Netflix, HBO novinky - Maestro in Blue, Noise, Agent Elvis, Shadow and Bone...

Prvý grécky seriál na Netflixe, najdrahší televízny projekt v gréckej histórii, autorské dobrodružstvo 47-ročného ...

pridal Lukáš Šútor 19.3.2023 o 22:56
Netflix, HBO novinky - Maestro in Blue, Noise, Agent Elvis, Shadow and Bone...


Ad Astra – pondelok, 13. marec, HBO Max

Premýšľavá, filozofujúca sci – fi s úžasne pokojným výkonom Brada Pitta. Autorský režisér  James Gray roky patril k pomerne nenápadným tváram amerického nezávislého filmu. V poslednom čase sa však púšťal do čoraz výpravnejších projektov (Stratené mesto Z, Ad Astra). Tie sú spracované veľmi komorne, mĺkvo, intímne, poeticky. Ad Astra je príbehom z budúceho storočia. Roy (Brad Pitt) je významný a mimoriadne zručný astronaut, ktorý je poverovaný len tými najdôležitejším misiami. Royov otec (Tommy Lee Jones) je taktiež astronaut, no je už mnoho rokov nezvestný; stratil sa kdesi v hlbinách vesmíru. Roy teraz musí otca nájsť.

Pornhub: Sex, prachy a internet (Money Shot: The Pornhub Story) – streda, 15. marec, Netflix

USA, 2023, Suzanne Hillinger

Pornhub, jedna z desiatich najnavštevovanejších webových stránok na internete, Youtube porna. Dokumentaristka Suzanne Hillinger si vybrala atraktívnu i zanedbávanú tému, ktorá otvára more možností, ako ju tematicky uchopiť. Hillinger chce rozprávať zoširoka: prevedie nás históriou Pornhubu, zoznámi nás s majiteľmi a manažérmi webstránky, pozrieme sa na jej vplyv na biznis a na spoločnosť, rozoberieme si známe škandály. Pani režisérka nie je žiadna zelenáčka, je držiteľkou Emmy a nedávno spolupracovala s hviezdou investigatívnej dokumentaristiky, Alexom Gibneym (Totally Under Control, 2020). Bude zaujímať sledovať, ako sa režisérke podarí vtesnať tak širokú tému do hodinu a pol trvajúceho rozprávania.  

Světlo a stíny (Shadow and Bone) – štvrtok, 16. marec, Netflix

USA, 2023, Eric Heisserer

Druhá séria dobrodružného fantasy seriálu pre tínedžerov. Heissererov projekt je adaptáciou knižky od izraelsko-americkej autorky Leigh Bardugo. Viacero Bardugovej knižiek vyšlo v slovenskom preklade a Tieň kostí je asi najznámejším Bardugovej románom. Príbeh je zasadený do fiktívnej krajiny zvanej Ravka (niečo ako Rusko), ktorá sa trápi a terorizujú ju rôzne nadprirodzené beštie. Hlavnou postavou je Alina, tínedžerka a sirota, ktorá v sebe objaví úžasné magické schopnosti a talenty. Alina ich postupne kultivuje a stáva sa líderkou celej Ravky. Musí sa však prebíjať množstvom nebezpečenstiev... 

Maestro v d moll (Maestro in Blue) – piatok, 17. marec, Netflix 

Grécko, 2022, Christoforos Papakaliatis

Prvý grécky seriál na Netflixe, najdrahší televízny projekt v gréckej histórii, autorské dobrodružstvo 47-ročného showrunnera, režiséra, scenáristu a ústredného herca Christoforosa Papakaliatisa. Ten v deviatich epizódach rozpráva príbeh muža, ktorý pricestuje na malý ostrov na hudobný festival. Pandemická situácia však všetko komplikuje a Orestes ostáva na malebnom ostrove dlhšie, ako pôvodne plánoval...  

V jeho stínu (Le Roi des Ombres)  piatok, 17. marec, Netflix

Francúzsko, 2023, Marc Fouchard

Tiesnivá autorská dráma režiséra a scenáristu Marca Foucharda rozpráva príbeh dvoch nevlastných bratov, ktorým zomrie spoločný otec. Vzťah bratov následne vyústi do nebezpečnej nevraživosti. Priveľmi nebezpečnej.

Randál (Noise) – piatok, 17. marec, Netflix

Belgicko, Holandsko, 2023, Steffen Geypens

Ďalší autorský film, tentoraz psychologický triler. Belgický režisér a scenárista  Steffen Geypens rozpráva príbeh Matta, internetového influencera a mladého otca. Mattov pomerne šťastný život sa zmení, keď odhalí desivé tajomstvo z minulosti svojho otca. Nasleduje ďalšie odhalené tajomstvo. Potom ďalšie...špirála sa roztáča, nedá sa zastaviť. Matt prechádza zásadnou vnútornou premenou a nie k dobrému. Manželka Liv sa pokúša prinavrátiť manželstvu iskru, no zdá, že spoločný svet manželov sa už zrútil. 

Agent Elvis – piatok, 17. marec, Netflix

USA, 2023, Mike Arnold, Priscilla Presley, John Eddie

Rozkošný animáčik pre dospelých, ktorý má v originálnom znení špičkové obsadenie. Matthew McConaughey (ako Elvis Presley), Priscilla Presley (Elvisova manželka z rokov 1967 – 1973), Don Cheadle, Kaitlin Olson, Simon Pegg, Johny Knoxville, Kieran Culkin. Zhruba 20-minútové komediálne epizódky rozprávajú neobyčajné príbehy Elvisa Presleyho, tajného agenta, ktorý chráni svet pred temnými silami.




1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.