná jazda, krvavá, štýlová, mimoriadne násilná, audiovizuálne podmanivá a kórejská. Niečo ako ázijský John Wick.

Vražda v Paríži (Murder Mystery 2) – piatok, 31. marec, Netflix

USA, 2023, Jeremy Garelick

Akčná romantická komédia Vražedné tajomstvo (2019) nemala valnú kvalitu, videlo ju však dostatok divákov na to, aby sa tvorcovia odhodlali v projekte pokračovať. Vznikla tak Vražda v Paríži ako pokračovateľ prvej časti. Manželia Spitzovci (Adam Sandler, Jennifer Aniston) sú špičkovými a vyhľadávanými súkromnými detektívmi. Jedného dňa zmizne ich spoločný priateľ a oni sa pripletú do medzinárodného pátrania. Scenáristom Vraždy v Paríži je opäť James Vanderbilt (Vražežedné tajomstvo, ale aj Vreskot 6, Amazing Spider-Man či Zodiac). Z hercov uvidíte aj Marka Stronga, Mélanie Laurent či Tonyho Goldwyna.

T2 Trainspotting – piatok, 31. marec, Netflix

Veľká Británia, 2017, Danny Boyle

Od udalostí vyrozprávaných v prvom Trainspottingu ubehlo 20 rokov. Mark Renton (Ewan McGregor) sa však vracia na miesta svojho dospievania. Stretáva Spuda, Sick Boya aj Begbieho a sú to stretnutia s veľmi ambivalentným nábojom. Životom unavený Renton spomína; prechádza sa minulosťou v súčasnosti.  Pokračovanie Trainspottingu rozhodne nie je tak dobré ako jednotka, ale nie je ani tak zlé, ako vravia niektorí kritici. Za pozretie však Boylov film určite stojí.

Carlitova cesta (Carlito´s Way) – sobota, 1. apríl, Netflix

USA, 1993, Brian De Palma

Drsná gangsterka na spôsob Scarface. Rovnako v Scarface; aj tu stvárňuje centrálneho gangsterského hrdinu Al Pacino, jeho Carlito Brigante však nie je taký démon ako Tony Montana zo Scarface. Brigantove motivácie sú trochu sympatickejšie; spraviť kšefty, zarobiť nejaké prachy a vypadnúť so svojou láskou Gail (Penelope Ann Miller) ďaleko od všetkého preč. Carlita však podrazia, plány sa zrútia. V podsvetí je ťažké niekomu dôverovať a hlavný hrdina sa o tom presvedčuje znova a znova. Okrem Al Pacina uvidíte v dôležitej roli aj Seana Penna, režisérom filmu je Brian De Palma (režisér Scarface).

Private Desert (Deserto Particular) - HBO Max

Brazília/Portugalsko, 2021, Aly Muritiba

Daniel je vzorným policajtom, no nakoniec urobí veľkú chybu a je suspendovaný. Keďže ho nič nedrží v jeho rodnom meste okrem chorého otca, ide navštíviť svoju online neznámu lásku na ďaleký juh. Sám však musí prejsť veľkým pochopením vlastného ja a životných hodnôt.




KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.